Детските градини отварят, дезинфекцията в стаите по 4 пъти

Медицинските сестри ще мерят температурата на деца и учители при влизане
Обновена: 22 май 2020 10:58 | 22 май 2020 10:58, Красимир Ангелов
10

От днес детските градини и яслите в страната възстановяват дейността си постепенно. Общините сами ще вземат решение кога точно да отворят градините в периода от 22 май до 1 юни. Въведени са строги противоепидемични мерки.

Директорът на ДГ 84 "Братя грим" Петя Йосифова увери пред "България сутрин", че четири пъти дневно ще се прави дезинфекция на стаите.

Още по темата
"Ще спазваме мерките, дезинфекцията ще се извършва не в присъствието на децата, а когато са навън. Цяла седмица кипи трескава подготовка. Извършени са всички санитарни действия, осигурили сме почистващи препарати, дезинфектанти, учителите ще са с маски, предпазни шлемове и ръкавици", посочи тя.

Родителите няма да бъдат допускани вътре в сградата, а влизането на деца и учители ще става през три входа.

"Децата ще бъдат придружавани от учители и помощник-възпитател, за да стигнат до стаята си", посочи Йосифова пред Bulgaria ON AIR.

Медицинските сестри ще мерят температурата на деца и учители при влизане. В ДГ "Братя Грим" обаче няма да ползват живачни термометри, които бяха препоръчаните от министъра на образованието Красимир Вълчев и министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. По-късно обявиха, че препоръката е объркване и ще се ползват други термометри.

"Живачните термометри не се ползват от 2009 г. по изискване на ЕС. Те отнемат и време. Закупили сме 11 електронни термометри", каза директорът на ДГ 84 "Братя Грим".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Основният начин за предаване на вируса е въздушно капков. Ако има болно дете, цялата група ще пламне, независимо от брой пъти дезинфекция. Тоалетната е мястото, където става най-лесно заразяването. Едва ли ще дезинфекцират след всяко дете, а те ходят и по няколко деца заедно. ДГ са инкубатор за болести. По-добре родителите да ядат само хляб и сол, отколкото да си пратят детето в този бацилник.
8
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
да, ще изтровят децата.
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и аз тва щях да кажа - ще се надишат с хлор децата, за неукрепнал организъм може да е фатално
6
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А,като пуснат климатика и отидат да сипият кафетата.Детската градина ,стана място за дебелоочие и отмъщение.Там е важно,като дойде време за обяд,лелките да сенахранят,да си вземат за вкъщи и да ситръгнат към пет.Децата са повод ,да имапрекрасен добре платен живот.
5
3
 
17
 
! Отговори
Станислав преди 3 години
Ще ги изтровят с тези дезинфектанти. Това 4-ри пъти на ден ще се отворят такива странни болести след няколко месеца, че ще луднат какво да правят. Или се отварят на риск и каквото стане или въобще не се отварят.
4
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо не отварят училищата ,даскалите получават дарение заплати
3
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
цял живот това са искали- да не допускат родители вътре в градината. Ехаа сега ще го ударят на живот!!!
2
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДЕЦАТА СА ПО 30/34 В ГРУПА, КАК ЩЕ МЕРЯТ ТЕМПЕРАТУРАТА И С КАКЪВ ТЕРМОМЕТЪР- МАЙКИТЕ, КОИТО СА В КЪЩИ И НЕ РАБОТЯТ ДА СИ ГЛЕДАТ ДЕЦАТА. НЯКОИ ГОВОРЯТ НА ЕДРО- НИКОГА НЕ СА РАБОТИЛИ В ТАКАВА СРЕДА, НО ДАВАТ СЪВЕТИ- ГЛЕДАЙТЕ СИ ДЕЦАТА В КЪЩИ, АКО НЕ РАБОТИТЕ.
1
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
асимптоматичните как ша ги ловАт