Русия проби новата украинска отбранителна линия

Тя е разположена след Авдеевка
29 фев 2024 08:10, Александър Попов
308
Русия проби новата украинска отбранителна линия
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Русия е осъществила пробив в отбраната на украинските сили западно от Авдеевка по линията Бердичи-Орловка-Тоненкое, съобщава украинският мониторингов проект DeepState, цитиран от "Фокус".

Отбелязва се, че руснаците са напреднали южно от Бердичи, Донецка област. Освен това те са постигнали известен успех при Орловка. Руските сили настъпват на юг от Тоненкое и близо до Невелское.

Междувременно Трета щурмова бригада на ВСУ ("Азов") е изтласкала руснаците от Красногоровка, Донецка област.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
209
3
 
23
 
! Отговори
spirit преди 2 месеца
>В началото, в Киев трябваше да има само оръжия, за да победи Украйна Русия и санкции, които да вкарат Москва в дефолт. След това седемдесет и трите болести на Путин трябваше да го отведат в отвъдното. След това превратът на Пригожин или който и да е, трябваше да го свалят от трона. После първата украинска контраофанзива, втората и третата, всяка от които трябваше да е по-неудържима от другите.
208
16
 
9
 
! Отговори
Куку преди 2 месеца
Фтарая армия мира превзе едно ТКЗС,следват всенародни празници!
207
3
 
17
 
! Отговори
Ако пробият преди 2 месеца
окопаната зона всичко ще се развие много бързо в посока Киев докато запада мъдрува
206
3
 
19
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
"Междувременно Трета щурмова бригада на ВСУ ("Азов") е изтласкала руснаците от Красногоровка, Донецка област" ... Руската армия е в процес на завземане на Красногоровка. Завчера влезнаха в града, днес украинците са контраатакували въпросната първа улица и руснаците са се върнали назад, за да се прегрупират. Пишете го така едва ли не, че селото е било под руски контрол. В момента не е, но както навсякъде другаде по фронта - до няколко седмици ще бъде.
205
5
 
26
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До далновиден Преди Руснаците изнасяха суровини и купуваха примерно самолети и след това експлоатираха десетилетия машините. Сега заради "Санкциите" Руснаците изнасят суровини, произвеждат самолети и след това ги експлоатират. Всичките пари остават в РФ. Да не става бързо. Но увеличава богатството на самите руснаци. Тъпите западняци защитават пазара на РФ от собствените си стоки...
204
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Той Путин каза преди време.Че рано или късно,ще седнем на масата За преговори!!!-:) Ам Хохлите не Слушат уви!-:)Та колкото по бързо се случат тези преговори,толкова по добре за Украйна!!
203
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
201 - НАЛИ видяхме Азовците при Азовстал. ПАРЦА"ЛЯ, ЦИ.
202
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до 202 - ами руската мечка не може да бяга със скоростта на нацистите. и затова бавничко но успешно.
201
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
просто е1935:56 още един русо-усро-груз.Първият с тройно гражданство.Скоро Одеса.Влизаме в заслон за нощен излет сафари на 4-*** нови попълнения.Другарите пускат стършелите да жужат и жилят, ааах каква нелицеприятна гледка е...
200
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
202 - Бавно да боли та да се гърчите като чер"в, еи.
199
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ами то на нацистите какво ли не е пробито.
198
22
 
6
 
! Отговори
offff преди 2 месеца
До Анонимен Каква руска мечка бе, половин година бахмут, половин авдеевка (градове по 20-30000), това си е руски плъх
197
29
 
6
 
! Отговори
слава Украине преди 2 месеца
Азов яко е подпукала руските фашисти около Красногоровка, не смогват с чувалите paшистите
196
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
до:далновиден.Ще стане това че няма разни укро-фашисти да избиват мирните хора, а който го е правил ще си получи заслуженото.
195
1
 
11
 
! Отговори
дяконЪ преди 2 месеца
3-та щурмова е изтласкала руснаците по-близо някакси и те съгласнобтласъка напредват...1934:56Скоро Одеса....с чиста съвест юога да кажа, че *** като мухи Също, че в някои позиции са получили заповед без пленници т.е. вместо Волга вече е Валяк..
194
26
 
8
 
! Отговори
далновиден преди 2 месеца
И какво ще стане, ако путин завземе дори и цяла украйна.....1. руснаците ще живеят по добре? 2. ще имат повече пари? 3. ще пътуват лесно в света? 4. ще ги уважават повече? 5. ще инвестират в русия?.....отговорът е ясен. КОЙТО Е С РУСИЯ ...СТИГА ДО ПРОСИЯ.
193
26
 
9
 
! Отговори
Сът преди 2 месеца
Хахахаха смрад на некъпан русофил! Набиване на минуси на всеки коментар против вожда! Не виждат по-далеч от носа си,то и за това им плащат В топ 3 сами коментарите от сорта: Не трябваше да дразнят мечката! Хахаххаха ако имаха сиво с гънки в черепа,щяха да са много тихи. Тая мечка се въргаля в калта на държава в пъти по-слаба. Превземат едно село по една година и се оправдават с НАТО
192
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези села бяха обречени с падането на Авдийвка. Сега украинците ще се изместят на едни малки хълмчета на около 5 км на Запад, където има и няколко езерца и това ще стане новата разделителна ивица. Фронта вече почти не мърда, все в един момент ще решат да има мир, ако украинците приемат, че сегашните военни позици са новата граница, сигурно ще има мир. Не е идеално за Украйна, губи над 8% от територията си (без да се брои Крим), но поне ще оцелее и то след война със световна сила.
191
11
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не трябваше да ръчкате руската мечка...
190
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 190 . Пенцийо кво са прайш. Айде въри разказвай в пенционерския клуб как си на сразил с мозъци.