Близките: Затвор за смъртта на Гери

Близки на детето се събраха на протест пред ИСУЛ
Обновена: 14 яну 2011 18:31 | 14 яну 2011 18:25,
236
Близките: Затвор за смъртта на Гери
Майката на Гери (вляво) не може да сдържи сълзите си. Снимка: Булфото

Затвор и отнемане на лекарските права на д-р Михаил Маджунов доживот – това поискаха близки и роднини на 4-годишната Гергана Илиева, която почина в ИСУЛ след вадене на сливици заради лекарска грешка.

Те се събраха на мълчалив протест пред болницата и запалиха свещ в памет на детето.

Основната причина за фаталния изход е подценяването на състоянието на детето при повторния преглед от лекуващия му лекар, показаха резултатите от проверката по случая на Изпълнителна агенция Медицински одит.

"Каквото е зависело от мен, съм го направила. Когато съм видяла, че детето ми не е добре, съм го завела да го лекуват. Не е моя вината, че те не си свършиха работата както трябва", сподели през сълзи майката Анна.

Според нея е необходима реформа в системата, за да няма нарушения и да не се стига до фатални последици.

"Някой трябва да поеме вината и отговорността", категоричен беше вуйчото на Гери – Иван Йорданов.

"За мен главният виновник е д-р Маджунов, той просто не си е свършил работата докрай", допълни той.

Още по темата

Докторът не е търсил роднините, дори не е изказал съболезнования. По време на изслушването в парламентарната здравна комисия единствено той нямаше смелостта да ни погледне в очите, което показва колко човещина има у него, обясни вуйчото.

"Не мога да се примиря, че от операция на сливици в днешно време ще се стигне до смъртен случай", каза още той.

Към протеста се присъединиха и други потърпевши от арогантното отношение на д-р Маджунов. Семейство Детелина и Людмил Ангелови подали жалба срещу него още преди 6 години. Тогава 2-месечното им бебе било оперирано след гнойна инфекция вследствие на варицела.

За щастие при тях операцията е успешна и без усложнения, но родителите са възмутени от немарливостта и високомерието на лекаря. Те подават сигнал, защото се опасяват, че заради неговото поведение ще се случи нещо фатално на някой друг.

Бонка Енчева също се оплака от лошо отношение на д-р Маджунов. Преди 2 години жената завела сина си за преглед заради гноен отит.

"Погледна го за 2 секунди и веднага му назначи операция за вадене на трета сливица. Не направи никакви изследвания. Написа лекарствата на хвърчащо листче", разказа майката. Тя обаче веднага се обърнала за лечението на детето си към друг лекар.

"Целият персонал на ИСУЛ също преживява тази потресаваща трагедия. Изказваме съболезнования на родителите и близките", заяви пред журналисти директорът на ИСУЛ доц. д-р Бойко Коруков, който слезе при почернените роднини.

"И ние сме хора, и ние не сме безгрешни", каза още той.  Шефът на болницата съобщи, че за последните 50 години повече от 50 хиляди деца са лекувани в това отделение.

"Това е единственият случай, който завърши трагично", констатира той.

За последните 4 години и половина срещу д-р Маджунов е имало подадени две жалби. Едната била от родители, които се оплакали от грубото отношение на лекаря към детето им, което не пожелало да си отвори устата при преглед. Те обаче не депозирали жалбата в писмен вид.

Доц. д-р Коруков съобщи, че за началник на клиниката "Уши, нос, гърло" е назначен проф. Иван Ценев. В понеделник той трябва да даде предложения за преструктуриране на клиниката и евентуално персонални промени, допълни директорът на ИСУЛ.

"Изключително са неприятни такива престрелки между колеги", каза доц. Коруков в коментар на опитите на д-р Маджунов да хвърли вината за смъртта на детето върху целия си екип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
1
 
6
 
! Отговори
маджунов преди 13 години
ПРАТЕТЕ ГО ТОЯ ДЕТЕУБИЕЦ МАДЖУНОВ НА РАБОТА В ЛИБИЯ ТАМ ЩЕ МУ РАЗПОРЯТ *** ЗА УБИЙСТВО
193
2
 
5
 
! Отговори
Д-р Х преди 13 години
Здравейте мили граждани. Това е една голяма трагедия и се надявам Гери е на едно по-добро място. Като родител не искам да си представям как се чувстват близките и дано да си родят други дечица, които да осмислят живота им. Не искам да коментирам въпроса с виновността или невиността на Д-р Маджунов, тъй като не съм запознат с цялата медицинска документация.Всеки месец ми се налага да пасявам между 2-3 човешки живота (всмисъл, ако в първите 30s-5min не взема правилното решение човека
192
2
 
2
 
! Отговори
kontrol преди 13 години
kato nyama samokontrol pilen kontrol ot siotvetnite slujbi vsicki nekompetentni lekari na selo da pasat kravi
191
1
 
2
 
! Отговори
до 190 преди 13 години
И аз искам да знам това? И питам чрез Вашия коментар,но бъдете готов/а за клетви и обиди.Аз вече бях потърпевша и Ви го казвам от опи..
190
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Медицинската ДАНС отсъди, че Маджунов е допуснал лекарска грешка. Маджунов, вие искате да се изкарате света вода ненапита! Защо, след като приех детето, на 16-и сутринта, вие не сте назначили лабораторни показания, а сте изписали детето?, добави Йорданов. В този момент майката на Гери - Анна, която бе в парламента, се разплака. А Огнян Стоичков (Атака), шеф на просветната комисия, добави, че детето е повръщало кръв пет пъти."
189
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Цяла седмица Гери (4 г.), която почина след операция на сливици в ИСУЛ, е гълтала кръвта си. Как малко дете да каже: Мамо, аз кървя! Това риторично попита по време на дискусия в парламента д-р Светослав Йорданов, приел момиченцето на 15 декември м. г. с влошено състояние след направената му от д-р Михаил Маджунов операция на 7-и." Е как не погледна това гърло майката толкова време?
188
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ехооо, законодателите, колко още деца трябва да си отидат от тоя свят, че да създадете нормални закони?????? Предлагам масово изселване, тук вече не става за живеене.
187
1
 
13
 
! Отговори
Майка преди 13 години
Ако живеем в нормална държава Д-р Маджунов до края на живота си ще бъде лишен от лекарски права и ще плати за фаталната си грешка.За жалост това едва ли ще стане в Б-я ,тъй като у нас виновните се защитават и оправдават.Искрени съболезнования .Дано малката Гери е в по -добър и светъл свят.
186
2
 
8
 
! Отговори
ДО Д-Р НЕКАДЪРЕН преди 13 години
За ЖАЛОСТ 90% от лекарите в държавата разсъждават като "д-р Некадър". Това не са доктори А ИЗВЕРГИ,хора без никакъв морал! Не може да си положил Хипократова клетва и да говориш и разсъждаваш по този начин. Какъв доктор си ти ? ЗАЩО НЯМАШ СМЕЛОСТТА ДА СИ КАЖЕШ ИСТИНСОКОТО ИМЕ? А?
185
4
 
3
 
! Отговори
ттт преди 13 години
Що за държава е тази,в която управници и народ след като видят болката и сълзите в очите на тази майка няма да направят нищо за да накажат този изверг...Най-малкото което заслужава е да бъде лишен от лекарски права до края на живота си...трябва и в затвора да постои доживот та да има свободно време и да усмисли какво е направил и да иска прошка от Бог...а дали ще му я даде само Бог знае....
184
4
 
2
 
! Отговори
до 180-Марго преди 13 години
Нима езика и думите,които се пишат по форумите по адрес на лекарите са ангелска песен за изтънчения ти слух? Почитаема Марго, каруцарските изказвания на 90% от пишещите повече ли ти харесват?
183
6
 
7
 
! Отговори
ринго преди 13 години
преди години лекар спаси детето ми и много го тача и до днес .Промяната в обществото отчуждаванито между хората липсата на човещина води до такива трагедии защото лекарите са просто хора .Доктора заслужава голямо наказание и трябва да го понесе задължително .Ако не го осъди държавата да го осъдят родителите на Гери.Ако не успеят просто да го пречукат говното мръсно.Или да пречукат някой на който той много държи .Зъб за зъб око за око!
182
3
 
7
 
! Отговори
Margo преди 13 години
Родителите на Гери са направили необходимото - завели са го в болницата след операцията /2 пъти/. Въпреки че то, милото, е гълтало кръвта и им е било трудно да разберат, че губи кръв. Но къде са гледали "професионалистите"? И защо най-напред не преляха кръв, за да го стабилизират, и после да правят ревизия на раната. Така преди 50 години /при аналогичен случай с мен като дете/ в ПРОВИНЦИАЛНА клиника ме спасиха. Преливане на кръв и после туширане на кървящия съд! Тръгнаха да го мъчат като касапи
181
2
 
3
 
! Отговори
бъдещ емигрант преди 13 години
Толкова ли са много децата на България, та ги убиват по такъв нелеп начин. Спасението: младите на възраст между 18 и 28 г с добро образование зад граница. Тук убиват нас и децата ни. Тук живот няма. След 20 г БГ ще заприлича на старчески дом.
180
2
 
4
 
! Отговори
до 140 преди 13 години
Ако беше твоето дете, едва ли щеше да мислиш така и напишеш това. Нааистина грешки стават, но когато става въпрос за операция на сливици и изпуснато ДЕТЕ поради небрежност, безхаберие и некадърност по такъв нелеп начин в 21 век, трябва да има последици. За фаталния край са виновни всички, без изключение от Маджунов до последния лекар оперирал Гери, в това число анестезиолози, мед.сестри и др. от персонала. Трябва да има отнемане на лекарските права до живот, съд и затвор за виновните.
179
3
 
13
 
! Отговори
Margo преди 13 години
До циника, нарекъл се Д-р Некадър:Ако наистина си лекар, думите ти звучат чудовищно - нищо хуманно няма м тях! От каква позиция си позволяваш да плюеш така? Съдя по твоето дебелоочие, че си копие на циника, който всички ни възмущава - оня, който УБИ момиченцето! Допуснал грешка при самата операция - случва се! Но защо при последвалите прегледи той не се поправи??? Що за "грижа" към пациента, който те е избрал за лекуващ лекар? /в случая родителите за платили за избор!/ Другите също имат вина!
178
1
 
0
 
! Отговори
Лора преди 13 години
Преди 11 години аз също бях потърпевша от лекарска небрежност в родния ми град,но точно в ИСУЛ ме оперираха и благодарение на тогавашния екип сега съм жива и здрава.Тогава бях само на 17.Искам да изкажа съболезнования на родителите на малката Гери, а на Д-р Маджунов и негови колеги:Ако обичате професията вършете я заради това и клетвата която сте дали а не заради парите и облагите ,които сте свикнали да получавате.Животът на тези родители няма да има смисъл повече...
177
2
 
2
 
! Отговори
хм преди 13 години
Ти си ветеринар, нали?
176
1
 
10
 
! Отговори
баща преди 13 години
Д-р Маджунов помнете едно - от затвор се излиза, от гроба - никога!!!
175
17
 
11
 
! Отговори
Д-р Некадър Доктор преди 13 години
1. До засегнатите: - дано душата на Гери се е преселила в един по-добър свят! - дано душите на близките й, които страдат на този свят за нея намерят покой. 2. До виновните страни, а това не е само лекуващият лекар : ако можеха да осъзнаят вината си и да се покаят (едва ли, аз не го вярвам). 3. До всички останали:Разни озлобени квазиинтелигентчета и безделни парвенюта са настръхнали срещу докторчетата заради техните грешки, небрежност и пренебрежително отношение към хората(пациентите). Народът си има една приказка: присмял се Хърбел на Щърбел . Та и тяхната работа - докторите некадърни, да ги еб*м назидателно. В началото се поуплаших, леле мале що ми требеше да ставам доктор, що си нестанах един депутатин, та да ми е мирна главата и здраво дупето. Що ме домързя и не учих още малко та да стана некой майстор строител или таксиметърджия, па и некой бизнес можех да завъртя. Но после, когато първоначалния ми уплах премина, идеята почна да ми харесва. Чувствата ви към лекарите направо започват да ме възбуждат Я елате пиленца при батко, да ви таковам сладко, сладко. Я ми елате вий поръчкови журналета, *** чиновничета и даскалета, артисчета, адвокатчета, ченгеджета, банкерчета , бизнесменчета и там подобни други (п)-чета. Да прощават тези кои съм пропуснал, но и на тях нема да им се размине. Просто не можем да съм кат вас ентелигентен, та да се сетя за всите ви. Елате, сливиците през ушите да ви извадя, та по добре да ме чуете! С кеф да ви го на начукам в умните главици, ех че с кеф! Чета по форуми,че некому се ще докторите да кастрира, а? Да знаете, тази идеята даже ме възбужда, но измислете нещо по-забавно, че вече сме кастрирани, като целия ни *** садо-мазо живот . Колкото повече ме мразите, толкова повече ми е кеф, густо майна, густо. Много обичам да ме мразят, вий ме мразете, а аз ще ви обичам, ще ви обичам и ще ви оправям, ще ви оправям и ще ви обичам, бе твар оборска. A сега, Чуйте ме вий всички дет ни правите живота тъй щастлив, добре ме чуйте! Аз ще ви оправям, а вий ще ме молите за ощеи за ощеи за още, ще ме молите да ви взема паричките, ще ме молите, щот не ви ли ги взема,.спукана ви е работата! Разбрахте ли бе, ***! О, как обичам да ме мразят, а аз да обичам кеф, ох какъв кеф! Вече предусещам как искате да дойдете при мене. Къде ще ме намерите ли? аз съм навсякъде, по усмивката ще ме познаете. Бъдете радостни ако се карам, бойте се ако ви се усмихвам бе *** скотоумна! Не берете грижа дали ще ви позная, вие също сте навсякъде, и си личите! Нима си мислите, че можете емоциите си да скриете? Бизнеса не е за всеки ли?, нестават докторите за бизнес ли?, само почакайте да видите! Каквото повикало, такова и ще се обади! Започне ли доктора да прави бизнес, по корем ще се влачите бе кадърницидебилни. Знаете ли, защо болшевиките мразеха докторите, а? поради същата причина поради която и вие ги мразите!Най-голямата вина на докторите в България ли? Това е техния селски(български) манталитет, туширайки недъзите на системата на здравеопазването, репродуцират системата, която продуцира антагонизма доктор-пациент, репродуцират държавната политика, която се гаври и с пациенти и с доктори. Няма добър доктор, има добър екип. Има лоши екипи от добри лекари, но няма добри екипи от лоши лекари. А сега, ако все още не сте ме разбрали можете да ме цунете отзад , всички (не)ваш: Д-р Некадър Докторски.