Учители vs. родители: Без камери за шпионаж в забавачките

Било нагло, безотговорно, лишено от образователна логика
186
Учители vs. родители: Без камери за шпионаж в забавачките
Снимка: Булфото, архив

Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" се обяви против видеонаблюдението в образователните институции.
Българският учител не е престъпник, за да бъде следен или наблюдаван, се казва в становище на съсловната организация.

Още по темата

Няколкото случаи на насилие в детски градини провокираха протести на родители в големите градове на страната, които още продължават.

Сред основните им искания са поставяне на камери и мандатност на директорите.

Днес в Министерството на образованието ще има среща с различни институции по проблема.

Според синдиката обаче исканията на родителските организации са нагли, безотговорни, лишени от образователна логика.

"Българският учител е най-контролираният, атестираният, сниманият, критикуваният. Няма уважаваща себе си страна, в която учителят да се извинява публично и да се оправдава за приложените от него мерки. Няма цивилизована нация, която да не вярва на учителя и да го подлага на ежедневен шпионаж", посочват още в позицията си от организацията.

Синдикатът заявява, че ако просветното министерство и останалите институции не предприемат адекватни мерки за защита на българския учител от родителската и ученическа агресия, може да се стигне до национални безсрочни протести.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
2
 
7
 
! Отговори
!!!!!!!! преди 6 години
ОНЗИ ДИРЕКТОР ПОМНИТЕ ЛИ КЪДЕТО СИ РАЗДАВАШЕ СНИМКИТЕ ГОЛ ПО .... ! ПОМНИТЕ ЛИ КУНЕВСКИТЕ УЧИТЕЛКИ КАК ДРУЖНО ИЗЛЯЗАХА ДА ГО ЗАЩИТАВАТ КАТО ОБЕЩАХА ЧЕ ЩЕ НАПРАВЯТ ГОЛ КАЛЕНДАР. И ТОВА МИ БИЛО УЧИТЕЛИ, ПУУУУУУ..... МАААМ
123
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още, досието на всеки учител минава през властите - удостоверение за съдимост и най-вече дали има присъди за педофилия. Няма как да се ниме метър с 'философията' за личните данни! :)))))
122
5
 
7
 
! Отговори
до сб преди 6 години
Не ми се оправдавай, къде беше ти и другите като теб КУНЕВКИ ?! Защо не излезе да протестираш, каква учителка си ? Как можахте да се съберете при Кунева в зала Армеец за заплатки и да ръкопляскате на тази.... а за децата не можахте поне веднъж да излезете
121
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 123Личните данни са съвсем друга сфера! Работното място за радост не влиза под категорията лични данни! Абе с купени дипломи - елементарни коментари! :))))))
120
1
 
4
 
! Отговори
сб преди 6 години
До Анонимен126АЗ СЪМ УЧИТЕЛ! АЗ не съм изтрива ни то Ботев, Нито Левски, Нито Балканджи Йово и т. н. Изтри ги някой друг. Ти търсиш ли го или само създаваш паника?
119
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Утре ще започнете и *** да ни правите децата, както изтрихте Ботев, Хаджи Йово от учебниците и още колко поразии направихте против нас. Камери задължително !
118
1
 
4
 
! Отговори
сб преди 6 години
До АнонименОткога всеки може да си купи диплома? От коя година насам? Припомнете си: Знам аз, знам, аз професор съм голям!Професоре, кажи си името, за да не те наричам професор!
117
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всеки български учител от 89та година насам е крадец. Просто източва хазната за да унищожава децата ни, за това е поставен. Някой да е чул или видял учител от 89 година насам да излезе да протестира за самото образование, за децата ни ? Няма такова нещо. Излизат само за пари, нашите пари и заеми вземани от правителствата заради тях.
116
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не се палете толкова, камери няма да има. Като влезе в сила новата регулация за защита на личните данни GDPR и до тук с мераците.
115
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Става ясно кой не се съгласява с поставянето на камери! Отчаян защитен механизъм който няма да проработи за радост и камери ще има като в истинските ЕС страни! Още, нека не се очудваме когато малолетен пребива/убива! Той така е бил препрограмиран от родител, да кажем, и в последствие - учител!
114
3
 
3
 
! Отговори
!!!!!!!! преди 6 години
КУНЕВСКИТЕ УЧИТЕЛКИ СРЕЩУ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И БЪЛГАРЧЕТАТА ! А ДА ВИДИМ ДО КОГА ЩЕ ВИ ТРАЕ НАРОДА
113
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 115Български учители!!? Цъфти ни обществото заради тях! И дори да не пишем против тях нещата са се оакали достатъчно! Всъщност всеки знае как човек може да си купи диплома в България и да цъфне някъде като учител, лекар, социолог и психолог! Скапана държава с две думи!
112
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички куневски учители веднага се организирват и плюят тук по родителите. Как ще ми сложите камери в къщи вие луди ли сте бе куневки ?! Домът е мой а училището обществено. Вие всички където ви наклепаха от гелб, и реформаторите сте по.б.ъркани. Вие не сте учители за нас. Щяла да ми слага камера в къщи коя си ти ***.....
111
1
 
1
 
! Отговори
сб преди 6 години
До 87 до 95, 96, 97Ако бяхте завършили това, щяхте да бъдете уволнена! За некадърност!
110
1
 
1
 
! Отговори
сб преди 6 години
До 113Шеговито: Явно малко са те подплясквали!
109
0
 
1
 
! Отговори
сб преди 6 години
До АнонименНаучи се на правопис!
108
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само *** и повлекани пишат против учителите. И ДГ не е публично място, можеш до входа ди влизаш, оставяш детето и да те няма.
107
3
 
8
 
! Отговори
сб преди 6 години
До 111Камери трябва да се сложат и в собствената ви къща! Явно не вярвате на себе си!
106
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българският учител си позволява да подплясква още от едно време особено по времето на комунизма! Уж бешпе забранено но само на приказки! Ето го и резултата от това "благородно' начинание. След като сме вече 21-ви век и не сме се вразумили камерите са най-добрия начин да се възпират подобни действия! В противен случай има голяма вероятност да се стигне до сериозна саморазправа (разбираемо) с фатални последствия! Българският учител в повечето случаи е със скапан и неандерталски манталитет!!!
105
1
 
5
 
! Отговори
сб преди 6 години
До 105 "каква ли пък педагогика има в ДГ, там децата основно се обслужват от помощния персонал"Току що отрекохте задължението на родителите да възпитават децата си! БРАВО! Предполагам, че вашите учителки в детската градина са ви научили да се почиствате след голяма нужда! Те са ви научили да си миете зъбите/Май вонят/. Те са ви разказали първите приказки! Те са ви изслушали за първи път от край до край ... Няма да продължавам! Съжалявам ви!