Близките: Затвор за смъртта на Гери

Близки на детето се събраха на протест пред ИСУЛ
Обновена: 14 яну 2011 18:31 | 14 яну 2011 18:25,
236
Близките: Затвор за смъртта на Гери
Майката на Гери (вляво) не може да сдържи сълзите си. Снимка: Булфото

Затвор и отнемане на лекарските права на д-р Михаил Маджунов доживот – това поискаха близки и роднини на 4-годишната Гергана Илиева, която почина в ИСУЛ след вадене на сливици заради лекарска грешка.

Те се събраха на мълчалив протест пред болницата и запалиха свещ в памет на детето.

Основната причина за фаталния изход е подценяването на състоянието на детето при повторния преглед от лекуващия му лекар, показаха резултатите от проверката по случая на Изпълнителна агенция Медицински одит.

"Каквото е зависело от мен, съм го направила. Когато съм видяла, че детето ми не е добре, съм го завела да го лекуват. Не е моя вината, че те не си свършиха работата както трябва", сподели през сълзи майката Анна.

Според нея е необходима реформа в системата, за да няма нарушения и да не се стига до фатални последици.

"Някой трябва да поеме вината и отговорността", категоричен беше вуйчото на Гери – Иван Йорданов.

"За мен главният виновник е д-р Маджунов, той просто не си е свършил работата докрай", допълни той.

Още по темата

Докторът не е търсил роднините, дори не е изказал съболезнования. По време на изслушването в парламентарната здравна комисия единствено той нямаше смелостта да ни погледне в очите, което показва колко човещина има у него, обясни вуйчото.

"Не мога да се примиря, че от операция на сливици в днешно време ще се стигне до смъртен случай", каза още той.

Към протеста се присъединиха и други потърпевши от арогантното отношение на д-р Маджунов. Семейство Детелина и Людмил Ангелови подали жалба срещу него още преди 6 години. Тогава 2-месечното им бебе било оперирано след гнойна инфекция вследствие на варицела.

За щастие при тях операцията е успешна и без усложнения, но родителите са възмутени от немарливостта и високомерието на лекаря. Те подават сигнал, защото се опасяват, че заради неговото поведение ще се случи нещо фатално на някой друг.

Бонка Енчева също се оплака от лошо отношение на д-р Маджунов. Преди 2 години жената завела сина си за преглед заради гноен отит.

"Погледна го за 2 секунди и веднага му назначи операция за вадене на трета сливица. Не направи никакви изследвания. Написа лекарствата на хвърчащо листче", разказа майката. Тя обаче веднага се обърнала за лечението на детето си към друг лекар.

"Целият персонал на ИСУЛ също преживява тази потресаваща трагедия. Изказваме съболезнования на родителите и близките", заяви пред журналисти директорът на ИСУЛ доц. д-р Бойко Коруков, който слезе при почернените роднини.

"И ние сме хора, и ние не сме безгрешни", каза още той.  Шефът на болницата съобщи, че за последните 50 години повече от 50 хиляди деца са лекувани в това отделение.

"Това е единственият случай, който завърши трагично", констатира той.

За последните 4 години и половина срещу д-р Маджунов е имало подадени две жалби. Едната била от родители, които се оплакали от грубото отношение на лекаря към детето им, което не пожелало да си отвори устата при преглед. Те обаче не депозирали жалбата в писмен вид.

Доц. д-р Коруков съобщи, че за началник на клиниката "Уши, нос, гърло" е назначен проф. Иван Ценев. В понеделник той трябва да даде предложения за преструктуриране на клиниката и евентуално персонални промени, допълни директорът на ИСУЛ.

"Изключително са неприятни такива престрелки между колеги", каза доц. Коруков в коментар на опитите на д-р Маджунов да хвърли вината за смъртта на детето върху целия си екип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
0
 
4
 
! Отговори
ССС преди 13 години
МАЙ ИЗБИРАТ КАТО ИМАШ ПАРИ ТЕ ЛЕКУВАТ
213
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма начин да не стане.Само кажи в какви копюри и искаш парите на едро или на дребно! А ти може да си искаш и да очакваш каквото си искаш и като се събузиш юргана паднал..
212
3
 
7
 
! Отговори
Reketiran ot lekari преди 13 години
ЛОЩОТО Е ЧЕ КАДЪРНИТЕ ЛЕКАРИ ОТДАВНА НАПУСНАХА БЪЛГАРИЯ,ТУК ОСТАНАХА НАЙ НЕКАДЪРНИТЕ,НО С ГОЛЯМО СЪМОЧУВСТВИЕ И РЕВАТ ЗА ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ СРЕЩУ ЗЛЕ ВЪРШЕНА РАБОТА.
211
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да Мики да ми се кланя и да си плаща!Това очаквам щом искате тежки наказания.
210
8
 
4
 
! Отговори
Pacient преди 13 години
Искам само да кажа, че хората прекаляват с исканията си и със сигурност ЛЕКАРИТЕ не си избират на кой да помогнат и на кой не!!!!!!!!!!!!! помагат на всички, друг е въпроса как родители са изпълнили задълженията си!!!! прекалено е да искат отнемане на лекарските права !!!! хора осъзнайте се малко говорите глупости общо взето!!!!
209
4
 
8
 
! Отговори
Мики1 преди 13 години
Хей Д-р Х. Какво изобщо означава "Каква е "цената" на един човешки живот"Ти наистина ли си лекар? Ако си-знаеш че човешкият живот е безценен нали?.И какво очакваш -всеки чийто живот си спасил да ти се кланя и да ти дава пари ли? нали за това си станал лекар да спасяваш човешки животи? Или греша? Не беше ли лекарската професия благородна или това е само в чужбина? ? ? ?!!??!!?? Какво хлебарите като пекат хляб чакат ли от всеки купувач благодарност. Нали за това има заплати?
208
3
 
6
 
! Отговори
207 преди 13 години
ами някои е прав .качеството струва пари.искащ БМВ плащащ получаваш.не може с минимални осигоровки да искаш най скъпо лечние и прочие и най скъпи изследвания. искат се стандарти и да с е получват нвсякуде еднакво еднакво за всички кой каквито осигоровки е платил,ням а такъв филм един яде пие пущи,плаща с и порститките апосле болен бил пари нямал ,има ,има
207
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Един месар питал непълнолетният си син.-Ти имаш ли планове за бъдещето?Ще поемеш ли семейният бизнес?-Не тате,ша ставам хирург.-Как хирург бре?-Ами разбрах че ме влече касаплъка откак ти помагам в бизнеса.
206
3
 
0
 
! Отговори
д о 205 преди 13 години
знам каквоагориш ами за тях снайпер .те и един от видин откадрнах амнго пари от болниците .ужас мнго ама мнго .минимум 15 прцента от брутните пари отделяниза здарвеопаване ,затова снайпер ,защо то ги откраднаха законно
205
1
 
1
 
! Отговори
до 203 преди 13 години
аб е м ти не рзбра ли че той ще се самоубие , я си помисли бе ,ти ако си ко ще правиш бе. маджун ли ше слагаш на платнасовите дограми бе , хе бати затвор та затвор ,н ему трябва ,то му стига итов , я си помисли как ще отиде да купи хляб, навсякъде ще го сочат с пръст,то тов а по лощо от затвор бе, опитай ти б е к да жиевееш така ,опитай докуде ще стигнеш
204
2
 
4
 
! Отговори
Светльо преди 13 години
А какво ще кажем за охранените шефове на клиники, които бяха подкрепяни от бай Станишев и които карат не 12 годишни тралясници, а супер луксозни коли? Или те не са полагали Хипократова клетва?
203
1
 
3
 
! Отговори
203 преди 13 години
а 199 е прав, бе з пари не може.децата искат пари, с какво с екупуват учебници.знаете миналата година дадох 400 лв за три учебника,кой ги плати ами хората.пациентите да.така е бе з пари неможе.все пак а тия дербни заплати и какво ние докторите да караме 12 годищни тралясници ,а другите нови коли и големи къщи. и аз сикам нов акола ,къща с три деца.да не съм роб ,не съм,
202
5
 
5
 
! Отговори
сраведливост преди 13 години
искаме да се изпълни желанието на родителите на ГЕРИ затвор или смърт за изверга МАДЖУНОВ
201
4
 
1
 
! Отговори
122 преди 13 години
Бъдете спокойни, доктора маджунов е вече пътник,не му трябва затвор.той е берзработен,вие каквоси мислите,какво ще прави той,маджун ще слага през своводното си време,кой ще го наеме след едн агодина кой,ако имаи заеми кой ще муг и плаща той е фалирал , ако го осъдят за кръвнина ,той е самоубиец вече ,оставете го.той е пътник за къде той си знае , а и ще разберем скоро.стига толкоз.
200
3
 
0
 
! Отговори
сиренце преди 13 години
ти не искаш само сирене ти ламтиш за много пари
199
6
 
6
 
! Отговори
Светльо преди 13 години
Тамън щях да те харесам. Наистина. Извинявай, но медицината е БЛАГОРОДНА професия. Не може само пари, пари, пари и пари да искате. Спасяването на човешки животи не може да се мери с пари.Ако случайно попаднеш на някой човек и в момента е в затруднено положение, какво - няма ли да го спасиш? Или ако няма пари Не ме разбирай погрешно, ние сме наполовина колеги - аз съм биолог от СУ и с нас се води война за науката, но това са благородни каузи
198
9
 
6
 
! Отговори
Д-р Х преди 13 години
Качеството струва пари (отношение, професионализъм, ежегодно подобряване на квалификацията) - китайски пътъчки 20 лв. - Geox - 200 лв. Докато не проумее това българският гражданини, няма да се оправи здравеопазването в България.И престанете с тази Хипократова клетва - като вляза в магазина и кажа искам едно кило сирене дал съм Хипократова клетва, ми казват "5 леа"
197
4
 
5
 
! Отговори
горна оряховица преди 13 години
е тия *** лекарите прекалиха преди 2 седмици убиха бебе в горна оряховица сега малкото ангелче ГЕРИ и всички ние нищо неможем да направим че това са децата на БЪЛГАРИЯ СРАМ ПОЗОР тава ли е гостоприемната хубава българия
196
4
 
5
 
! Отговори
1111 преди 13 години
в БЪЛГАРИЯ НЯМА ДОКТОРИ ИМА *** БИЗНЕСМЕНИ ПЪРВАТА РАБОТА Е КАТО ИДЕШ НА ЛЕКАР ДА ДАДЕШ ПАРИ КОЙ ЕВИНОВЕН ЗА ТОВА НЕКА ОТ ТАМ ДА ТРЪГНЕМ ДА РАЗБЕРЕМ КОЙ ДОПУСНА ТОВА БЕЗОБРАЗИЕ
195
8
 
4
 
! Отговори
Д-р Х преди 13 години
е доста вероятно да умре). Искам да си представите решенията, пред които е изправен човек в тази ситуация, стреса, на който е подложен и реалността, че правейки всичко възможно изхода пак може да не е благоприятен. И ако той е бил неблагоприятен, дали не е можело още нещо да се направи.Искам да попитам всички вие плюещи лекарското съсловие като цяло няколко въпроса:1) Знаете ли колко малко от тези на които съм спасил живота са дошли да ми благодарят?2) Каква е "цената" на един човешки живот