Борисов пресметна: Правим 7 магистрали наведнъж!

Премиерът не е оптимист за втори мост на Дунав при Русе-Гюргево
301
Борисов пресметна: Правим 7 магистрали наведнъж!
Снимка: БТА

Икономиката върви с такива темпове, че не можем да смогнем с инфраструктурата, заяви министър-председателят Бойко Борисов при посещението си днес в Русе.

"Правим седем магистрали наведнъж", подчерта премиерът, като коментира, че ако всяко правителство беше правио по една, сега нямало това да се налага. В крайдунавския град министър-председателят  инспектира строителните дейности по новата отсечка на панорамния булевард “Придунавски”.

В отговор на журналистически въпрос премиерът заяви, че два лота от автомагистрала "Хемус" са на финала. А МРРБ следва да подготви два участъка от пътя Русе-Велико Търново за строителството.

Борисов обаче каза, че не е оптимист за втори мост над река Дунав при Русе-Гюргево, за което според него има съпротива от румънска страна. 

На въпрос, свързан с военния завод "Дунарит" край Русе, премиерът заяви, че ако предприятието излезе на публична продан, държавата ще направи всичко възможно да го придобие.

Борисов посети сградата на СУ "Христо Ботев" в Русе, която е изцяло обновена. Ремонтът е на стойност 3 867 147 лв. Финансирането е по Оперативна програма "Региони в растеж“.

"Образователна инфраструктура – магистрала на духа. Затова правим чисто нови училища. Сега с новия ресор Мария Габриел може да направи много за Европа, и в частност за България в тази сфера. Това е изключително важно", заяви пред учителите и учениците министър-председателят.

В сградата на СУ „Христо Ботев“ са изградени нови електро и ВиК инсталации, покрив и спортни площадки, както и озеленяване в прилежащи дворни пространства. В училището се обучават 1016 ученици в 44 паралелки. В учебното заведение се преподават софтуерни, природни и хуманитарни науки.

В града министър-председателят посети и сградата на Професионалната гимназия по облекло "Недка Иван Лазарова". Премиерът Борисов разгледа професионалното оборудване на учебните зали и кабинети. В учебното заведение се обучават 365 ученици, от които 232 в дневна форма, 19 във вечерна форма и 29 в самостоятелна.

Училището обучава в дуална форма (съвместно с бизнеса) по специалностите "Конструиране, моделиране и технология на облекло от текстил", "Организация и технология на фризьорските услуги". В две паралелки в специалност "Шивачество" се обучават и деца със специални образователни потребности.

По-късно премиерът Бойко Борисов откри изцяло обновената сграда на СУ "Панайот Волов" в Бяла. Миналата година правителството отпусна за ремонта на училището 3 680 000 лв. Това, за което 33 години е чакано, ние сме го направили, отбеляза той, циитран от правителствената пресслужба.

Борисов акцентира върху огромните средства, които се инвестират в образователна инфраструктура в страната. Министър-председателят пое ангажимент пред гражданите на Бяла, че правителството ще помогне и за изграждането на спортна зала в общината.
 
В СУ "Панайот Волов" учат 305 деца в 14 паралелки от V до XII клас в специалности като информационни технологии, софтуерни и хардуерни науки и за професия "системен програмист". За учебната 2019/2020 г. училището е в списъка на средищните училища и списъка на иновативните училища. Иновацията е обучение по природни науки чрез информационни технологии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
2
 
29
 
! Отговори
Iozeff преди 4 години
А пък в Тетевен каква е мизерия! Там управлява герб! Тотална безработица! По площада само безработни и бездомни кучета! Никакви инвестиции! Трагедия!
165
3
 
32
 
! Отговори
Kit Chelin преди 4 години
Е, тоя няма спирка в лъжите си. Какви магистрали, какви пет лв. Ако човек направи сметка ще установи, че на година са построени много по малко отколкото на година през периода 2005-2009 г. Да не говорим за качеството и цената. У нас цената на км. е по висока отколкото в развитите страни нищо, че заплащането на строителите е в пъти по ниско. Що се отнася до преките чуждестранни инвестиции те са намалели 7 пъти в сравнение с 2007 г. В коя държава живее този премиер, явно не в България? Наглец.
164
1
 
29
 
! Отговори
Иван преди 4 години
народа гладен, *** в изобилие той магистрали взел да ми строи, защото от тях има най-голяма аванта
163
4
 
41
 
! Отговори
Данков преди 4 години
Чак ликвидатор на България е пресилено.Просто си е марионетка с нарцистични наклоности.Не забравяйте, че той неколкократно се е изказвал с "каквото кажат началниците" имам предвид Брюксел и Вашингтон.Пешка си е от самото начало.Преди 10 години будеше възхита а сега буди само презрение и съжаление.
162
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега ще пусне една магистрала - посредата на Марица. Мост. Чудо. Или ще асфалтира директно във коритото на реката. Ще видите вие, руски ***. Хахахаха.
161
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов за 10 не е премиер, а ликвидатор на България!
160
5
 
48
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
"България върви с бързи темпове към разруха,"Не е вярно че върви към разруха,тя вече 30 години е в разруха и руини.Руини на заводи,фабрики,селски училища,на ***-краве-,птице-,ферми.Разруха на обществото,на здравеопазването,образованието,на културата,на обществото,на националната сигурност,на държавността изобщо има ли нещо,което не е в разруха.Само шепа свръх богати живеят и паразитират върху полуразложеният труп на държавата и някаква групичка с дизелови коли втора ръка
159
41
 
8
 
! Отговори
рфл преди 4 години
2млн пенсионери, 2млн роми, 2млн работещи, 200х безработни. Мижави магистрали, ниско качество. Но поне се прави нещо. Ако не беше НАТО и ЦРУ да ни пазят почти без пари, за 1 година Русия ни връща в 14 век, по време на чумата. Путин дава териториите ни на 2 олигарха и който спечели. Без Бойко този път България умира завинаги. ЕС и по-специално България трябва много да се стегнат, защото ония работят усилено да ни затрият.
158
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тикво, колко още заема ще изтеглиш до края на годината за да ти цъфне и върже икономиката? А как ще ги покрием после? С данък въздух и данък метанови изпарения, вероятно...
157
3
 
23
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
А нещо за туризма по морето ?!Там маФията инвестира.Верно.Дорде морска магистрала асфалтира,туризма ни отдавна да дал фира.
156
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Б.Б.или няма никаква представа за реалностите в България,или прави хората на глyпаtzи!България върви с бързи темпове към разруха,София не е България!
155
3
 
27
 
! Отговори
Данков преди 4 години
До Анонимен 160Точно това имам предвид!За тези пари които се пръснаха, ако бяха направили наистина магистрали с 4-тири лентови платна с места за отдих, както е в европейските държави, нямаше гък да кажа.Но действителноста е друга.Най скъпия булевард в света (Варна) е факт.Нямам нищо против да строят, ама вземете се малко в ръце, за тези пари дето уж ги пръскате може да се построят наистина пътища и българина ще спре да злобее по този въпрос.
154
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВАШАТА ЛАКОМИЯ Е В ОСНОВАТА НА БЪЛГАРСКАТА СИРОМАШИЯ.....МНОГО ВИ ТЪРПЯХМЕ !
153
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ИЗМИТАНЕ!!!Не на магистралите...
152
6
 
24
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Борисов сметна и пресметна,напекло го е слънце лЕтно.След 7 магистрали леко,ще асфалтира Лунната пътека.
151
2
 
24
 
! Отговори
1233 преди 4 години
Направо 77 магистрали. Или що не 377
150
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
#КОЙ спря радиото?!?
149
2
 
22
 
! Отговори
Mitaka преди 4 години
За икономиката е най-важно да има образовани хора.Всяка инвестиция в образование се изплаща десетократно и стократно.
148
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оказа се ,че това не са магистрали , а обикновени междуградски пътища , с доста ниско качество- за справка участъкът между Н.Загора и Ст. Загора .За съжаление на премиера , ние ,лошия матрял успяхме да видим истински магистрали в нормалния свят и то съвсем не е необходимо да се ходи надалеч , е вероятно премиерът ще ни репликира ,че и ходенето ни е негова заслуга , но ще му кажа ,че това е породено от желанието на хората да излязат поне за малко от кло..а..ка..та независимо от цената за това
147
4
 
34
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Другарю Борисов,с всеки изминал ден ме убеждавате,че и аз ставам за премиер.Сигурен съм,че съм по многословен от Вас,а до колкото разбирам,Вие смятате,че държава се ръководи с ПРАЗНОДУМИЕ !!!