Орбан: ЕС води идеологическа война с Унгария

Брюксел непрекъснато ни изнудва и върви към империализъм
Обновена: 30 яну 2024 13:33 | 30 яну 2024 13:32, Петър Бойчев
245
Орбан: ЕС води идеологическа война с Унгария
Снимка БГНЕС

В интервю за френското издание Le Point министър-председателят на Унгария Виктор Орбан обвини Европейския съюз във водене на "идеологическа война“ срещу страната му – при това от няколко години, предава Фокус. "ЕС води идеологическа война срещу Унгария през последните години и постоянно се опитва да ни изнудва“, увери Орбан.

Според него "ЕС все повече върви към империализъм“. Унгарският премиер допълни, че Съюзът все по-малко прилича на общност от суверенни държави. Политическото обединение се опитва да принуди страните да участват в нещо, което не желаят, въпреки договорните права и разумните аргументи, подчерта още той.

Европейският съюз е подготвил план за икономически санкции срещу Унгария, ако правителството в Будапеща не отмени ветото си за финансовата помощ за Украйна, съобщи по-рано британският вестник The Financial Times.

Брюксел вече предупреди Унгария, че ако не отмени ветото си за помощта за Украйна в рамките на срещата на върха на 1 февруари, другите страни от Общността ще обявят публично, че няма да предоставят средства за Будапеща. Това може да доведе до по-малък интерес на инвеститорите да инвестират в Унгария и в резултат – до обезценяване на унгарския форинт.

Подобен сценарий вещае икономически проблеми за Унгария - като загуба на работни места и по-бавен икономически растеж. Под натиска на ЕС Унгария ще се съгласи на компромис по въпроса за помощта за Украйна, подчертават от редакцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
162 пак ако. Няма такива варианти. Не се е случило. Спри да си измисляш алтернативни вселени. Имало достатъчно фактори да не се случи, а ти не си фактор дори и с машина на времето, понеже не си живял тогава.
161
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
159 франция и сега е велика сила след като стана ядрена държава. След втората световна на всички е станало ясно че с колониализма свършено, Де Гол също го знаел и италианците също , но са гледали да задържат още време каквото могат. Този който е искал колонии, но американски ане европейски се нарича САЩ с доктрината Монро.
160
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 146в края на речта си, пред огромна публика възкликва: Да живее Квебек!.. :Да живее свободният Квебек!Да, така е речта е в Канада.А, как би реагирал Де Гол, ако баските, каталунците, холандците в Дюнкерк. бретонците поискаха независимост, за немците в Елзас и Лутарингия да не говорим.Впрочем, малцинствата във Франция са подтискани десетилетия особено при Де Гол,докато в Квебек французите се радват на всякакви привилегии.
159
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 159 - Посъветвай го да изгледа "Апокалипсис сега" - Director's cut! Там има доста посветено на това. Но - едва ли. Този елемент е стигнал само до "Те се сражаваха за Родината"!
158
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 158 - пак нищо не си разбрал! Което не е особено чудно като за индивид, на когото всяка втора дума е "соростак". Че, си копирал от Уики - съмнение нямам. Не бих допуснал дрът комунист да е чел! Не ви е в гена. А "горд" е в кавички, което подчертава, че се гаргаря с теб - т.е. деликатно подчертавам, че с друго освен чуждите успехи нямаш с какво да се похвалиш. Заключението ти за "комплексите" ми идва съвсем на място в края на несвързания ти отговор. Как ги "разкри"?
157
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 154Абе, човек Де Гол е националист, искащ Франция да е Велика Сила и да "коли и беси" другите народи. Виетнам е бивша френска колония. През 1940г. японците изхвърлят френците, след ВСВ Франция се стреми да си я върне обратно но, през 1954г. виетнамците ги изхвърлят от С. Виетнам. На юг е създадено про западно марионетно правителство.Американо-виетнамската война е през 60те и 70те год.
156
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Соростак, няма как да знаеш дали съм или не съм горд, това го казва вътрешният ти глас докато четеш това което съм копирал от уики без лично мнение. Което означава че си страшно комплексиран.
155
3
 
0
 
! Отговори
Дони преди 3 месеца
До Анонимен А аз още ПО-ДЕЛИКАТНО ще те замоля да не го взимаш присърце. :) И Фани отвори пустата граматика, тва тирета, беззвучни, съзвучни за нищо ги немаш...
154
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До За соростака 141 - Ехаа, толкова си "горд", та направо бих допуснал, че лично си водил операцията в La Batalla de Giron от името на Кастро! Толкова си начетен, колкото и силен и горд! Копейките винаги живеете в миналото и чежд свят! И, как завърши тая операция? С 50 години непрестанна кубинска миграция към Америка?
153
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
152 аз като гледам на теб ти искат пари, ама не руснаците. А фалирал си ти соростака. Даже умнокрасивитетските банки в сащ фалираха заради соростащина по един черен и един дженнндър във всеки стартъп ааа не можем си изплатим кредитааа, ааа ко ше правим фалит купете ни
152
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
147 Де Гол успява да излезе от нато. Другото е малко свързано с него въобще. Виетнамската война я губи сащ, не франция. НРБ също я има записана като участник, тоест НРБългария побеждава САЩ, нали така?
151
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Боби - 142 - нито ми изглеждаш весел, нито удоволетворен! По скоро - ядосан и обиден! Опитах се да ти го кажа по деликатно, но не вдяваш - никой не се интересува кой си, колко 16к изкарваш и дали е така! Това са неща лични! Не е приемливо да се "споделят". А когато го направиш - изглеждаш като изхвъргач. "З" -то?! Е, не сме безгрешни - случва се. А, и не изглеждаш като някой закърмен с "Тъй рече Заратустра" та да се "фиксираш" около два термина научени от сайтче по купешка психология!
150
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 150Камо ли да фалираш Русия)))Хи,хи,хи Просия е фалирала бе, робе,не очаквай Путин, Мишустин или Нибулина да го признаят. Крепи се на търговията с петрол и газ.На крепостните заплатите им са по-малки от нашите.
149
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Соростак, кой къде ще живее не го определяш ти. Нито кой какво управление ще има. Всички соростаци сте или екзекутирани или бити или по затворите в суверенните страни защото сте платени друсалки и *** неосъзнаващи какви каапути сте в действителност. Платената опаковка иска да ви изкара умбокрасваци, но факта е - труп . И ще си го получиш.
148
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
145 соростак не сте ВИЕ. А опорките за ще я беше позабравил. Откатко ще е настояще , за Крим за Донбас, за моста, за това че църкаше колко бил петрола през три дена сега не смееш да се обадиш че Г7 се провали в опитите си да налага цени. Камо ли да фалираш Русия. Чудя се даже как не си се самоубил още в резкият контраст между реалност и соросташки опорки. Вероятно дрогата те държи жив.
147
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Лиса Пескова мизерства в Париж! Не иска и да чие за Русия!
146
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Путин има мазни приятели по цял свят! Най-мазен е Орбан! Вучич е трети!
145
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 137Де гол за времето си успява)))Не успява? Алжир и Виетнам стават независими въпреки напъните на Де Гол чрез военна сила(особенно в Алжир). Де Гол тръгва срещу САЩ и Англия, защото през 1944г.те изхвърлят Франция като страна победителка и Де Гол влиза в съюз със Сталин, който ходатайства за Франция. Наглоста му стига до там, че иска окопационни зони в Германия и Австрия. За потапянето в кръв на Алжир е критикуван от САЩ и той още повече се настройва срещу НАТО.Французите го свалят, с масов
144
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
От този момент официалната френска позиция в международната политика става крайно антиамериканска. Генералът осъжда действията на Израел в Седемдневната война през 1967 г., а после и Виетнамската война.Голям скандал се разразява през 1967 г. по време на визитата на Дьо Гол в Квебек (франкофонската провинция на Канада) за Експо 67. Президентът на Франция, в края на речта си, пред огромна публика възкликва: Да живее Квебек!, а после добавя знаменитите думи: Да живее свободният Квебек!
143
1
 
6
 
! Отговори
Immigrant преди 3 месеца
...черните в сащ ще бутнат основателите щеше ли да повярваш?... /// Няма как да ти повярваме. Някои пишем от САЩ, а не от село Куртово Куйнаре или Горно Нанадолнище. ;) ;) ;) И освен това, вие ***, много обичате частицата за бъдеЩЕ време - "ЩЕ": ЩЕ победим, ЩЕ сринем гнилий строй, ЩЕ, ЩЕ, ЩЕ, ама НЕ-ЩЕ.