Дълга ваканция за Коледа - от 22 декември до 3 януари

Кога започва вторият срок за учениците?
Обновена: 1 дек 2020 11:15 | 1 дек 2020 11:10, Веселина Йорданова
39
Дълга ваканция за Коледа - от 22 декември до 3 януари
Снимка: БГНЕС

Коледната ваканция за учениците ще е по-дълга - от 22 декември до 3 януари включително.

Заповедта на министъра на образованието Красимир Вълчев е свързана с необходимостта от допълнителни компенсиращи мерки за учениците от първи до шести клас заради спряното присъствено обучение.

Междусрочната ваканция за учениците от 7 до 12-и клас ще е един ден - 3 февруари.

Началото на втория учебен срок за учениците от първи до шести клас за всяко училище може да е различно и ще зависи от решението му за компенсиращите мерки.

Учениците от седми до 12-и клас ще започнат втория учебен срок на 4 февруари.

Според заповедта учениците от първи до трети клас ще завършат учебната година на 23 юни. До 30 юни ще учат учениците от четвърти до 11-и клас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
1
 
! Отговори
GB0 преди 3 години
До 32Анонимко:" ...И все пак ...Ти си АНОНИМКО ,директора на въображаемото ти училище "ВЛИЗА" да проверява учителите ИНКОГНИТО, пише се ,чете се ,тестове викаш ...В коя галактика е това училище да наминем ?"И моето дете учи в час с учителите, гледа, пише, от като я посочат. В занималнята също! Обяснения, упражнения, домашни!Вечер, след 17:30 снимаме всичко писането в час, домашни, допълнителни неща: рисунки, напр. и качваме в раздела за Домашни в ел. дневника по всеки предмет.
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"...учениците от първи до трети клас ще завършат учебната година на 23 юни. До 30 юни ще учат учениците от четвърти до 11-и клас."*До 24 май първи класДо 31 май втори до четвърти класДо 15 юни пети до осми класДо 30 юни девети до единадесети класВаканции по 10 дни в началото на януари и априлА познайте кога и къде е било така!
35
1
 
0
 
! Отговори
До 32 Анонимко преди 3 години
Духче си ти очевидно! Но много филми гледаш... Фантастика...То вярно време бол напоследък ...И все пак ...Ти си АНОНИМКО ,директора на въображаемото ти училище "ВЛИЗА" да проверява учителите ИНКОГНИТО, пише се ,чете се ,тестове викаш ...В коя галактика е това училище да наминем ? Не, я по - добре кажи какви стимуланти вземаш !? Гледам не ти пука ...
34
1
 
1
 
! Отговори
Бабка : до дедко преди 3 години
Деде, не се излагай и пред хората. Аз си те знам ,че си изкуфял ...то си и неграмотен как си ми напипал телефона ...изпуснах те ...Как си успял да напишеш тези редове не знам ...може би внучето...или не ...май е кучето...щото внуко е първолак и учи ...как беше ...он ***...Неграмотен започна Септември неграмотен ще си остане ...оставиха ни го учителите сами да си го чуваме ...аз проста ,селска жена ,а ти Деде пияница и серсемин..ама както го обучим така ..в училище било страшно викат ...ако!
33
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Втори срок няма да има!
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимко преди 3 години
Ами в нашето у-ще пък нищо не се пропуска.Часове плътно, тестове, изпитвания.Откъде накъде пък ще се удължава? Даже директорът влизал инкогнито да проверява учителите!.
31
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Татко Ох но татко физкултурния музикат "физическо, музика" ВИЕ от небето ли падате или са ви изронили на глава още в бебешка възраст.
30
4
 
0
 
! Отговори
Дедко преди 3 години
До АЗИ аз сАм учил в землянка у БалкАно през 1943 годИна
29
1
 
6
 
! Отговори
АЗ преди 3 години
Преди Мене ученицете учеха в землянки
28
2
 
7
 
! Отговори
Дедко преди 3 години
До ТаткоНищо не се пропуска като часове!Ти щом имаш голЕмо желание, твоето дете нека си учи цЕло лЕто без ваканция.
27
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обучение в електронна среда. Вижте само как звучи научнофантастическо.
26
9
 
5
 
! Отговори
Татко преди 3 години
Не е проблема ,че са 12 дена Коледна ваканция СПОРЕД МЕН разбира се - особено в тази ситуация даже е логично - проблема е ,че те са във ваканция от началото на така нареченото дистанционно обучение! За различните градове и класове то варира като дата ,но с него е като и без него . 30 минутни часове ( не коментирам физическо, музика ...) И ако сега се съобразяваме със ситуацията нека и от МОН го направят. Да се удължи учебната година през лятото за сметка на пропуснатите часове есен /зима .
25
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това трябва да остане постоянно решение. Започване на учебната година от 1 септември/само нашите деца имат толкова дълга лятна ваканция/и по-дълга зимна ваканция. Особено при географските ни ширини, където зимата е студена и дълга, обикновено.
24
6
 
5
 
! Отговори
брех преди 3 години
Бааа го, този с призива за дипломите в печатница ли работи?!
23
5
 
12
 
! Отговори
пххх преди 3 години
Някакъв *** тук през коментар реве да се печатали дипломите, много си прозрачен, да знаеш. Ако мислиш, че не личи, че е коментар от един и същи човек - заблудил си се. Чукнете се в дебелите глави - коледна ваканция винаги е имало и винаги е била толкова време - от Коледа до 3-4 януари. Ако 2 дни са ви проблем - проблемът е ваш.
22
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Веднага още днес им печтайте свидетелствата напишете им там по някви оценки и тва е
21
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И каквво й е дългата ваканция. Трябва да се започва на 1 септ, а зимната ваканция да бъде месец, със или без вируси.
20
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Решавайте до една седмица дали просто ще им печатате дипломите или ще обявявате нулева учебна година.
19
5
 
4
 
! Отговори
Ром"с преди 3 години
То и тъй излизат по голямата част от учещите неграмотни,а сега пък с това дистанциионно обучение ще са неграмотни в увадрат или в куб ,а със голями претенции... .
18
1
 
2
 
! Отговори
До 17 преди 3 години
Ама моментално просто им ги печатайте