Няма да наказват съдиите, гледали дела на Пловдивския панаир

Проверката на Окръжния съд не установи нарушения при действията им
29 апр 2010 12:30,
10
Няма да наказват съдиите, гледали дела на Пловдивския панаир
Снимка: Булфото

Няма основания да бъдат наказани съдиите, които са гледали фирмени дела на Пловдивския панаир, става ясно от съобщение на Окръжния съд в Пловдив.

В средата на миналата седмица председателят на съда разпореди да бъдат проверени действията на трима съдии от Търговското отделение на съда.

Проверката бе назначена, след като министърът на икономиката, енергетиката и туризма подаде сигнал до Висшия съдебен съвет, до министъра на правосъдието и до председателя на Окръжния съд за неизпълнение на служебни задължения от страна на съдии.

Още по темата

Според министър Трайчо Трайков трима съдии са допуснали нарушение на закона при постановяване на съдебни решения по фирменото дело на „Международен Панаир Пловдив” АД , както и при решаване на търговско дело на дружеството.

Министърът настояваше срещу тях да бъде образувано дисциплинарно производство.

Извършена е пълна проверка на образуването на делата и на тяхното движение и тя не е констатирала нарушения, се посочва в съобщението на пловдивския Окръжен съд.

Затова и председателят на съда не намира основания да предложи на ВСС да бъдат наложени дисциплинарни наказания на съдиите Емилия Брусева, Цветелина Георгиева и Александър Стойчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гоце, пак спаси свинаря!!! ама що му го даде на тоя некадърник Гергов, ей това не разбрах. не виждаш ли, че каквото пипне Свинчо всичко фалира..Виж телевизията, панаира, в който вече никой не стъпва, хотелите..Кой партиен секретар-***, реши че той ще върти червените пари??
8
1
 
10
 
! Отговори
345 преди 13 години
Беззаконие е, че си присвоиха Панаира, който е в забранителния списък за приватизация, а когато потърсиш отговорност за извършени безобразия си е точно законно. Червен ***!
7
1
 
13
 
! Отговори
до Идиота под № 5 преди 13 години
А в кабинета на Станишев - крадци! Ти ненормален ли си, или много сполучливо се правиш на такъв? Май е първото!Гергов с помощта на Румен Овчаров, с мълчаливото съгласие на Гоце и правителството на Станишев си присвои най-ценното от града ми. И няма нужда някой да ми обяснява, че съдиите са си затворили очите. Случаят с ПМП си е чист грабеж. Луди бяхме, че търпяхме 20 години.
6
3
 
6
 
! Отговори
norm преди 13 години
По-добре *** на власт,отколкото пресъпници.
5
7
 
4
 
! Отговори
ИДИОТИТЕ НА ВРАСТ преди 13 години
В Кабинета на Борисов са се събрали избягалите от лудницата. Цветанов дава акъл за правосъдието - има образовение за даскал по физическо, сега Трайчо твърди, че е нарушен закона от съдии по търговски дела - само правосъдната министърка - единствената с образование право мълчи и за момент не си пуска пискливия глас. Какво става в тази държава - кой управлява и кой ближе ... знаете какво.
4
1
 
7
 
! Отговори
БАСТУНЯ преди 13 години
Да се създадат временни съдилища от по трима човека(триумвирати) , да обикалят страната и по съкратената процедура да съдят на место прегрешилите държавници, кметове, областни управители, висши полицаи, данъчни, митничари, прокурори и съдии- нещо като във военно време. Ей много се оядоха бе маа му, нема ли да спрат?
3
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
интересно....кога бойкогъзоблизците ще разберат, че законите са за спазване (и то не само когато си на власт)....то бива бива беззаконие, ама бойковото е ептен....
2
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кой съд в БГ ще барне свинаря Гергов, човек на Първанката ?
1
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АБЕ ТРИБУНАЛ ТРЯБВА Д А РАЗГЛЕЖДА ДАЛАВЕРИТЕ ,ТЕЗ ТУК СА НАВЪРЗАНИ