Луксът в център "Масларова" - 250 стаи за 19 млн.лв.

Тук са и прословутите инфотабелки, поръчани за 35 бона
12 авг 2009 19:30,
145

Красиво окосени и осветени алеи водят към центъра на Масларова. Снимка: БГНЕС

 

Проверяваният от прокуратурата комплекс за социални услуги в Стара Загора се оказа 5-етажен, разполагащ с 250 стаи и лукс обзавеждане.

Изграденият от Масларова център за 19 млн. лв. стана медиен хит през последните две седмици, след като периодично разследващите пускаха сводки за това кое колко струва и как е градено.

Според строители дори в годините на строителен бум и високи цени 19 милиона лева за такава сграда е прекалено голяма сума.

При примерна цена от 1000 лева на квадратен метър за ново строителство сградата би излязла най-много около 7 милиона.

Златният за данъкоплатците център се оказа част от съмнителна схема, разиграна с участието на фирми, свързани със бившата социална министърка.

Още по темата

Фирмата, спечелила търга за реконструкцията на сградата - "Стара Загора 2007", е свързана косвено със съпруга на Масларова Антон.

След кратка разходка, която замайва с прескъпо обзавеждане, човек се натъква и на прословутите вече табелки, за които са дадени над 35 хиляди лева.

На входа и на всеки от етажите има от тях.

До кабинетите пък са монтирани с имената на съответното длъжностно лице, а над вратите има такива с номера на стаята.

Рекламните табелки са различни като размер - от 2 метра големите до 30 сантиметра по-малките.

Всички те са от плексиглас, а отгоре са покрити с алуминиево фолио.

Договорът за изработката им е сключен на 7 юли между министерството и "Арайз" ООД.

А иначе самата сграда бе осветена на 25 май от поп, прекъсван от гръмките слова на Масларова:

"Центърът за комплексни социални услуги е вече факт и искрено се надявам, че този пример, този пилотен проект, ще бъде много заразителен. Следващата ни стъпка и поглед е насочен към Варна", каза тогава тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ве кауша предлагат 3 звезди
29
0
 
0
 
! Отговори
Херлок Шолмс преди 14 години
Чиста случайност е факта, че непосредствено след започване реализирането на поръчката по довършване на бившата Работническа болница Стара Загора и усвояването на парите, подставеното лице на Масларова, Венцислав Драганов започва генерален ремонт на хотела си Армира /разбирай хотела на Масларова/, находящ се на Старозагорските минерални бани. - 4 -Ремонтът обхваща цялата прилежаща площ към хотела, като започва изграждане на спортни игрища, басейн, беседки, барбекюта, ново декоративно осветление, полагане на декоративен камък и пр.Хотел Армира, всъщност е бившата почивна станция на бившето държавно дружество Водно стопанство Стара Загора. Бившият негов директор и БСП-активист Сергей Петров, продава почивната база, находяща се сред невероятните гори на Старозагорските минерални бани, за символична сума на фирма Армира ЕООД, собственост на Венцислав Драганов /разбирай на Масларова/.
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
да това е тайна за чеврените *** това трябва да се покаже на чевените бабички дето гласуват за тоя дъртофелник ,сега и шеф на социалната комисия , прокуратурата май и хабер си няма от това как се крадат пари , аааа и ГЕЙЧО ще плаче на брюксел ,че може и да го заключат да ама не .....моля другарко има само пред дъртофеника от тая сапунка сега ви е ред да си ядете говната ,чеврени ***
27
0
 
0
 
! Отговори
Херлок Шолмс преди 14 години
На практика, Емилия Масларова, чрез подставеното си лице Венцислав Драганов и братовчедката му и негова съдружничка Елена Римпопова сега фирма Тема ООД, слага ръка на сумата от 22 568 млн. лева, с които пари е трябвало да извършат ремонтни дейности на изцяло готовата сграда на бившата Работническа болница Стара Загора. Според специалисти-експерти, сумата платена на Стара Загора 2007 ООД, е завишена неколкократно, т.е. приблизителната печалба прибрана в джоба от Масларова и компания, е над 10 млн. лева!!За главен надзорник по ремонтните дейности на бившата Работническа болница е определен Венцислав Драганов.
26
0
 
0
 
! Отговори
az преди 14 години
като стана дума за старозагорски минерални бани нека някои които може да се поинтересува и да разбере какво притежава МАСЛАРОВА там и в стара загора.ако знаете за какво става бъпрос ще паднете.УЖАСНО Е.
25
0
 
0
 
! Отговори
Херлок Шолмс преди 14 години
Оказва се, че оригиналната проекто-сметна документация на Работническа болница Стара Загора е изчезнала. В резултат на това, липсва точна база за сравнение на изпълнените вече работи и най-вече материалите необходими за възстановяване на строителната конструкция. От тук изниква въпросът : Как е определена стойността на обществената поръчка?!Като се вземе предвид, че построената и готова сграда на нереализираната Работническа болница Стара Загора е с РЗП по-малко от 7000 кв.м., проста математика показва, че социалната министърка Масларова е платила на частната фирма Стара Загора 2007 ООД - пряко свързана с нея и съпруга и, за извършване на козметични ремонти, цена от около 3300 лева на кв.м.!?
24
0
 
0
 
! Отговори
Херлок Шолмс преди 14 години
Въпреки, че фирма Стара Загора 2007 ООД, определена да извърши строителните дейности на бившата сграда на Работническа болница Стара Загора, е с официален предмет на дейност строителство, основният собственик държащ 99% от дяловете й Конкордия ЕООД е с предмет на дейност търговия и доставка на горива, т.е. няма никакъв опит в строителството. Видно от търговския регистър Стара Загора 2007 ООД е създадена след обябяването на поръчката от страна на МТСП и след отпускането на парите за ремонтните дейности по Работническа болница Стара Загора, освен това не е имала задължителната сума от оборотите за извършени строителни дейности през последните 3 години в размер на 5 млн. лева, т.е. Стара Загора 2007 ООД е създадена за да усвои отпуснатите средства!!
23
0
 
0
 
! Отговори
n преди 14 години
ЧЕРВЕНОТО БАБЕ МАСЛАРОВА ОБИЧА ЛУКСА !
22
0
 
0
 
! Отговори
Херлок Шолмс преди 14 години
Всички сделки са сключвани през 2004 год., когато Масларова беше зам.председател на парламентарната социална комисия и в последствие през 2005-2007 год., когато вече е социален министър!NB! Съпругът й Антон Масларов работи още и като консултант на граждански договор към ф-*** Алфа Марк. Там 80% от капитала, е собственост на Пеньо Грозев, 10% - на Георги Чобанов и 10%- на бившия шеф на ЦСБОП Тихомир Стойчев!
21
0
 
0
 
! Отговори
Херлок Шолмс преди 14 години
В момента заради неизпълнение на поетите ангажименти по този договор от страна на фирма Лена ЕООД, България е заплашена от санкция от страна на Европейската комисия!През м.октомври 2005 година, ф-*** Лена ЕООД, управлявана от Антон Масларов подписва договор за доставка на 100 000 литра дизел за всички организации на бюджетна издръжка в Община Мъглиж. Стойността на договора е 138 647 лева без ДДС!И тук процедурата е договаряне без обявление!?
20
0
 
0
 
! Отговори
Херлок Шолмс преди 14 години
Третата обществена поръчка, спечелена от Антон Масларов и управляваната от него фирма Лена ЕООД, е от ТЕЦМарица изток 2, на стойност 3,8 млн. лева за строителство-ремонт и промяна на предназначението на битова сграда към новото въглищно стопанство.Договорът е сключен на 22.02.2006 година!
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ДА ПОМОГНЕМ НА ПРОКУРАТУРАТА!-Третата обществена поръчка, спечелена от Антон Масларов и управляваната от него фирма Лена ЕООД, е от ТЕЦМарица изток 2, на стойност 3,8 млн. лева за строителство-ремонт и промяна на предназначението на битова сграда към новото въглищно стопанство.Договорът е сключен на 22.02.2006 година!
18
0
 
0
 
! Отговори
Херлок Шолмс преди 14 години
ДА ПОМОГНЕМ НА ПРОКУРАТУРАТА! -Вторият договор е сключен на 09.03.2005 година по обществена поръчка отново с договаряне без обявление от ТЕЦМарица изток 2, за доставка на 350 тона дизел и 100 тона бензин, на обща стойност 666 793 лева без ДДС.
17
0
 
0
 
! Отговори
Херлок Шолмс преди 14 години
Първият договор на Лена ЕООД е сключен на 22.12.2004 год. с Дом за медико-социални грижи за деца гр. Стара Загора. Поръчката е за доставка на 360 000 литра газьол на обща стойност 379 681 лева без ДДС.Процедурата е обществена поръчка с договаряне без обявление!?
16
0
 
0
 
! Отговори
Херлок Шолмс преди 14 години
Фирма Лена ЕООД е регистрирана в началото на 2003 година и основния предмет на дейност е счетоводни и одиторски дейности и данъчни консултации. Неин собственик и управител е Елена Римпопова!Изпълнителен директор на ЛенаЕООД е Антон Масларов съпруг на Емилия Масларова.След направена справка, се установи, че за периода 2004 2005 год., фирма Лена ЕООД е сключила договори за 4 обществени поръчки, на обща стойност над 5 млн. лева!
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
СЛЕДВАЩАТА ТИ СТЪПКА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ВЪВ СЛИВЕНСКИЯТ ЗАТВОР ИЛИ НА 4 - ТИ КИЛОМЕТЪР ! С ПЪЛНА КОНФИСКАЦИЯ ДО 9 КОЛЯНО ! КУШЛЕВ ТИ СИ НА ХОД !
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
в търговския регистър пише много ...... браво иска ми се повече да са като тебе а тая баба яга да ходи на почивка в сливен
13
0
 
0
 
! Отговори
asd преди 14 години
3, няма нищо лошо, дори е похвално, че хората са направили сградата по-прилична. Въпроса обаче е ефективността в цялото изпълнение. При условие, че специалисти казват, че същата нова сграда ще струва максимум 7 милиона(а при ремонт на старата - още по-малко) то критиката на хората е насочена към факта, че за този ремонт на сградата са използвани 12 милиноа повече, отколкото би струвала нова същата сграда.
12
0
 
0
 
! Отговори
Херлок Шолмс преди 14 години
Официалното лице, посочено за контакт с фирма Конкордия ЕООД е Венцислав Драганов!Обявените телефони за връзка с Конкордия ЕООД, са регистрирани в х-л Армира, находящ се на Старозагорските минерални бани и чийто собственик е бившият служител на сектор 02 Вътрешна сигурност при Национална служба за сигурност /сега ДАНС/Стара Загора, Венцислав Драганов. Именно тук е връзката с Емилия Масларова Венцислав Драганов е съдружник с Елена Римпопова във ф-*** Тема ООД, която пък е едноличен собственик на ф-*** Лена ЕООД, на която изп.директор е бил Антон Масларов съпруг на министър Масларова!!
11
0
 
0
 
! Отговори
Херлок Шолмс преди 14 години
ДА ПОМОГНЕМ НА ПРОКУРАТУРАТА! - Коя е ф-*** "Конкордия"ЕООД:Основната дейност на Конкордия ЕООД е доставка на горива! През 2006 година, фирмата има сключени три договора за обществена поръчка по процедура договаряне без обявление по ЗОП /?/!Първият договор е от м.април 2006 год., за доставка на горива и смазочни материали за нуждите на ВиК гр. Стара Загора на стойност 734 670 лева без ДДС.Управител на ВиК гр. Стара Загора е лицето Румен Райков много приближен до Емилия Масларова и назначен на тази длъжност с лична нейна протекция!Вторият договор е от м.май 2006 год. за доставка на разпалващо гориво за котли на ТЕЦ Марица изток 2 ЕАД, на стойност 6 637 800 лева без ДДС!Третият договор е сключен през м.декември 2006 год., за доставка на дизелово гориво, отново за нуждите на ТЕЦ Марица изток 2 ЕАД, на стойност 697 210 лева, без ДДС!Въпреки огромните суми на обявените обществени поръчки, конкурси не е имало, а договорите са подписвани при процедура договаряне без обявление!?