Яйца и пилешко от Украйна и Румъния се продават у нас с БГ етикет

Месото се внася замразено, а се продава за прясно и охладено
198
Яйца и пилешко от Украйна и Румъния се продават у нас с БГ етикет
Снимка: Pixabay

Яйца от Румъния и Украйна и замразено пилешко месо се маскират като българска продукция и се продават у нас. За това алармират от Асоциацията за промишлено птицевъдство. Браншовата организация вече е сезирала Агенцията по безопасност на храните за проблема, а проверките тепърва предстоят.

Теодор Буюклиев е на 30 години, като последните четири живее в село Русаля - недалеч от Велико Търново. "Наситих се на града и нощния живот и се преместих да живея на село", разказва земеделският производител пред Нова телевизия.

Първоначално Теодор и половинката му започват да отглеждат свободни кокошки на шега. "Взехме пет кокошки за нас. Имаме малко дете на десет месеца и трябваше да го захранваме. Купих кокошки и ги гледахме в кафез за папагали, но се оказа, че пет кокошки не ни стигаха. Баща ми и майка ми искат яйца, давам на приятели…и станаха над 50 броя", твърди Буюклиев.

Така Теодор се озовава един ден на специализиран фермерски пазар във Велико Търново. "Бях събрал около 350 яйца. Нямах какво да ги правя. Регистриран земеделски производител съм, за да ми е всичко, както трябва. И реших да се запиша и продам яйцата. И се оказа, че ги продадох за 15 минути. Интересното е, че млади, възпитани и ерудирани хора търсят предимно нашата продукция", посочва земеделският производител.

Въпреки че е Теодор е на специализирано тържище, се е сблъсквал и с търговци на съмнителни яйца. От Асоциацията за промишлено птицевъдство потвърждават притесненията на Теодор и малките производители на яйца. На пазарите у нас и в малките магазини се продават вносни яйца, маскирани като български.
Агенцията по безопасност на храните вече са сезирани от браншовата организация за проверка и на вносно пилешко месо, което се предлага у нас. От Асоциацията за промишлено птицевъдство предполагат, че и тук има нелоялни практики – внася се замразено месо, което се продава за прясно и охладено.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още по темата: яйцапилешко
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
116 аа не всички. "Цар киро" например е със седем присъди обаче " демокрацията" го пусна. Демократично си направи кппта и уби двама млади. Така е демократично. "Поклон"пред "цвета на нацията" цар киро. Доган същия. И редица други престъпни "цветя" пуснати и след това измутряли.
113
5
 
14
 
! Отговори
ДО 113 Поклон преди 1 месец
Пич , не ни пробутвай Румънски и Украински Яйца за Български Продукт .Провери КОЙ и ЗАЩО е осъден и Обесен от Народния Съд след 1944 .Всички са били Мафиоти , Нацисти и Убийци .
112
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сорос - цвета на нацията, земеделците и фермерите терористи, прекупвачите и чуждите вериги алтруисти..
111
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тео Ушев и Дайнов да почват да снасят.
110
2
 
12
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Демократични яйца! На Джордж Сорос яйцата! Де-мо-кра-ция! СДС!
109
1
 
16
 
! Отговори
до Съд и затвор преди 1 месец
СЪД И ЗАТВОР за хората, разпространяващи пендоска военна колониална пропаганда в България!
108
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако оставите на нашите търговци - 30% нагоре за Великден. Така че вносът, независимо откъде е добро нещо. Пазарна икономика.
107
3
 
6
 
! Отговори
YUV преди 1 месец
Разбира се, че така ще се продават. Това са прийомите на ПП най-вече, с пригласянето на ДБ. Цялото им управление е такова подмолно и пълно с лъжи.
106
2
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Оставка!
105
1
 
5
 
! Отговори
До СЪД И ЗАТВОР преди 1 месец
СЪД И ЗАТВОР за сольопольовци, взели се фактор, ама анонимно. Живеем в демокрация, всеки има право на мнение и да го изрази. Но не и да подстрекава към действия, щото нещо не му се нрави.
104
3
 
4
 
! Отговори
ЕЙ БЕЗДЕЛНИЦИ! преди 1 месец
Какви яйца ще яде решава само тоя, който има кокошки. Ти като нямаш кокошки, какво ще решиш ти бе?!
103
12
 
6
 
! Отговори
СЪД И ЗАТВОР преди 1 месец
СЪД И ЗАТВОР за хората, разпространяващи руска военна пропаганда в България!
102
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До96. Какво се обаждаш не Подготвен Като съкратят 3000 - 5000, 10000 души от ТЕЦ който трови въздуха Ще се отворят нови фирми за хиляди частни соларни панели. Които ще си продават енергията и чиста и евтина
101
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Новият вектор на доставките на нефт и газ донесе на Русия милиарди. Ръстът на приходите от продажбата на въглеводороди донесе на Русия пренасочване на доставките от Запада към други направления. 56 милиарда долара - това е превишението над средните годишни приходи от продажбата на нефт и газ в страните от ЕС, преди европейските русофоби да наложат икономически санкции.
100
1
 
5
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
открихте америка това е практика от години в литовските вериги какво мислите че сепродава българия е разграден двор и затова ни таксуват така кои откъдето доидесега са наели касиери от молдова
99
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Западните фантазии за изоставяне на петрола и газа се сриват. Стратегията за енергиен преход и изоставяне на петрола и газа се проваля. Това, че Западът иска да се откаже от традиционните въглеводороди, не означава, че светът ще го последва.
98
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Въпреки че светът е инвестирал повече от 9,5 трилиона долара във възобновяема енергия през последните две десетилетия, вятърната и слънчевата енергия осигуряват по-малко от 4% от световната енергия, а общото навлизане на електрическите превозни средства е по-малко от 3%.
97
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е какво като са ги препакетирани. Този модел е от времето на Тодор Живков. Редовно наша стока се пакетирваше " сделоно в ссср", като буркани краставички , компоти и много земеделска стока. Дори съм си купувал и с етикет ГДР . Продаван в Гфр.
96
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Скоковете в цените на газа в ЕС от 2021 г. доведоха до деиндустриализация и загуба на работни места. Енергоемките предприятия бяха особено силно засегнати. През 2023 г. потреблението на газ в ЕС възлиза на около 325 милиарда кубически метра. За две години той е намалял с повече от 100 милиарда кубически метра, или 25%
95
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
да не го преопаковат, шото не мога да го разпозная/пилешкото/. лично аз, а и котките, го предпочитам пред бг м...те, и цените са по-ниски