Дженерали не иска пари от Горсови

Компанията дала 50 000 лв. за Мануела, получила отчет за 12 000
Обновена: 18 юни 2011 13:36 | 18 юни 2011 13:30,
156
Дженерали не иска пари от Горсови
Мястото на катастрофата, причинена от Максим Стависки, в която пострада Мануела, а 23-годишният Петър Петров загина. Снимка: архив, Булфото

Застрахователната компания „Дженерали“ се отказва от парите, които трябва да получи от семейството на Мануела Горсова за разходите по делото, което бяха завели срещу дружеството.

Преди дни семейството загуби процеса срещу застрахователя и затова по закон трябва да му плати разходите за него в размер на 12 120 лева.

„Дженерали Застраховане” никога не е предявявало и няма никакви претенции към получаването на обезщетение от страна на семейството за направените разходи по това дело“, съобщиха днес от компанията и обявиха, че се отказват от парите.

От там уверяват, че ще изпълнят всички свои задължения по отношение на разходите, които предстои да бъдат направени за бъдещото лечение на Мануела. Условието е те са доказани, защото по закон компанията не може да покрие разходи без документи за тях.

От застрахователното дружество посочват, че още през ноември 2009 г. са платили авансово на семейството на Мануела Горсова 50 000 лева за лечението й.

Още по темата

Родителите на момичето обаче не са отчели всички средства – представили са документ за разходи само за 12 695 лв., а за останалите пари дружеството и до днес няма доказателства как са похарчени.

„След разговор с родителите, в който те споделят, че за голяма част от дейностите за лечение и рехабилитация на Мануела не могат да получат документи за разход от специалистите, „Дженерали Застраховане“ предложи да влезе в контакт с тях. До момента семейство Горсови не е предоставило координати за контакт с тези специалисти“, се посочва в съобщението на застрахователя.

Припомняме, че в иска си до съда майката на Мануела Горсова настояваще компанията да плати близо 190 хиляди лева, похарчени за лечението на момичето в Израел. Съдът обаче счете, че не може сумата да се дава на семейството повторно – тези средства вече са платени от дарители.

„Семейство Горсови разполагат с документи, които доказват факта, че направените разходи са изплатени именно от дарения, съгласно волята на дарителите. От това произтича и решението на съда, че семейството не е претърпяло имуществени вреди, за каквито е завело делото“, посочват още от застрахователната компания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
1
 
3
 
! Отговори
BG orel преди 12 години
I staviiski i pravosadie i zastraxovateli vsi4ki sa banda *** bez savest.Za tova grazdani na BG ne se zastraxovaite v Djenerali ste badete obran.
136
3
 
14
 
! Отговори
fan преди 12 години
"..Схемата е простичка - момичето се лекува, лекуващата клиника издава фактура, след което Дженерали я покрива. "Вземи прочети полицата, закона за застраховането,а?По твоята логига (абс.погрешна!) първо трябва да си платиш лечението и после да ти платят фактурите?!Ами ако нямаш пари/дарения и т.н?Нали за да влезнеш в болница искат първо пари...ЗК ДЪЛЖИ обезщетение независимо дали има дарения, дали човек ще се лекува и т.н, това е истината и закона - за справка - Закон за застраховането
135
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо да млъкна? И защо малко? Справедливост и какво ти се иска на тебе и какво става в действителност са 3 съвсем различни неща. Кажи каква сума ще върне здравето на момичето? Айде кажи като толкова знаеш! Колко затвор за Максим ще върнат живота на момчето? Какъв си ти че съдиш - трезвеник? Юрист? Бог?
134
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе ти май верно си някой адвокат или агент.Личи си, че морал в теб липсва. Поговори с повече хора и ще млъкнеш, тук не им се занимава на хората с човек като теб. Има по-полезни неща да се свършат. Аре бегай
133
6
 
11
 
! Отговори
до 132 преди 12 години
Не е вярно - Горсови трябваше да осъдят: майката на Ставийски че го е родила пътното - щото все пак стана на пътя производителя на Хамър производителя на алкохола дето го е пил стависки Хонда - все пак щерка им пътуваше с такава кола Международната федерация по кънки - все пак Стависки и е член И през 3-4 години като им свършат парите да повтарят делата!
132
3
 
6
 
! Отговори
АМАН! преди 12 години
до 129,верно си е, Горсови отдавна трябваше да платят на държавата, на Дженерали, на Ставийски и да лежат в затвора!Млъкни, стига си пълнил с твоите *** коментари.
131
1
 
8
 
! Отговори
до 129 преди 12 години
Нарушени са условия по полицата - застрахованият (Стависки) е карал пил. Дженерали въпреки това са платили 50 000 лв, на Горсови, само че те имат документи че са изхарчили 12 700, но претендират за още 200 000. Защо адвокатите им (на Горсови) не им обърнаха внимание да намерят документи или свидетели че са плащали парите? Явно шайка алчни адвокати са излъгали сем. Горсови, защо никой не обръща внимание че тези хора дължат пари и на държавата- само тя още не е опростила вземанията си!
130
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПОРЕДНАТА ПОБЕДА НА БЪЛГАРСКИЯ СЪД НАД ПРАВОСЪДИЕТО !ПОЗДРАВЛЕНИЯ ГОСПОДА СЪДИИ
129
4
 
13
 
! Отговори
Стеафонв преди 12 години
Лакомите застрахователи са длъжни да платят независимо дали някой е дал дарил или не. Те тогава да ми върнат гражданската за 15години назад защото няма щети по нея . Или някой като дари на дом за деца пари и държавата да спре да дава и тя. Колата ми ако е смазана те са длъжни да ми платят щетите. Аз ще си реша дали да я попрявя или купя друга или ще отида на ексурзия с тези пари. Шом взимат пари за застраховки да платят предварително а не да чакат направени разходи и тогава
128
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
нещо се спече а? и IP-то не може да ми го видиш и да искаш .То и от Дженерали няма да ти дадат такъв съпорт , но пък виж кинтите ще ти увиснат със сигурност.
127
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що не публикуват IP-тата, за да видим, кои номера са агенти на Дженерали. Тук има поне двама такива!
126
3
 
7
 
! Отговори
до 125 преди 12 години
Пак те питам - къде видя че в това дело става дума за катастрофата и за вина на Стависки? Не съм нито служител нито клиент на Дженерали, но съм против някои хора да си оправят живота на гърба на нещастието на детето си!
125
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аиде пишипо бързо че от Дженерали ще ти спрат заплатката. И въпросът не е в парите, а решението на българския съд. Между другото има случай в който водач в нетрезво състояние убива 4 човека, и съдът го пуска. След 2 години същата убива 2ма пак в нетрезво състояние. Съдат щеше да я пусне защото предишната условна и изтекла. Добре че стана известно по телевизията и чак тогава се СЕТИХА да я съдят за рецидив на втора инстанция.
124
0
 
1
 
! Отговори
II преди 12 години
а защо никой в тая държава не съди некъдърен инженер, проектирал път, на който хората *** като мухи ? Не може все шофьорите да са виновни, при положение, че на един и същ участък от пътя, или на един и същ завой през ден умират хора ? поне две от големите катастрофи със много жертви са станали на такъв участъкистината никога не е само една
123
3
 
5
 
! Отговори
do 121 преди 12 години
И ти ли не разбра че делото не е срещу ***-а, и че и първокурсник по право да беше адвокат на Дженерали ще го спечели, защото: 1 - за това за което искат пари - вече има осъден кои да ги плати и това е ***-а 2 Претендират за 200 000 лева, а имат документи само за 12 700Кажи ми в коя държава и в кой съд тоя номер ще мине?
122
2
 
3
 
! Отговори
obektiven преди 12 години
Ne si li davame smetka za realnia problem vsashtnost? a toi e alchnostta na edin roditel! Nikoi ne mu e otkazal pari, no da pokazhe kak gi harchi... kakvo nenormalno ima v tova? A toi ne dava dokumenti s obqsnenieto che ne davali rehabilitatorite. Predlagat mu te da skluchat dogovor i da plashtat direktno na lekarite, toi NE. Chovekat iska kesh!!! V NTV televizia v sutreshnia blok v chetvartak zaqvi che shte se nalozhi vece da raboti...ama kakav chovek e tozi ne razbiram?! nagletz..
121
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Случая е още едно доказателство за "СПРАВЕДЛИВОСТТА" на българския съд. Един човек е мъртъв, един е превърнат в зеленчук, човекът причинил катастрофата е на извън страната ,а СПРАВЕДЛИВИЯ БЪЛГАРСКИ СЪД осъжда оживелия в катастрофата да плати 12 000 лева на държавата за добре свършена работа. ЕВАЛА
120
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Що да се отказват Дженерали? Имат абсолютното право да си искат разходите по делото! В случая са виновни адвокатите които са излъгали Горсова че такова дело въобще може да има успех. Щото всеки които е чел какво пише на гърба на всяка застрахователна полица по ГО щеше да им каже че няма да мине тоя номер! ОСвен това Горсова дължи и на държавата - да видим държавата дали ще се откаже?
119
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Застраховайте се в Дженерали. Ако не ви изплатят застраховката може да ги съдите в български съд. РЕЗУЛТАТА Е НА ЛИЦЕ.А кой ще плати разходите по делото ,а да попитам г-да юристите на Дженерали - защото от сумата са се отказали но от 12 000 лева разходи по делото НЕ СА.
118
0
 
0
 
! Отговори
до 116 преди 12 години
Ако ти си имаш застраховка живот или Каско - твоите си важат, твоя застраховтел после се оправя с пияния. ГО не важи ако водача е употребил алкохол - тогава той си носи лична отговорност, неговото каско - също! И това го пише на всяка полица, не само в България!