Една майка: 300 лв. за униформа в първи клас, нормално ли е?

Жената пита как се ценообразуват продуктите
Обновена: 29 авг 2020 19:11 | 29 авг 2020 19:10, Веселина Йорданова
160
Една майка: 300 лв. за униформа в първи клас, нормално ли е?
Снимка: Facebook

Майка на първокласник показа касова бележка с внушителна сума за училищна униформа на първокласник.

"Аз съм ЗА униформите, тъй като наистина вярвам, че така децата се уеднаквяват и социалните/финансовите възможности не се открояват поне на пръв поглед.

Но... може ли някой да ми каже как една фирма печели търг за униформите за почти всички училища в страната и как е ценообразувала продуктите си? Защото така точно тези униформи с тази цена прави точно обратното на чистата идея на униформите", заявява Росица Цанкова в пост в социалната мрежа.

По думите й децата искат “марковите” и родителите се стремят да си ги позволят.

Тя публикува към поста си и касова бележка на всички артикули от по 1 бр за вид (освен значките и вървите за чипове).

"Същите артикули от мола дори и без намаление с абсолютно същ цвят или подобен са двойно, а някои и тройно по-евтини.

Можеше и да преглътна цената, ако дрехите не седяха като нощници на детето ми. Имайте предвид, че с по 1 бр. от всичко няма как да се изкара годината и сметката набъбва. Освен това масово се губят връхните задължителни елементи. Знам за родители, които дори купуват втора употреба, за да спестят, посочва майката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още по темата: образованиеуниформа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много са готини униформите,дори няма нужда да се купуват.Пращаш детето при забравени/загубени вещи в училището и то си избира.Последно имаше 3 кашона по половин кубик всеки със забравени суичърти,всякакви размери.
24
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"300 лв. за униформа в първи клас, нормално ли е?"--Ами, как да кажа...нормално е! Всяка цена, с която се съгласявате и плащате, е нормална. Нарича се - обикновен капитализъм и за него се скача по площадите!Колкото е по-малко детето, толкова повече плащате/ме - расте, губи, цапа, поврежда... Дете е! А точно на това разчитат капиталистите, не ги наричам производители, защото не произвеждат, а внасят от Китай и Индия!На тази "държава" деца не и трябват и затова детските артикули не се дотират
23
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Аз съм ЗА униформите, тъй като наистина вярвам, че така децата се уеднаквяват и социалните/финансовите възможности не се открояват поне на пръв поглед." - да, на пръв поглед. Докато детето не си отвори устата и тогава ако ще и в Армани да си го облякла, няма как да скриеш факта, че не си го научила на нищо. Не случайно е казал народа "по дрехите посрещат, а по ума изпращат", но докато има **** да дават луди пари за дрехи, ще има и "тарикати" дето да им вземат парите
22
15
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама аз виждам 13 артикула ! - за 260лв хич Не е скъпо ! А на морето всичко е фраш и нощувките по 150лв на човек на ден - та за хотели не ви е скъпо ,а за униформа "ужас" .тея бгмами стават противни с провинциялния си стремеж да "блеснат" с нещо в големия град - на "прочу" се росица селица
21
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
18,Царят винаги ще е Цар и крепостните селяни винаги ще си останат крепостни селяни.Демокрацията няма да ги уеднакви или спаси от гените им.
20
6
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жена ми е същата и винаги се караме за това.Униформата да е оригинална (защото все пак е тройно по-скъпа),раницата да е минимум 120лв (за да е ергономична,нищо,че 4 години все тя я носи и дефакто плик от Била за 30ст. би свършил същата работа),маратонките да са маркови (150лв минимум),нищо,че 6 месеца по-късно ще са хем скъсани,хем малки.Под 250лв за зимни обувки сертифицирани за преход до Еверест НЕ (нищо,че сняг почти няма)...човек знае 2 и 200, мен навремето ме отгледаха с 2.
19
2
 
11
 
! Отговори
До 18 преди 3 години
Става дума за цената беГендирски. Недей да умничиш
18
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Аз съм ЗА униформите, тъй като наистина вярвам, че така децата се уеднаквяват и социалните/финансовите възможности не се открояват поне на пръв поглед."Като се лъжете с еднакви дрехи (униформи) и закони за тях, по-равни няма да станете.Що за полицейско мислене?
17
5
 
38
 
! Отговори
Onufrii преди 3 години
С още 5 - 6 родители поръчахме 60 броя нашивки на училището от един шивашки цех и така решихме проблема. Има доста такива фирми. И вече като се износи дрехата купуваме нова и се прешива. Излиза ни 4 пъти по евтино. Не е необходимо да пълним джобовете на "наши" хора. И само да допълня :- не глезя детето си.- уча го да знае стойността на парите и човешкия труд- научил съм го, че за всяка прочетена книга ще получи 20 лв стига да може да разкаже основната й идея
16
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
при ГЕрб всичко е нормално
15
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Същите артикули от мола дори и без намаление с абсолютно същ цвят или подобен са двойно, а някои и тройно по-евтини."Първо-класниците много държат на "марковите" брандове - всичко трябва да е първа класа, я!Първокласни МРЪНКАЛНИЦИ отрано създават първокласни мрънкалничета-протестърчета и цял живот все някой друг им е крив.
14
13
 
14
 
! Отговори
Споделено преди 3 години
Да знам направо да не раждам и едно дете,че всичко е много скъпо.
13
8
 
15
 
! Отговори
Дебил депутат преди 3 години
Мизерници 610лв минимална заплата-477лв чисто не ви ли стига?!
12
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре 300лв за униформа, отколкото 3000лв+ за лаптоп,стол,бюро,рутер,интернет,бавачка...
11
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С още 5 - 6 родители поръчахме 60 броя нашивки на училището от един шивашки цех и така решихме проблема. Има доста такива фирми. И вече като се износи дрехата купуваме нова и се прешива. Излиза ни 4 пъти по евтино. Не е необходимо да пълним джобовете на "наши" хора.
10
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето, присъствено сте!
9
1
 
30
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
До Анонимен: От години униформите на училищата са факт.
8
8
 
14
 
! Отговори
весел дундьо преди 3 години
Ако ги направят по 3,000 лв още по-голямо чудене ще падне,нали!?Ми чудете се,няма проблем!
7
13
 
5
 
! Отговори
Куррестият преди 3 години
Мааалко са
6
23
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знаете ли глобата ако детето няма портрет на ГЕНЕРАЛ ПРЕМИЕР БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ, ДА ЖИВЕЕ! във вътрешното си джобче?Искате ли да ви пратим на трудов лагер?