Учениците ще са в училище не само до 1 октомври, сигурен е Вълчев

Около 59 000 първокласници ще прекрачат училищния праг
14 сеп 2020 15:15, Петя Славова
77
Учениците ще са в училище не само до 1 октомври, сигурен е Вълчев
Снимка: БГНЕС

Близо 59 хиляди са първокласниците в България, които ще прекрачат за първи път училищния праг на 15 септември.

Поради здравословни причини, много малка част от родителите са избрали децата им да се обучават от вкъщи, съобщи в Стара Загора министърът на образованието Красимир Вълчев.

По думите му, тази учебна година ще протече в условията на непредвидимост заради ситуацията с коронавируса, но основната цел е обучението да бъде присъствено.

Още по темата
"Хубаво е, че избрахме вариант, при който ако се разболее дете, се карантинира класа, а не цялото училище. Най-добре е да се учи в реално време, т.нар. синхронно обучение в електронна среда.

Препоръчали сме на училищата да се възлагат проекти и задачи, за което се изисква техническа обезпеченост. За момента училищата се справят с бюджетите си, имаме готовност да им помогнем при необходимост", увери министърът.

Той допълни, че в страната са въведени едни от най-либералните правила за носене на маски в училищата, а от Министерството препоръчват учениците да прекарват повече време навън.

Около 200-300 деца ще продължат обучението си дистанционно. Те са с хронични заболявания и родителите им са преценили, че това би било по-добрия вариант за тях.
 
"Не е вярно, че учениците ще учат присъствено до 1 октомври, след което ще се премине към дистанционно обучение. Да, ще се преминава когато има болно дете, но само тогава", поясни министърът по повод появилите се слухове по темата и увери, че всички училища в страната са готови за присъствена учебна година.

Красимир Вълчев присъства на откриването на новата Академична година в Тракийския университет в Стара Загора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Паметник ще ти издигнем!
49
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И нека да станат температурите 10-12 градуса, та да вадим по 2 отворени прозореца!!!
48
0
 
16
 
! Отговори
ОХ преди 3 години
ВЪЛЧЕВ да направи показен урок в класовете с 26 деца без маски за 6 часаи ще му се ВЪРЖА!
47
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В заводите,в мандрите,в сервизите,в хотелите,в хипермаркетите,на протестите,на плажа,на стадиона какво се случи през лятото ?Имаше ли бум на заразени,имаше ли патова ситуация,имаше ли невиждана смъртност и недостиг на легла в болниците ?С какво училището е по-различно от цеха с шивачки? Е как не плъзнаха заводите ?Стига сте драматизирали и търсили кусур на всяко решение.Като ви е страх,не си пускайте детето,но това не означава,че всичко останало му е позволено! Без тарикатщини,моля !
46
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До дишай учителю!И В ТРАНСПОРТА С МАСКА!
45
0
 
26
 
! Отговори
дишай учителю! преди 3 години
До АнонименМдааа, учителят и в часовете с маскаи в междучасията с маскаи в магазина с маскаи в къщи с маска, за да не зарази родители си и собствените си деца....
44
2
 
9
 
! Отговори
бърз и яростен преди 3 години
Скоро ще играят тоягите по гербавите.
43
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Скъпи учители,готови ли сте да жертвате близките си?
42
0
 
14
 
! Отговори
ДОГАН.БГ преди 3 години
ИЗТРИХА ОКОЛО 100 КОМЕНТАРАПРИЗВАНИЕТО НА ЖУРНАЛИСТА Е ДА БЪДЕ НЕУТРАЛЕН И ДА ЗАЩИТАВА СВОБОДАТА НА СЛОВОТО.ВИЕ НЕ СТЕ ЖУРНАЛИСТИ А ПОДЛOГИ НА ЧУЖДА ВЛАСТ!!!
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
О ужааас, а всички мислихме от другия месец вкъщи.
40
3
 
3
 
! Отговори
До 39 преди 3 години
Абе по 26 деца са ! Остави тея коментари,много хора лъжат за допълнителна драматизация и ефект !
39
8
 
6
 
! Отговори
Пурко преди 3 години
Голямо писане и... Много мнения ,което е страхотно и...Решение?! Няма ...Не само за училищата,а въобще...Страшно,неизвестно ...Да, така е и..Какво да направим?! Спираме да дишаме,вдигаме бункери и...Пак не е решение...Живота продължава..И ние ТРЯБВА да го живеем..Някак..Предлагам както досега ,но с повече усилия и жертви... Затова утре ВСИЧКИ ДЕЦА НА УЧИЛИЩЕ! ПРИСЪСТВЕНО! Заедно ,в смях и закачки ! Оставете децата да са щастливи - те не са роботи ! Те са ЖИВИ! ДА ГИ ПОДДЪРЖАМЕ!
38
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във Френската гимназия в клас има по 31 деца ???? При прием след 7 клас паралелките са по 26 деца, дечицата които имат 0,25 стотни по-малко от последното не са приети! Как така изведнъж се оказва, че паралелките са с по 31 деца? С какви точки са 5те деца в повече във псралелка? По какъв начин са вкарани тези 5 деца на паралелка?! Та това са 30 деца на випуск с нерегламентиран прием! Я бързо проверка!
37
3
 
10
 
! Отговори
До 37 преди 3 години
Ами премести го в неелитна гимназия в гр Кубрат.Там са по 17,18 в клас
36
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В елтната френска гимназия на пъпа на София в класа на сина ми са 31 деца.Стаята се пука по шевовете и си е бациларник и без ковид-19
35
3
 
29
 
! Отговори
хм преди 3 години
От цялата дандания ЖЕРТВИ ще са учителите!
34
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
всеки ученик има право чрез родителя да има 30 дни дистанционно обучение - с декларация! Ползвайте го!
33
5
 
20
 
! Отговори
Kiro преди 3 години
Абе то по училищата масово нито *** има, нито топла вода, някъде и студена вода няма, за такива екстри като тоалетна хартия дори не си и мислят хората. После как искаме да се поддържа хигиена?Като няма условия, защото сме от третия свят, да затварят училищата, да обявят НУЛЕВА УЧЕБНА ГОДИНА и да има време до догодина да се пооправи малко положението с материалната база.
32
3
 
15
 
! Отговори
ВОЛЯ КО? НЕ! преди 3 години
Днес варненския съд ОСЪДИ ВЕСЕЛИН МАРЕШКИ НА 4 ГОДИНИ ЗАТВОР за рекет извършен през 2014г, придружен с увреждане на имущество, изнудване и заплахи!Това е човекът, който подкрепи ГЕРБ и ги остави на власт в решителния момент, обръщайки се срещу собствените си думи, обещания и клетви!!!Ако не свалим МАФИЯТА те сами НЯМА ДА СИ ТРЪГНАТ!!!
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълен абсурд имах предвид.