Родители подкрепят учителката, накарала деца да заплюят съученик

Били доволни от работата с децата, това било единичен случай
Обновена: 4 фев 2020 10:01 | 4 фев 2020 09:15,
151
Родители подкрепят учителката, накарала деца да заплюят съученик
Снимка: bTV

Родители застанаха зад учителката, която се изгаври с ученик от пазарджишкото училище "Иван Батаклев".

Вчера стана ясно, че преподавателката наказала третокласник да бъде заплют от всички свои съученици.

Настойниците застанаха зад учителката, наложила нетрадиционното наказание. Те обясниха, че впоследствие са разбрали за инцидента, но децата са им разказали, че поведението на възпитателя е било предизвикано, а тя е проявила доста търпение, преди да прибегне към "наказанието". Те са категорични, че това е единичен случай и са доволни от работата ѝ с децата.

Още по темата

Директорът на училището Даниела Кемчева заяви, че в писмено обяснение учителката е посочила, че до наказанието се е стигнало след оплакване на две деца.

"Тя в състояние на афект е казала: Наплюйте го и вие! Не мога да кажа дали всяко дете е заплюло съученика си, такова нещо нямаше в обясненията, а аз не съм присъствала на случилото се. Учителката съжалява и се извини пред родителите", коментира Кемчева пред bTV.

По думите ѝ поведението на преподавателката е неприемливо и тя не приема обяснението, въпреки че учителката няма други провинения. Жената е с наложено наказание предупреждение за уволнение.

Социалните служби в града поясниха, че "наказаното" дете вече не е в това училище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
1
 
5
 
! Отговори
g преди 4 години
Време на учителите да се върне авторитета и децата да имат поне малко уважение към тях. Аз да попитам тия дето искат да бъде изгонена учителката, дали ако бяхте на мястото на двете деца и техните родители , които бяха тормозени от въпросното дете нямаше да пеете друга песен ? А да попитам , защо социалните са преместили детето в друго училище , след като учителката е проблема ? Нали нямаме право да съдим детето.Аман от псевдо либерални разбирачи.
110
4
 
4
 
! Отговори
Сега преди 4 години
Какво е детето ,ние нямаме право да го съдим ,защото то не си избира родителите.При тази негова постъпка ,госпожата би трябвало да му обясни ,а не да го унижава по този начин .Мисля ,че на това дете не му е лесно да живее само с баба си и от там идват нещата.В никакъв случай не оправдавам постъпката му ,но госпожата е направила огромна грешка.
109
6
 
5
 
! Отговори
65 преди 4 години
Тия родители ,дето защитават учителката са за плюе не.Сигурно само шестици пише на децата им.Това са сталинистки методи на унижение.Повечето родители идея си нямат какво става в междучасията.Бой с раници,грозни обиди,плюе не, слушане на чалга с телефоните.Да не говорим за 7-8 клас.Кой е виновен?С две деца не родителите не се справят,а искате с 25 учителят да успее.95% от тях преподават и си тръгват.Не им пука.А тази учителка е за уволнение.Да си стои 1 год.в къщи без пари и да мисли
108
6
 
7
 
! Отговори
лов на вещици ли е? преди 4 години
Учителке, един ден това дете (наплютото от всички) като порасне ще си отмъсти на вас.НЕ мислете,че ще ви прости.Трябвало е да му напишете забележка за ло*шо поведение и да говорите с родителите или настойниците му.Това обаче целият клас деца да го плюят наред ми се струва като в Средновековието,когато са заплювали някоя жена като вещица и после са я бесили.Защо НЕ сте накарали 9-годишното дете да се извини на наплютите деца и да им даде мокри кърпички например,защото се хващат болести.Обяснете
107
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами акушерката, която преди години едва не преби онова бебе Никол - и за нея се каза, че била стресирана от работа и от свръх дежурства? Що не я подкрепихте тогава да продължи да си върши работата?? Ахааааа, сетих се -защото бебето беше на косъм от смъртта, а тук -детето няма опасност за живота, само дето.....има голяма вероятност само да посегне на своя един ден. Кой реши, че психическите травми са по-слаби от физическите и по -безболезнени? Няма две истини . У повечето българи липсва формиран ясен критерий за разпознаваемост на насилието и непримиримост към него.
106
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Навсякъде в НОРМАЛНИТЕ страни родителите на съучениците на детето- жертва на бруталното поведение на учителката , щяха да искат не само уволнение, но затвор за нея , само у нас отиват да я..... подкрепят!? Утре неизбежно нещо подобно, под друга форма ще сполети и техните деца и тогава искам да видя реакцията им! Според мен тези хора или са били уговорени да я подкрепят или имат напълно изкривен морал! Вчера по бнт една психиатърка я защити, като каза, че била "изпушила " или burn out от работата. Не!! Това е скрит садист -психопат! Burn out синдрома не ти позволява да биеш и унижаваш др
105
9
 
5
 
! Отговори
Верке мари Верке преди 4 години
Ей сега питам къде са социалните, да забранят на тази учителка да доближава до децата? Къде са от Защита на детето? Права на човека? Ееее-хоооо? Къде се дянахте всички? Учителка строява децата и ги принуождава да плюят свой съученик, поради педагогическо безсилие. Не знае как да укроти едно дете и го укротява чрез нарушаване на човешките му права. За разлика от децата, тя не е дете и носи съдебна отговорност!
104
8
 
4
 
! Отговори
до госпожа Плюнкова преди 4 години
Колкото да негодната учителка. Родителите я защитавали. Е, ми те си поемат риска утре да бъде наплюто всяко от техните деца. Щом ви харесва вашите деца да бъдат плюти, дръжте си учителката. Аз щях всеки ден да и топя главата в тоалетната.
103
7
 
1
 
! Отговори
за детето преди 4 години
Друг начин за справяне със ситуацията е на детето да се лее восък или куршум. Против уроки и страх. Така ще премахнете негатива и енергията на губещ, гнева. Направо ме сърбят ръцете да ви напиша как да и метнете една обратка на тая даскалица, да си получи обратно всичките плюнки, но нейсе. Помогнете на детето, това е достатъчно.
102
4
 
2
 
! Отговори
още нещо преди 4 години
Натърквайте лицето на детето с планински кристал. Обяснявам. Планинският кристал действа почистващо, освежава, отмива, дава енергия. С него се чистят всички чакри на човека, универсален е, действа щадящо. Ако вземете обработен кристал, усещането по кожата е приятно и галещо. По минута-две правете кръгов масаж между веждите, там е третото око. Дайте на детето да подържи крестала в ръце, да му се порадва. След това кристалът се мие на течаща вода.
101
2
 
3
 
! Отговори
и още помощ преди 4 години
Може би един домашен любимец ще е добре в тази ситуация. Да се научи това дете да поема грижяа и отговорност за някого. Да се интересува как се чувства домашният му любимец. Знаете ли колко силно действа любовта на домашно животно към стопанина!
100
1
 
3
 
! Отговори
още помощ преди 4 години
Знам как това дете иска отмъщение. Убедете го, че учителкката е допуснала грешка, тя самата си го признава. Възрастните също грешат. Покажете на това дете, че е в негова власт да постигне успехи и да печели хората на своя страна. Коя дейност му е най-интересна? С нея да се занимава. Кой му е любимият предмет? За каква профедсия мечтае? Какво прави сега, за да сполучи един ден в тази професия? Има ли приятели? Нужни са му!
99
3
 
4
 
! Отговори
още за пострадалото преди 4 години
На църковни празници или просто в неделя водете това дете да го поръси попът със светена вода. ПО ЛИЦЕТО! Друго. В дните, в които не миете лицето на детето със светена вода, почиствайте му лицето с розова вмода, която като аромат е най-добра и излъчва любов. Тоя негатив от хорските плюнки трябва да се отмие. Галете детето по главата и по лицето, казвайте му, че е добро и обичано дете. Мама го обича, а тя е най-важният човек на света!
98
3
 
3
 
! Отговори
помощ за детето преди 4 години
Така. Идвам в нета специално заради нараненото дете. Майката на детето: да му мие лицето със светена вода всеки понеделник сутринта, тоя негатив трябва да се очисти. Умиваш му лицето с мокра шепа и му даваш да пие светена водичка. Така да си изкара деня без да отмива светената вода. Без да плюе, например, да яде неща без косдтилки. Да си остане в детето светената вода. Заведи го поп да му чете против уроки и за здраве.
97
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То големи вируси се рразнасят с плюнката. .Сега всички са заразени от спин .
96
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чета тука коментарите - ако това било се случило в САЩ, Италия, не знам си къде..., учителката не знам си какво...Ами,драги разбирачи, това няма как да се случи в САЩ,Италия и не знам си къде,защото никъде няма да търпят години наред някакъв разхайтен пикльо да тормози другите деца и да спъва учебен процес.При първа проява - отстераняване от институцията+глобичка за родителското тяло,и така,докато те се научат да възпитават отрочето си. А знаете ли българското училище какви лостове има?НИКАКВИ!
95
4
 
13
 
! Отговори
яки (патето) преди 4 години
Явно нищо друго не е помогнало на това ....Родителите му са за затвор.
94
0
 
2
 
! Отговори
гост преди 4 години
си *** ите стават само и единствено белите хора да ,роизвеждат почистващи пр е парати
93
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко се притеснявам как бих реагирал ако някоя учителка накара детето ми да плюе по друго дете.
92
0
 
20
 
! Отговори
Росица преди 4 години
Днес се потвърди предположението ми за чие дете става дума в медиите, след като вчера бе споменато, че с еказва Митко. Има деца /и семействата им/, на които не е нужно да се споменава фамилията, самото име е нарицателно. Дядото и бабата на детето от страна на майка му са известни с безцеремонното си отношение към всеки. В пазарджик те са символ на нахалство. Майката на детето е възпитана по същия начин - имам пари, имам всичко и съм над всички. Не защитавам учителката, но явно чашата е преляла.

Спонсорирани публикации