Орбан: ЕС води идеологическа война с Унгария

Брюксел непрекъснато ни изнудва и върви към империализъм
Обновена: 30 яну 2024 13:33 | 30 яну 2024 13:32, Петър Бойчев
245
Орбан: ЕС води идеологическа война с Унгария
Снимка БГНЕС

В интервю за френското издание Le Point министър-председателят на Унгария Виктор Орбан обвини Европейския съюз във водене на "идеологическа война“ срещу страната му – при това от няколко години, предава Фокус. "ЕС води идеологическа война срещу Унгария през последните години и постоянно се опитва да ни изнудва“, увери Орбан.

Според него "ЕС все повече върви към империализъм“. Унгарският премиер допълни, че Съюзът все по-малко прилича на общност от суверенни държави. Политическото обединение се опитва да принуди страните да участват в нещо, което не желаят, въпреки договорните права и разумните аргументи, подчерта още той.

Европейският съюз е подготвил план за икономически санкции срещу Унгария, ако правителството в Будапеща не отмени ветото си за финансовата помощ за Украйна, съобщи по-рано британският вестник The Financial Times.

Брюксел вече предупреди Унгария, че ако не отмени ветото си за помощта за Украйна в рамките на срещата на върха на 1 февруари, другите страни от Общността ще обявят публично, че няма да предоставят средства за Будапеща. Това може да доведе до по-малък интерес на инвеститорите да инвестират в Унгария и в резултат – до обезценяване на унгарския форинт.

Подобен сценарий вещае икономически проблеми за Унгария - като загуба на работни места и по-бавен икономически растеж. Под натиска на ЕС Унгария ще се съгласи на компромис по въпроса за помощта за Украйна, подчертават от редакцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
3
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 4 месеца
До Анонимен --- 115 --- Да, излиза от НАТО, защото КГБ-тата и техни ***, като тукашните руски подгъзници се опитаха да отделят Франция и Италия така както по-късно същите съветски мизерабли се опитаха да "отвлекат" и Чили, но нито в първият, нито във вторият случай им се удаде и държавите продължиха по пътя на капитализЪма, а вашите шибанялски СеСеСеРета заминаха в кенефарските небеса на Небитието. Комунизмът е абсоютно имагинерна история, като онези драсканици на Т. Мор и Томазо Кампанела.
121
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
121 в канада също има канадска комунистическа партия. Гледам обикаляш всички форуми да търсиш комунисти. По задание. Хората са казали - каквото повикало такова се обадило. Нядявам се да си намериш куршума в главата. Проблемът е че си го търсиш ткк, а не в Канада да речем. А това означава че искаш война. Само че ако се изцапам с теб гражданска няма да стане като в украйна. Ще се разбягат колегите ти. Не мина номера и с луков марш.
120
5
 
2
 
! Отговори
Боби преди 4 месеца
Ами, какво да ти кажа - малко над 1,80, определено грабвам вниманието на дамите около мен, знам какво искам от живота и той ме залива доволно откъм събития и емоции. По отношение на жените - не, не ги ПОРЯ... Въобще, що за акъл би използвал подобна дума, питам се, че и с фиксация над някаква селебрити, недостъпна zа руzzкия му мир???...
119
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 121 - за последно те питам клOYн, платен ли е от всички ни този АЕЦ? Спри да се извърташ като разлигавен фалос из ръката на игрив тинейджър?! Дойдохме си на думата, а - Партията те е "изградила"! Затова и ще я браниш доживот. А Другаря Гергов - при него пак ли беше Партията? Направо сте нелепи. Ако не се бяхте стоварили като Библейско зло на съветските щикове върху Родината ни през 1944, вероятно отдавна щяхме да сме достоен европейски народ!
118
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Боби - естествено! Освен това си около 2.60 метра, тежиш 150 кг чист мускул, вечер наметваш черното наметало и летиш из София, освен когато не пориш Тейлър Суифт! Нещо пропуснах ли?
117
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
113 ако не беше партията нямаше да ходят нито на бригади, нито в казарма и да станат мъже и жени с професии. Партията е изиграла роля и това е факт. Както ти казах либералните стратегии не вървят. Партия е имало а това че ти отричаш че е изиграла роля когато целият свят знае за колективният труд и че аец не се строи с crowdfunding или стартъп няма какво поврче да се коментира. Ти си под всякаква критика.
116
1
 
6
 
! Отговори
Дърт Комунист преди 4 месеца
103 е от пияните зрители, слушали от дядя си какво е било в НРБ, за да изтрещи такава простотия.
115
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 220 волта - трудно, но пък с връзките на дядо - активния борец! Цялото им поколение е такова. Затова сега изпадат в бяс - гони ги трудно преодолима дуалност! От една страна, Партията с връзките, правоимането и "старите другари" са сладък спомен! От друга обаче, гледат "Другаря" Гергов с дебелото Ауди и купищата кинти и ги гони усещане за "несправедливост"! Затова жалеят за оная "справедливост" от "Светлото" минало, дето никога не я е имало, както знаем онези които го помним!
114
4
 
15
 
! Отговори
Някой преди 4 месеца
Орбан има блокирани над 10 милиарда евро от ЕК ! Затова реве! ЕС били "империалисти", защото не му давали парите ? Сам играе срещу целият ЕС ,кланяйки се на Путин, пък реве що не му давали парите! Всички комунисти обичат парите на Запада!
113
0
 
8
 
! Отговори
Васко преди 4 месеца
Унгария от годините след войната стои разкрачена между запада и изтока. С едните работи и цоци парици, а от Руснаците взема суровини.Време е да се определят какви са. Орбан използва географията на Европа и се мисли за велик. Най сетне на Чапаев ще му писне и ще ги пусне да пасат голямата унгарска пуста и си ядат супата от череши.
112
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
105 Франция излиза от Нато повремето на Де Гол. Парижка комуна има. Сащ заставят Франция и Италия да приемат плана Маршал след втората световна от страх че комунистическите движения в тези страни ще победят и ще минат на страната на Сталин. Това са фактите. И още веднъж доказва че си точно американски paid actor. Ти не искаш нещо да се подобри, а търсиш да плюеш комунизма за сметка на вс, същият този американски цру страх от ефекта на доминото. Всички ви знаят вече. Целият свят мрази соростаците
111
0
 
2
 
! Отговори
220 волта преди 4 месеца
До Анонимен 103 - Колегата правилно ти е казал, че НЕ знаеш НИЩО за НРБ. Никакви университети не си завършил. Пишеш като индивид с трудно завършен 8-ми клас и ползваш стилистиката на тройкаджия от АОНСУ.
110
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 103 -продължаваш да мъглявиш и да пелтечиш като всяка вехта копейка! За вас света се състои от Путин и Сорос! Толкова сте жалки, та не се търпи. Много ясно ти го написах - индустриализация, ТЕЦ, ВЕЦ, АЕЦ - всичко е труда на родителите ни и техните, нашия. Техните и нашите ръце, налози и блага. Не на Партията дето и палиш свещи ката ден. Остави "либералните стратегии" и останалите гомна дето ти пълнят с тях главата руските ти тавариши. Питам, платили ли са родителите ни?
109
2
 
5
 
! Отговори
До Психолог-Идеолог преди 4 месеца
кажи сега и за празните щандове! много се забавлявам като почнат да ми разказват за неща дето съм живял..... кажи и за виденовата зима някоя глупост!!!!!! 20 годишни пишлеменца седнали да разказват.... :D тва да не ви е да пиете коктейлчета в Дъ Степс бе...?!?!?! :D
108
4
 
4
 
! Отговори
Боби преди 4 месеца
Хрумва ми и една сериозна отлика от копейките тук. Явно имат бол време да лаят и драскат, а аз се опитвам да вкарам малко факти и разум в тоя форум. Спокойно, скоро няма да ви дразня. Чакам обаждане от една HR-ка, ако приемат офертата ми от утре няма да ми е до вас. В обявата ставаше дума за 11 000 бруто, аз ги искам нето. На копеепитекът и 1/10 от тях му се виждат бол пари. Но с тая квалификация - склада, LIDL или пазач в някое даскало с безплатен нет. Или държ. *** с ЕС пари за заплатката!!!
107
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
109 пак либерастки теории от сорта ако баба ти бе мъжка и имаше дръжка. НРБ никога не е била част от съветите. Нито Югославия. Нито част от Югославия. Ама какво там някой си мисли да прави ама не го направил не е факт, а тъпанарските ти задания по опорките.
106
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Да напускат ЕС. Ако това стане форинта ще падне от много високо. Затова е хубаво да си в еврозоната, но един ден ще го разберат и те.
105
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нека Австрия да напусне Шенген, щом не и харесва. В Европейският съюз сме разделени на господари и слуги. Унгария иска равноправие и права и свободи.
104
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
105 във франция има парижка комуна и даже Ботев си е писал с нея, а ти си пълен *** на грант
103
2
 
4
 
! Отговори
Психолог-Идеолог преди 4 месеца
До Анонимен 103 - Като ти чета писанията, ми става пределно ясно, че си ходил прав под масата по време на НРБ, ако изобщо си бил заплануван.;) Ти не знаеш, че за малко НРБ да стане 16-тата СеСеСеРейска рэспублика. Питай баща си или дядовците си, за да ти светнат историята, така каквато беше, за да не пишеш щуротии.