На 15 септември само първолаците в двора на училището

За тях дистанционната форма на обучение не била приложима
76
На 15 септември само първолаците в двора на училището
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Тържества в дворовете на училищата на 15 септември ще има само за първокласниците. Останалите ученици няма да бъдат поканени, за да няма струпвания в ситуация на коронавирус. Това е засега вариантът за старт на учебната година, обсъден от работна група в министерството на образованието.

Още по темата
“Няма как да забраниш на родителите, на бабите и дядовците на първолак да го изпратят при прекрачването на училищния праг, обикновено идват и много роднини и гости. Затова ще ограничим останалите деца”, каза за “24 часа” директорът на столичното 119-о СУ “Акад. Михаил Арнаудов” Диян Стаматов.

Според просветните експерти именно за 1-и клас социализацията е от изключително значение. А и на тази възраст дистанционната форма не е приложима, това ще обрече випуска на тотална неграмотност. За да е максимално безопасно физическото присъствие, най-лесно би било децата от 1-и клас да се разделят на две.

Едната група ще се поема от основния учител на класа, другата - от педагога, който води занималнята, ще учат едновременно, но в различни помещения. Така ще се получат групи от по 11-12 деца.

Министерството на образованието и науката предвижда учебната година да започне във всички училища в страната присъствено при спазване на дистанция, дезинфекция и ползване на предпазни средства.

В случай на заразен учител или ученик ще се следват указанията на здравните инспекции, като не се предвижда
затваряне на цялото училище, а само карантина за отделен клас, съобщиха от МОН.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
2
 
! Отговори
До Светозар преди 3 години
И какво предлагаш ?
31
10
 
5
 
! Отговори
До 7 преди 3 години
Съгласен съм с намерението Ви превантивно да се минимизира риска от заразяване,но не съм съгласен,че превенцията е дистанционно обучение.Вече неизвестните около К19 намалят и може да се измислят гъвкави решения с ПРИСЪСТВИЕ !Намалени часове,сменен режим,намалени паралелки,редовна дезинфекция,хигиена,проветривост,маски на вратовете.Ако трябва и събота може да се използва.Учениците трябва да се научат на съпричастнот и жертвоготовност.Тези,които си мислят,че комфорта е даденост,няма да сполучат !
30
2
 
27
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
Не се заблуждавайте. В училище при присъствено обучение не е възможно да се спазват никакви мерки - нито дистанция, нито маски или ограничители по коридорите. Дори и в часовете да стане, какво става междучасията, в тоалетните, по коридорите, на двора ? Да не мислите, че до всеки ученик, може да се сложи учител да го надзирава ?
29
0
 
16
 
! Отговори
7 преди 3 години
Като вземат да карантенират класове постоянно,тогава кой ще ги гледа?Или си мислите,че ей така ще изчезне вируса?
28
0
 
7
 
! Отговори
Beti преди 3 години
Социалното министерство да направи разчет и бюджет да помогне финансово на родителя,който неможе да ходи на работа.
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече много ме мотивирате, да минаваме изцяло на домашно самоубочение.
26
1
 
11
 
! Отговори
7 преди 3 години
Дискотеки,момчета,стадиони всичко е пожелание.И ги отвориха ,защото такива като вас ревнаха!За училищата е задължително.Неможе да избираш дали да отидеш или да неотидеш и да се предпазиш.Всички деца са пред компютрите и няма лошо,стига да е с мярка.А сигурно тука дето ревете ,децата Ви несядат на компютър и нямат телефон!
25
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В опазването на учениците от короната,ще ги лишите в пъти по-негативно от фундаментални пера и инструменти за бъдещия им живот !
24
10
 
16
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Дискотеките работят, моловете, стадионите всичко е пълно.Само децата няма да учат, за да се спасим от настинката. Ненормална работа е това.
23
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И къде е логиката да учат дистанционно,а всичко останало в социално-битов план да е свободно?! Пускайте ги да добиват навици.Това дистанционно неусетно ще ги превърне в тарикатчета( защото виждам как злоупотребяват и мамят зад компа),ще ги превърне в търтеи и консуматори.Пуснал компа,а до него ПС и GSM и щъка игри.Грам движение няма.Абеее....изобщо пълна загуба на време и ресурс.Днес К 19 ,утре К43 ,знае ли човек.И до кога ?
22
0
 
2
 
! Отговори
До 23 преди 3 години
***, мислиш ли, че лекарите искат да се изпозаразят от същества с ниска хигиена? Стига вече с тези конспирации!
21
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Накрая така или иначе, ще се наложи да са дистанционно.Само даскалите ще са вече заразени или болни! Дай първо да подготвят уч.година присъствено, а после и дистанционно. И ще влизат от клас в клас та хууубаво да заразят и другите класове, както и градския транспорт и семействата си. Цялата работа е да се усвоят пари , да се отмъкне и от делегираните бюджети. Ама не от учителите!! А иначе -ще се спести от парно, ток , вода, пари за PCR .Родителите колко теста ще могат да платят?? А учителите?
20
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде,развалете им очите,обездвижете ги,ангажирайте и по един родител на децата до 4 клас да дежури вкъщи,оставете ги със 100 думи арсенал в речника им,пазейки ги от К19.Има материя,която е недопустимо да се учи без пряката педагогическа намеса на учителя!Категорично заставам зад думите си!После искали умни,интелигентни и образовани управляващи.Нали тези ученици ще са двигателя на държавата.Докога ще присъстват дистанционно? К19 скоро няма да изчезне,ваксината няма да е задължителна.До кога така
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПенаКато гледам колко неграмотни родители пишат тук, мъка ми е за децата.
18
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Унищожиха и образованието ковид измамниците
17
1
 
16
 
! Отговори
До 17 преди 3 години
Ще изчакат на Марс !Как къде бе,профан злобен ?!Ще си влязат в стаите !Ти какво предлагаш като определяш решението за неадекватно ?!Можеш ли да угодиш на всички ? Един казва има вирус,друг-не.Стаден имунитет-нямало такъв имунитет.Ще се вяксинирам-няма да се ваксинирам.Ако се наложат строги правила-диктатура било.Ако е либерално-нарочно го правели,за да има заразени и да крадат пари.Пуууу....аман от разбирачи и философи.Да се чуди човек такава изостанала държава с толкова умни хора !
16
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А другите деца къде ще бъдат докато първолаците са в двора??? Пълни неадекватници са в това министерство. А Стаматов какъв е та му дават такава голяма трибуна, от която да определя правилата?
15
3
 
16
 
! Отговори
7 преди 3 години
Ами затова който иска да си праща детето една декларация,че е запознат с рисковете и готово.Който неиска поема ангажимента да помага за обучението вкъщи.Да има допълнително тестове,за децата които са дистанционно за да се следи нивото им.Много е лесно,защо са тези циркове?Те и мамите,които не искат да си пускат децата може да гракнат!
14
1
 
13
 
! Отговори
Родител преди 3 години
Ако този Стамат където пуска негови голи снимки в нет-а, ни е капацитета, и ще ни дава акъл, то по-добре да затваряме цялото министерство. Та той себе си неможе да опази, а какво остава за едно училище.
13
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В министерството в момента ги е страх от мамите, които ще гракнат, че не могат да седят вкъщи по цял ден, за да си пазят децата. Затова е целият цирк. Който гракне в тази държава - на него му се дава. Другите сърбат попарата.

Спонсорирани публикации