US генерал: Времето на Украйна изтича без помощ от САЩ

Тя ще остане уязвима за частично или пълно поражение
10 апр 2024 19:45, Александър Попов
66
US генерал: Времето на Украйна изтича без помощ от САЩ
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Висш американски генерал в Европа каза днес пред Конгреса на САЩ, че Украйна ще изчерпи артилерийските снаряди и прехващачите на противовъздушната отбрана „сравнително скоро“, ако не получи помощ от САЩ, а страната ще остане уязвима за частично или пълно поражение, предаде Ройтерс.

„Ако едната страна може да стреля, а другата страна не може да отвърне на стрелбата, страната, която не може да отвърне на стрелбата, губи. Така че залозите са много високи“, каза командващият Европейското командване генерал Кристофър Каволи пред комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите .

Председателят на Камарата на представителите –  републиканецът Майк Джонсън, отказа да насрочи гласуване на законопроекта, който ще предостави 60 милиарда долара военна помощ за Украйна, а Белият дом се мъчи да намери начини да изпрати подкрепа на Украйна, която вече повече от две години продължава да се бори с руските сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
5
 
13
 
! Отговори
до 4 преди 1 месец
според тебе 80% от българите са руски шпиони...ади, скрий се бе!
11
9
 
4
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 1 месец
До абе татарче, твоя велик светец александър невски е бил васал на монголите.
10
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 10 Нищо общо няма, отказа на САЩ да продължат войната във Виетнам и обединението на Йемен, завземането на власта от хутите там? Йемен е стратегически не важен за САЩ.Сравнението с Чили също е неуместно, благодарение на САЩ, Чили е най-проспериращата държава в Латинска Америка.
9
2
 
8
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
времето на украйна е заизтичало според тия източници още от февруари 2022. малко е неясна опорката, трябва ли още да ни е страх от 50 милната колона към киев, или може вече да изпущиме въздуха? а иначе инж. балкански е класически ефрейтор - ако бият руснаците сме с тех, ако бият американците смрът за терорягите, ако левски бият сме велики, ако паднат - сами срещу всички
8
4
 
20
 
! Отговори
абе преди 1 месец
сега ли го разбрахте бе, подли янки - който е тръгнал срещу ВЕЛИКА РУСИЯ хубаво не е видял - чингис хан, наполеон, хитлер....
7
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Голямо откритие.А сега малко история.1975 с подписа си САЩ слагат край на Южен Виетнам,а Рамбо хленчи във филмите,че политиците не са им позволили да победят.2014 ХУТИТЕ/Северен Йемен/ превземат столицата на Йемен/столицата на юга е станала столица на обединен Йемен 1990/.2021 Афганистан - подобно.Чили и много други успех,но където се закучи са до време.Традиции.
6
3
 
19
 
! Отговори
Това преди 1 месец
Беше ясно , че така ще стане. Сащ като видят, че она отсреща има рунтави гърди и бега. Ай сега ойрапа да се опрааа с Украйна. Обратното на острото Зеленски си разсипа страната.
5
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе US Генералъ по-добре да помисли за бъдещето на Кравефермата, че времето изтича..., след изборите да съ готви за Гражданска война.
4
5
 
7
 
! Отговори
Дончо преди 1 месец
Аз имам пpace. Казва се Чорбар, викаме му Чорбо на галено. И кокошки. Жената работи в общината, носи и заплата, та си купуваме брашно, сирене за мекиците, туй-онуй друго. Наесен купуваме грозде, правим си ракия. Жената като стане, нахрани кокошките, нахрани пpaceто, после ми прави закуска - мекици и отива на работа. Като се върне, пак нахрани животните, после направи салата, вади ракия от избата. Докато я изпия, жената сготвила вечеря. Така си живеем - идилия! Каква Русия, каква Украйна?
3
25
 
4
 
! Отговори
Симов преди 1 месец
Украйна ще загуби войната и ще бъде разцепена на три. Една част от тези три ще стане част от ЕС и НАТО, останалите ще са буфер. В България обаче всички руски шпиони ще бъдат изловени и ще бъдат съдени по бързата процедура. Родата им ще бъде изселени в буферните територии от разпада на Украйна. До една година националисти ще изчистят всички руски елементи и роми, които тровят от 30 години европейското развитие на България
2
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Американците може и да не могат да пратят оръжие,ама затова ние сме приготвили пратката със зимните ръкавици и юли месец ще ги изпратим та да не им мръзнат пръстчетата на урките....
1
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Джонсън и Тръмп на въжето!