Учители vs. родители: Без камери за шпионаж в забавачките

Било нагло, безотговорно, лишено от образователна логика
186
Учители vs. родители: Без камери за шпионаж в забавачките
Снимка: Булфото, архив

Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" се обяви против видеонаблюдението в образователните институции.
Българският учител не е престъпник, за да бъде следен или наблюдаван, се казва в становище на съсловната организация.

Още по темата

Няколкото случаи на насилие в детски градини провокираха протести на родители в големите градове на страната, които още продължават.

Сред основните им искания са поставяне на камери и мандатност на директорите.

Днес в Министерството на образованието ще има среща с различни институции по проблема.

Според синдиката обаче исканията на родителските организации са нагли, безотговорни, лишени от образователна логика.

"Българският учител е най-контролираният, атестираният, сниманият, критикуваният. Няма уважаваща себе си страна, в която учителят да се извинява публично и да се оправдава за приложените от него мерки. Няма цивилизована нация, която да не вярва на учителя и да го подлага на ежедневен шпионаж", посочват още в позицията си от организацията.

Синдикатът заявява, че ако просветното министерство и останалите институции не предприемат адекватни мерки за защита на българския учител от родителската и ученическа агресия, може да се стигне до национални безсрочни протести.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
12
 
4
 
! Отговори
!!!!!!!! преди 6 години
КАК БЕЗ КАМЕРИ БЕ ВИЕ ЗА КОГО РАБОТИТЕ, НАЛИ ЗА НАШИТЕ ДЕЦА, ЗА НАС РОДИТЕЛИТЕ ! ОТ КЪДЕ ВИ ИДВАТ ПАРИТЕ ЗА ЗАПЛАТИТЕ ?! КОИ СТЕ ВИЕ ЧЕ ДА СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯТЕ НА НАРОДА ? ЗАЩО БЕЗ КАМЕРИ, НИЕ ИСКАМЕ ДА ВИЖДАМЕ КАК И КАКВО РАБОТИТЕ. НЕ ВИ ВЯРВАМЕ ВЕЧЕ ВЪОБЩЕ, НАГЛЕЦИ. ЧАСТНИКА НА МОЯТА РАБОТА Е СЛОЖИМ НАД 20 КАМЕРИ, СЛЕДИ ВСИЧКО НАВСЯКЪДЕ, ВИЕ УЧИТЕЛИТЕ КОИ СТЕ
103
11
 
4
 
! Отговори
к преди 6 години
камерите на работното място и на публичните места не са шпионаж а контрол !Начлника не шпионира а контролира - това са нашите деца и вие ще се държите с тях подобаващо, ако ли не търсете си друга работа Камери трябва да се сложат и в болниците, както и във всички полицейски участъци !
102
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Агресивният мъж започнал да крещи нецензурни думи и да обижда учителките и възпитателките и дори замахнал настрани, където стояла учителката. Тя предвидливо се дръпнала и той ударил вратата на стаята, счупвайки я.За да предотврати и други подобни инциденти директорката Живка Спасова, след решение на педагогическия съвет, решила да бъдат поставени паник-бутони във всяка група, чрез които учителките да сигнализират на фирмата, която охранява детското заведение, ако някой възмутен и по-напорист родител застраши персонала. За въпросната случка тече проверка на полицията, а в детското заведение св
101
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ръководството на детска градина в Пазарджик се принуди да въведе паник-бутони срещу агресивни родители, които нахълтват в стаите на забавачката без предупреждение и се разправят с персонала. Нововъведението е направено в детска градина Валентина Терешкова, където преди дни имало инцидент с разярен баща на един от малчуганите. Родителят нахлул в забавачката и поискал обяснение от педагогическия персонал защо приемат болни деца и по тази причина и неговото дете се разболяло. Случката се е разиграла в ден, когато е била обявена грипна епидемия и броят на децата в групите значително е бил нама
100
11
 
5
 
! Отговори
Сержант преди 6 години
До АнонименУчителите бяха съвестни хора някога. Сега са нагаждачи и слугинаж ! Как може хора които не обичат децата да са учители ?
99
5
 
3
 
! Отговори
87 до 95, 96, 97 преди 6 години
Хора (и техните роднини) предсказуемо скачате:). Ако бях завършила това, което вие (роднините ви) щях да съм като вас(тях). Слава Богу не съм, нито безчувствена, нито свикнала да стои под удобния държавен чардак! Това е и причината да съм адм. персонал, а не педагогически( каква ли пък педагогика има в ДГ, там децата основно се обучават от помощния перс.).Преди да се научи човек да държи ножица трябва да можe да се обслужва - хранене, 00 - навици, които помощния перс. създава у децата ни(ви).
98
0
 
9
 
! Отговори
В София преди 6 години
проблема с детските градини е огромен. 1 не може 1 учителка да се занимава с 30 деца. Разбираемо е,че няма места в детските градини и те просто се пръскат по шевовете, но ако липсва материална база, поне от общината да си направят труда и да назначат повече учители в 1 група. За група от 30 деца 3 възпитателки ще е добре. Всички телевизори трябва да се махнат от групите и децата да излизат ВСЕКИ ден навън. Играчки трябва да има само такива, с които да могат да играят повече от 3 деца.
97
0
 
5
 
! Отговори
сб преди 6 години
До АнонименБих желал в моята класна стая да се инсталира такава камера, но какъв ще бъде коментарът ви след това?
96
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази държава ще я управи гражданската съвест. Когато група хора виждат, че нещо нередно се случва трябва да се притекат на помощ, а не да снимат с телефоните, за да споделят после.
95
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще наемем детегледачка със съседите и тя ще ни гледа децата. В градина няма да стъпи.
94
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ala-BalaВсеки иска камери но никой неиска да го наблюдават.
93
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Живеем в свят където хората заменят свободата за сметка на сигурността. Учителите са съвестни хора въпреки, че понякга може да си изпуснат нервите.
92
2
 
4
 
! Отговори
сб преди 6 години
До 87Госпожо административен персонал,Ще си позволя да се изкажа по повод на вашата работа. НЕ МИ ХАРЕСВА! Осигурява се лоша храна за децата и в детските градини, и в училищата!!! Хайде, изкажете се!
91
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо изобщо се дава думата точно на най-кресливите родители? Че ако детето ми получи шамар от госпожата, то мен ще получи поне два. И това му е ясно. Както на мен ми беше ясно като бях ученик.
90
3
 
20
 
! Отговори
сб преди 6 години
До 87Госпожо, административен персонал,Като искате 56 дни отпуск, завършете детска педагогика и се ползвайте от привилегиите, които изброихте! Ще бъда щастлив да ви видя сред колежките на моята съпруга!Не зная колко деца имате. И не ме интересува. Искам да знаете, че съпругата ми работи с 33 деца в групата/сама/!!! Искам да ви видя/искрено/ в такава среда!!! Защо не се интересувате от това, Кой позволява тези УЧИТЕЛКИ да работят пряко сили, а се изхвърляте по въпроси от които нищо НЕ РАЗБИРАТЕ
89
2
 
12
 
! Отговори
сб преди 6 години
До 87" административен персонал в детска градина"Приемете моите уважения, госпожо!Кога за последен път работихте с 33 деца в групата? Риторичен въпрос. Отговарям вместо вас - Никога! Вие, като административен персонал не работите с децата и нямате право на мнение /А, да конституцията ви го дава и вие сте опиянена от правата си/. Само да бяхте завършили детска педагогика. Ама не сте!!! Сигурен съм, че учителките с 15 до 30 годишен стаж са качествени учители, с малки изключения! Вие не сте!
88
1
 
9
 
! Отговори
Ala-Bala преди 6 години
Всеки *** иска камери. Да сложат и в тоалетните *** детските градини и училищата и да ги включат директно в Интернет, да да се наслаждават извратеняците. Такъв е "матряла" и такива управници си избират.
87
6
 
3
 
! Отговори
до 77 преди 6 години
Тези телевизори, където се гледат филмчетата обикновено ги купува родителския комитет. Всяка година събират не малко пъри за такива глупости - телевизори, играчки, подаръци за учителките и т.н. Аз лично отказах да давам пари за тези неща и категорично се обявих против. Децата би трябвало да се научат най-вече да общуват, поделят и работят в екип в детската градина, защото в днешно време при едно дете в семейство, това им липсва най-вече.
86
3
 
20
 
! Отговори
стефчо преди 6 години
Като имат претенции да си гледат к-опелетата в къщи! По наше време учителя беше фактор и се уважаваше,но нямаше *** ,гейове и всички видове откровен *** който се е пръкнал днес благодарение на "демокрацията"
85
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом не искате контрол живейте си в ***. Защото контрол трябва да има навсякъде, току така никой няма да почне да се държи прилично, и да спазва законите, анархията привлича повече последователи. Ако от малки децата не се научат, че действията им няма да останат незабелязани и задържително след това ще има санкции, как може да очакваме да спазват правилата и като възрастни.