МОН ще подкрепя креативните учители

За година и половина 40 000 деца са записани в училище
Обновена: 11 фев 2019 15:25 | 11 фев 2019 15:15, Анисия Иванова
29
МОН ще подкрепя креативните учители
Снимка: МОН

Разговорът за образование е най-важен. Това е разговор за бъдещето на нашите деца, заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев във Велико Търново.

Заедно със своите заместници Таня Михайлова и Деница Сачева той се включи в гражданския диалог "Европа в нашия дом", който стартира във Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий". Платформата започна с дискусия за националните и местните политики в сферата на образованието.

"Формулата за справяне с най-важните предизвикателства е да сме в постоянна комуникация и да работим заедно с институционалните партньори. Тогава има резултат“, е посочил министърът по повод работата на екипите от Механизма за обхват на всички деца и ученици в образователната система.

За година и половина са записани близо 40 000 деца, но по-важното е да се работи с тях всеки ден. Многочасовата работа на учителите е най-трудна и им е необходима подкрепа от всички институции.

Министърът подчерта, че се предвижда подкрепа за креативните учители и за развитие на културата на иновации в училищата.

"Това ще е истинската промяна в образованието – учителите да избягват традиционните модели на преподаване. Необходими са иновативни методи, за да се въвлекат в по-голяма степен децата в образователния процес. Децата и училищата са различни, затова трябва да търсим различни ресурси“, заяви той, цитиран от пресцентъра на МОН.

Министърът е акцентирал и на посещаването на детска градина като ключов фактор особено за онези деца, чийто майчин език не е български. Затова МОН ще подкрепи с допълнителни обучения тези деца.

"Когато говорим за образование в рамките на гражданския диалог "Европа в нашия дом", всеки трябва да знае какво получаваме като солидарност от държавите в ЕС. 500 училища ще бъдат модернизирани през 2019 година с над 700 милиона лева от ОП "Региони в растеж“, каза по време на дискусията председателят на парламентарната група на партия ГЕРБ Цветан Цветанов. По думите му е много важно темата "Образование“ да бъде тема, която обединява всички.

"Винаги, когато правиш една политика, най-важна е обратната връзка. Когато гласуваме за силна и обединена Европа, ще можем да се възползваме от нейната солидарност за реализиране на националните политики“, допълни Цветанов. Според него инвестицията в образованието е инвестиция в бъдеще и тя е в размер на 1 милиард и 380 милиона лева. Важно е и достойното заплащане на труда на българския учител.


29
Още от Образование
Началото – твърде рано, краят – късно: Двете смени мъчат учениците
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Една проста учителка
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Ей тъпаци без образование нито една страна не е напреднала.За справка Япония първата ликвидирали неграмотността .А учители,учени са в основата на това.В бг неграмотните разбират от всичко
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Бойчо , предишните твои министерчета са подсъдими и даващи показания .
Ако загубиш изборите и ти си там.
24
20
 
4
 
! Отговори
Пародийно преди 5 дни
При положение, че учителките са глупавички кокошчици остава и да станат 'креативни'. По-страшно нещо от *** е единствено *** с инициатива. Даскал, който иска да е 'креативен' освен някоя голяма глупост друго не може да измисли. Толкова им е капацитета просто
23
1
 
15
 
! Отговори
Креативно преди 5 дни
изравнявам нивото на знания с най-неграмотния ученик от малцинствата и раздавам правилно попълнени тестове на контролните. Всичките ми ученици са отличници. Скоро ще имаме първите пълни отличници от малцинствата, които ще бъдат приети в Университет и ще станат лекари. Очакваме от МОН да възнаградят и "креативните" професори за да могат да завършат нашите питомници.
22
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Под креативни , разбирайте учители налагащи джедър "ценностите" в училищата.Те разбира се , ще бъдат щедро възнаградени от разни НПО- та .
21
2
 
10
 
! Отговори
мамче преди 5 дни
В 104-то ОУ София, което е на 300 метра от ТЕЦ, умишлено топлата вода е отрязана. Мивките в цялото училище са с един кран само за студена вода. Вероятно директора си пие ракията с някой голям шеф от ХЕИ. На родигелска среща /крънкане за пари/ попитах, защо събирате пари за течен сап.ун, при положение, че децата няма как да го ползват с тази ледена вода. Получих "креативния" отговор: Хайде не се заяждате, ако държите толкова за топла вода, носете туби от вас ! 21-ви век, Европа, България, София ?
20
11
 
12
 
! Отговори
бай Спиро преди 5 дни
Учител е в мъжки род. В момента тази професия е ултрафеминизирана. Упражняват я женици, без елементарна култура и морал, които са завършили "педагогика", често полувише, поради това, че не са успели да се запишат да следват друго вишУ. Те мразят професията си и по-лошо, мразят децата. За каква креативност може да се говори сред колегия съставена предимно от полуграмотни инфантилни същества.Ако в училище попадне читав, мигом го смачкват и изхвърлят.
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
съвестните не са в крак с модата
18
1
 
28
 
! Отговори
10 преди 5 дни
Това " креативни " от кретащи ли произлиза ? Тази на снимката кога стана креативна или тя такава се е родила като я гледам ?
Вземете новата читанка , която се предлага за втори клас и ако на преговорния урок изкарате четворка , значи сте гении !
А втори клас ще правят ЧЕТИРИ вида пререзказа и ще изучават ПЕТ вида глаголни времена , което се учеше в СЕДМИ клас !? Това не е безобразие , а ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!
17
3
 
1
 
! Отговори
лъжливи пророци преди 5 дни
унизителните ,,учители,, не подкрепямене наричайте никой свой учител,учители много,и баща,бащи много,фалшиви
16
6
 
17
 
! Отговори
родител преди 5 дни
Училището е просто място в което децата ни пребивават и вършат неща не особенно относими към образованието. После вечер на лампа трявбва да вършим, това, което "креативните" учители не са свършили, т.е всичко. Уикенда също децата са натоварен с безумен обем от уж забранените за първолаци домашни. И всичко това с креативната идея да ни тръскат с пари за частни уроци.
15
1
 
21
 
! Отговори
Нещо ново, преди 5 дни
В словото си Цвинокио,като всестранно развит интелект, е посочил, че в предизбоиорната програмара на ГРОБ , е записано за необходимостта, всички училища в страната да преминат на обучение по примера на училищата за бавно развиващи се.
14
1
 
23
 
! Отговори
простотията=ГЕРБ преди 5 дни
Много ми е забавно когато откровено полуграмотни люде като тоя с пипонестото нещо на раменете си говорят за учители и учене. Чудя се, ако тоя и тиквата трябва да попълнят един IQ тест колко ли точки ще съберат и да ме извинят умните деца, но нищо чудно общият им сбор да отговаря на нивото за 9-10 ти клас .
13
0
 
29
 
! Отговори
Ужасс преди 5 дни
От прочетеното разбрах че и това малкото което е останало ще бъде разрушено!
12
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Разбирай тези които пропагандират тъ..пата гербер..ащина, за герп всичко се свежда до купуване и засвидетелстване на зависимости
11
0
 
23
 
! Отговори
23 преди 5 дни
40 хиляди , а дали са останали и 40 в клас !
№ 2 в торбата с лъжи е за реализацията на образованите - те са с най -ниска заплата !
Но най - голямата неграмотност е за избягването на традиционните методи.Ами като махнете разказа , беседата , наблюдението , демонстрацшята... какво остава !Интерактивната дъска ! Но тя не е метод ! И тази неграмотност се тиражира от МИНИСТЪРА на образованието!? Цецо пък пак говори за парички !Крадат като луди!
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Да се разбира такива, които ще наблегнат наполовонеутралното преподаване, да са крак с джендъризма.
9
0
 
24
 
! Отговори
ученик преди 5 дни
Виждам един тип на снимката,за който усилено се говори,че е завършил помощно училище във Вършец . Дори с отличен да го е завършил, мисля,че няма място редом да седи с представителите на МОН.
8
1
 
25
 
! Отговори
родител преди 5 дни
Хайде първо си вижте учебниците и учебните програми. В първи клас още не са взели цялата азбука, а по математика повечето здачи са словестни. Учебниците са писани от незнайни каки, нито една с докторска степен поне и без редактор.