Красимир Вълчев: Обучението извън клас ще става само с медицински документи

Липсата на достатъчно резервни учители е предизвикателство
21 авг 2020 09:48, Ния Христова
98
Красимир Вълчев: Обучението извън клас ще става само с медицински документи
Снимка: БГНЕС
Учебната година ще започне присъствено за всички ученици. Обечението извън клас на отделни деца ще е възможно само срещу медицински документи. Това каза в ефира на bTV министърът на образованието Красимир Вълчев. 
 
При дистанционното обучение децата участват пасивно, когато това не е за целия клас. 
 
Министърът на образованието обясни, че ще има задължителен термоскрининг на входа на училищата, защото децата в едно голямо училище няма да могат да влязат с часове. 
 
"Ще има така наречение медицински филтър - по-скоро преглед на симптоми. Той може да бъде на входа, може през първия час учителят да попита децата има ли някой със симптоми. Съответно ще има правила за реакция при наличието на симптоми - отделяне на детето, уведомяване на родителите, евентуално РЗИ", каза още министърът.
Още по темата
 
Вълчев обясни, че липсата на достатъчно резервни учители е едно от най-големите предизвикателства. 
 
"Има списък от резервни учители. Помолили сме и висшите учители, които осъществяват педагогическо образование, също да ни допълнят този списък. В момента имаме голям списък от заместващи учители. На всеки един учител му се случва да отсъства, да се разболее. Тази година още повече. Вероятно няма да бъде достатъчен този списък, който имаме от преходни години. Трябва да го допълним. Най-добре това да са правоспособни учители, но също така ще включим и студенти", обясни Вълчев. 
 
Той подчерта още, че маските ще са задължителни във всички закрити помещения, с изключение на класните стаи и физкултурните салони. В класните стаи ще бъдат по желание. 
 
Началните учители, които работят само с един клас, също няма да са задължени да носят маска, докато преподават. За тези, които влизат в различни класове, ще бъдат осигурни шлемове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 59И другото - Отдръстените, които само висят по кръчмите, наливат се с алкохол, не знаят именат ана хора, като Монтен и Русо, а на мен ми се подиграват, че не съм чувал за някаква, кяото пеела за хищни хиени, че не съм знаел Внцислав Венз или каквото е там, че не съм знаел песни на рапъри, които псуват като каруцари. Супер! Мерси! Ще си стоя "задръстен".
62
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 59Не, обществтоо няма нужда от простаци, като теб.Обществото има нужда от умни, културни и можеши хора, които не се съобразяват с интересите на нисшите класи. Някой от бившите ми съученици са и мои служители. Прости са, като волове. А бяха от "яките деца". Днес единственото яко нещо е, борят на часовете и болките в гърба, които им се полагат от работа. Трбява да се радват, че и това има, защото ако не бях в региона, щяха да са бедни, като църковни мишки.
61
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво, каот минахме 12 години образование? Излизам на учлица, виждам множество "среднисти", които са малко по-умни от бичетата на село.
60
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В училище мътят главите на децата, с някакви идейки, че имало социално равенство, че хората всички били "безценни", еповторими и невероятни, че не трябвало, да се мисли за пари, че не трбявало, да си гледаш собствения ***, че светът е цветя и рози, че някакви си случайни институции са по-важни от род и родини ..Хаха! А после гледаш нео-джендърчета! Аз, на своите деца им чета Макиавели, Шекспир и Нитцше, преди да заспят. Нека вашите са слаби!
59
2
 
23
 
! Отговори
едвалинякогащестане преди 3 години
"При дистанционното обучение децата участват пасивно, когато това не е за целия клас."Явно за МОН дистанционното обучение е "гледане на телевизия" през компютъра!!!Най-закостенялата и все по-малко ефективна система в страната!За съжаление, късно се разбират резултатите от това.Учителите си знаят само "увеличение" и частни уроци, а в МОН са или "стари кадри", или калинки като тоя министър.Ефективна програма за дистанционно, приравнена с присъственото обучение и право на избор на родителите!
58
3
 
4
 
! Отговори
До статистик преди 3 години
Ти като си статистик,колко е смъртмостта на К19 ? А колко е при НЕДОКАЗАНИ придружаващи заболявания ??Точно на база статистика няма повод за притеснение от смърт ! Още повече епидемиолозите твърдят ,че моща на вируса отслабва и безсимтомните случаи са почти 2/3 от заразените.
57
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 55Сори пич, ама половината гимназия я изкарах вкъщи, защото боледувах. Пропуснах следното:- Алкохолизиране.- Цигари.- Наркотици.- Незащитен секс на 14-15 години.- Нежелна бременост.- Венерически болести.Имах си приятели, идваха ми на гости, като бях по-добре и аз отивах някъде. И какво? Социален "нещо си" не станах. Изкарвам си предостатъчно парички и си гледам кефа. Не намирам за нужно, детето ми да е навряно сред агресивни и деца, които са и потенциални носители на болести!!!
56
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
измислен грип
55
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази версия на ковида е безкрайна.Тойще циркулира,докато се измисли хапче,или ваксина.Т.е.децата ще го подгряватняколко пъти годишно,нещо ,катопостоянен компонент в тялото им.Да секаже,при натоварване с класическиятгрип,който ни спускат всяка година итози ковид,ще може ли детскияорганизъм да издържи,а и не само.Има опасност,тази турболенцияда отръфа голям дял от човечеството.Не изключвам купонната с- ***.
54
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До статистикЗначи, да рискуваме живота на старите, както и на родителите, за да може, да не са на дистанционно обучение? Ако майка му и баща му умрът, кой ще го храни това дете?
53
2
 
7
 
! Отговори
До 54 преди 3 години
Т.е. Ти си го изкарал вече или вярваш че ще 'минеш тънко' :-) не Ти се занимава със собственото дете, а за останалите не Ти пука.
52
15
 
4
 
! Отговори
До 55 преди 3 години
Да,ще го пусна ,както ти ще пуснеш и своето !Това не е концерт пожелание !Не бива да става неграмотно като теб-социален *** и тежест на обшеството !Ще ви пращам в изолация ,невежи ! Внимавайте,още малко ще ви потърпя !
51
4
 
6
 
! Отговори
До 50 преди 3 години
Никои не ти дава акьл какво да правиш сьс твоето дете , пускаи го на - училище щом искаш - вьпрос на личен избор
50
2
 
21
 
! Отговори
Статистик преди 3 години
Средно риска за всички е 1/5. Т.е. от петима един има проблем и този един понякога умира или остава с увреждания. Осталите 4 са си ок. Това е и няма промяна от началото на епидемията. Просто хората свикнаха. Хубавото е че за децата риска е много малък, но те ще го разнесат и ще пострадат много родители/баби/дядовци. После министър вълчев ще се 'погрижи' за сираците, не се безпокойте.
49
0
 
20
 
! Отговори
един преди 3 години
Как да се ориентира един нормално мислещ човек в тази ситуация. Единия от щаба първо казва това е обикновен грип, после яко ще се мре. Сегашния министър на здравето първо пита дали сме виждали как маяка не може да погребе сина си, после каза няма опасност за учениците. В най-голяма пандемия от щаба ходиха на море в Гърция. ЕЕЕЕЕЕЕ какво да си мисли човек вече- има ли опасност или няма?!
48
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вълчев гледа като зомби обсебено от зли извънземни от Досиетата хикс.Нали нещо такова е нашето образование днес.
47
1
 
5
 
! Отговори
До Баи преди 3 години
Грамотно написано !Браво !Детето ти няма да изгуби ако остане вкъщи .....Тцтцтцт
46
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината е, че трудно може да се предложи нещо безспорно добро. Дистанционното обучение за всички не е вариант. За комбинираното не достигат учители. И проблемът дори не е в броя - за какво са ти двойно повече учители в нормална ситуация? Да поддържаш армия от безработни учители, за да могат да се привлекат при необходимост, е абсурдно. Остава вариантът да се натоварят допълнително тези от наличните учители, които имат желание, но задължително срещу добро допълнително заплащане.
45
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълен хаос. Омотаха се като пате в калчища. Не знаят какво да правят. Ще разсипят и децата и образованието с тоя измислен вирус. В крайна сметка ще отчетат някаква дейност.
44
1
 
7
 
! Отговори
бай Ставри преди 3 години
Мирише ми на затвор.