Бизнес: Чеченци купуват украински пленници от Русия

По-късно ги разменят с Украйна
Обновена: 7 мар 2024 11:03 | 7 мар 2024 10:26, Петър Бойчев
45
Бизнес: Чеченци купуват украински пленници от Русия
Снимка Фейсбук

Чеченците са "откупили“ пленени войници от Въоръжените сили на Украйна (ВСУ), за да ги разменят по-късно за пленените си братя. След "сделката“ украинските военнослужещи са били отведени в Грозни, пише британският вестник The Times.

"Имаше случаи, когато чеченците откупваха от руснаците ранените ни войници, откарваха ги в Грозни и след това ги разменяха за свои“, цитира британското издание думите на Петър Яценко, представител на Координационния щаб за пленниците, предава Фокус.

Отбелязва се, че в Женевската конвенция няма отделен член, забраняващ търговията с военнопленници, но по всяка вероятност подобна практика е в разрез с документа, който като цяло гласи, че "никое специално споразумение не трябва да влияе неблагоприятно върху положението на военнопленниците“.

В статията се посочва, че повече от 10 000 "кадировци“ са воювали срещу украинците. Те са участвали в боевете за Мариупол, Северодонецк и Лисичанск в първите месеци на войната, а към настоящия момент са включвани в правоохранителни и логистични операции далеч от фронтовата линия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
4
 
0
 
! Отговори
Банкеръ преди 2 месеца
Козеебците на Кадиров при липса на кози и жени си купуват руси мъже за забавления.Тия Украинци случиха на управител в Кремъл.Срина им държавата,прогони голяма част в изгнание,прави ги пасивни хомосексуалисти насила,това минава всякакви граници.Нямам идея,като войната свърши ще има ли мъже в Киев.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ем кво да ги правят, вече са близо 40 000 - да не са социални служби да ги хранят и гледат
35
2
 
5
 
! Отговори
ПорЦелан преди 2 месеца
Още не мога да разбера откъде се взимат толкова оуигуфрени дето вярват на това с пералните и тоалетните чинии. Това беше изобретение на шефката на украинският отдел за борба с дезинформацията, също както и бабата дето свалила дрон с буркан краставици и пенсионера свалил СУ-35 с ловна пушка.
34
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
С може ли да си купя 2 украинки )
33
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин обича Кадиров,Ердоган и т.подобни.
32
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
По скоро купуват украинци девойки за по 10 15 гривни
31
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Между другото Зеленски когато идва в София също не беше виждал тоалетна. Но неговите дрехи са зелени и няма значение
30
18
 
5
 
! Отговори
Фют преди 2 месеца
До Анонимен, който се опитва да ни "информира" за положението в Украйна.Ей, л***хман, ние можем сами да се информираме и четем не само руzки брътвежи. Спри да спамиш, а пиши по темата.
29
30
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо руските войници крадът кухненски мебели,тостери фурни перални и всичко останало? Защо бяха натоварили сенокосачка на бтр-а ? Ами плашен чадър и пластмасови столове в мтлб-то? Коя армия гепи енергоспестяващите крушки от общите помещения в блоковете ? Защо са такива безобразни клошари и мародери нали са рицари на православието срещу сатаната? Дяволът във микровълновата ли се крие или в пералнята. Дори и бойлери гепят.Па има нет гледайте
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
в зоната на бойните действия,най-вероятно резултатът ще бъде точно обратният.
27
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лекарите от ВСУ получиха разрешение да използват наркотици на бойното поле. МО на Украйна и Гослекслужба са предоставили на бойните медици специално разрешение за използване на наркотични и психотропни вещества за оказване на първа помощ.Съобщава се,че първият лиценз е издаден миналата седмица.Така първите забранени субстанции пристигат на фронтовата линия и то легално.Украински служители казаха,че целта на подобни мерки е уж да се регулира трафикът на наркотици на фронта.Като се има предвид,че самите те защитават наркобизнеса в зоната на бойните действия,най-вероятно резултатът ще бъде точно
26
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
постигне консенсус. Идеята за използване на психоактивни лекарстваза подпомагане на войниците в битка повдига тревожни етични въпроси. Украинската армия все още е далеч от официалното въвеждане на кетаминова терапия, камо ли да я предостави на военния персонал. Но въоръжените сили на Украйна са силно децентрализирани и някои подразделения очевидно вече провеждат подобни експерименти върху собствените си хора, заключават авторите на материала.
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
догми. Но има лекари, които лобират не само за широкото използванена кетамин, но отиват и по-далеч. Предлага се за лечение да се използват метамфетамини (по-специално лекарството МДМА) и псилоцибин (активната молекула във "вълшебните" гъби). Ксения Возницина, директор на държавния военен рехабилитационен център Форест Глейд, смята, че пилотен проект, използващ МДМА и псилоцибин, може да получи зелена светлина в рамките на шест месеца. През май нейният център спонсорира конференция за употребата на психеделици в психотерапията, която помогна да се
24
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 21 Единственото, което ще очакваме от теб, като русофоб-патриот да хванеш пушката и да защитиш България и българският народ от турските нашественици. Тогава, когато дадеш личен пример, тогава може да говориш, РУСОФОБЕ! Останалото е вятър на устата и говори на ръката ми!
23
1
 
1
 
! Отговори
Светът е бизнес! преди 2 месеца
Само по блумбергтв...
22
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Артемовско н-ние. Има лек напредък в рамките на щурма на Богдановка. Зомбитата на киевският наркокартел заема позиции в южната част на н.м. и все още не възнамерява да ги напуска. От южния фланг, където ВС на РФ провеждат настъпателни действия в района на Клещеевка, все още няма информация. Щурмът срещу Ивановское продължава. Руските бойци заеха позиции в центъра на н.м.. Зомбираната по натовски стандарт биомаса е разположена в южните покрайнини на н.м. и постоянно извършват контраатаки, опитвайки се да изтласкат ВС на РФ от новозаети позиции.
21
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Аз да питам форумните русофили: Ако сега Турция като наследник на Османската империя и най-силната държава в региона нахлуе на наша територия и обяви, че не трябва да има вече държава България, защото много векове ни е нямало на карата, пак ли ще се доволни на това? Защото Русия прави в момента точно това с Украйна.
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лиман и Северское н-ния. В Лиманско н-ние ВС на РФ атакуват в посока на Терни.Руските бойци вече са навлезли в самото н.м. и са се опитали да се закрепят там,но не са успели.Сега битките се водят в източните покрайнини на Терни. Лек напредък има и в района на Ямполовка.В Кременските гори се водят позиционни битки - без напредване за никоя от страните.В посока Северское щурмът на Белогоровка продължава.В момента се водят позиционни битки. Руснаците нанасят удари с БЛА по позиции на зомбитата на отвала на кредовата кариера - поразяват опорни и картечни точки,които пречат на щурма на Белогоровка.
19
22
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 месеца
РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ НЕТРЯБВА ДА СЕ ИЗМЪКВА ЦЯЛА ОТ ТАЗИ ВОЙНА!!! И СПОРЕД МЕМОРАНДУМА ОТ БУДАПЕЩА ПОДПИСАН ОТ РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ТЯ ПАЗИ УКРАЙНА И НИКОГА НЕ КРАДЕ ЗЕМЯ ОТ НЕЯ ПО НИКАКВИ ПОВОДИ!! РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ Е МЕЖДУНАРОДЕН ПРЕСТЪПНИК!
18
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Колко prost,не остър и ограничен трябва да си,за да наричаш войниците които бранят страната си зомбита.Зомби може да бъдеш само ти,куха пробита лейко.