Двойно по-малко купуват салами "Стара планина"

След скандала със соята търсенето паднало
Обновена: 2 ное 2010 09:23 | 2 ное 2010 08:35,
116
Двойно по-малко купуват салами "Стара планина"
Снимка: БГНЕС

Търсенето на колбаси "Стара планина" е намаляло двойно през последните 2 седмици. След скандала със соята масово хората не купуват продукти по стандарта, пише "24 часа". В някои квартални магазини в София дори са спрели да предлагат "Стара планина", а други са ограничили асортимента.

Факт е, че търсенето падна, въпреки че всички би трябвало вече да са разбрали, че соя в "Стара планина" няма и не е имало, заяви шефът на асоциацията на месопреработвателите Кирил Вътев. В бранша се надявали, че със стандарта ще почне конкуренция с качествени продукти, а не само с ниски цени. Обвиненията към 4-те фирми, че слагат соя, обаче били напът да компрометират идеята.

Още по темата


Все още няма отказали се фирми да правят "Стара планина", коментира Вътев. Всички обаче били бесни заради скандала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още по темата: Стара планина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
1
 
0
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 13 години
Не е въпроса в соята. Какво лошо има в салама да има 15% соя, вместо 75% жили, кожа, мстна тъкан, пълнежи и нишесте?
110
1
 
0
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 13 години
Кренвиршите на Бони от 9 лв. са стегната и безвкусна гума. Защо да ги купя като мога да купя пушен бут без кост за същите пари? Наденицата (60/40) на Браво е също стегната и пълна с жили и кожни продукти. Единствено скарата на Чико ми хареса. Дотук с тази марка.Как очаквате мафиотизирани месни фабрики да ви продават 100% качество за 8-9 лв. след като 20 години продават продукт с 90% *** за 5-6 лв.?
109
1
 
2
 
! Отговори
Мила преди 13 години
Влади, дано не си прав. Купувам само "Ст. Планина" с надежда да има по-малко трупно брашно и соя. Скоро пробвах едни наденички, не помня на коя ф-*** бяха- е такъв вкус не помня от 25г. Дано министърът успее...
108
1
 
1
 
! Отговори
Влади преди 13 години
Преди време писах, че се води целенасочена кампания за дискредитация на "Стара планина" (" ... и едните , и другите са маскари..."), за да може месарите с чиста съвест да ни пробутват само чисти "соенки". Тогава някои не се съгласиха, зер щели да ядат само продукти по новия стандарт. Да, ама не - подажбите вече падат и скоро това ще е поредния неуспешен опит нещо да се оправи у нас...Жалко.
107
2
 
3
 
! Отговори
сами м са лайна преди 13 години
*** то още ли има *** дето копуват "месни" продукти ?????
106
2
 
2
 
! Отговори
Посетител преди 13 години
Усраха са и замазаха положението. Земеделския не си държи на думата. Отметна се. За какво им върна разрешителното ? А !?
105
1
 
3
 
! Отговори
Посетител преди 13 години
Ми те какво искат?! Стара планина ? Видяхме ги...
104
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не разбрахте ли, че никой, никого не задължава да купува " Стара планина ", ...."Пирин" или "Средна гора"??? Коментарите ви са *** и пристрастни. Една пазарна икономика винаги се саморегулира и само примитивни хора се ръководят от скандали, реклами или каквито и да било коментари.
103
7
 
7
 
! Отговори
Потомствен месар преди 13 години
Това със стандарта е такава простотия... като всичко изработено от кабинета ГРОБ.Тестовете които се правят, не доказват че вътре има месо - доказват, че няма соя.Министъра казва - вие сте свикнали да ядете ***, затова не ви харесва. Абе байно, аз си маам домашни колбаси от както се помня, и вярвам - мога да преценя в какво има месо и в какво- не. Така че, Старата планина, си я затъкни там дето слънце не грее..
102
2
 
6
 
! Отговори
стар планинар преди 13 години
не може с наредба да правиш стандарт , за да е стандарт трябва да е със закон . но на мен не ми пука за вашия стандарт , неделя гътнахме едно пуле и го смесихме със шарено свинско месо и всичкото на кайма . след като ударих чертата ми излиза 4,50 кг . кайма стандарт " стар планинар " . яжте "стара планина " с 20 годишно ирландско месо . аз ще хрускам моите кюфтета със стара българска ракийка и винце .
101
1
 
6
 
! Отговори
брей преди 13 години
Значи надениците със стандарта в интервала 8 - 10 лв. в повечето случаи стават за ядене , особено ако си гладен и бързаш. И преди стандарта пак ставаха. Луканката /уж марковата / два пъти еднаква няма - една партида става , другата не. Със саламите положението е и по зле - една партида става , после 2 са само за кучета. Цените не се промениха - според мен.
100
1
 
4
 
! Отговори
коко преди 13 години
Депутатите какви колбаси ядат?Май от 20 години само направени от месо на "луда крава",защото не правят нищо нормално.
99
2
 
3
 
! Отговори
Роко бАрОко преди 13 години
След скандала , преди скандала .. още като излезе стандарта знаех , че това е начин за яка лапачка на пари за същите *** пълни със соя и тнт. консерванти и стабилизатори .. в тази държава всичко е измама !
98
2
 
4
 
! Отговори
! преди 13 години
Пълна безхаберна работа се нарича това.Изобщо,някой повярва ли им на тези,че ще ядем ''качествено месо'' имаше ли такива ***,които да вярваха,че като дойде Старата планина край вече на лошото.Ами аз да ви отговоря,ако е имало такива *** вече може би ги няма,защото стана ясно на всички,че стара планина е същият *** като другите колбаси и изобщо продукти.
97
4
 
6
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
"Двойно по-малко купуват салами "Стара планина"Поредната милиционерска PR акция отива към естествения си край. Сагата с колбасите беше ясна от самото начало. И преди стандарта имаше кремвиши по 3лв килото, и сега ги има.И преди стандарта имаше кренвиши по 10лв килото, и сега ги има.Винаги е стояло въпроса, не дали има стандарт, а дали можеш да отделиш повече пари, за повече качество!!!
96
1
 
2
 
! Отговори
Моя стандарт преди 13 години
А забравих чубрица или червен пипер по избор....
95
1
 
4
 
! Отговори
Моя стандарт преди 13 години
Купуваш рибица- около 10 лв килото,поръсваш я обилно(здраво!!!!) със сол в тава за 24 часа докато се намокри обилно. После я измиваш на чешмата и потапяш в домашно бяло вино за 12 часа. Изваждаш и нареждаш върху вестник в хладилника. След 2 дена имаш Филе "Елена" по стандарта Стара планина в домашни условия......
94
1
 
6
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Ето това на снимката не е Стара планина. Това са гнусотии без месо, а Цвета им го докарват с нещо, което наричат "течен пушек". Бах мааму, не знам какво е, ама е отровно.
93
1
 
3
 
! Отговори
недоволен преди 13 години
Аз ще ви кажа само това, че моята котка както не ядеше и предишните месни творения, така не яде и стандарта "Стара планина" а като заколим прасето на село яде и даже ръмжи, когато се приближиш до нея. Можете да си направите изводите сами, не е трудно и ще добавя, че едва ли някой български политик или човек, който уважава себе си и роднините си ще яде тези ***, с които ни хранят м-р Найденов и ГЕРБ. Да сте живи и здрави да доживеете по-добри времена.
92
1
 
7
 
! Отговори
Дедо Гаджа преди 13 години
Никой не е длъжен да яде месо и месни произведения с тапия "Стара планина". Още повече, ако говеждото е отрасло нейде из Бразилия или Аржентина, а прасето в Германия, Дания или Холандия.