Кулеба обвини Запада за унищожената от руснаците Триполска ТЕЦ

Дайте ни Patriot, призова той
12 апр 2024 09:33, Петър Бойчев
161
Кулеба обвини Запада за унищожената от руснаците Триполска ТЕЦ
Снимка Фейсбук

Първият дипломат на Киев Дмитро Кулеба обвини косвено Запада за унищожената от руснаците Триполска ТЕЦ.

В кулоарите на украинско-словашките правителствени консултации в Михайловци Кулеба заяви, че ако Западът бе предоставил на страната необходимите й средства за ПВО – като Patriot,то руснаците нямаше да унищожат една от най-големите й топлоелектрически централи, предава Укринформ.

Кулеба подчерта пред своите партньори критичното значение на доставката на модерни системи за противовъздушна отбрана Patriot. По-специално липсата на защитно оборудване направи възможно руснаците да унищожат трипилската топлоелектрическа централа близо до Киев, подчерта министърът.

Кореспондент на агенцията го попита дали е повдигнал темата за унищожаването на Триполската ТЕЦ от руснаците по време на дискусии с европейски колеги, предаде Фокус.

"Има само една тема за повдигане тук - дайте ни Patriot! Ако го бяхте направили, нямаше да загубим всичко това“, отговори директно Кулеба.

Според него именно в този дух украинската страна ще разговаря с чуждестранните партньори – "максимално ускоряване на доставките на ПВО“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
3
 
24
 
! Отговори
бпц преди 1 месец
Прав е. САЩ и НАТО предизвикаха тази война и унищожението на Украйна. И изобщо не им пука за украинците
114
0
 
20
 
! Отговори
До 101 преди 1 месец
До МИР Защото не съм виждал политик да воюва. Може и да заговорят за мир, ама това ще стане само ако минат през окопите с каската, мешката и партенките. Което само външно прилича на WarCraft.
113
3
 
12
 
! Отговори
До а 114 преди 1 месец
До а 114 Не си Зеленски. Клоунадата е запазена марка. Напразно се мъчиш да разсмиваш.
112
4
 
3
 
! Отговори
Нещо ми се губи преди 1 месец
Къде пропадна информацията за крайцера дето там, нещо...? Ами 64 метровата танкова колона? *** защо замря "информацията" по тези толкова "важни" събития?
111
0
 
18
 
! Отговори
slayer преди 1 месец
*** наглия & неблагодарен сухар...злобен винаги, като че ли бил на бастуни цял живот.
110
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами даи им ама няма свършиха .Патриотите се оказаха двумилионно ако в целофан ИЛИ КОЛКО СТРУВА ДА ГЪРМИШ С ТОП В ЯТО ВРАБЧЕТА
109
29
 
2
 
! Отговори
а преди 1 месец
Въпрос на време да им дадат повече системи за ПВО. Цял свят им се присмива на руснаците. В днешно време е класика да гледаш руски войници как се превръщат в тру*ове в телеграм и да им се чудиш как може да са такива ид)иоти да вярват на джуджето - диктатор.
108
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Профисионален просяк. БРАТЯ ДАИТЕ ЗА БОГ ДА ПРОСТИ =Бог не одобрява воината и не сме братя с терористи.След това което направихте вече не сте желани никъде...2 пъти пътувам последната седмица ,нито една граница не минах без да ги разкостят тия терористи ,документи ,багаж всичко .Българска,сръбска,хърватска ,унгарска
107
2
 
17
 
! Отговори
Тон преди 1 месец
Никога няма да съм на страната ,на този *** режим, бях там и видях достатъчно,жалки същества!
106
3
 
18
 
! Отговори
Тон преди 1 месец
Колибрето е противен!
105
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Свалят дренове с ракети за два милиона пък реват за още оръжия
104
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кулеба, отдръпнете се , дайте на русия да завледее Украйна и гледайте сеира на запада.
103
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имало и по- големи *** и серсеми от турците - украинците!
102
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нашите социалисти наивно повтарят да не даваме оръжие на Украйна. Е спря ли се ***? Не. Използва слабоста на запада да унищожава украинците. Президента що мълчи, бореца за мир Радев, как ще коментира?
101
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Коя военна мощ бе фантазйор,че то остана ли ни нещо изобщо.Самолети нямаме-чужди летят в въздушното ни пространство,танковете ако не си спомняш подарихме на македонците -а те ги наразаха на скраб за да покажат колко ни мразят, бтр те ги дадохме на килограм като старо желязо,ПВО то не си познал старо старо -но пази атомната ни централа ,а хора желаещи да ходят на фронта на тълпа пред военното окръжие:).Можеш да пробваш с запасняците ,ама знае ли се дали няма да те стрелнат в гърба
100
39
 
2
 
! Отговори
бг преди 1 месец
Ние всички българи сме против Русия и на страната на Украйна. Украинците могат да разчитат на нашата военна помощ с оръжия и муниции за тях.
99
1
 
22
 
! Отговори
МИР преди 1 месец
Абе, що всички политици говорят за война и ни един не отвори дума за МИР? Нима мирните преговори не са опция?
98
1
 
29
 
! Отговори
ЕЛЕМЕНТАРНО, КУЛЕБА преди 1 месец
1. Кулеба да го бе мислил това по време на мирните преговори в Истанбул. 1. Вече е ясно, че ТЕЦ е унищожена с ракета X-69, която е май най-новата дозвукова руска разработка, летяща само на 20 метра над земята, почти невъзможно дори да бъде засечена от ПВО. А ако такава се изстеля от стелт самолет (СУ-57), тогава вероятно ще се разбере за ракатата след като попадне в целта. 3. Печално известно е, че в Европа вече няма свободни ПВО ракето Пейтрият за даване. Просто свършиха.
97
1
 
28
 
! Отговори
haha преди 1 месец
Абе кулеба как така са ви виновни все другите бе? Ми вие къде спахте като се завързваше тая цялата исотиря? избрахте да сте дружки със западняците и побързахте да си развалите приятелството с руснаците преди да сте си подсигурили сигурността. Ся вече е късно либе за китка
96
28
 
1
 
! Отговори
много е прав Кулеба! преди 1 месец
Виновни са западняците! Досега сто пъти трябваше да изпратят ракети Пейтриът. Можеха да доставят на Украйна дори тактически (с малък радиус) ядрени ракети. Които Украйна да използва срещу градове и обекти в Русия. Тогава храбрите украинските бойци бързо щяха да освободят родината си.