Нинова за вулгарния текст: Силни хора с много пари и влияние стоят зад това

Ако искаш да подчиниш един народ, се заеми с образованието, припомни тя
18 апр 2023 14:30, Анисия Иванова
299
Нинова за вулгарния текст: Силни хора с много пари и влияние стоят зад това
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Звънят ми разгневени родители, които са чули, че отдавна се боря за съдържанието на учебници и помагала на децата ни. Това е добрата новина: има хора, които реагират на пошлото. Лошата е, че процесът на обезличаване и обезродяване на децата ни продължава. Казвам процес, защото в годините, в които се боря, се убедих, че е така, коментира лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка със сигнали на родители, че книга със сексуално, вулгарно съдържание и насърчаването на употребата на алкохол била представена на ученици в 4 и 5 клас.

"Министерство на образованието насърчава това. Не искам да пресъздавам тук написаното в нея, за да не разпространявам пошлостта и цинизма", се казва още в позиция на лидера на БСП по повод детска книжка, съдържаща вулгарно съдържание, която възмути родители на петокласници.

Още по темата

"Това е добрата новина: има хора, които реагират на пошлото. Лошата е, че процесът на обезличаване и обезродяване на децата ни продължава. Казвам процес, защото в годините, в които се боря, се убедих, че е така.

"Много силни хора, с много пари и влияние стоят зад това. Първо се опитват да те спрат. Когато не успеят, те удрят жестоко. Знам го от опит. Над 100 млн. лв. плаща държавата, тоест всички ние от джоба си на НПО, за да пишат учебници, в които съдържанието е сложно и неразбираемо, българската история е подменена, българските класици са заличени, езикът е циничен, няма ценности, няма морал. Висши чиновници от Министерството на образованието ги одобряват.(защо ли?) И никога никой не носи отговорност. Не случайно този процес е ориентиран към децата", каза Нинова.

Тя цитира поговорката: "Ако искаш да подчиниш един народ, се заеми с образованието на децата му".  

Лидерът на БСП отново предлага решение: един учебник по един предмет, в един клас.

"Съдържанието да бъде отговорност на държавата, а не на всякакви НПО-та. За мен децата са кауза. Може да ви е писнало от политика, може да не обичате политиците. Но със сигурност обичате децата си. Прогледнете", призова Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това са евроатлантически ценности в книгата. Как ще я махнете, вие акъл имате ли?
29
25
 
9
 
! Отговори
Гей преди 1 година
Стига вече. Децата трябва да учат и разбират, че съществува и хомосексуална драма и любов, която е много по-силна.
28
7
 
13
 
! Отговори
ролята на преди 1 година
БСП е обикновен бушон
27
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някакъв чиновник обясняваше, че дори не били прочели книжката преди да я одобрят.
26
8
 
17
 
! Отговори
Наско Ликьора преди 1 година
Ако не бяхтре крали българия като за последно, сега щяхте да сте мнозинство в парламента и да правите нещата както трябва.
25
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За какви НПО-та бълнува Нинова? Учебниците се пишат и издават по конкурс от МОН.
24
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Които са одобрили книжката да им се провери финансирането откъде идва.
23
1
 
2
 
! Отговори
До Иван преди 1 година
Знам, и аз го гледах това интервю по БНТ. Още си спомням думите все едно беше вчера.
22
9
 
13
 
! Отговори
ВЪВ ВОЙНА СМЕ преди 1 година
България е във ВОЙНА - МВР и Прокуратурата са обявили война на Обществото чрез репресии, гаври и убийства, всичко се ръководи от лице на име Бойко Методиев Борисов и лицето Иван Стоименов Гешев!
21
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това е ЛГБТИЗ+ пропаганда.
20
16
 
6
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Само на Нинова вярвам и знам, че ако тя стане премиер, България ще процъфти. Никога няма да забравя интервюто с баба Ванга от 1978 година. Тогава журналистът я пита, кога ще се оправи България и тя каза, когат жена стане премиер, те тогаз.
19
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Полша това обезродяване го наричат украинизация на страната им и протестират. Ние се двоумим дали да приемаме украинските отпадъчни продукции. При това Полша е най-върло за войната в украина, то е ясно, че се надява да получи половин украина-западната. Еврейски и я обеща при последното си посещение, но тук вече ще стане наистина интересно.
18
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На някои им се е плащало да пробутат тази книжка, сега ще трябва да връщат грантовете на хамериканските нпо-та.
17
14
 
12
 
! Отговори
факт преди 1 година
"Ако искаш да подчиниш един народ, се заеми с образованието на децата му". права си корни , бкп десетилетия пропагандираха любовта към ссср в училищата , величаеха и насаждаха любов към комунизма , това осакати поколения българи . резултата се вижда и до днес , бкп(бсп) съществува още и има подръжници.
16
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
***, другарко, тия деца и родителите им се възпитаваха от творчеството на твойте колеги - тошко, ицо, дългия, филип/да ми простят тия дето съм пропуснал, невежият аз/. кой пък се е учудил толко от такъв текст. добре, че не гледат и слушат кви ги говорите и вършите в парламента, тогава - ко праиме?
15
10
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
.......Ако искаш да подчиниш един народ, се заеми с образованието, припомни тя......... Ай сикам бре Како!!! За това ли едно време учихме руски от детската градина, Митко Палаузов, Дядото....... и други глупости? Джани Родари.... как мъничкият Джордж влачил тежкият куфар на капиталистката за мижав бакшиш.... Сега коя е капиталистката, а Корни??? Май си ти, а?
14
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нинова ха ха ха Техноимпекс
13
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сорос...
12
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вие пък ако си мислите, че подобни вулгарни изрази не се чуват и използват от децата много се лъжете. Това да ги няма в учебниците си е все едно затваряне на очите и игнориране на истината.
11
7
 
8
 
! Отговори
Именцата преди 1 година
Гуспожа, именцата или се разкарай и не дрънкай