Рекапитулацията на Борисов: от 148 договора - само един с обвинение

Преглед на печата на 15 януари
15 яну 2013 07:12, Петя Славова
179
Рекапитулацията на Борисов: от 148 договора - само един с обвинение
Снимка: БТА

"Битката на Борисов с тройната коалиция доведе само до едно мижаво обвинение", се посочва във водещото заглавие на "Сега". Три години след като премиерът връчи на прокуратурата документи за 148 договора, сключени от кабинета на тройната коалиция, без да бъдат обезпечени финансово, Софийската градска прокуратура е повдигнала обвинения само на един служител от МВР за неизгодна сделка. Това е резултатът от масираната ревизия, която партия ГЕРБ предизвика на сделките на предишната власт, за да покаже на избирателите си какво тежко наследство е получила. Тогава Борисов се възмущаваше, че тройната коалиция е одобрявала сделки, знаейки, че няма достатъчно пари, и му ги е оставила той да ги плаща. "Ако ги признаем, ще вкараме държавата в огромен дефицит и ще трябва да се простим с идеята за влизане в еврозоната", твърдеше премиерът през 2010 г. Той тържествено сезира държавното обвинение с "престъпни" по думите му договори на обща стойност над 2.1 млрд. лв., които трябваше да пратят в затвора министри и други висши кадри на тройната коалиция, припомня изданието.

Бившият кмет на Сливен Йордан Лечков получи вчера две години ефективен затвор от Старозагорския окръжен съд, извежда под глава "Преса". Той бе признат за виновен, че нанесъл щета на община Сливен в размер на 571 783,43 лв. с неизгоден ремонт в кв. "Дружба", както и че е оказвал натиск на местния шеф на НАП-Сливен Петко Дюлгеров. Ще обжалвам присъдата, категоричен е Лечков. По думите му тя е "Смешна" и отрича да е заплашвал Дюлгеров.

Регионалният министър Лилияна Павлова спря строежа на бунгала край Иракли, анонсира "Стандарт". По-рано през деня тя нареди строителните инспектори спешно да проверят книжата и работата по ваканционното селище. Експертите установили разминаване в строителните документи - вместо 12 бунгала, плажен бар и басейн там в момента се вдигат 14 къщи и 3 склада.

"Конфликтът между "Булсатком" и Би Ти Ви е поредната конкретна война в навечерието на цифровизацията. Изглежда, че в случая тя е "Хубавата Елена", защото със сигурност ще има преразпределение на пазара. И то явно започва", коментира в интервю за "Труд" Георги Лозанов, председател на съвета за електронни медии. "Трябва да се вземе бързо решение от воюващите страни. Те трябва да намерят начин да се споразумеят", призовава Лозанов.

"Труд" цитира статистика, според която храните в световен мащаб са поевтинели през 2012 г. със 7 процента, докато у нас поскъпват с толкова. Статистиката представи Едуард Стойчев, шеф на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата."Стандарт" се включва по темата като допълва: 4,2 на сто е годишната инфлация за 2012 г. Точно такава е и лихвата по новите депозити в евро на гражданите със срок от 1 ден до 1 година. Лихвата по левовите депозити на хората е малко по-висока от инфлацията - 4,71 процента, сочат данните на БНБ. Но се оказва, че повишаването на цените изяжда евровите спестявания на гражданите и то още преди да се плати новият данък от 10 на сто върху лихвите.

"В началото на 90-те години нямаше никаква носталгия по Живков. Напротив, той беше силно мразен", припомня в интервю за "24 часа" историкът Искра Баева и допълва: "Добрият спомен за него дойде с обедняването на големи маси българи, което ги накара да си "спомнят" колко сигурни бяха доходите им при социализма и удобно да забравят колко недоволни бяха по онова време от дефицитите и от недостъпните западни стоки, да неговорим за политическите свободи." По думите на Баева носталгия по "онова време" ще има докато повечето българи не започнат да живеят много по-добре, "поне колкото в изпадналата в криза Гърция".

Български студенти започват набирането на средства, за да съдят за дискриминация правителството на Нейно величество британската кралица Елизабет Втора, анонсира под глава "Труд". Разпоредбите на Острова дискриминират българските и румънските студенти, като ограничават правото им да работят по 20 часа седмично с процедурни хватки. Българите са принудени да чакат между 6 и 9 месеца работните си разрешителни /жълта карта/, като през това време остават без паспорт или личната си карта. Студентите от други страни в ЕС нямат ограничение за работа."В края на януари и началото на февруари британските институции, които са поели ангажимент, включително и премиера Дейвид Камерън, ще направят преглед на прогреса в преодоляването на тази напълно неприемлива ситуация", заявява на вътрешна страница Константин Димитров, посланик на България в Лондон. "Ние искаме като минимум да се възстанови срокът за издаване на тези разрешителни, както е било преди около една-две години, а именно 3-4 месеца", посочва още Димитров. По думите му не се очаква бум от българи на Острова. "Това са спекулации, това преувеличение е с вътрешнополитическа цел, което е крайно неприемливо", смята посланикът.

24 май може да се стане двоен празник за учителите. Тогава се очаква ново повишение на техните заплати. Новината съобщава пред "Стандарт" просветният министър Сергей Игнатов. Всичко ще зависи от приходите, които ще постъпят в бюджета до април-май. "Ако се появят някакви допълнителни пари в държавата, част от тях ще отидат отново за образованието", обещава министърът. Преди дни България прие нова оперативна програма "Наука и образование. "Тя налага нова визия за развитието ни поне до 2030 година, в която едни от основните приоритети са науката и образованието. Заложена е схема от предучилищното, през училищното и висшето образование до развитието на научните центрове. Всички са като скачени съдове. След пет или десет години бих искал нашето предучилищно и училищно образование да са като във Финландия днес. А управлението на висшето образование да е като в САЩ. Това са най-добрите образци. До 2020 година е усвояването на парите, но резултатът ще дойде до 25-30-та година", разяснява още Игнатов. По думите му пропастта между учителите и университетските преподаватели трябва да изчезне. "Затова първо в закона ние създаваме условия средното образование да се доближи до висшето, университетите да акредитират курсове, младите преподаватели от вузовете да влизат в класните стаи, посочва още Игнатов.

Да няма оценка по физкултура, музика и изобразително изкуство, а тези предмети да се вземат само със "зачита се". За това ще се борят депутатите от ГЕРБ Йоана Кирова, Даниела Миткова и Диан Червенкондев, информира "24 часа". Промените в Закона за средното образование, в които те лобират да се запише такава поправка, влизат на първо четене в парламента тази седмица.

"2013 г. няма да бъде по-лека от 2012 г.", прогнозира в интервю за "Преса" Васил Велев, председател на управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал. "Икономическият растеж по различни прогнози ще е между 1,3 и 1,9 процента. Според нашата прогноза ръстът ще е под 1 процент", категоричен е Велев. В подкрепа на това твърдение експертът посочва два риска пред икономиката - външен и вътрешен. "В момента тенденцията в еврозоната е неблагоприятна, надеждите са, че тя ще бъде пречупена през второто полугодие. Ако това не стане, планираните ръстове няма да се случат и у нас, тъй като икономиката ни е твърде отворена и зависима от случващото се в Европа и света. Вътрешният риск е свързан с предстоящите избори. Винаги в година с избори имаме изкушения от повече популизъм, от не най-ефективно разходване на средства, което пък, за да се балансират сметките, е свързано със задържане на плащания към бизнеса", аргументира се Велев. Според неговата прогноза през 2013 г. няма да може да се пречупи и тенденцията за загуба на работни места.

Пълна проверка на сметките за парно разпореди кметът на София Йорданка Фандъкова на "Топлофикация - София", съобщава на първа страница "24 часа". Причината са високите сметки за топло през декември, които преди дни получиха столичани. Макар дружеството да предупреди, че те ще са с 21 процента по-високи спрямо декември 2011 г., масовото увеличение е по-голямо.

На първа страница "Капитал Daily" и "Дума" отразяват новината за провала на сделката за ВМЗ-Сопот. "Трудова бомба във ВМЗ. Приватизацията на сопотския завод се провали заради държавна подкрепа на раздутия щат", уточнява "Капитал Daily". ВМЗ остана без спасител, след като и единственият кандидат-купувач не внесе депозит в понеделник. Макар няколко пъти собственикът на "Емко" Емилиян Гебрев да беше декларирал пред премиер и министри, че има истински интерес към военния завод, сделка няма да има, посочва вестникът на вътрешна страница. Ипотекирани жилища и автомобили на работници от ВМЗ-Сопот са на път да бъдат взети от банките и разпродадени заради серия от неплатени вноски. За това алармира пред "Труд" Дмитър Атанасов, лидер на синдиката "Подкрепа" в завода.

Шуби за 397 лв. бройката, гащеризони за над 360 лв., обувки за 135 лв. и много други скъпоструващи стоки е купил столичният автотранспорт за служителите си в поделение "Земляне" за периода 2009-2011 г. Това сочат данни, които разпространи общинският съветник от БСП Георги Кадиев, отбелязва "Сега". Тези цени са доказателство за крупни финансови злоупотреби в дружеството, защото стоките на различните фирми, които са снабдявали автотранспорта, са с до 17 пъти разлика в цените, посочва съветникът. Завишените цени на закупуваните стоки са ощетили автотранспорта с над 460 хил. лв., или около 3/4 от всички изразходвани средства по перото за работно облекло.

"Ще браним розата докрай", е заглавието над интервю в "Телеграф" с Мария Габриел, евродепутат от ГЕРБ. В медийното пространство на Европа беше разпространена новината, че розовото масло и лавандулата ще бъдат обявени за алергенни от Научния комитет по безопасност на потребителите в Европейския съвет. "Сега е моментът да изпреварим събитията и да зададем въпроси към Европейската комисия /ЕК/ какво точно се случва. Защото факт е, че до този момент няма никаква официална информация по случая от ЕК, а само публикации в различни медии", изтъква Габриел. Според нея на този етап българските производители нямат повод за безпокойство, защото няма никакъв официален доклад.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тези още сънуват еврозоната.
56
2
 
3
 
! Отговори
до 84 преди 11 години
това могат и това си знаят горките от герб иде видовден и тогава ще разберете народната любов Дупе да ви е яко Няма да си намерите място от народната любов .писна ни от *** мафиоти облечени във власт
55
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Спешно трябва да напуснем Европейският съюз.Така не сме били потискани,унижавани и унищожавани дори по времето на социализма.Германия,Франция,Англия и техните лакеи от Зап.Европа,никога няма да бъдат приятелски настроени към България.За тях "висшите",ние винаги ще бъдем низша категория хора.НАШЕТО БЪДЕЩЕ НЕ Е В ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ И НЕСИГУРНАТА,ОБСЛУЖВАЩА ИНТЕРЕСИТЕ НА БОГАТИТЕ,ЗАДЪЛЖАВАЩА ПАЗАРНА ИКОНОМИКА-БЕЗСМИСЛЕНА И БЕЗ СЪДЪРЖАНИЕ.
54
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Провал и корупция!
53
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
достатъчно *** сте за да ви управляват само такива катили
52
2
 
2
 
! Отговори
кой е бойко преди 11 години
Бойко Борисов с Румен Николов - Пашата на парти на СИК. Снимка: Капитал, 1995 г.Секретните грами на американското посолство, които уличават Бойко Борисов в престъпна дейност са мероприятие на БСП. Това неподражаемо и уникално откритие направи самият потърпевш. Изказването, разбира се веднага се превърна в медиен хит, както и всички ментални проблясъци на премиера. Тъй като Биволъ е официалният партньор на Уикилийкс за Балканите, няма как да не се почувстваме оклеветени от тази нагла лъжа, дори и произнесена от височайшата уста на актуалния ни диктатор.Преди година и половина Борисов определи въпросните дипломатически доклади, като жълта медия, въпреки, че те са признати за автентични /но откраднати/ официално от Държавния департамент на САЩ. Какво излиза от блестящите умотворения на премиера? Първо, че самото явление Уикилийкс е някаква законспирирана партийна централа на Станишев, а Джулиън Асанж е виден представител на пролетариата и има зловещата мисия да затъмни новоизбухналата звезда на българския политически небосклон, измисляйки му несъществуващо криминално минало. Няма как да не си спомним, че преди 7 г. Борисов определи по същия начин публикацията в американското политическо списание Конгрешънал куотърли, което резюмира секретен швейцарски доклад, в който странно как се описваха сенчестите връзки на бившия Гл. секретар на МВР с лица и структури на родната организирана престъпност. Съвпаденията и потвържденията на информациите от швейцарския доклад в американската преса и разконспирираните в световен мащаб американски дипломатически доклади са очевидни и всичко това може да се прочете в публикациите на Биволъ, заедно с официалните изявления на журналиста Джеф Щайн и на собственика на Уикилийкс Джулиън Асанж пред Европарламента, че документите са достоверни, не са манипулирани и могат да издържат дори в съда.Последваха разкрития за крупен наркоканал в германската провинция Бавария, където Бойко Борисов е споменат от международен наркодилър, като Биг брадър на мафиотите. Разкритията излизат чак сега, защото прокуратурата удобно ги е смачкала, но от тях става ясно, че "Големият брат" като главен секретар е държал чадър над канал за хероин преди 2004 г. когато още не е влязъл в политиката. Но БСП има стратегическа визия. Това определено намирисва на световен конспиративен заговор за дискредитация. Естествено зад този глобален и разгърнат в много държави десетилетен план стоят стотици милиони долари, или евро и гениалният и всесилен ум на Станишев и неговата политическа клика. Да не говорим за скорошните публикации в сп. Форбс за Уикилийкс и съвместната й работа с Биволъ, които също са поръчани на Позитано 20. Според умопомрачителната логика на Борисов най-големите световни издания като Гардиън, Ню Йорк таймс, Льо Монд, Ел паис и Шпигел, които започнаха първи да публикуват скандалните разкрития на грамите, са оръдия на редакцията на Дума ;) Вероятно и последвалите катаклизми в международната политика, подаваните оставки от висши държавници в страни като Германия, САЩ и Мексико са инспирирани от партийните интереси на българските социалисти. Невероятна реклама за БСП и полумъртвата й организация. Жесток напън за реанимиране на завинаги повехналата слава на столетницата-майка и създаване в съзнанието на българите на мита за всесилната и всевластна роля на бившата репресивна партия и нейната мистична Държавна сигурност. Както се вика светът от Вашингтон, до Берлин, Лондон, Брюксел и София е в ръцете на Политбюро. Да живеят всички БКП-та по земните кълбета!Не се учудваме на искрените усилия на бившия предан член на Партията и служител на нейния репресивен апарат Бойко Борисов да налива имидж именно в падналия рейтинг на БСП. Явно такава е новата заръка и новата директива, която е поставена пред бившия пазвантин на Тато. Но ние от Биволъ искаме ясно да кажем, като набедени верни слуги на активните мероприятия на БСП Не вървой, Бойко! Ресто, не струва Няма кой вече да се върже на плоските и зле измислени масови лъжи, които ръсиш. Всуе се мъчиш да вдигнеш славата на създателката си до небесата, като приписа на партийните червени активисти дори явлението Уикилийкс и последвалите неудобни разкрития за тъмните страни на мръсната световна политика, включително и твоята персона. Със същия успех можеш да обясниш глобалното затопляне (или застудяване), икономическата и финансова криза за дестабилизиране на САЩ и другите империалисти, земетресението в Перник или календара на маите, който ти отрежда прекъсване на мандата в края на годината.Трябва обаче да се признае, че големият брат Бойко от Банкя не можа да надскочи конспиративната висота на по-малкия му брат Груйо от Скопие. Когато Биволъ публикува грамите за управлението на Груевски те бяха тутакси обявени за заговор на гръцкото и българското разузнаване срещу достойните наследници на Александър Македонски. Което ни навежда на мисълта, че нашият херой подценява международното положение. Окрупнявай, Бойко, окрупнявай. Няма как да е само Станишев и БСП. Сто процента в конспирацията срещу теб е замесен и социалистическия интернационал, който за целта е вербувал агенти на ЦРУ.Нека да приемем, че Бойко Борисов е прав. Че е чист като бебешка пелена, че не е имал престъпно минало и мутренски афери, че е умен и интелигентен съвременен български политик, който бори корупцията и бедността и е издигнал на държавнически постове най-честните, достойни и способни българи. Че уверено и неотклонно води България не другаде, а именно към европейско развитие. Тогава изникват обаче многобройни въпроси, чиито отговори няма кой и как да даде. От тях ние ще си позволим само няколко, чийто отговори се очакват не само от българското общество, но и от международната общност.Нека да започнем с това:1.Бил ли е Бойко Борисов персонално член на БКП, кога е постъпил и кога е напуснал Партията? Какви са били неговите мотиви да избере партийното членство пред деполитизацията в МВР?2.Бил ли е Бойко Борисов някога зависим, или вербуван като агент и доносник от Държавна сигурност, или други класифицирани служби на МВР? Ако е бил как е станало това, кой го е вербувал и с какво Борисов днес е зависим от тези хора и среди?3.Бил ли е Бойко Борисов съдружник със знакови фигури от българските силови групировки и продължава ли да подържа топли връзки с някои от тях до ден днешен? Уличавани ли са фирми, в които е участвал и ръководел Борисов в престъпна дейност и имало ли е срещу тях образувани разследвания за криминална дейност?4.Прикривани ли са тези разследвания и готов ли е Премиерът, в името на прозрачността да даде публичен достъп до въпросните преписки, за да се увери обществото, че има за лидер един действително чист и почтен човек?5.Защо Бойко Борисов и неговият подчинен Ваньо Танов отказват да дадат достъп до протоколите от скандалната проверка във фабриката на Мишо Бирата, която стана известна след публикувани разговори между двамата, говорещи за корупционна злоупотреба с власт?6.Издигал ли е Борисов, в качеството на партиен лидер лица, свързани с криминална дейност и осъждани за престъпления, според законите на Р.България?7.Как може Борисов да обясни, че един от неговите най-дейни защитници пред обществото е Димитър Иванов бившия последен шеф на мракобесния 6-ти отдел на 6-то *** на ДС. Бивш колега на Борисов от Симеоново и бивш заместник на Илия Павлов в Мултигруп. Познавам Бойко много добре!, изплю камъчето Иванов.8.Имал ли е преки, или индиректни връзки Бойко Борисов с ухажваните от Румен Петков братя Галеви и носи ли отговорност за тяхното необезпокоявано бягство от страната и правосъдието? Самият бивш вътрешен министър призна, че Галеви са били под протекцията на Борисов.Ние от Биволъ можем спокойно да заявим, че никога не сме кандидатствали, или членували в БКП/БСП. Никога не сме ходили на лов с червендалести величия, като например Георги Първанов, или Валентин Златев, където да решаваме съдбата на държавата. Воювали сме също така непримиримо с корупцията и престъпността през годините на прехода, докато някои са разработвали през това време контрабандни канали и са присвоявали национално имущество. Никога не сме разтривали ушите на Тодор Живков, нито други негови части, не сме били мутри на Симеончо и неокомунстическата олигархия. Никога не сме служили в Симеоново, не сме били агенти на ДС, нито на каквито и да били служби в това министерство. Пишем за престъпленията и корупцията на всички досегашни правителства, включително и на Тройната коалиция, докато някои умело градяха политически проекти за продължаване на статуквото
51
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Честно , сменете тази снимка , че като го гледам ме напушва на смях.
50
2
 
1
 
! Отговори
ДО 84 преди 11 години
А ТИ ЗЦАЩО НЕ СИ ПРИЗНАЕШ,ЧЕ СИ ПЛАТЕН ДРАСКАЧ- НЯКОЙ ПЪПЧИВ И *** ПУБЕР ОТ ЦК НА МЛАДЕЖКОТО ГЕРБ ... НЕРАЗБРАХТЕ ЛИ ,ЧЕ СИ ОТИВАТЕ ... НАД 90 ПРОЦЕНТА ОТ НАРОДА НЕ ВИ ИСКА ,МРАЗИ ВИ ОТ ДЪНОТО НА ДУШАТА СИ ,АЛЧНИ И НЕКАДЪРНИ МУТРО- МИЛИЦИОНЕРЧЕТА .
49
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до народа :А сега защо не си признаеш че си бездомен и безработен гей !?
48
2
 
1
 
! Отговори
ДО ФИНТА-81 преди 11 години
АБЕ КР.ТЕН ТИ НЕГЛЕДАЙ ТОВА , А ГЛЕДАЙ И СИ НАПРАВИ СОБСТВЕНО ПРОУЧВАНЕ НА УЛИЦАТА И С ИЗНЕНАДА ЩЕ УСТАНОВИШ , ЧЕ ЕДВА ЛИ ЩЕ СЕ НАМЕРИ И ЕДИН ОТ 10 ЧОВЕКА,КОЙТО ДА ПОДКРЕПЯВАШАТА ЖАЛКА И УМИРАЩА МУТРО- МИЛИЦИОНЕРСКА ПАРТИЙКА . СВИКВАЙТЕ С МИСЪЛТА , ЧЕ В ДЕНЯ НА ИЗБОРИТЕ ЩЕ ВИ СМАЧКАМЕ И ЩЕ ВИ ЗАЛИЧИМ ОТ ЛИЦЕТО НА ЗЕМЯТА .. НАВСЯКЪДЕ И ПО ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНИ САЙТОВЕ ВИЕ СТЕ МАЛЦИНСТВО .. АРЕ ,КЕРЕ ОТ ТУКА ...
47
2
 
3
 
! Отговори
123 преди 11 години
Според мен едно 75% от всички управлявали страната по времето на т.нар. 'преход' трябва да са в затвора, защото направо се съсипаха да крадат.. сегашните - също! Колко ли трябва да е заблуден един човек, та да не вижда как влизат във властта като църковни мишки, а излизат със стабилен капитал.. е, това не се отнася за всички, ами за почти всички:)
46
3
 
3
 
! Отговори
finta преди 11 години
Ooo, червени платени мекерета, от както днеса най-накрая въведе регистрирано гласуване безидейните ви постове са с по 2-3 плюса. Видяхме ви колко струвате нещастници.
45
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Този сайт е купен от герб.
44
3
 
4
 
! Отговори
народа преди 11 години
ФАШИСТКА ПАРТИЯ ЛИ Е ГЕРБ ?Задавам си този въпрос отново и отново всеки път, когато се случи поредната гротеска, поредният недостоен цирк и чудовищен гаф в политическо и социално отношение за смях на Европа и за сълзи на клетия ни народ.Историята има неприятният навик да се повтаря отново и отново. Модифицирана съобразно епохата, съобразно новите условия и нрави, но в същността си една и съща в най-големите ужасии и безобразия, които човечеството е познало.Нека заедно си припомним някои от основните белези на фашизма, повторени с пригодяване към методите на новите господари . Основното е пълен контрол на една диктаторска партия върху цялата власт във всички нейни форми и измерения. Ако има опозиция, това е формална, питомна група, изпълняваща функциите на мажоретките към един волейболен мач. Нейните действия са имитация на истински политически и социален отпор, а изборите, кичени с нежните епитети свободни и парламентарни са просто един цирк с предрешен резултат. Като следствие на диктата на една политическа сила, настъпва сливане на уж независимите и разделени форми на властта, които са основно условие, за да е налице класическа демокрация. Законодателната, изпълнителната и съдебната власт са в едни и същи ръце, а свободните медии съществуват само на думи. Икономическите цели на едно фашистко управление са обслужване на монополите, които държат крупния капитал в страната. Друг белег е войнстваща, креслива и безпардонна посредственост, изразяваща се в елементарна идеология, форми на агитация, които обиждат интелекта и безнадеждно опростачване на нацията. Фашизоидната власт мрази интелигенцията, ненавижда различните, не търпи творческата и житейска пъстрота. И накрая подобна диктатура като форма на държавно управление винаги е свързана с култ към една личност, един бащица, един фюрер, който, подобно на Големия брат при Оруел винаги е прав, вижда и знае всичко, всемогъщ и вездесъщ е и замества фигурата на Бог.Мисля, че всички тези белези са налице при управлението на ГЕРБ.В момента тази партия държи юздите на законодателната власт (имат пълно мнозинство в парламента, заедно с купените от тях евтини слуги, наричани независими депутати); на изпълнителната власт (вожда-пожарникар, заедно с послушната си свита); президентската институция (президентът Плевнелиев е издигнат като кандидат от ГЕРБ и е послушен подвластник на своя гуру Борисов, въпреки вялата имитация на известна еманципация, предварително съгласувана с господаря му (ако не ме слушаш ще ти дърпам ушите!); съдебната власт (Висшият съдебен съвет вече е доминиран от момчета и момичета на вожда); главният обвинител на републиката Цацаров, който от самото начало на всички стана ясно, че е кадър на ГЕРБ (със забраната на министъра на правосъдието да се гласува за другите двама кандидати той вече е избран).Медиите са завладени икономически, като в повечето случаи чрез капитал, задкулисно финансиране, политически менуети и т.н. собстениците са под контрола на великата партия хранилница. Журналистите, бивайки и те само хора, изпадат в пристъп на страх и рядко се осмеляват да критикуват Великия маркуч, Боко Тиквата, дори и на шега. В пресата, в повечето ТВ предавания и пр. текат вяли отчети за международните успехи на вожда, за поредната първа копка, за магистралите на великия строител. Понякога затварям очи и ми се струва, че се намирам в Северна Корея. Вярно, в Интернет човек все още може да каже какво мисли, а някой да го прочете. Социалните мрежи са най-големият враг на диктатурата и неслучайно има страни, където достъпът до мрежата е забранен. Благодарение на Интернет все още можем да четем искрени и обективни материали, като тези, публикувани в сайта на Биволъ.Безобразията на полицейското насилие също надигат нерядко грозната си глава, а до нас достигат сравнително малко случаи на изпълнения в стил Цветанов.Правителството се кланя на няколко монопола и живее, за да служи на щедрите си господари като Овъргаз, Лукойл, Нефтохим, банки, други енергийни холдинги, някой и друг мобилен оператор (все чужди компании). Понятието обществени поръчки е смехотворно, защото винаги е ясно на кого ще бъде подхвърлен съответния тлъст кокал, коя банка ще намаже от финансовите операции на държавата, кои фирми са на наши хора.При класическия фашизъм се насажда ненавист към определени етноси (евреи, *** и др.), а при този съвременен вариант ненавистта е насочена към съответни социални групи: пенсионерите, назовани от вожда лош човешки материал, учените от БАН синодални старци, художествено-творческата интелигенция, съдиите, които дръзват да мислят за независимост от изпълнителната власт.Налице е и онази ужасяваща посредственост, характерна за всеки тоталитарен режим. Държавното управление гъмжи от Калинки с квази познания, квази образование и менте идеи, готови на всякакви циркове, за да угодят на фюрера. А посредствеността винаги е войнствена, защото дълбоко в себе си съзнава своето нищожество. Кадрите на ГЕРБ са пълна скръб както в нравствено, така и в интелектуално отношение.Над окаяната ни страна шества победоносно страхът. Вярно, няма политически затворници, екзекуции или концетрационни лагери, но гладът и икономическата дискриминация са понякога по-страшни от физическото насилие. Различните слоеве от населението си знаят, че, ако са против ГЕРБ, няма кокали, работа, бизнес, кебапчета и мангизи. Това важи за всеки от най-издигнатата част на българската интелигенция до последният ***, който се чуди дали в деня на изборите да не пусне някоя друга бюлетина. А страхът, приятели, е лош господар.Налице е и евтината и лесна идеология в дух на промиване на мозъците в стил Гьобелс. Простичко, елементарно, понародному. Посланията са няколко:Друга идеологема е Аз поне нещо строя, а другите само рушиха. Някога в Древен Китай била издигната Великата Китайска стена върху пиедестал от кости, сред море от кръв на гладните и страдащите. Тя поне е била грандиозно за времето си начинание. Не мисля, че магистралите на Борисов заслужават сълзите на гладуващите старци! Още повече, че той строи там, където се набива на очи, а второстепенните пътища, по които се движим ние, плебеите, са в руини.Друга легенда гласи Европа ни хвали. Не, Европа не ни хвали, а отчита безобразията в социално и политическо отношение. Европейските страни, които от векове са демократични, не могат да бъдат измамени с евтените номера и илюзионизъм на Бойко Борисов.Друг паралел, далеч не маловажен е култът към вожда и фюрера. И Адолф, и Бойко са посредствени *** с мания за величие. Първият някога бил отхвърлен като кандидат за студент в Художествената академия, поради некадърност. Вторият попаднал в отдел в Школата в Симеоново, предназначен за по-посредствени ученици, въпреки че сега твърди, че отиването му в най-малко популярния отдел е резултат на политическото преследване на комунистите. Интересно, как тогава да си обясним членството на Борисов в БКП? Посредствеността ражда омраза и злоба към по-можещите и по-знаещите. Ражда чудовища. Едно такова чудовище е нашият премиер. Той няма елементарна тактичност, срам и почит към истински стойностните неща. Това е човек, способен да иска от семейство на убито дете да се извини на полицията и да говори за пържолката, която заслужавало кучето, изровило трупа. Това е човек, прочел само една-две книги, като си позволявам да се съмнявам дори и в това. Човек, направил ни за смях в Европа и САЩ с маниерите си, излъчването си, поведението си. Отначало доста се смеех на някои негови изпълнения. Някога Чаплин се смеел така на речите на Хитлер и казвал, че този човек разсмива човечеството повече и от него. После, обаче, когато се развихрил кървавият ужас в Германия и цяла Европа признал, че вече никак не му е смешно. Обама с тънкия си хумор направи Борисов смешен: Борисов е политик от световна класа и нека да се съобразяваме, защото притежава черен колан. Моята усмивка също угасна. Не че очаквам вълна от насилие при управлението на Царя-пожарникар. Не съм параноик и съзнавам, че не живеем в такова време. Но очаквам стагнация, кретане на опашката на ЕС, някой и друг блъснат от кола противник на фурера. Присмех към нацията ни и принизяване на ценностите ни, опростачване, бягство на всеки, който е достоен и млад, смазване на всякакви традиции, научни открития, художествени творби и гладна смърт за безпомощни бебета и страци. Малко ли Ви е това?!Мисля си как до главите ни дойде това бедствие? Бойко Борисив символизира цялото човешко зло! Подобно както в Германия някога, бяхме в тежка криза, вследствие на некадърно и корумпирано управление на няколко поредни правителства. Българска банда политици спокойно може да нанесе толкова щети, колкото някога в Германия е нанесла една война. В такива времена не само отделните хора, а и народите правят глупости. Само че поради нашата глупост, Боико Тиквата се окопава все по-дълбоко и се гласи да управлява повече и от Тодор Живков.В първия ден на новата 2013 г. ви моля, нека се опомним и да се опитаме да спасим Родината си! Дошло е време разделно! Ще питам нещастната свита от слуги на Пожарникаря: Докога ще крадете, а народът ни ще умира от глад? Гневът расте и наближава мигът, в който ще ви помете, заедно с вашия фюрер!Едно знам със сигурност. Дори да остана единственият човек в тази страна, който ще каже не на безобразията на Борисов, никога няма да навлека псевдоевропейска, клоунска гербаджийска ливрея!
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
я съм ДАРТ ВЕЙДАР !!!!!!
42
2
 
2
 
! Отговори
кик преди 11 години
До tankistтака е. боко е еманация на упадъка на тази държава. явно много са се бъзикали с него маджо и маргините и са му набили комплекси - то не бяха генералски пагони, кметство, мин предс. а всъщност - слуга на ДС криминалите. но се взема насериозно. луд за освидетелстване. но през цялото време не забравял да заделя. тоест луд ама не съвсем. не виждам шанс за възмездие но забвение пълно за този *** е по силите ни..
41
2
 
2
 
! Отговори
До Бойко преди 11 години
Г-н Борисов, лъже Ви съда и прокуратурата, те всички са забъркани в някаква попара.Разберете го веднъж завинаги - усилията на това правителство, трябва да се съсредоточи към тая " КРИВОСЪДНА СИСТЕМА" Хората облечени във власт са най-най виновните за целия хаос в държавата,точно те- СЪДИИ И ПРОКУРОРИ на всички нива допускат съзнателно да не се разкрият крадците, престъпниците и убийците! Направете нещо за смяна на абсолютно всички за по-продължително време и да бъдат заместени от хора от вън!
40
3
 
1
 
! Отговори
Булдачева преди 11 години
Тикво,тикво много ядове ти предстоят.Те ще досъсипят живота ти,който във всички случаи ще завърши в затвора.Бог да не ти прощава греховете.
39
1
 
1
 
! Отговори
tankist преди 11 години
колкото и да му е мъчно на бойко, краят на политическата му кариера идва, след лятото няма да има вече ленд круизери, хеликоптери, самолети, няма да може да спи по делегациите и да обяснява коло е изморен, просто ще е още един некадърник които се е накрал на гърба на изстрадалия народ и ако някой не му пусне оловото то поне историята ще го заклейми като най-тъпият, необразован, *** и крадлив плебей докопвал се до властта в България, го *** в кръсника да го ***,
38
1
 
0
 
! Отговори
букарам преди 11 години
До до маринкис 66направи го. ядосването само води до болести. какво всъщност си казал?