Учители vs. родители: Без камери за шпионаж в забавачките

Било нагло, безотговорно, лишено от образователна логика
186
Учители vs. родители: Без камери за шпионаж в забавачките
Снимка: Булфото, архив

Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" се обяви против видеонаблюдението в образователните институции.
Българският учител не е престъпник, за да бъде следен или наблюдаван, се казва в становище на съсловната организация.

Още по темата

Няколкото случаи на насилие в детски градини провокираха протести на родители в големите градове на страната, които още продължават.

Сред основните им искания са поставяне на камери и мандатност на директорите.

Днес в Министерството на образованието ще има среща с различни институции по проблема.

Според синдиката обаче исканията на родителските организации са нагли, безотговорни, лишени от образователна логика.

"Българският учител е най-контролираният, атестираният, сниманият, критикуваният. Няма уважаваща себе си страна, в която учителят да се извинява публично и да се оправдава за приложените от него мерки. Няма цивилизована нация, която да не вярва на учителя и да го подлага на ежедневен шпионаж", посочват още в позицията си от организацията.

Синдикатът заявява, че ако просветното министерство и останалите институции не предприемат адекватни мерки за защита на българския учител от родителската и ученическа агресия, може да се стигне до национални безсрочни протести.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Искаме камери в интернет в реално време със звук нека всеки да види как са възпитавани БГ деца, нека покажат домашното си възпитание. Не е нормално децата да се отделят от родителите, не е възможно една учителка да се справи с над 30 деца- това е ОГРОМНА ОСЪЗНАТА ЖЕСТОКОСТ, РОДИТЕЛСКО И ОБЩЕСТВЕНО ЛИЦЕМЕРИЕ. НЕЗАБАВНО НАПРАВЕТЕ ГРУПИТЕ ПО 10 ДЕЦА, А НЕ ПО НАД 30+, РАБОТНО ВРЕМЕ ОТ 8/9 ДО 16/17 ЧАСА, ДА СЕ ИЗВЕДАТ ДЕЦАТА НА НЕРАБОТЕЩИ РОДИТЕЛИ ИЗВЪН ДГ, А В ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ ГРУПИ ПО 3/4 ЧАСА.
143
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви са тия камери...............да не сте се побъркали?Да не искате да направите България един голям Big Brother? Или VIP Brother?Откачалки такива!
142
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Камери ще има при това много скоро! След някой друг ден пак ще цъфне нов клип и пак ще се стигне до разпра. Ще се намери някой по-оправен родител който ще пренасочи оплакването до евро-съюза и от там вече нещата ще рекушират в друго измерение! Подобно деяние ще се криминализира - логично! Също така има голяма вероятност някоя/й възпитателка/учителка/ел да напляскат 'подходящото' дете и да бъдат подути или осакатени! Така че до камери ще се стигне най-много до една година. На бас!!!:)))))
141
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 134Какъв *** ще е учителя няма значение! Лелките които се гавреха с децата са хетеро! И какво от това! Не бъдете кравешки тесногръди - гледайте голямата картина! Гледайте крайния резултат защото там е разковничето. Гледайте на качеството а не на извън училищните учителски мероприятия! Царе сме на системата скъпи на триците и евтини на брашното! До кога??!!
140
3
 
1
 
! Отговори
Tult преди 6 години
Daskalite strahuvat...da n im sa poiavi na jivo nekoi skrit talant, genii, idol, lider, apostol, tsar, heruvim, duhhh...a te da mu tropat v ushite falshivi noti i falshiv tekst...
139
4
 
2
 
! Отговори
Start final преди 6 години
Kamerite pokazvat obektivno realnostta, uspeh, greshka, postijenie, nespoluka, trud, marzel, simulacia, radost, neradost, uvajenie, neuvajenie, prisastvie, otsastvie, kolichestvo, kachestvo... sportistite na futbolnia stadion, trenerite, zalata s buhalkite, boksa, topkata, baleta, figurnoto parzaliane, teatera, cirka, musik idol, chisto, mrasno, operata, koncerta, atletikata, basketbola, handbala, voleibola, geografia, himiata, fizika, matematika, informatika, sociologia, psihologia, mechti ;)
138
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано сложат камери в училищните стаи.Хубаво е да сложат и един- два боксови ринга в дворовете. Ще има интересни двубой между епилирани чалга "бащи", силиконово- кифлени майки и други модерни комбинации. Дано и на ринговете сложат камери.
137
2
 
2
 
! Отговори
Ambels преди 6 години
Ami te i zadaljitelni uchebni chasove po pluvane v otkriti i zakriti vodi , skalno katerene, ski, carting, maraton, balet i velosipedizam ne iskat...:-) :-):-)
136
12
 
10
 
! Отговори
Dr Quinn преди 6 години
Който няма какво да крие,няма от какво да се страхува.В този агресивен свят най-важна е безопасността на децата.Реакцията на учителите навежда на мисълта,че насилието над деца е практика и всъщност въвеждането на видеоконтрол не би трябвало да е предмет на обсъждане с тях.Той просто трябва да бъде въведен,а те трябва да бъдат задължени (за сметка на държавата),всяка есен да се явяват на психотест.
135
0
 
11
 
! Отговори
сб преди 6 години
Към всички,Аз съм учител! Никога не съм си позволявал насилие къ учениците си! Гордея се с тях! Имам вече лекари, колеги, ветеринарни лекари, хора успели в туристическия бизнес, деца, които ще учат фармация и още, и още...Ще се пенсионирам щастлив /ако стигна до пенсия/.Защото съм дал на ДЕЦАТА!А вие, всуе се морите!
134
0
 
11
 
! Отговори
сб преди 6 години
За 124А някой да е чул ви да говорите за учебно съдържание? Да говорите за учебна база, за физкултурни салони, за съблекални към към тях, за за училищен транспорт/защото някои деца закъсняват/, за прилична храна/защото вие не сте я опитвали дори/, ... Кой сте вие, че се опитвате да съдите по този безапелационен начин? Не съдете нашата работа, съдете вашето бездействие! Ръководството на училището трябва да има право да наказва родителите, които нехаят за децата си!
133
0
 
14
 
! Отговори
сб преди 6 години
За 129Ще разбереш колко много сте загубили след около 6-7 години. Тогава старите учители ще са се пенсионирали и ще дойдат такива, като съседката ми, която псува собствените си деца на майка! В момента е учител в градско училище! Запишете детето си или внучето си там!!!
132
0
 
5
 
! Отговори
сб преди 6 години
Продължение за 129Но през следващата година ще трябва да покрият ДЪРЖАВНИТЕ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ИЗИСКВАНИЯ за предходната година!!! Ало! Това знаеше ли го? Знаеш ли, че всяка година искат нашето мнение за учебниците? Знаеш ли, че на никой не му пука за децата? Какво ще кажеш за обучението по така наречения предмет: ДОМАШЕН БИТ И ТЕХНИКА? На какво ще научи този предмет децата? Ще се научат да режат хартия, да я лепят и на нищо практическо!!! Ето за това трябва да се мисли! След 3 год. съм пенсионер...
131
0
 
11
 
! Отговори
сб преди 6 години
До 129Аз не съм бил в залата! Защото никога не съм приемал Куневата за министър на образованието! Вие вадите нож на умряло куче! Учителите нямат никакви лостове за въздействие над отрочетата ви! Вие нямате идея за насилието между децата! Впрочем, откога не сте влизали в класна стая? Как ще отговорите на баща, чийто син е получил двойка? Ще се оправдавате ли? Бъдете щастливи!!! Децата ще минават в следващия клас с успех "Слаб" по даден предмет, но през следващата година ще трябва да покрият..
130
0
 
0
 
! Отговори
Цуци преди 6 години
престъпник е.
129
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Снимките, по смисъла на закона са лични данни, тъй като представляват изображение на лице или човешко тяло, и чрез тях лицата могат да бъдат идентифицирани. Работното място на учителя в детската градина е в зона с ограничен и контролиран достъп. Специално до Анонимен 128, без коментар за дипломата.
128
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Камериииии ! А да видим как ще играете кючеци и ще пляскате на ромчетата. Как ще пускате Азис и как ще ги оставяте сами децата в стаите докато си лафите навън. Камериииии
127
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Онзи директор беше първия *** обучаващ децата. Училището не е това което беше
126
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отворете който и да е сайт за запознанства и ще видите че е пълен с учителки. Вършеят там с по няколко профила по всяко време, кога учат децата ? Камерите задължителни
125
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бих застанал твърдо зад учителите откъм финансовата страна на въпроса! Заплатите които получават са недостойни за отговорността с която са нагърбени! Това е адски срам за нашата държава! Но камери трябва да има за да няма повратности и от двете страни! Камерите пазят добрите учители от изсмукани нападки!