Орбан: ЕС води идеологическа война с Унгария

Брюксел непрекъснато ни изнудва и върви към империализъм
Обновена: 30 яну 2024 13:33 | 30 яну 2024 13:32, Петър Бойчев
245
Орбан: ЕС води идеологическа война с Унгария
Снимка БГНЕС

В интервю за френското издание Le Point министър-председателят на Унгария Виктор Орбан обвини Европейския съюз във водене на "идеологическа война“ срещу страната му – при това от няколко години, предава Фокус. "ЕС води идеологическа война срещу Унгария през последните години и постоянно се опитва да ни изнудва“, увери Орбан.

Според него "ЕС все повече върви към империализъм“. Унгарският премиер допълни, че Съюзът все по-малко прилича на общност от суверенни държави. Политическото обединение се опитва да принуди страните да участват в нещо, което не желаят, въпреки договорните права и разумните аргументи, подчерта още той.

Европейският съюз е подготвил план за икономически санкции срещу Унгария, ако правителството в Будапеща не отмени ветото си за финансовата помощ за Украйна, съобщи по-рано британският вестник The Financial Times.

Брюксел вече предупреди Унгария, че ако не отмени ветото си за помощта за Украйна в рамките на срещата на върха на 1 февруари, другите страни от Общността ще обявят публично, че няма да предоставят средства за Будапеща. Това може да доведе до по-малък интерес на инвеститорите да инвестират в Унгария и в резултат – до обезценяване на унгарския форинт.

Подобен сценарий вещае икономически проблеми за Унгария - като загуба на работни места и по-бавен икономически растеж. Под натиска на ЕС Унгария ще се съгласи на компромис по въпроса за помощта за Украйна, подчертават от редакцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
8
 
11
 
! Отговори
Зрител от САЩ преди 3 месеца
До sd - Ами те и онези от БКП/БСП начело с Нинова, разни късопишоковце от Възраждане или Няма такъв народ плюят по Запада, но си кътат банковите сметки в долари, Бритиш паунди, швейцарски франкове, евро, но НИКОГА в рубли, юани или песоси. Това са демагозите на коминтерна, възкръснали от селскитте кенефчета с дупка за гледане на субстанцията по-долу.
201
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ами ще излязат стига си припирал. Да не мислиш че брюкселските зелници като чуят ей сега ще се разхвърчат да попълват документи. Първо ще трява да ходят да питат Сорос какво да правят.
200
5
 
7
 
! Отговори
Изпреварващ от БКП преди 3 месеца
До Анонимен -- Правилно хортуваш. По времето на НРБ, рамо до рамо със СеСеСеРе изпреварвахме САЩ и останалите държави от гнилия Запад, но когато ги изпреварихме ни видяха голите диррници. Така, че по-спокойно с изпреварването.
199
4
 
8
 
! Отговори
sd преди 3 месеца
Ами нека унгарците да напуснат ЕС - това не е СССР и никой не ги задържа насила! Вече му го намекнаха на орбан - да излизат и на добър час!
198
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
197 напълно си прав тролле от чужбина. В собственият си американският, който е официален, не английският думичката за индианец и индиец е една и съща. Индийците са доста. Наскоро си смениха името на държавата за да покажат ти в кой век живееш.
197
8
 
8
 
! Отговори
до 195 от славянин преди 3 месеца
Унгария от Русия и Китай ще получи десетки пъти повече отколкото от джендеризираните атлантици!
196
5
 
9
 
! Отговори
Удоволствието е преди 3 месеца
изцяло наше, четейки повествованията на феновете на пасольсттвото на Мутрофановна в София и на оня лилипут в Мацква. Давайте, другари, напъвайте още малко, но внимавайте да не замирише на екстременти от помията борш.
195
4
 
8
 
! Отговори
Зрител от Чужбина преди 3 месеца
Най-интересният момент на кумоноидната пассммина шетаща из форума е твърдението, че американците са избили индианците. Как е станала тази работа, само ТЕ си знаят. Подобно невежество няма и сред патладжжаанните в Бронк и Бруклин.
194
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Завода не е един. А сега виж едно сравнение да ти покаже ти къде си. Китай ще инвестира 3 милиарда евро в автомобилни производства в УнгарияMay 18, 2023Китай ще инвестира 3 милиарда евро в производства на автомобилни компоненти в Унгария през следващите няколко години. Vs. Сорос инвестира 1 милиард долара в битка срещу "диктаторите"Сорос инвестира 1 милиард долара в битка срещу "диктаторите" 24.01.2020
193
8
 
8
 
! Отговори
Coda преди 3 месеца
С унгареца е свършено. Скоро безпаричието ще удари народа, а народът ще изтрещи балтията на одъртелия и оглупял путинист. Така ще завърши цялата цинцифуция. И да спре да реве за пари от ЕС, а да се обърне към Русия да му изпрати или към Китай. Последните две държави само ще си го преместят от левият крачол, в десният. Краят на Орбан е близък. Без пари човек става само за тоалетната и то ако ползването на същата е безплатно.
192
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
190 е и? Това не променя факта че е завладян с война от Мексико. Гражданската война в щатите по късно показва че ако бяха взели повече територии с латиноси севера щеше да изгуби и сащ навярно нямаше да съществува.
191
7
 
3
 
! Отговори
sd преди 3 месеца
И какво като китай построи завод в унгария? Утре ще има санкции и срещу китай - и целия завод - на *** а
190
1
 
1
 
! Отговори
sd преди 3 месеца
189 - май ната ти, тъ пунгер, да и зм рете в си чки так ива лу мп ени
189
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Китайският технологичен гигант Леново" (Lenovo Group) ще построи свой завод в Унгария, съобщи във вторник министърът на външните работи.Byd Избра Унгария За Строеж На Своята Първа Европейска Монтажна Фабрика ...Dec 22, 2023Китайската Sunwoda ще строи фабрика за батерии в Унгария за над 270 млн. долара Решението на BYD е победа за Унгария
188
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 180Тексас е завладян с война от мексико какво се обясняваш. Хавай също е завладян с военни британски и американски част))).Тексас е част от САЩ от 1845гоще преди войната от 1846г, която е започната от Мехико,въпреки, че САЩ първи я обявяват. Тексас са били независими от 1836г. но мексиканците отказват да я признаят. САЩ тотално разгромяват Мексико и латиносите можеха да се простят и с повече територии.САЩ вземат само това което е заселено предимно англосаксони.
187
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
186 и това ще стане. Мина време и на помагалата. Вече можеш да си алжирец и габонец да си стоиш в шенген и да получаваш кинти без да правиш нищо.
186
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Соростак, на теб колко пъти да ти се обяснява че Орбан привлича китайски инвестиции, а не руски?
185
5
 
5
 
! Отговори
Прогледнал преди 3 месеца
По-добре слуга на умен господар, отколкото господар на ггллупендери. По-добре здрав и богат, нежели болен и беден. Кога ще ви уврат червените бетонни пачи? По-добре "мъки" на Запад, отколкото красата и сини небеса в Рассия. Това са го разбрали отдавна децата на водещи комунисти, включително и таваришча Путин. Само тук някои жалки проповедници още не могат да се осеферят какво става и защо става така, че всеки нормален, дори и провъзгласяващите руската демонокрация, заминават да живеят на Запад.
184
1
 
5
 
! Отговори
sd преди 3 месеца
Ами нека унгарците да напуснат ЕС - това не е СССР и никой не ги задържа насила! Вече му го намекнаха.А и БГ да се махне, западните държави само ще подскочат от радост. но после ще има визи, разрешения за престой и работа и други учебни помагала.
183
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Орбан ще е добре да направи съюз за излизане, като обедини и други подобно на висшеградската четворка. И после бам по соростаците.