Напрежение и сред ромите за стипендиите от МОН

Според "Евророма" не 600, ами 6000 ромчета покривали условията
86
Напрежение и сред ромите за стипендиите от МОН
Снимка: Булфото, архив

Програмата на просветното министерство, с която ученици от ромски произход ще получават стипендии при успех от едва 3,50, ще нагнети напрежение не само вътре в ромската общност, но и в цялото българско общество. Това пишат от партия "Евророма" в писмо до просветния министър Меглена Кунева.

Още по темата

От партията питат още защо българските ученици от социално слабите семейства трябва бъдат разделяни и "мотивирани" според етническия им произход.

От "Евророма" отбелязват, че отговарящите на изискванията за стипендия ученици са много над 6000, а не 600 в цялата страна, както твърдеше министърът на образованието Меглена Кунева.

"Обикновено, когато предприемете такива кардинални действия, министър-председателят Бойко Борисов публично взима мерки в противоположната посока. Да разбираме ли, че въпросните Ви действия са с негова благословия?", питат хората на Цветелин Кънчев, които предполагат, че целта в крайна сметка е да се премести вниманието на обществото от бежанците към ромите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
2
 
! Отговори
кръстоносец преди 7 години
ЕхооооЗа пореден път се създава етническо напрежение с цел.МИГРАНТИ.... СЕТА....ИЗБОРИ...Отклоняват вниманието за пореден път и вие пак се хващате????Е, стига де!
55
0
 
4
 
! Отговори
Какво преди 7 години
Какво е участието на ромските родители в изграждането на материалната среда за образоване на децата им? Като процент съотношение трудещи се и плащащи данъци българи и съответно такива роми? Тези хубави класни стаи, обзаведените компютри кабинети, за тях какво са допринесли ромските родители с по 4-5-6 деца?
54
0
 
2
 
! Отговори
мама преди 7 години
Чл. 4. (1) (Доп. - ДВ, бр. 70 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Забранена е всяка пряка или непряка дискриминация, основана на пол, раса, народност, етническа принадлежност, човешки геном, гражданство, произход, религия или вяра, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично или обществено положение, увреждане, възраст, сексуална ориентация, семейно положение, ... Закон за защита от дискриманацията
53
0
 
4
 
! Отговори
мдаа преди 7 години
е сега става интересно. Закона за защита от дискриминация ни забранява да наричаме някой че е ц**н. На преброяването през 2011 г.всеки трябваше да се самоопредели дали е ц**н или българин и всички се писаха българи. някога в картоните като се родят се отбелязваха че са ц.... ама сега е забранено- че било дискриминация. Всеки да се самоопредели, че се сърдели иначе. Та въпроса ми е тия дето на преброяването се писаха не ц***и сага какво ще правят?!
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На снимката - Орханчо гледа умно с отворена уста....
51
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като теглите чертата, сред РОМИТЕ винаги ще има напрежение за всичко, затова просто ги игнорирайте. Това е най-доброто, което човек може да направи при неизбежен сблъсък , а и едва ли някой се интересува от тях чак толкова, освен ако не е за наказания и темподобните.
50
0
 
2
 
! Отговори
Ротшилд преди 7 години
До Мартин Лутър КингТо и евреин не може. А това е по-страшно.
49
0
 
3
 
! Отговори
Мартин Лутър Кинг преди 7 години
До Расист Аз ще ги съдя за расова дискриминация. При такива условия ни един *** не може да я получи тая стипендия.
48
0
 
13
 
! Отговори
Наполовина преди 7 години
До НаполовинаМайка му РОМКА. Стига сте звездосвали, кажете какво става с ученика, като е само наполовина ром.
47
0
 
15
 
! Отговори
Наполовина преди 7 години
В нашето училище има момче, баща му турчин, майка му ***. Кво го прайм?
46
0
 
24
 
! Отговори
Ами ако преди 7 години
Ако ученикът изкара високи оценки и двете стипендии ли ще получава: и ромската, и за отличен успех?
45
0
 
25
 
! Отговори
Защото преди 7 години
До ФинансистЗащото ром не е етнос, а професия.
44
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това ромейче отпред е типично - с обица на пич, с поглед - кирпич!!!
43
0
 
7
 
! Отговори
Ха преди 7 години
До Ай спокоДа-аа. И да им плати Ромския фонд.
42
0
 
17
 
! Отговори
Къде преди 7 години
До Анонимен 53В кои документи? В личната карта? На шофьорската книжка? В дипломата?Кой е този документ, в който се записваш като ром?
41
2
 
8
 
! Отговори
гумичка преди 7 години
само дето Кунева не е от Герб /тъй става ли/
40
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки може да запише в документите етнос по желание, никой не може да му каже какъв да се чувства.Май е по изгодно да се пишеш ром
39
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонименконспир, Кунева Муккадесова не е герберка. иначе, по избори се раждат всякакви творчества, току и към пенсиите добавят някоя стотинка Коледни от спестените милярди
38
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Елате из Лудогорието да ги видите....най-скъпите коли, най-кичозните къщи ....от социално неравенство ще да е
37
1
 
28
 
! Отговори
Финансист преди 7 години
Защо да се дава парична помощ поради етнос? Ром не е равно на финансово затруднен гражданин. Има роми с доходи над средните за страната, има и единици, които живеят в дворци. Откъде накъде вместо според дохода на член от семейството да се раздават пари на калпак поради етнос.