Дженерали не иска пари от Горсови

Компанията дала 50 000 лв. за Мануела, получила отчет за 12 000
Обновена: 18 юни 2011 13:36 | 18 юни 2011 13:30,
156
Дженерали не иска пари от Горсови
Мястото на катастрофата, причинена от Максим Стависки, в която пострада Мануела, а 23-годишният Петър Петров загина. Снимка: архив, Булфото

Застрахователната компания „Дженерали“ се отказва от парите, които трябва да получи от семейството на Мануела Горсова за разходите по делото, което бяха завели срещу дружеството.

Преди дни семейството загуби процеса срещу застрахователя и затова по закон трябва да му плати разходите за него в размер на 12 120 лева.

„Дженерали Застраховане” никога не е предявявало и няма никакви претенции към получаването на обезщетение от страна на семейството за направените разходи по това дело“, съобщиха днес от компанията и обявиха, че се отказват от парите.

От там уверяват, че ще изпълнят всички свои задължения по отношение на разходите, които предстои да бъдат направени за бъдещото лечение на Мануела. Условието е те са доказани, защото по закон компанията не може да покрие разходи без документи за тях.

От застрахователното дружество посочват, че още през ноември 2009 г. са платили авансово на семейството на Мануела Горсова 50 000 лева за лечението й.

Още по темата

Родителите на момичето обаче не са отчели всички средства – представили са документ за разходи само за 12 695 лв., а за останалите пари дружеството и до днес няма доказателства как са похарчени.

„След разговор с родителите, в който те споделят, че за голяма част от дейностите за лечение и рехабилитация на Мануела не могат да получат документи за разход от специалистите, „Дженерали Застраховане“ предложи да влезе в контакт с тях. До момента семейство Горсови не е предоставило координати за контакт с тези специалисти“, се посочва в съобщението на застрахователя.

Припомняме, че в иска си до съда майката на Мануела Горсова настояваще компанията да плати близо 190 хиляди лева, похарчени за лечението на момичето в Израел. Съдът обаче счете, че не може сумата да се дава на семейството повторно – тези средства вече са платени от дарители.

„Семейство Горсови разполагат с документи, които доказват факта, че направените разходи са изплатени именно от дарения, съгласно волята на дарителите. От това произтича и решението на съда, че семейството не е претърпяло имуществени вреди, за каквито е завело делото“, посочват още от застрахователната компания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
1
 
10
 
! Отговори
до 114 преди 12 години
И какво да се промени в закона? Застрахователите да започнат да плащат по ГО и на пияни шофоьри ли? Или хора изхарчили 400 000 и кусур лева да представят документи за 12 700 и да претендират за още 200 000 - и номера да минава? Или след като съдът е осъдил някои за претърпяни щети, ти да можеш да осъдиш и застрахователя му? Що Горсови да не вземат да осъдят и "Хамър" че са произвели джипа, да осъдят и производителя на алкохола дето го е изпил Стависки... За тези дето твърдят че са прекарани от застрахователите - след ПТП щетие се оценят като % от стойността на автомобила. Застрахователите използват единен каталог в зависимост от марка модел и година на производство - колко струва и според процента щети ти се плаща. Ако ти оценят колата на 2000 лв., но ти си я купил за 4000 ти искат договора за покупко проджаба, само че Бай *** в догора пише не повече от 2000 лв че да спести от таксата за нотариус и държавата! А после застрахователите виновни.... виновни ама друг път..
116
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Каското отпада със сигурност, гражданската отговорност мисля, че не. То ако някой пияндур те натресе какво си виновен, че е пил. Застрахователя плаща и после да си търси парите от пияния
115
0
 
5
 
! Отговори
до 114 преди 12 години
Много си прав/а.Колко още жертви има които на са получили и 1/10 от това което плаща Стависки?Какво ще получат хората от Симеоновград ?
114
0
 
3
 
! Отговори
ъ преди 12 години
Законът трябва да се промени!Законът, който обслужва частни интереси! Съдията в случая просто прилага онова, което депутатите са гласували. В известен смисъл Мануела е късметлийка.Какво да кажат жертвите, зад които не стои Въргал?
113
0
 
2
 
! Отговори
rock-n-rollah преди 12 години
след анти рекламата преди няколко дни с абсурдното решение на съда, идва време и на рекламата - чрез отказване от парите от страна на застрахователите.
112
2
 
8
 
! Отговори
II преди 12 години
ако аз съм внесъл пари по дарителка сметка, искам да знам какво точно се е случило с тези пари, до стотинка, как така не можел да даде отчет за толкова много пари ? Че то в Израел всичко е документирано, ти вярваш ли, че там има болница, която ще си позволи да не издаде документ ?? да бе, ама не !! Нека всички да накараме този комарджия да даде отчет пред всички хора, за какво са изхарчени тези пари, стотинка по стотинка. И после да съдим застрахователите.
111
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
за всичко това безобразие е виновен корумпирания съд.
110
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Красимир Горсов бе осъден условно на 2 години и шест месеца затвор от Софийския районен съд. Той ще трябва да заплати 132 287 лева такава е стойността на парите, изтеглени от Горсов от дарителската сметка за лечението на дъщея му Мануела. Бащата поигра средсствата на хазарт. Горсов трябва да положи и две години общественополезен труд, както и да заплати разноските по делото в размер на над 6000 лв.
109
1
 
4
 
! Отговори
до 101 преди 12 години
Максим беше осъден да плати на Мануела 150 00лева.Освен това е внесъл оше 28 000 в дарителската сметка.
108
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами тоя дето уби толкова деца в Симеоновград как ще бъде осъден?И колко ще плати като е църковна мишка?
107
1
 
15
 
! Отговори
някой си преди 12 години
В четвъртък в предаването ''Здравей България" таткото едва ли не заплаши че "ще започне работа за да има какво да яде Мануела".Това беше върха на наглостта - значи господина цял живот ще чака да го храни Стависки ли ?Ами ако момичето (както много други)беше пострадало в инцидент с някой неизвестен беден човек,без финансовите възможности на Стависки какво щеше да получи?Виновния в затвора,няколко хиляди от застраховката и това е.
106
0
 
4
 
! Отговори
До Ива преди 12 години
Разбира се, че страните искат с решението да им се присъдят разноските, това е "наказанието" за страната, изгубила делото, за това че е завела неоснователен иск. Как иначе ще "обезщети" другата страна за причинените разноски и неприятни процедури, свързани с участието в гражданския процес, ако не с това поне да й възстанови разходите?
105
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не следя темата със скандала отдавна,но имам въпрос. При положение,че Стависки е бил пиян,не отпада ли застраховката му(т.е. той сам трябва да изплати обезщетението на пострадалата)?
104
0
 
5
 
! Отговори
ива преди 12 години
никой съд не би присъдил разноски по ГПК ако не са поискани от страната -така че застрахователя да не се прави на ощипан
103
2
 
2
 
! Отговори
ххх преди 12 години
Вместо само да плюете и да си чешете езиците колко несправедливо било решението вземете и го прочетете!-1462 то така на изуст всеки може да плюе Съдебната система.
102
1
 
11
 
! Отговори
ll преди 12 години
а що не се запитате, колко пари бяха дадени от застрахователите на убитите при катастрофата при гр. Бяла? николко ? Защото това руско момче няма лоби в България и баща му не е супер богат и известен, да плаща два пъти? В правото нямаше ли нещо като - не можеш да накажеш два пъти за едно е също нещо ? Като гледам този зализан комаржия, бащата , направо нямам думи..
101
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Разбирам дарителския фонд да съди застрахователите, някоя клиника която не си е получила парите, но не е ли малко нахално да искаш да ти платят разходи които не си правил с твои пари и за които нямаш документ? Близо 300 000 лева от дарения + 90 000 от присъдата по Максим+ 50 бона от застрахователи ги няма, а тези имат документи само за 12 700 лв? Няма съд които да им признае искането, не само у нас!
100
2
 
18
 
! Отговори
до 96 преди 12 години
Не е осъден защото беше по-важно да плати колкото се може повече пари за лечение на Мануела! Ако беше осъден ефективно, щеше да обжалва и преди присъдата да влезе в сила - парите му щяха да прехвърлени на място където няма как да бъдат пипнати, а той щеше да е в Русия! На фона на присъдите на Г.Калоянчев, Лора Караджова, председателката на градския съд в Перник (убили общо 6 човека, като двама от тях са пили повече и от максим) - присъдата срещу Максим е направо сталинска репресия!
99
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жалби може да подавате на:
98
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПО ПРИНЦИП СИ ПРАВ!