Кулеба обвини Запада за унищожената от руснаците Триполска ТЕЦ

Дайте ни Patriot, призова той
12 апр 2024 09:33, Петър Бойчев
161
Кулеба обвини Запада за унищожената от руснаците Триполска ТЕЦ
Снимка Фейсбук

Първият дипломат на Киев Дмитро Кулеба обвини косвено Запада за унищожената от руснаците Триполска ТЕЦ.

В кулоарите на украинско-словашките правителствени консултации в Михайловци Кулеба заяви, че ако Западът бе предоставил на страната необходимите й средства за ПВО – като Patriot,то руснаците нямаше да унищожат една от най-големите й топлоелектрически централи, предава Укринформ.

Кулеба подчерта пред своите партньори критичното значение на доставката на модерни системи за противовъздушна отбрана Patriot. По-специално липсата на защитно оборудване направи възможно руснаците да унищожат трипилската топлоелектрическа централа близо до Киев, подчерта министърът.

Кореспондент на агенцията го попита дали е повдигнал темата за унищожаването на Триполската ТЕЦ от руснаците по време на дискусии с европейски колеги, предаде Фокус.

"Има само една тема за повдигане тук - дайте ни Patriot! Ако го бяхте направили, нямаше да загубим всичко това“, отговори директно Кулеба.

Според него именно в този дух украинската страна ще разговаря с чуждестранните партньори – "максимално ускоряване на доставките на ПВО“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
95
21
 
3
 
! Отговори
Анализатор преди 1 месец
Руснячетета са извънземна форма на живот.Щях да кажа,че са животни,но не искам да обиждам животинките,а и те не пият алкохол.
94
22
 
3
 
! Отговори
патриот преди 1 месец
Давай, Колеба , ние сме с тебе, за победа в Украйна идва време,заедно ще построим Украйна и България ще съградим.Да развеем български и украински знаменатада си върнеме странатаХайде смело във атаказдрава работа ни чака.
93
1
 
27
 
! Отговори
Цвета Каранянчева преди 1 месец
Брех! Тези взеха да размахват пръсст на господарите си и да поставят условия хахах
92
0
 
20
 
! Отговори
komitata преди 1 месец
ами къде останаха патриотите -те руснаците ги думнаха а една батерея струва 1-2 млиард а-Кулеб а явно си мисли че Коледа едошла -и с патриоти и бе зтях пак ще ги удрят ,цирконитр ,конжалите н емогат д асе прихващат
91
2
 
31
 
! Отговори
МАРИЯ преди 1 месец
Прав си Кулеба!! Още помня думите на Джонсън,Нуланд, Обама, Макрон, Клинтън и Байдън, как ви обещаваха ресурсите оръжията на целия свят. Бийте се,ще получите от всичко по много.Видяхте ги колко струват и какви ценности изповядват.Вие обаче допуснахте фаталната грешка като им се доверихте.Затова трябва да изчезнете като народ,територия,като култура и език! Трябва спомена за вас да остане само в учебниците по история като народа който се довери на САЩ ,обърна се срещу брат си и загуби всичко !!
90
20
 
0
 
! Отговори
патриот преди 1 месец
Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба и голям приятел на българския народ. Да е жив и здрав още 100 г
89
0
 
16
 
! Отговори
бай Пешо преди 1 месец
да де, ама тва дебело недоразумение на снимката много добре знае, че ако не с ракети, всичко необходимо от инфраструктурата ще бъде ликвидосано с ФАБ-и, при това с нарастваща интензивност (брой и тонаж). А тях и десет "Патриота" не ги ловят.ФАБ-5000 е еквивалент на тактически ядрен боеприпас, без радиация. Армията на РФ разполага с толкова много ФАБ-и,че спокойно може да ползва стотици от тях за погребване на всеки засечен Патриот (или подобните му Ирис-и,и не знам там какви си пидepcки техники)
88
0
 
20
 
! Отговори
до ангел преди 1 месец
те друг полезен ход нямат. Няма да се учудя ако точно това се случи. Да се обърнат срещу запада и досегашните им господари и помолят Русия за прошка. Това ще е брутално отмъщение и подкопаване на западните ценности!
87
0
 
24
 
! Отговори
мак преди 1 месец
Спрете да отразявате про-кле-тите им искания. Не стига, че на секунда получиха всякаква помощ след започване на войната, тоя продължава с наглостта си. Никаква благодарност, смирение, нищо, само дайте, длъжни сте. Ако се кротне в исканията си и спре да държи тон, ще е друго, ама не, ес го постави на пиедестал, затова става все по-нагъл.
86
0
 
23
 
! Отговори
Пешо преди 1 месец
Каква наглост само. Неблагодарници!
85
0
 
24
 
! Отговори
Мери си приказките преди 1 месец
САЩ към Кулеба : - Плащаш ли си - ИМАШ ГИ. При изпросените винаги има разни проблеми. Или ще закъснее доставката... или ще са малко количество... или ще са втора употреба..... ЩОТО НИКОЙ НЕ ТИ Е ДЛЪЖЕН ОЧИЛАТА ПАРОДИЯ НА ХАРИ ПОТЪР. И СЕ ОБРЪЩАЙ КЪМ ЗАПАДА С УВАЖЕНИЕ В ГЛАСА, СМИРЕНОСТ И С БЛАГОДАРСТВЕНИ ДУМИ ЗА ОКАЗВАНАТА ПОМОЩ ДА НЕ СЕ ОКАЖЕТЕ САМИ СРЕЩУ РУСКАТА МЕЧКА.... Очилат корумпиран наглец....
84
1
 
33
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 1 месец
Кулебаа, скоро и телефона няма да има къде да си заредиш , камоли сигнал за да го ползваш. Хващай Зелката под ръка. Отивайте на колене в Кремъл и натрийте носовете на целия западнал Запад който ви вкара в тая каша и безкруполно ви озостави !
83
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали са ербаби, да се опазят сами. Корави са поне пред камерите, а да не говорим колко пари откраднаха за лична облага.
82
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нашите ТЕЦ-ове си ги унищожават и без бомбардировки. За какво? За чиста природа. Е, Путин се грижи за чистата природа.
81
0
 
30
 
! Отговори
emihoho преди 1 месец
Като удрят рафинерии по Русия се бият в гърдите, после се пенят, че останали без електроцентрала. Абсолютно логично. Когато руснаците кажат, че си запазват правото на отговор, така става.
80
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Голямо ***но е тоя. Като всички или почти всички Окраинци.
79
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ъ 'Какво стана, че сега ги няма Пейтриътите?' Те сигурно са си там ,ама без ракетите само си стоят :) А една ракета за Пейтриът колко $ беше ?
78
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Nono 77 Всъщност запада им е длъжне защото те ги набутаха в тази война като им обещаваха всякаква подкрепа само и само да дразнят руснаците.И сега украинците си търсят обещаното ама май ги прецака сащ защото видяха че не се получиха нещата както го мислеха. Никой не иска да налива вода в каца без дъно.
77
2
 
16
 
! Отговори
... преди 1 месец
Хамерканцити казаха на кулебите да не ползват Абрамсите, че горят като факли и после лоша реклама и няма продажби.. Нали имахте Patriot бе слаботокови зомбита, станаха за скрап.
76
2
 
18
 
! Отговори
Nano преди 1 месец
Тази война не е наша, а вашаКойто си има лозе да си го копа