Не плащаш на НАП – уволнен си!

Експерт се прости с работата, след като "забравил" да се издължи
Обновена: 11 ное 2010 18:17 | 11 ное 2010 18:16,
108
Не плащаш на НАП – уволнен си!
Снимка: БГНЕС

Млад експерт, нает от чуждестранна фирма с представителство в България, е уволнен, тъй като „забравил” да плати задълженията си към държавата. Според собствениците на дружеството имало опасност, след като българинът не е коректен към НАП, в бъдеще да прояви нелоялност и към работодателя си.

Варненецът бил командирован в Лондон, за да изпълни задача, която чуждестранните собственици му поставили. Преди да замине за Великобритания обаче, той платил само една част от задълженията си по ДДС като едноличен търговец, като пропуснал да погаси лихвите. Останали му за довнасяне 13 000 лв., информираха от НАП.

Тъй като не се намирал в страната, публичните изпълнители от Варна изпратили поканата за плащане на задълженията на работодателя му, за да му я връчи той. В официалния документ данъчните предупредили фирмата, че ако служителят не плати доброволно, ще наложат запор върху трудовото му възнаграждение. Чуждите собственици веднага отзовали своя служител от командировката в Лондон, посъветвали го да плати своето задължение към НАП.

След като се издължил до стотинка, чуждестранните собственици поискали да се разделят с некоректния към държавата служител, тъй като според тях безотговорното му поведение към плащането на данъци е гаранция за некоректност към работодателя в бъдеще.

В конфузна ситуация се озовала и лекарка от Пловдив, която заминала на конференция в Испания. Тя също „забравила” да погаси задължения по ДДС в размер на 17 000 лв. За зла участ докторката не взела достатъчно средства в брой за командировката си и когато се опитала да изтегли пари от банкомата, се оказало, че всичките й сметки са запорирани от НАП. Наложило се да звъни на свои близки в България, които да платят дълга й.

От НАП съветват своите клиенти, за да не попадат в подобни неприятни ситуации, при затруднения да търсят контакт с приходната администрация. Данъчните закони предвиждат редица възможности, чрез които клиентите в затруднения могат да обслужват своите дългове към държавата и да продължат да работят.

Повече информация за сключването на споразумение с НАП за плащане на части клиентите на агенцията могат да получат на телефон 0700 18 700 или от публичните изпълнители във всяка териториална дирекция на НАП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още по темата: НАПуволнение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
1
 
! Отговори
Стефанов преди 13 години
Тази клавиатура комай ми е позната от нейде, ама нейсеНякои нейни изцепки ми напомнят анекдота за мъжагата, койо си приписвал по 25 залпа в постелята.Но на фона на стил и правопис, минава щрък - за гъска!
97
0
 
3
 
! Отговори
qwerty преди 13 години
В Канада не е. Но на круизен кораб е 80 часа.
96
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чакай малко, ти изкара, че работната седмица в Канада е 60 часа?!Няма такова нещо!
95
3
 
4
 
! Отговори
qwerty преди 13 години
виждам че ти си единственния с правилно мислене тук. За последните 7 години бях в почти всички европеиски държави и в 6 щата, е няма такива упорити магарета като балканците, все някои друг ни е виновен. А не сме толкова мързеливи..Работя с 44 националности в компанията. Сърбите примерно са по-големи мранкала от нас и страшно ги мързи, само псуват. Докато един Американец или Канадец работи 12 часа на ден без да се оплаква.А сиестите всеки ден в испания и италия.Много сме търпеливи към работодател
94
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да, десятък, но тогава държавните разходи са били само армията. Нямало е училища, пътна инфраструктура, здравеопазване и др. Освен това освен десятъка е имало и кръвен данък. Това по-добре ли е било според теб?
93
1
 
4
 
! Отговори
ivanivanov преди 13 години
и така е,и не е такаобикновениете граждани се третират като поданицивиж когато си държавен служител,чак тогава можеш да кажеш че Ти си държавата (кой си ти,знаеш че си никой и не те е*ава )иначе верно-има демокрация-ама тя е направена само за богатите хора !другите ще духат супата "докато се върне магаре от вода""Кризата ще отмине, когато му дойде времето. Ще разберем със сигурност, че е отминала тогава, когато влезем в друга криза, и първата започне да ни липсва." ;)
92
1
 
12
 
! Отговори
rosenbosen преди 13 години
Държавата, това сме ние всички. Всички казват, че е лоша и скапана, а не се замислят, че е такава защото повечето хора са такива.Мисленето им е такова.
91
1
 
2
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
Ами затова сме стояли под турско 5 века, а сегашните не могат да изкарат и 5 години управление...
90
1
 
8
 
! Отговори
ivanivanov преди 13 години
noment !по турско когато сме били е имало само 1 десятък и тва есега 60% от БВТ е от данъцизатова и казах че няма да коментирамсега всеки който е в бизнеса е на четири крака надупен и постоянно го...аз няма да издържам корумпирани чиновници,лекари,съдии тем подобни номенклатури ;)
89
2
 
11
 
! Отговори
Nefteniq преди 13 години
Хората плащат, ама тук крадат, за разлика от Германия, брато.Ето затова все повече хората НЕ ИСКАТ да плащат. Защото техните пари отиват по джобовете на корумпирани чиновници.Ето къде е разликата
88
3
 
10
 
! Отговори
Терор преди 13 години
Хаха, поредната пропаганда от репресивния апарат наречен - НАП. Вообще не ги интересува вънщните компании кой какви даници плаща. След като целия Уолстрийт им платиха данъците барабар с бонусите. Тия статии са за едно друге време, където се масажирваха други уши.Целта на Боко е да превърне НАП в американския вариант на данъчния репресивен апарат IRS. Ако не сте виждали данъчни с автомати е там има такива.И аз съм като колегата от 89, напълно го подкрепям. Сабуждайте се еееей...
87
2
 
3
 
! Отговори
пепо преди 13 години
qwerty виж какво:1-2 месеца пред избори, бъдещият министър председател ВИНАГИ ПЪТУВА В САЩ. И нищо не си разбрал за демокрацията от източен и англо-саксонски тип. Ние тук сме истинската "демокрация". Демокрацията е предверие към световен тоталитаризъм за който Сталин и Хитлер само са мечтали. Ние и още няколко милиарда роби изхранваме тези, които сочиш за пример на Запад. На Запад е морковът на демокрацията, а тук играе сопата. Тука моркови не растат.
86
2
 
2
 
! Отговори
fancy преди 13 години
da,za nas e novia che chovek moje da bade uvolnen zaradi danaci, no za zapadnqkat tova e normalno. Nie ne iskame da plashtame 850 evro paten danak za malolitrajka kato datchanite,no iskame hubavi patishta. Daje se vazmushtavame kogato nai setne nqkoi zapochna da stroi patishta s parite ot evropa, vmesto da gi investira v sarai.
85
4
 
16
 
! Отговори
qwerty преди 13 години
Българинът изобщо не обича страната си за това живее така.Чета коментари като:"Тази държава това заслужава-да я лъжат".ЛЪЖЕМ САМО СЕБЕ СИ. Японците и Германците например биха умрели за страната си, затова след като биват разрушени тотално след войната, сега отново са на върха на Европа и Азия.Германецът би вкарал в затвора майка си,ако тя ощетява държавата.Хора като Доган и Масларова(и много други) завлякоха България с милиони,а ние пак се готвим да им даваме власт.САМО НИЕ СМЕ СИ ВИНОВНИ.
84
5
 
9
 
! Отговори
qwerty преди 13 години
Да ви кажа ли кога България ще стане нормална държава??- Точно когато спрете да повтаряте че държавата не е направила нищо за вас и попитате какво вие може да направите за нея. В тази тема ясно се вижда как виждането ни е точно обратно на зап.европеиското.Направете наи-после разлика между родината си и бандата крадци,които избирате на всеки 4 години.Виновните сме ние, че ги избираме, а не България.Поживеите малко на запад и ще разберете какво искам да кажа.
83
4
 
10
 
! Отговори
qwerty преди 13 години
Ами нали от такива сме така- сива икономика. КАТО НЯМАТЕ ПАРИ ЗА НОРМАЛНИ ЗАПЛАТИ ,ОСИГУРОВКИ и т.н. - ЗАТВАРЯИТЕ МИЗЕРНАТА СИ ФИРМА и РАБОТЕТЕ ЗА НЯКОИ ДРУГ. ама не- сега всеки иска да е БИЗНЕСМЕН. За бизнес, драги трябват капитали. Затова икономиката ни куца. Нито пенсии някога ще имаме, нито здравеопазване.В Германия ще те линчуват, тук може да те защитят заради работните места,но ощетяваш работниците и държавата. И НЕ наричаи родината ми скапана.
82
8
 
5
 
! Отговори
Стоянов преди 13 години
И в заключение ще напиша и слагам точкая на спора за мен. На такава държава точно това и се полага , всеки да я лъже!
81
3
 
7
 
! Отговори
поклон на Ганча преди 13 години
Браво, Бай ***! Машалла! Така де, начукай го на държавата. Те твоите роднини не живеят тук, те са в друга галактика! Доведи делото докрай сега. Като караш колата винетката, попсувай зверски, че пътищата не са хубави!
80
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пич, ти си ***. Ама не така - забавно, а отчайващо, досадно ***. Още по тъпо е да се аргументирам. Който те е `прочел` е наясно за какво иде реч.
79
13
 
24
 
! Отговори
Бачкатор преди 13 години
От почти три месеца, не плащам нищо на скапаната държава. Осем работника имам. Седнахме и обясних - няма пари за всички и за заплати, и за осигуровки, и за данъци и т.н. Момчетата сами решиха - парите НА РЪКА ! Където можем, ще въртим една и съща винетка на автомобила който се налага да излиза извън града. По добре - парите за здраве в кеш, от колкото осигуровки и да те подритват. Поне вече съм спокоен, че не наливам пари за заплати на ***, полицаи и всякаква подобна сбирщина от ***.