Кулеба обвини Запада за унищожената от руснаците Триполска ТЕЦ

Дайте ни Patriot, призова той
12 апр 2024 09:33, Петър Бойчев
161
Кулеба обвини Запада за унищожената от руснаците Триполска ТЕЦ
Снимка Фейсбук

Първият дипломат на Киев Дмитро Кулеба обвини косвено Запада за унищожената от руснаците Триполска ТЕЦ.

В кулоарите на украинско-словашките правителствени консултации в Михайловци Кулеба заяви, че ако Западът бе предоставил на страната необходимите й средства за ПВО – като Patriot,то руснаците нямаше да унищожат една от най-големите й топлоелектрически централи, предава Укринформ.

Кулеба подчерта пред своите партньори критичното значение на доставката на модерни системи за противовъздушна отбрана Patriot. По-специално липсата на защитно оборудване направи възможно руснаците да унищожат трипилската топлоелектрическа централа близо до Киев, подчерта министърът.

Кореспондент на агенцията го попита дали е повдигнал темата за унищожаването на Триполската ТЕЦ от руснаците по време на дискусии с европейски колеги, предаде Фокус.

"Има само една тема за повдигане тук - дайте ни Patriot! Ако го бяхте направили, нямаше да загубим всичко това“, отговори директно Кулеба.

Според него именно в този дух украинската страна ще разговаря с чуждестранните партньори – "максимално ускоряване на доставките на ПВО“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че вие си имате от старите пейтриъти, които са неуязвими, руснаците от две години нямат ракети... Какво искате още, настъпвайте.
14
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бе като гледам клипове в телеграм патриотите и те гърмят....
13
2
 
53
 
! Отговори
Ам преди 1 месец
Ама чакай малко, какво значи "дайте", никой не ви е длъжен. Всеки си носи отговорността за решенията сам. Като толкова искате в ес и нато, сега си плащате цената и в това няма нищо учудващо, така работи животът.
12
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кулеба, с наглост няма да излезете от блатото в което сами се навряхте. Нито запада ви е виновен, нито длъжен да ви носи на гърба си с години вече заради простотията заради която войната започна и същата заради която се фръцнахте на преговорите в Турция
11
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За съжаление, нещата лека полека отиват към загуба на войната. След фиаското с контранастъплението, за което сигурно само някое диво племе в Амазонка не разбра кога точно ще започне и накъде ще се насочи, украинците само и единствено губят. И един трилион долара да им се налеят сега, вече няма кой да се бие. С щом украинските мъже нямат желание и си мишкуват, защо някой друг да има желание да им пази държавата.
10
1
 
36
 
! Отговори
Внимавай, момче! преди 1 месец
Хапеш ръката дето те храни! :D
9
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колиба ли си, Шатра ли си... ако укритата си плащаха - евентуално щяха да получат нещо след 10 години. Ние така си плащаме самолетите и ги чакаме. Укритата всички са им виновни, всички са им длъжни, искат всичко веднага и без да плащат. Я марш на фронта, че да се биете до последното укри!
8
2
 
45
 
! Отговори
Хи хи преди 1 месец
Щом гуебата реве, значи всичко е точно !
7
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Даваха ви Патриот, а вие по най-*** начин го дръпнахте близо до фронта и руснаците го унищожиха. Ето затова НЕ трябва да ви се подарява повече оръжие, за да не го ползвате така, все едно всички са ви длъжни!!!
6
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези вече малко взеха да пресоляват. Запада им наля десетки милиарди, които потънаха като вода в пясък. И насреща получават една окопна война, липса на какъвто и да е напредък, масово скатаване на украинските мъже и цялостно усещане за безметежен живот в Украйна. Е то не може вечно някой да те дундурка, а ти само да викаш дай още.
5
3
 
39
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Ама те Патриотите вече са като прочетена книга за руснаците. Не виждам с какво могат да помогнат, освен ако не им доставят някоя свръхсекретна версия. Само че това няма да стане по ред причини.
4
1
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Храни укропител да те лае.
3
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Че ти дадем един шут, та ще излетиш на Марс, нагло създание зализано.
2
1
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ето това е прочутата украинска наглост.
1
1
 
60
 
! Отговори
Кулеба в медиите: преди 1 месец
Задава със страшна сила екзистенциалния въпрос: кой ми *** в г а щ и т е????????