Насъщният поскъпва

С 20-30 ст. ще скочи цената на най-масовия заводски хляб у нас
Обновена: 24 яну 2011 13:12 | 24 яну 2011 13:12,
45
Насъщният поскъпва
Снимка: Булфото

1,20-1,40 лв се очаква да достигне цената на най-масовия заводски хляб у нас, произведен от брашно тип 500.

Очаква се поскъпването да бъде с около 20-30 стотинки, обявиха от Браншовата камара на индустриалните хлебопроизводители и сладкари в България.

Хлябът вече поскъпна един път и второто увеличение предстои заради поскъпването на зърното, което е двойно от миналата година насам.

По формулата 1:2:4 за формиране на цената на хляба реалната му стойност трябва да бъде 1,50 лева, обясни зам.-председателят на браншовата асоциация Николай Тапаров.

По думите му обаче доставната цена към търговската мрежа няма да достигне тези стойности и ще бъде с около 20-30 стотинки по-ниска.

Единна цена на хляба за цяла България не може да бъде обявена, тя ще варира с 5-10%, казаха от браншовата камара.

По думите на хлебопроизводителите обаче „драма няма“, защото българинът яде най-евтиния хляб – с около 73% по-евтин от средноевропейската цена.

От асоциацията изтъкнаха, че внесен у нас германски хляб струва 2,79 лв за 400 грама. В Гърция той е 4 евро за килограм, а в Румъния – с около 40 на сто по-скъп отколкото в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: хлябцена на хляба
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Факт е, че в световен мащаб цените на храните скочиха.Обаче тук идва едно голямо НО!НО защо нашите и управляващи, и опозиция мълчат като бити г*зове за Държавния резерв? Който е за два случая:1. Да не изпукаме без зърно ако нещо стане с реколтата2. Да се интервенира с него на Стоковата борса така, че или да защитят земеделците ако цените са ниски или да защитят населението ако цените тръгнат рязко нагоре какъвто е случая.Та питам - Какво става с Държавният резерв?!!!!
21
2
 
16
 
! Отговори
1 евро хляб преди 13 години
Вместо хляб, ще ядете асфалт ! Довечера отивайте на новостроящите се магистрали, отчупете по едно парче и го сложете на масата да го ядат децата ви.Като дойдат избори пак гласувайте за пожарникари, мутри, милиционери и коминочистачи ... Нека строят магистрали за евреи и всякакви други ... , щото види се българи след 20-30 години по тия земи няма да има !
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Освен всичко останало И хляба поскъпва...
19
1
 
6
 
! Отговори
светни го преди 13 години
3 може би падаш от небето или си *** матриал! Точно този министър Найденов дето плюеш, сто пъти каза че хлебопроизводители НЯМАТ основание да вдигнат цената, особено пък с 20-30%. Освен това миналата седмица каза, ако си спал тогава, че при срещи с браншовите организации на хлебопроизводители и олиопроизводители, е обяснил че НЯМАТ право, НЕ Е в техните правомощия да говорят зе цени!!! Въпреки това - виждате какво се случва. МАФИЯЯЯЯЯ!
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БРАВО, МАЛКО Е ПОНЕ ЛЕВ ОЩЕ Е НЕОБХОДИМО ЧЕ,ДА СЕ СЪБУДИМ.МОЛОВЕ,ХР.ВЕРИГИ.ДЮКЯН ДО ДЮКЯН СЕ ОТВАРЯТ А НИТО РАБОТА ,НИТО ЗАПЛАТИ,НИТО ПЕНСИИ С КАКВО ДА СЕ КУПУВА.БОКО САМО ПЪТИЩА И МЕТРА МУ СА В ГЛАВАТА, А НАРОДА ГЛАД И МИЗЕРИЯ.НА *** КЪЩИЧКИ,ЛЕЧЕНИЕ,ДЕТСКИ,ПОМОЩИ И КАКВО ЛИ НЕ ОЩЕ.А НАРОДА БЪЛГАРСКИ ***-ТАКА НЕ Е БИЛО И ПРЕЗ ВСИЧКИТЕ НИ РОБСТВА. ТО ЩЕ ИЗЛЕЗНЕ ВЯРНО ЧЕ,НЕ ГИ ПРЕЗНАВАТ ЗА РОБСТВА-ТО ТУЙ Е БИТЕР--НИКОГА НЕ Е ИМАЛО ТОЛКОЗ И ТАКИВА ДАНЪЦИ И АКЦИЗИ И ГОЛОБИ И ВСИЧКО ЩО МОЖЕ .
17
0
 
12
 
! Отговори
kj преди 13 години
Добре на борсите житото поскъпва,но защо от юли месец насам има колони и опашки от тирове за пристанище Варна,които изнасят жито.А на това ако ми отговори и то логично,замеделският министър браво ще му кажа.А инъче "видяла жабата е подковават коня и тя вдигнала крака",ние не купуваме жито от световните борси,ние си го произвеждаме,защо се влияем от цената на борсите,а защото тука е най-евтино,но когато се заговори за вдигане на заплатите,ама тука каква е производителноста на труда че да ги вдига
16
0
 
3
 
! Отговори
Лучано преди 13 години
Яжте пасти...
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хайде честито! Дай Боже другият месец повече! Искахте каратист, не работа:))))))Хайде сега гледайте му изпълненията в Япония:)))
14
0
 
15
 
! Отговори
народът до номер 1 преди 13 години
Не спя, как ше спя? Гледам по талавизора турски сериали и мечтая дъщеря ми да пипне някое богато чиче, а синът да замине в Германия като зидаро-мазач. След малко тръгвам за Лидл, че били пуснали евтина тоалетна хартия - ще ми потрябва, щото като гледам как се топят взаимно политиците се на--рам от кеф (те ми поддържат отделителната функция, щото вече не ям). Всичко ми е на шест.
13
0
 
9
 
! Отговори
Доктур иксперт преди 13 години
Е,те това е ефекта от глобализацията,пък иначе давай да се делим на почервенели десни и на посинели леви.Най-лесно е да замразиш заплатите, да изгониш хората от работите им и да натъкмиш числата за социолозите,я да видим обаче как се спира реалната инфлация!
12
1
 
16
 
! Отговори
Анкета преди 13 години
Никой не е по-голям от хляба - плюс.Никой не е по-голям от Бойко - минус.
11
0
 
6
 
! Отговори
aninimen преди 13 години
HORATA V EVROPA VZIMAT EVROPEYSKI ZAPLATI,A NA6ITE?
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много важно.Нали и заплатите растат,растат и растат.........
9
5
 
13
 
! Отговори
Супер новина !!! преди 13 години
Нали искахте Батман ? На ви !!!Искахте "твърда ръка" понеже сме били живеели в свободия и нямало държава ...На ви ! Халал да ви е това управление !Дано Боко си изкара мандата докрай, та да *** от глад, белким ви дойде акъла в главата, ама то акъл и м.нзис не дойдат ли навреме не ги чакай изобщо !
8
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В Гърция 4 евро ли бе? Масовият бял хляб е 1,50 евро килото там, *** такива. Що вземат хората за *** не разбирам.
7
2
 
12
 
! Отговори
ВИП преди 13 години
И по времето на Жан Виденов поскъпна хляба,тогава през декември вече се продаваше по 1 лв и през януари народа се надигна.Виждам същия сценарии тук.Няма да си изкарат пълния мандат ГЕРБ и по-добре..
6
4
 
6
 
! Отговори
Чудо голямо преди 13 години
Да-а, ама Тракия, Люлин, Южната дъга, метрото ...
5
1
 
8
 
! Отговори
cavdo преди 13 години
ние си печем в къщи на хлебопекарната чуден хляб, 100 пъти по-хубав от заводски и цената му излиза около 80 ст. за 700 гр. /при цена на дребно на брашно, мая и т.н.т./ Който иска да си купува заводски *** за левче.
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Yadem evtin hlyab sravnenie s drugi Evropeyski dirjavi no dali sme na tyahno nivo po dohodnost. ???? A bate Boykooooo. kakvo li ni chaka oshte s tezi izbranici.,
3
3
 
14
 
! Отговори
НЕ Е ПРАВ преди 13 години
Който е посегнал на Хляба ,като Министър Найденов,не е видял хубаво.Идеята да се вдигне цената спекулативно е на Г-н Конския Доктор.Себестойноста на Хляб изпечен и суперкачествен в домашна фурна е 0.80лв.и то за единична бройка.