Фандъкова: Детските градини и ясли може да отворят в понеделник

Добре е да работят, обясни столичният кмет
8 дек 2020 15:00, Петя Славова
146
Фандъкова: Детските градини и ясли може да отворят в понеделник
Снимка: БГНЕС

Столичната община е готова да отвори детските градини и ясли на 14 деквмври. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред БГНЕС, която провери строителните дейности по разширяване на детска градина "Слънчо" във Владая, където за първи път ще има и яслена група.

Още по темата
"Личното ми мнение е, че детските градини е добре да работят при спазване на всички мерки, при спазване възможността на родителите, които не желаят да изпратят децата си. Ще изчакаме решението на правителството", каза още Фандъкова.

Според нея другите противоепидемични мерки трябва да останат, защото София все още е в червената зона с висока степен на разпространение на коронавируса.

Вчера премиерът Борисов също заяви, че на 14-и, ако цифрите са такива, ще отворят детските градини и яслите, за да може родителите да отидат на работа.

"На 14-ти декември, ако цифрите продължат да са такива, ще пуснем детските градини и ясли. Това е под условие", коментира преди ден Борисов.

По думите на премиера най-правилното е на 21 декември да се отвори държавата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горките даскалки и лелички.
134
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая госпожа нали отговаря само за София!Що казва какво да се случва в цяла България!!И журналистите-мнооого сте некомпетентни.Само слухове разпространявате!!!
133
1
 
2
 
! Отговори
днес преди 3 години
Еми днес са повече от вчера откритите заболели, а неоткритите изобщо и не искам да се замислям колко са... Аз не разбирам защо е това бързане. Като са издали заповед - да я спазват.
132
4
 
4
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Чета и се мая... Много има,които си мислят,че с това затваряне....ще избягат от ковида....Не,само го забавят!
131
0
 
2
 
! Отговори
11 преди 3 години
Питайте Перлман как реши оная хипотеза - физика и геометрия. Да ама той е учен, аз съм артист. Е няма да разберете как ...ама ако Пеевски си пази архивите на вестник Шок - вижте к'ви разказчета за нацистки стокхолмски синдром има там ...
130
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фифи Перото ок Корекома нали е даскалица?Айде, юруш в някоя група я назначете, че половината учителки са пред пенсия!Да видим тогава каква песен ще е пее. Щото да управляваш 2 милиона овце не е като да дишаш в една стаичка с 30 потенциални вирусоносители. Да им бършеш дупетата понеже мама не може да ги научи как се ходи на тоалетна - щото маникюра и рисунка на Ван Гог.
129
0
 
0
 
! Отговори
Инфлуенср преди 3 години
А фитнесите кога??
128
0
 
0
 
! Отговори
Станаха шест: преди 3 години
Трябват за племето ми ... Заслужих си ги!
127
0
 
1
 
! Отговори
Та понеже питат: преди 3 години
Кое та кое е десетото нещо. То аз не исках да се стига до него заради палестинско- израелските свински уж божи заповеди дето ако ги спазваш ще можеш да казваш само Беее, Беее, Беее, но десетото нещо .... Никога не забравяйте, че в разцвета на Третия райх, в най- голямата пропаганда на Гьобелс един град и само един град е сочен за блестящ и образцов нацистки град - град Кобург в Саксен. Толкова за естеството и характера на негово нищожество С2С. Много говори и казва това между редовете ...
126
0
 
11
 
! Отговори
Ааас преди 3 години
Господа и госпожи управляващи. Разходете се по болниците в страната и стига сте гледали София, която по заболеваемост не се отличава от провинцията и преосмислите решенията си пак. Пожелавам Ви поне една Ваша заповед да издържи два дена. Побъркахте народа БЕ шушляци такива. Да идват изборите и да ви сменеме както направихме с НДСВ. Не се издържате вече.
125
5
 
6
 
! Отговори
до 123 преди 3 години
Ако наистина така мислите - че детските градини са измислени за това, по-добре замълчете. Има детегледачки. Учителите не са ви бавачки. Учителите са там, за да научат на нещо детето ви, да го обучават и възпитат в някои навици. Тъй че, реално - Вие имате нужда май само от това някой да ви "гледа" детето - варианти много.
124
1
 
7
 
! Отговори
хохохо преди 3 години
Кои данни очаквате по-точно? Тези, които не обявяват от разни лаборатории или скритите данни от болните, които нямат тест, но се веят по улиците? На каква реална база решавате да отваряте това и онова?
123
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Видяха ви се малко починалите ли!!!!!
122
5
 
6
 
! Отговори
До 119 преди 3 години
Тук никога няма да стане така както е на запад защото си имаме Бойко ! Така ,че свиквай...И не е смешно ,а темата е сериозна. Ако си безхаберна майка дето си оставя детето на майка си не коментурай ,а си дръж отрочето при мама и не го пускай на градина . Някой от нас нямат тази възможност и се нуждаем от функционирането на детските градини. Те са измислени за да могат родителите да ходят на работа и да изкарват средства ,с които да отглеждат децата си . Просто е.
121
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Данинте са изкривени поради факта, че масово хората си правят само антигенни тестове и не правят PCR защото не искат да карантинират семейството им и се опасяват от работодателите си, че ще се затвори работата в бригадите. Вчера тук в сайта имаше статия за една ларобатория без лиценз за PCR тестове. Тези лаборатории един Господ знае колко са много. Намериха им цаката да не се карантинират и така тестовете от тези лаборатории остават като черна борса. Така, че аз не вярвам на нито една дума на Ф.
120
0
 
7
 
! Отговори
До 114 преди 3 години
Браво, господине ! Детето ви заслужава уважение ако е така както казвате. Аз самият съм на 43 години към момента и мога да се похваля ,че на 4 годинки четях гладко и знаех всички столици на държавите по света ( набор 77 съм ,а когато бях на 4 нямаше Интернет и сегашните условия на информация!) .Сам се учих и разгъвах картата на света на пода и попивах...Та ,не може да ми казвате без да ме познавате ,че си "ХВЪРЛЯМ" детето на градина и съм безотговорен! Просто ОТИВАМ НА РАБОТА! А това е задължени
119
2
 
4
 
! Отговори
фактиии преди 3 години
На Борисов разни ресторантьори, монтьори и нз си кви са му по-важни от учителите. Евала, бе! :D
118
1
 
6
 
! Отговори
хаха 115 преди 3 години
Ти имаш ли идея какви са базите в чужбина - за детските градини говорим, как се работи с до 10 (ДЕСЕТ) деца и на какъв режим са? Изобщо имаш ли представа какво е отношението към учителите в другите държави? Нямаш. Очевидно е. Когато и тук стане така, тогава приемам критики и опити със здравето ми!
117
2
 
8
 
! Отговори
едно и също преди 3 години
Всеки път като стане дума за отваряне и затваряне започва един безкраен спор. Стига вече! Учителите не са ви опитни мишки! Защо някой не каже нещо по повод на това, че заплатата в Лидъл е 1470 лв? М?
116
1
 
8
 
! Отговори
хей, 115 преди 3 години
Много удобно пропускате да споменете, че навсякъде по света градините са почасови и не са по 12 часа отворени.Децата по света на спят на легла с чаршафчета и възгалавнички в градините. 1-во не са повече от 12 деца в група.Не като в България по 33 деца в група. Второ-децата по света си носят обяд - не като в България да се пл-ющи по 4 пъти на ден в градината.Закуска в 9часа.Плод в 10часа.12часа обед.16 часа сл.обедна закуска.От 7 до 19 часа отворена градината и в групата 3 тоалетни само и 3 чешми