"Бръмбар" в детска якичка = 40 дни учителска стачка

Такева се закани да повтори ситуацията от 2007 г. заради камерите
Обновена: 18 май 2017 14:21 | 18 май 2017 14:15, Камелия Цветанова
82
"Бръмбар" в детска якичка = 40 дни учителска стачка
Снимка: Булфото, архив

Подслушвателните в детските дрехи и играчки, практиката, до която се принудиха да прибягнат родители заради честите случаи на насилие в забавачките над малчуганите, за което по традиция персоналът отрича, сериозно ядосаха шефката на Синдиката на българските учители към КНСБ Янка Такева.

Още по темата

Тя се закани да агитира учителите да стачкуват и то дълго време.

"Днес никой не може да си позволи да слага каквито и да е "бръмбарчета" в якичките, в джобчетата или някъде закачени върху дрешките на децата, за да се подслушва българският персонал в образователните институции“, отсече Янка Такева на 20-ата церемония за връчване за наградите в Националния учителски конкурс "Учител на годината.

Тя се закани, че ако това продължи, Синдикатът на българските учители, ще напусне демонстративно работните си места за 40 дни, точно както направиха през 2007 г. Само че тогава мотивът на учителите да стачкуват бяха ниските заплати, а сега явно са обидени от отношението на родителите.

"Ще повторим стачката от 2007 г., защото тогава не ни упрекваха, че не сме в класните стаи и че децата не учат, тогава ни упрекваха, че няма кой да им гледа децата", заяви Такева.

Тя поиска още да се подписва договор между ръководствата на училищата и родителите, за да изпълняват те ангажиментите си, когато децата са в училище и в детската градина.

Според нея не трябва да има виденаблюдението в класните стаи и в занималните, но пък на матурите било нужно.

Имаме нужда българският учител да се разтовари от ненужната бумащина в училище, която го превърна в администратор, заяви още Такева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То4но тя предаде ста4ката 2007-***. Предаде и продаде!!!!!!!
47
3
 
8
 
! Отговори
Майка преди 6 години
До РеалистДа- майка съм! Сблъсквала съм се с много подобни случай на такива деца, за каквито говориш и с подходящо отношение към тях тези деца се променят. Децата имат нужда от ласка, дали в къщи или от леличката в градината- това е въпрос на семейна среда и ценности! Дай в къщи като се държиш като овчар с детето и в градината да е по същия тертип и те да кОпират от всякъде простащина!
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От социопати законотворци в тази държава, може и да повярвате, че и вашите деца са социопати.
45
1
 
16
 
! Отговори
Пълни глупости преди 6 години
Добрият педагог няма любими ученици!На него всички са му еднакво противни.
44
1
 
0
 
! Отговори
Тошо цървула преди 6 години
До 53Това е вярно , но научете се да искате това за което плащате а не да си мълчи, това го виждам всеки когато съм в България,
43
7
 
12
 
! Отговори
реалист преди 6 години
До МайкаАко си майка, би трябвало да знаеш, че децата купират родителите си и каквото чуят и видят от тях го показват навън. Ако родитетелите са агресивни и те са такива. Ако родителите псуват и те псуват. Ако си майка би трябвало да го знаеш. Те са като празен лист, каквото напишеш на неготова ще прочетеш.
42
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Тошо цървулаЩе видят, че са пуснали децата на самотек, а лелките си пафкат цигарки и пийват кафенце до прозореца...
41
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наглост и безочие!!! От какво са обидени? Че се държат с децата като с ***? После лоши били децата, невъзпитани били. Ами има и невъзпитани, но на едно дете като почнеш от съвсем малко да му крещиш и да го обиждаш, то няма как да не стане завършен гамен.А за факта, че в училищата е пълно с гаменчета пак учителите са си виновни, щото си ги търпят и се правят че не ги виждат, за да не изтърват държавната субсидия. Ако изключваха проблемните, щеше да е по-добре за всички.
40
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А като тръгне на училище детенцето, разтревожената мама какво ще направи - ще му сложи картечница в раницата ли? За сведение на някои коментиращи - учебният процес не е телевизионно предаване, за да се качва в интернет.Училището не е магазин, нито фирма.Ако в детската градина детето не се научи да спазва правилата, като порасне, ще бие наред по улиците.
39
20
 
13
 
! Отговори
Майка преди 6 години
Като чета някои коментари се чудя, коментиращите имат ли деца!За какъв срам от детето говорите? Децата в тази възраст имат своите емоционални етапи и това важи за всички дечица! Няма родител, който да се срамува от собственото си дете, а тези които твърдят нещо подобно - жалко за вас!Да! Бръмбари, камери и всичко необходимо за това да бъде " запечатано" поведението на възпитателите. За Бога, това са дечица, Когато правят беля, когато обиждат, не го правят с умисъл. А, възрастните- ДА
38
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сложете, но бъдете готови да чуете какво казват децата ви и за вас самите, какво става домовете ви, дори и да не е вярно.готови ли се?Но не очаквайте това да реши проблема, с който се борите, напротив.Решението е друго.
37
4
 
36
 
! Отговори
Тошо цървула преди 6 години
Живея в Холандия и във всички детски градини има камери и винаги можеш да видиш детето си . След като нищо не правят на децата не виждам защо им пречат камерите . С камерите всяка детска може да докаже че детето не е бито или все още ще караме по комунистически - каквото кажат възпитателките трябва вярваме. Трябва контрол и от двете страни .
36
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
По долу някой написа, че не познава учетел който да бие деца, обитидте броим ли ги. Е, аз познавам. При това не едни или двама. Мога и имена да напиша, но това няма да реши проблема. Към момента в 99% от фирмите, магазините, болниците и държавните учреждения има каметри и чекинг. Никой не е умрял от това, рабонтия процес си върви. Защо само учителите се притесняват и при тях неможело. Има нещо гнило в Дания!
35
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз и без бръмбари знам кво става у съседите....като се лупат яко се чува.
34
20
 
20
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Ако сложат камери в градините и яслите, на някои родители ще им стане много неудобно да видят в действеителност как се държат децата им извън дома, защото ще ги гледат и другите родители. Тогава ще започнат да искат да се махната камерите, защото се излагали децата им и самите те.
33
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До реалистИ учителите не са звероукротители, нали?
32
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До бай хХайде тогава да сложат камери и в домовете на семействата с деца, а учителите да гледат как родителите се държат с децата си. Със сигурност ще има изненади.
31
1
 
27
 
! Отговори
scbg преди 6 години
Добре, съгласен съм децата да не носят нищо. Да сложат, камери като в частните градини, детски кътове и всички да са доволни. Който не му харесва, прав му път.
30
2
 
14
 
! Отговори
do 35 Беселина преди 6 години
Е, то това си е правило - който стачкува, не му се плаща заплата за това време.
29
10
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво толкова се плашат от бръмбари ? Ако им е чиста съвеста няма за какво за се тревожат. Но те добре си знаят как се държат с децата и таз възрастна леля подскочи