Орбан: ЕС води идеологическа война с Унгария

Брюксел непрекъснато ни изнудва и върви към империализъм
Обновена: 30 яну 2024 13:33 | 30 яну 2024 13:32, Петър Бойчев
245
Орбан: ЕС води идеологическа война с Унгария
Снимка БГНЕС

В интервю за френското издание Le Point министър-председателят на Унгария Виктор Орбан обвини Европейския съюз във водене на "идеологическа война“ срещу страната му – при това от няколко години, предава Фокус. "ЕС води идеологическа война срещу Унгария през последните години и постоянно се опитва да ни изнудва“, увери Орбан.

Според него "ЕС все повече върви към империализъм“. Унгарският премиер допълни, че Съюзът все по-малко прилича на общност от суверенни държави. Политическото обединение се опитва да принуди страните да участват в нещо, което не желаят, въпреки договорните права и разумните аргументи, подчерта още той.

Европейският съюз е подготвил план за икономически санкции срещу Унгария, ако правителството в Будапеща не отмени ветото си за финансовата помощ за Украйна, съобщи по-рано британският вестник The Financial Times.

Брюксел вече предупреди Унгария, че ако не отмени ветото си за помощта за Украйна в рамките на срещата на върха на 1 февруари, другите страни от Общността ще обявят публично, че няма да предоставят средства за Будапеща. Това може да доведе до по-малък интерес на инвеститорите да инвестират в Унгария и в резултат – до обезценяване на унгарския форинт.

Подобен сценарий вещае икономически проблеми за Унгария - като загуба на работни места и по-бавен икономически растеж. Под натиска на ЕС Унгария ще се съгласи на компромис по въпроса за помощта за Украйна, подчертават от редакцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това соростака всеки път едно и също. Така и не му стана ясно че Волжска България вече няма защото я завладяват монголите които стигат чак до Италия.
181
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А ето какво предствлява доктрината Монро - American historian William Appleman Williams, seeing the doctrine as a form of American imperialism, described it as a form of "imperial anti-colonialism".
180
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 180 - А я кажи, какво прави Иван Грозни с Волжска България? М, чакай , а неговия подчинен Ермак какво прави със Сибирското Ханство? Не, не може да бъде викаш Матушка Русь да е такава? Я кажи уважаеми, чел ли си примерно Хаджи Мурат? На Толстой? Какво викаш дири Русия в Кавказ? Или викаш - при едните може а другите са "гадиове"?
179
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
179 абе вярвай си ти, както казах десетки коментари по долу, Сорос има всяка седмица среща с ЕК. Повече от всеки друг държавен глава, а него никой не го е избирал. Института отворено общество предеиждваше мякакви велики проценти за оставане на британците. После Сорос финансира движение за втори референдум. Отделно договорите и правилата се променят за всеки отделен случай, така беше и с лисабонският договор така беше и с мнението шотландия гибралтар върху излизането използвано от ЕС
178
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тексас е завладян с война от мексико какво се обясняваш. Хавай също е завладян с военни британски и американски части, не си спомням кралицата на Хавай имаше сложно име. Такива като теб си мислят че Хавай винаги е бил американски че и Тексас. Да не споменавам че Луизиана е била най обширната територитория кръстена на френският Луи преди французите да я загубят от британците.
177
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 174 Няма такова нещо, като ЕК не разрешава референдум за излизане от ЕС,и то къде в Англия! Алоо, това не е България, да се съобразяват с Брюксел, още повече, че няма закон забраняващ референдумите.
176
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 173170 докттрината монро си е актуална..., на първо време с териториални претенции за Куба и Тексас)))Тексас сами са искали вкл. в САЩ. Да, за Куба янките са имали мераци, но повечето кубинци не. И затова след Освобождението на Куба от испанско иго през 1898г. американците се отеглят след 2 годишен престои и оставят кубинците да си вървят по своят път. Проблема дойде с комунизма в Куба.
175
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
174 ако беше чул или прочел какво казаха и двамата щеше да знаеш. Очаквах че така ще реагираш. Британците искаха референдум много по рано, политиците им едвам ги задържаха под натиск от ЕС. Накрая се оказа че този който е за ЕС трябва да назначи референдум за излизане защото страната ще се взриви.
174
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 173 - стига глупости пич! Американския изиолационизъм след Президента Удроу Уилсън на който ние българите сме задължени, както несъмнено знаеш - води до идването на Адолф Хитлер на власт в Германия. Как приключва това - също знаеш. Американците са всичко друго но не и тапи - втори път няма да допуснат тактическата грешка да оставят Нов Фюрер да си разиграе коня из Европа.
173
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
170 САЩ финансирали тайно "кубински Туитър"Нов скандал предизвика неприятности на администраицията на американския президент Барак Обама. Участието на Съединените щати е било прикрито чрез създаването на фирми в Испания и на Кайманските острови, които да заличат следите до американските сървъри. Целта на проекта била да провокира политическо напрежение и да дестабилизира.
172
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 169Обясни защо десет години не пуснаха Великобритания да излезе от ЕС. И Блеър и Камерън го казаха.))))Референдум юни 2016г.Документи за излизане подадени на 27 март 2017г.ВЪН ОТ ЕС 31.12.2020год.КЪДЕ ВИДЯ 10 ГОД.?
171
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
170 докттрината монро си е актуална. Доктрината издига парадигмата за надмощие на САЩ на американския континент (базирана идеологически на американската изключителност), на първо време с териториални претенции за Куба и Тексас
170
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
168 унгария зароди си имаше и не ги разруши както тук, даже Икарус автобусите се произвеждаха до някое време и след 2000г.
169
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 165 - я па ти?! Аз съм Просветител! И постигнах целта си - накарах те да изчетеш "стотината ми коментара"! Вероятно това е най големия обем информация която си чел през живота си след Устава на Партията! Гордея се с теб, освен дето в момента слушам Nessun Dorma което допълнително ми повдига настроението. Така си лекувам "комплексите". Ти предполагам си я слушал като малък!
168
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 163Този който е искал колонии, но американски ане европейски се нарича САЩ с доктрината Монро.)))Доктрината Монро отдавна не е актуална в САЩ, тя е от началото на 19 век.След разбиването на Испанската Империя през 1898г.САЩ са имали прекрасната възможност да молонизират Куба, Хайти, Доминкана, Пуерто Рико.Единствено остават в Пуерто Рико, защотото местните го желаят.С отеглянето от Филипините през 1920г. окончателно се отказват от насилствено колонизиране.
167
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
166 две години е нищо. Особено тогава. Обясни защо десет години не пуснаха Великобритания да излезе от ЕС. И Блеър и Камерън го казаха.
166
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Най - лошото е , че Орбан наистина вярва на Путин, атой за последните 20 години-доказа, че е по-голям лъжец от всички западни политици заедно. Унгареца вярва, че Путин като лапне Украйна и няма да има повече претенции. Но историята е доказала, че това не е така, Ако Унгария не беше В ЕС, а сателит на Путин, щеше ли да има автомобилни заводи , които произвеждат 600 хил.коли годишно, щеше ли да има чуждестранни инвестиции за около 15 млрд евро годишно???Просто питам, няма лошо да ползават газ и не
165
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 162 - а къде е ЛУтарингия?! Там където се ЛУтат историците ли?
164
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 163След втората световна на всички е станало ясно че с колониализма свършено, Де Гол също)))Като французите са знаели защо десетилетие трепят алжирци?Стигат до наглоста да обявят Алжир за провинция.Дори след като ООН признава Алжир за независим, Де Гол отказва да го направи, 2 години Париж упорства.За отмащение Де Гол изкарва Франция от НАТО и флиртува с Москва, прави11дневно посещение из СССР.
163
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
160 не постигаш целта си. Никакви успехи на мен не ми трябват. Достатъчен е твоят неуспех, който прозира през комплексите ти още веднъж. Най хубавото е че направи стотина коментара под това което е казал Орбан. А уж опорките са че не бил важен.