Олигарх с 300 хил. лв. годишно? Смешно е, отсече Ковачки

Бизнесменът предположи, че акцията срещу него е поръчка
13 ное 2008 09:29,
50
Олигарх с 300 хил. лв. годишно? Смешно е, отсече Ковачки
Снимка: БГНЕС

Аз не бягам от отговорност. Абсурдно е да има такива нарушения, в които ме обвиняват, обяви бизнесменът Христо Ковачки.

Убеден е, че скандалът ще завърши благоприятно за него, даже вижда положителното, защото "по този начин българските политици ще покажат в ЕК, че разследват богатите хора в България", каза той.

Това, че ми е предявено обвинение, гледам като факт, който трябва да преодолея, и ще се боря докрай, защото обвиненията не отговарят на истината. Аз не се чувствам олигарх, а човек, който работи. Нито имам яхти, нито ходя в чужбина. Аз искам да живея и да работя в България, каза Ковачки.

На въпроса, ако се докаже обратното и влезе в затвора, Ковачки отговори, че ще си понесе последствията.

Аз съм сигурен, че много от нещата стават по поръчка, и предположи, че и към него има някаква поръчка, като спомена името на бившия ръководител на НСБОП ген. Ваньо Танов.

По думите му в чисто политически план нещата се преиграват.

Ако бях покровителстван от управляващата коалиция, нямаше да бъдат предявени тези обвинения към мен. Не искам да влизам в политиката, само показвам активна политическа позиция, охарактеризира се той.

Христо Ковачки заяви пред БНТ, че не познава сръбския наркобос Сретан Йосич и обвиненията за връзките му са абсурдни.

Категоричен е още, че е нелепо предположението, че е заел мястото на Константин Димитров - Самоковеца, след убийството му в Холандия.

На въпрос за доходите му Ковачки каза, че е член на Съвета на няколко дружества.

Моите доходи годишно са около 300 хиляди лева, допълни той.

Ковачки каза, че е взел първия си милион чрез кредит преди много години от тогавашната банка "Биохим", като първоначално е започнал бизнеса си с търговия на храни, които са изнасяли в Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
0
 
! Отговори
калин преди 15 години
Г-жо бойлера е решение,но какво чакате ако за тръби минаващи през имота ми си плащах ами да съм ги махнал,консултирай те се с юрист!
48
0
 
0
 
! Отговори
Ирина Минева преди 15 години
Христо Ковачки е собственик и на Бургаската топлофикация.Само за тръби минаващи през стаите ми ми начисляват по 19лв и през ЛЯТОТО когато няма парно! ХОРА,аз от години нямам радиатори и съм със БОЙЛЕР за топла вода! Н И Щ О не ползвам от топлофикация,НО съм "АБОНАТ" и "ПЛАТЕЦ" и това е!!! БЕДНА съм но ме изнудват !Искат да остана и без жилище! П Р О К Л Е Т И да са!!! ПРОКЛЕТ да е Христо Ковачки ,и ТЕЗИ зад него !!!
47
0
 
0
 
! Отговори
nikoi преди 15 години
kova4ki pritejava nad 120 firmi. rabotnicite se podpisvat na 2 i pove4e vedomusti. osudete tozi biznesmen.
46
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
300 бона прибира сводник или дребен наркотичен контрабандист. а Ковачки е доста голям измамник и мошеник след като е обвинен за източване на поне 12 милиона лева ДДС чрез схема от кухи фирми и ***. казвам поне 12 милиона защото това сигурно е разкрито досега.а вероятно има схеми които никога няма да бъдат разкрити и ще продължат да бачкат дажи и ако Ковачки влезе в затвора (за което откровено се съмнявам). така първоначлните приказки за 300 бона стават 300 милиона лева източено ДДС от държавата!
45
0
 
0
 
! Отговори
Пича преди 15 години
Пичове не се втелясвайте и аз имам дход около 400 000 на година ама не съм в стотицата на Европа..за съжаление...това са абсолютни глупости..Само му сметнете активите и ще ви стане ясно..едно малко клонче на банка печели по 50-60 хил.на месец.Въпросът е друг колко е чистата печалба на всичките му фирми след облагане с 10% данък...и на каква сума плаща 5%девидент. ..всичко друго е ала бала.Проверете как е приватизирал даржавна собственост по закона Лучников ако сте компетентни...давам пример ..аз приватизирах държавна фирма с много ниски финансови резултати но с голяма база с 90% комр. записи и бонове на 10-15% стойност или при цена 280 000долара платих реално..42000долара напълно законно явих се на тър. А за него не искам коментирам ..сумата която обявява е смешна!!
44
0
 
0
 
! Отговори
Селяни преди 15 години
Не Ковачки ви е проблем на вас, а БСП, не я ли разбра тази проста истина, български СЕЛЯНИНО!
43
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ЗАБРАНА НА ОФШОРКИТЕ В БЪЛГАРИЯ!ДА СЕ ГОТВИ ЧЕРЕПА И ВЪЛКА, МАНДЖУКОВ И ДИОНИСИЕВ!
42
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
А колко имаш по мсетките на Сейшелските, каймановите отюстрови или в Швейцария? Много ясно е, че няма да парадирш тука с парите си! не си *** и знаеш, че това се накзва навсякъде по света! парадирането е запазена марка на безмозъчни мутри и комплексари! освен това съвсем неясно е, колко си платил като рушвети, за да спечлиш търговете!
41
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Подкрепям 36- просто се задава още една политич.сила, а на всичко отгоре финансово подкрепена, на някой не му се пуска кокал, нито го познавам този Ковачки, но факта си е факт-ще го притискат докрай, мисля, че той трябва да излезне със същите кирливи ризи с/у другите-в медийно пространство и с много доказателства, иначе хората ще си остават с мнението , което разнасят из пространството властимащи...
40
0
 
0
 
! Отговори
Aни преди 15 години
Хахаха, 39 ,прав си, голям смях, ако така работиха и за народа нямаше да е зле
39
0
 
0
 
! Отговори
aha преди 15 години
кефят ме бсп (в отрицателния смисъл, разбира се). абсолютно путински и сталински методи. никога няма да се променят. върнаха на симеон някой друг имот и му изкараха кирливите ризи. разбиха му партията на части. забиха нож в гърба на другия си партньор дпс чрез разработки, докараха хора до самоубийство. луднаха медиите с катастрофите на волен сидеров и лъжесвидетелстване. месят се в управлението на цска и кремиковци и осират томов и неговата партия. измиха си ръцете с топлофикация, после го вкараха и на бат бойко за записаните разговори с подкупи за столичен транспорт.изкараха м. велчев престъпник, който ходи по чужбина за сделки. десните в лицето на сдс започнаха да надигат глава и смачкаха юруков с разни проверки и публикации, че е крал и е мошеник. създаде се коалиция 'напред'. за пореден път удариха бзнс да се раздели на части, скараха герб и вмро в пловдив, а сега нападнаха и ковачки. единственият удар, който понерсоха беше румен петков - преместиха го от министерство, в ръководител на кампания. а той лично си го премести от единия в другия. същото и с р.овч. няма такива мизерници като бсп-то...не казвам, че другите не крадат, че не лъжат. възможно е, а и твърде вероятно. но никой, никой не служи с толкова гнусни и долни методи като комунистите по света...
38
0
 
0
 
! Отговори
hi-hi преди 15 години
Толкова ли сте слепи бе хора?! В момента се подготвя една голяма софра за 4млрд Евро (които може да станат и 10 накрая). Нарича се АЕЦ Белене. Всеки се блъска за столче до тази софра. И всякакви похвати са разрешени, но е нужна политическа подкрепа. Помислете за хората в сянка, имената на които не са така известни, но всъщност дирижират всичко. Наричат ги енергийна мафия. Ето от кой е поръчан въпросния господин - всичко друго са смехории. Нещата са много по-едри отколкото си ги представяте.
37
0
 
0
 
! Отговори
5464 преди 15 години
Това за минималната раб.заплата и парите в плик съм го чувал и аз. Като купи Брикел АД Гълъбово хорота дотогава си бяха на реални заплати, защото беше държавна фирма, а веднага след покупката всички без изключение започнаха да ги осигуряват на минимален осигурителен праг. Иначе като съм го гледал в интервюта не може да му се отрече, че говори верни неща и е що годе интелигетен човек. Не е типичния БГ бизнесмен - ***-мутра. Знам ли?
36
0
 
0
 
! Отговори
Хм преди 15 години
Все пак не трябва да се забравя, че обвинение не е равно на вина. Всеки е невинен до доказване на противното. В крайна сметка на всички е ясно, че толкова много пари трудно се печелят с честен труд още повече, че не се печелят и без подкрепата на управляващите. Да не говорим, че партиите получават пари за своята дейност точно от такива хора като Ковачки, а в днешно време за да си партия и да гласуват за теб трябва да имаш много пари, за да можеш да си купиш гласовете. А задавате ли си въпроса защо става така ? Ами докато ние ходим да гласуваме не защото имаме убеждения и глави на раменете си, с който се опитваме обективно да оценяваме ситуациите в живота, а пускаме гласа си защото са ни дали 20 или 50 лева, няма как нещата да са по различни. В момента го атакуват заради "Движение напред", а не защото искат да има справедливост. Само факта, че материалите са внесени в съда 2006 година, а сега се започва дело е достатъчно красноречив. Те хубаво са се подготвили почти три години, ама нали знаете, че престъпленията имат давност.Лошото не е, че машината е задействана срещу Ковачки, лошото е причината по - която е задействана.
35
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
МНОГО ДОБЪР ЧОВЕК СИ Е КОВАЧКИ КЪДЕ ВЗИМАТ ДРУГАДЕ ТОЛКОЗ ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ ХОРАТА ОСВЕН ВЪВ НЕГОВИТЕ ТЕЦОВЕ
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Не лявоориентиран , а властоориентиран .По времето на Костов , се знаеше , че без одобрението на Ковачки не се ставаше министър на енертетиката. Властолюбив и глупав.Това , че миналия месец му спряха газа на Топлофикациите , си беше един вид предупреждение да не се вре между шамарите. Обаче самоковската кратуна , като го класираха втори по богатство ,се взе за много велик и се юрна да влиза в парламента.
33
0
 
0
 
! Отговори
дедо поп преди 15 години
700 000 млн да се чете 700 000 000 долара!
32
0
 
0
 
! Отговори
Иво преди 15 години
Ляво ориентираният Г-н Ковачки е обеинен от лявото правителства.Ама то е създадено от три оартии. Въпросът е коя партия от трите е "подгонила" Ковачки,съдът ще до изкара невинен , той жертва и съответната партия ще спечели от това. Да не би някой в тази държава да си мисли,че Партията ще подгони децата си, ДАНС е заработил и съдът е станал честен и обективен .Мен ме " убедиха". А вас
31
0
 
0
 
! Отговори
дедо поп преди 15 години
нали съм ***- колко години по 300 000 лв е работил за да притежава състояние за 700 000 МЛН ДОЛАРА??? следващият след Кюлев е той!!!другият е ДОГАН!!!
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Стачката? Що не пишете за нея?