"Примоция" за всеки втори чужденец у нас

Дискусия за легализирането на проституцията
Обновена: 26 окт 2010 11:34 | 26 окт 2010 10:58,
219
"Примоция" за всеки втори чужденец у нас
Снимка: БГНЕС

У нас

Между €50 и €99 плащат чуждестранните туристи у нас за сексуслуги.

Това сочи изследване на Фондация „Риск монитор”, представено на кръгла маса по въпросите за проституцията и сексуалната експлоатация.

Според изследването всеки втори турист в България е получавал предложение за платен секс.

При почти 1/5 от анкетираните предложението за платен секс е било направено директно на улицата.

Близо половината от българите (47%) са на мнение, че проституцията не трябва да се легализира, а трябва да бъде обявена за незаконна.

Анкета

Трябва ли да се легализира проституцията?

Всеки трети обаче е на мнение, че е правилно тази дейност да бъде регламентирана със закон.

41% от българите са категорични, че най-честата причина за ширещата се проституция е бедността, а едва 8 на сто са посочили насилственото принуждаване.

В ЕС и по света

Едно момиче в страните на ЕС на месец генерира между 12 до 18 хил. евро.

Около 6-7 момичета правят на година около 1 млн. евро приходи. Тези момичета често се използват и за дейности като трафик на наркотици и на оръжие, отчитат анализаторите.

Според статистиката в Европа проституират 270 хил. момичета, а в световен мащаб – 7-8 млн., като генерираните печалби от тази дейност са около 3-4 млрд. долара.

„Платеният секс е взаимосвързан с организираната престъпност. Това е изключително доходоносен бизнес и това, което се отчита, е, че България се очертава като трета по износ на момичета за сексексплоатация“, отчете на свой ред вътрешният министър Цветан Цветанов.

По думите му до октомври има 1326 момичета, които проституират и са локализирани около 263 публични места, където се извършват сексуслуги.

Според данните на "Риск монитор" годишно в София от проституция се генерират между 30 и 60 млн. лв. приход.

Според събраната информация на фондацията дневният оборот на един клуб, предлагащ сексуслуги, е средно около 1000 лв.

По данни на МВР в София са регистрирани 29 клуба, а пазарът на проституция е разпределен между четири основни вериги.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
1
 
4
 
! Отговори
До 141 преди 13 години
Абе кой нормален ще си легне с Мара общата от кварталния хоремаг бе? Такива имат по 100 болести. Проститутките ходят на прегледи редовно и винаги ползват кондоми. Естествено, че ще си платя, но да ми е мирна главата после.
139
0
 
4
 
! Отговори
никата преди 13 години
*** винаги е имало и винаги ще има, т. к. че естествено, че е по-добре да се легализира, за да може да се контролира, да им се удържат данъци и т. н, да не е както сега - всеки втори *** пимп кара мерцедес или X5 или 6-ца пък неможе да говори на български.
138
2
 
6
 
! Отговори
бате Цецо преди 13 години
Нормално е да узаконят проституцията - брака си битова проституция и е съвсем легална :)
137
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нямаше да има ***, ако нямаше кой да плаща за тях.А ако нямаше ***, щяха да зачестят изнасилванията.А ако зачестят изнасилванията, ще зачестят и убийствата и *** по затворите.Имайки предвид колко инфекции и болести вървят по проститутките, хич не си е оферта.Но ако ги има проститутките, в такъв случай идеята на *** (120) е гениална и аз съм твърдо "За!"
136
4
 
1
 
! Отговори
аз преди 13 години
Идеята едно женско тяло да служи за облекчаване животинския нагон на хиляди други мъжки тела е изключително гнусна! Не знам що за ненормалници са тези, които биха отишли при ***. Да си пъхаш оная работа на място, където са се празнили хиляди други, е доста нехигиенично.
135
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да я направят легална - дреме ми, по к**и не ходя, но да направят сводничеството нелегално, и то трябва да се наказва жестоко. Така хем ще влезнат пари в хазната от такси върху *** дейност, хем ще се намали трафика на хора, т.е. по-малко средства за ченгетата и разследването на тези дейности. С един куршум - два заека. Обаче аз съм идеалист, т.е. на практика сводничеството ще си процъфтява с легализацията на проституцията, и ние всички ще останем с пръст в уста. Щото ще бъде маде ин БГ.
134
3
 
9
 
! Отговори
масса преди 13 години
Въпроса е наистина защо е нелегална? Каква е разликата дали ще си вадиш парите с ръцете или ***, кой ще каже кое е морално и кое не? Каква е разликата с чалгата примерно? С "моделите"? Всеки си вади парите както може,реално голям процент от жените пряко или косвено го правят с подобни дейности.Неприятният момент при проституцията е точно че е нелегална, и това внася насила криминогенен елемент, както е и с наркотиците. Иначе и в Библията е писано - "Който не е грешен да хвърли първия камък" - и то точно по повод на проституткa
133
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
po dobre ,pri Prostitka da xodi6 ot kolkoto jena da imash,10 pati po eftini izliza,taka 4eda yzakonavat taq deinost ,xem 6te vliza i malko $ v xaznata
132
1
 
4
 
! Отговори
MURDOC преди 13 години
След "Стара планина" защо ГЕРБ да не узаконят проституцията ще им плащат заплатки ,може и синдикат да им направят но при условие че сводниците ще плащат на "работничките си" заплатите от клоновете на СиБанк .А кво ще кажете тва не е ли най яката далаверка ? Бойко ще е първия министър баш сводник на всички *** в България.....предлагам и Веско Маринов и химн да на им изпее .
131
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Относно това колко е деградирал българинът и колко са морални на запад Гид развежда група из Париж:- Обърнете внимание - Айфелова кула. Долу жени по 50 франка. Напред е Елисейската гора - жени за 100 франка. Отдясно е Монмартр - жени за 200 франка. Под нас - крайбрежието на Сена - жени за 300 франка.- Извинете, у вас няма ли порядъчни жени? - интересува се турист.- Разбира се, мосю, но те струват много по-скъпо.
130
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 13 години
*** !от 1 до 1 !
129
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
При този кypволяк в България само най-гнусните и изпаднали типове ползват платени услуги.За един нормално изглеждащ мъж, чистоплътен и с нормално поведение е достатъчно да отиде в някое заведение и без много усилия си е уредил секс. Доста познати с уреждат секс и от чатовете.И им излиза почти безплатно.
128
0
 
8
 
! Отговори
реалист преди 13 години
Проституция е имало още преди да се появи Хомо Сапиенс. За учудване на учените проституция има и при днешните маймуни. Да се говори, че това е най-старата професия е невярно защото тази част от нашата същност е съществувала у нас още преди да се оформим като хора. Някой плиткоумни псевдоморалисти обаче си мислят, че със закон може да променят черта от хилядолетната човешка същност. Да спиш със шеф за повишение, да живееш с години с мъж когото мразиш и т.н. това са все форми на проституция.
127
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Номер 129 е *** понеже явно не се съгласява с ***. :))А той *** е прав и по много изродски и готин начин го е казал И аз съм на това мнение - Работи здраво, а не си продавай *** и не търси лесното!
126
0
 
0
 
! Отговори
extr3m1st преди 13 години
АХхаах ... ей това е .. в БГ.. винаги се намира някой да ти изопачи думите ..
125
0
 
6
 
! Отговори
отбележи си : преди 13 години
Ами каквито мъжете - такива и жените. Българките са едни повлекани по чехли или арогантни 'дами', красавици.... Образът на българката е дегенерирал. А на българина да не говорим... Уста - клозет.
124
1
 
6
 
! Отговори
1 преди 13 години
Нали знаете тези "проучвания" къде да си ги заврете? 100% от българите НЕ искат да плащат данъци, но държавата не се интересува от това и си ги събира. Не се оправдавайте с стъкмистика, а вземете ПОЛИТИчЕСКО РЕШЕНИЕ И ПОЕМЕТЕ ПОЛИТИчЕСКА ОТГОВОРНОСТ. ЛЕГАЛИЗАЦИЯ на Проституцията и Канабиса!
123
0
 
0
 
! Отговори
:) преди 13 години
Абе след това "...аз ще се оправям както си знам.." малко ме притеснява да си стискаме ръцете. :))))))))))) Ама айде щом е виртуално може. :))))
122
0
 
4
 
! Отговори
РПГ-7 преди 13 години
Това добре, ама ще изквичат разни икономисти-хлапетия, че противоречи на пазарната икономика ......
121
0
 
2
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 13 години
Вярно те цивилизованите западняци ама хич не мислят за еб***. :)))))))) Ти импотентен ли си ? Илипросто не те огрява ?