Учителка ударила и посинила дете в забавачка?

Директорката твърди, че не е вярно
Обновена: 24 окт 2023 09:51 | 24 окт 2023 09:51, Стела Стоянова
64
Учителка ударила и посинила дете в забавачка?
Снимка БГНЕС, архив

4-годишно дете е било блъскано от учителката си в детската градина. В резултат на това момиченцето е било посинено, получило е психическа травма и не желае да ходи там. Това твърди бащата Медиан Мосадов пред БТВ.

Детето посещава 112-а градина „Детски мир“ в столичния район „Витоша“. На 19 октомври то не е искало да влезе в градината, но родителите му го изпратили вътре. По обяд дошли отново, за да видят как е и попитали дали могат да го приберат, а директорката разрешила.

„Когато преоблякохме детето вкъщи, видяхме, че има следи на гърба от насилие. Тогава не издържах и реших да направя разследване какво се случва. Детето каза: „учителката ме бутна на леглото и ме удари“, разказва бащата.

Родителите са завели детето на медицински преглед и той е показал, че има следи от удар с предмет. Затова Мосадов е подал жалба в 6-о РУ на полицията в София.

„Проблемът трябва да се реши заради всички деца, не само заради моето“, казва бащата.

Проверка на директорката на детската градина Нели Петкова показала, че насилие от учител върху детето няма.

"Искрено се надявам моите първоначални наблюдения да се окажат верни. В детската градина работи много добър и стойностен екип. Всички учители са добре подготвени и обичат децата", подчерта Петкова.

В деня, за който говори господина, ние с него имахме четири срещи и говорихме как по-лесно да стане адаптирането на детето, включително родителите да идват в групата и да остават, продължи директорката.

Тя е разбрала за нараняванията на детето от полицията, която е изискала записи от камерите в детското заведение. Петкова е поискала писмени сведения от всички служители, които са влизали в групата.

„Лошото е, че не са видели нищо. По думите на учителката тя е започнала да съблича детето, защото то е влязло вътре, плачейки, и с якенцето си. Първо го е успокоила, застанали са до бюрото, помощник-възпитателката е била в другия край и се е занимавала с останалите деца. Събличайки детето, то се е опитало да се изплъзне от ръцете ѝ. Явно е искало да остане с якето. Учителката е била ударена, но най-вероятно и то се е ударило“. Това е научила Нели Петкова от персонала.

„Няма как толкова силно да се удари само. Детето потвърждава, че е ударено с ръка. Искам компетентните органи да разследват случая“, настоява бащата на 4-годишното момиченце.

Текат проверки от полицията и от Столичната община и се очакват резултатите от тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още по темата: детска градинанасилие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
9
 
! Отговори
Възпитател преди 6 месеца
До 18. Никакви шамари НЕ са в реда на нещата!!!!! Никакви!!!! Това са мънички безпомощти деца и имат нужда от разбиране и обгрижване, а не от насилие! Който няма мотивация, желание и търпение за работа с малки деца, който не обича деца, който е психически нестабилен - да не работи тази професия!!!
20
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
По бай тошово време а и в началото на демокрацията си ни пердашеха и това си беше в реда на нещата нито родители са се оплаквали нито нищо
19
2
 
9
 
! Отговори
Разликата преди 6 месеца
В южно корейските детски градини имат виртуална връзка с родителите и им изпращат ежедневни снимки как се забавлява детето им в детската градина и е щастливо там! В българските - бой и синини, тормоз и страх!
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Няколко шамара са си в реда на нещата ама чак такива побойща до синьо не е редно
17
1
 
4
 
! Отговори
Том Сойер преди 6 месеца
Ако дете е агресивно и тормози всички - изключвате го от заведението, родителите да търсят решение.Но агресия за учителките в ясли и градини е когато детето не иска да спи и не могат да пият кафе, пушат и клюкарстват на спокойствие. Агресия е когато в моето училище една учителка счупи дебела дървена показалка в гърба на едно момиче, подразнена че "говорело". Но всъщност менопаузата я беше подразнила..
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ама как, това направо си е световен проблем. Това е толкоз важно за медиите или полицията си няма друга работа. А тоя баща като е сезирал полицията сега да знае че сто пъти ще разкарват детето и него. То ще разпити в присъствие на психолози, разни сини стаи и прочее. Сам ще се прокълни за сигнала. Като не му харесва да отпише детето.
15
2
 
3
 
! Отговори
Рекет преди 6 месеца
Сладък занаят!
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
40 години опит като детска учителка- адаптирането на децата е изключително труден период- имала съм деца, които са пълзели по стълбите надолу- отивайки във физкултурен салон, деца които "прескачаха" леглата, дете заспиваше на гърнето- съвет към моята внучка- никога да не става детска учителка.
13
1
 
28
 
! Отговори
x преди 6 месеца
Я ако е паднало? Да не мислиш в детската градина,тия деца са мирни, да не мислиш че една учителка и една леля на 20-30 деца могат да ги Укротят.Хора вие на 2 деца в къщи не издържате, аиде моля ви се ако е живо здраво ОК.
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Детето казало че учителката го блъснала на леглото, докторът казал че е ударено със предмет. А де.
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И какво си мислеха от телевизията! - че като дадат гласност ще спечелят! - спечелиха от 3те НАИ дъъъъъъългото. Само една шикалка бръмка тука що го били. Ами има за ОТИ.
10
2
 
29
 
! Отговори
детска учителка преди 6 месеца
Омръзна ми от недоволни родители. Те не знаят децата им колко са агресивни - бият се помежду си, самонараняват се, защото искат нещата да се случват както искат те самите. А в ДГ има правила. И тук е проблема. Децата започват да манипулират родителите. Да не говорим, че често пъти идват от в къщи насинени. Ние няма как да ги разсъбличаме на вратата. Не виждаме синини и ето после как ни се вменява, че бием деца.
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ръката не е предмет само да отбележа. Ударът с предмет и ударът с ръка са твърде различни. Ударено ли е, бутнато ли е, блъскано ли е, наранено ли е, посинено ли е ? Опитайте се да използвате правилните думи и изрази най-сетне, а не да дърдорите абсолютно произволно. Затова има различни думи за всяко нещо, а не просто така.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
КО туй бе? - Медиан Мосадов. Сигурно е "МЕДИЙТЕ на Мосад". Затуй са се разкрещели.
7
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Копейкин Ми по-добре побой, отколкото евроатлантическа педофилия! А бе, кравар, католическите свещениници добри детегледачи ли са?
6
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
МАЛКО МУ Е НА ИЗРАСТЪКА. И ЗА ДА НЕ СЕ ПРЕВЪРНЕ ВЪВ МЕКА КИТКА САМО ШАМАРИ.
5
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Следите от удар с предмет са твърде произволно твърдение. Може да е щуряло и да се е ударило някъде. Пак се вдига някаква пушилка.
4
14
 
4
 
! Отговори
Копейкин преди 6 месеца
Когато ние дойдем на власт, побоя над деца ще стане част от обучението...
3
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Има ли значение дали българският език му е майчин или не, ако това действително се е случило с детето му?!
2
13
 
9
 
! Отговори
Том Сойер преди 6 месеца
Не намесвайте етнос и религия тук. Тези изстъпления се случват всеки ден с децата в ясли, градини, училища. Да не говорим за социалните домове.. Камери и микрофони на всички места, където се работи с деца! Държавата няма да направи нищо за децата, но в частните забавачки родителите, които плащат безумни пари, може да настояват.