Във ВСС нямат намерение да хвърлят оставки

Членове на съвета получили SMS: "ВСС - жълта тиква с червени семки"
23 юни 2011 16:31,
55
Във ВСС нямат намерение да хвърлят оставки
Снимка: архив, Булфото

Членове на Висшия съдебен съвет бяха категорични, че няма да подават оставки. Това стана ясно по време на дискусията по повод постъпилите във ВСС становища от името на Управителния съвет нa Съюза на съдиите в България (ССБ) и от Българския институт за правни инициативи, които поискаха оставката на целия ВСС.

„Няма как ВСС сам да преустанови своите функции”, подчерта членът на ВСС Георги Шопов.

Петър Стоянов заяви, че няма да подаде оставка и допълни, че не бива да се реагира със същата агресия от страна на ВСС, каквато има към съвета. „Българският народ се интересува не толкова кой сме избрали, а какво е свършено. Да започнем след 20 години реформата отдолу нагоре. Гражданите искат бързо, качествено и справедливо правораздаване”, посочи Стоянов.

„Ако си подам оставката, то ще бъде, ако ми бъде поискана от квотата, от която съм избран”, посочи колегата му Пламен Стоилов. Той заяви, че опитите за дресировка на ВСС били непродуктивни. Стоилов обясни, че негови колеги са установили, че податели на SMS са хора, които "не ни познават и нямат понятие от работата на ВСС. Те са в стихията погрешно, хората се заразяват един друг".

Още по темата
Колегата му Цони Цонев пък получил SMS с текст: "ВСС – жълта тиква с червени семки". "Истината по въпроса е, че не беше избран кандидат, който ССБ подкрепи за председател на Сoфийския градски съд. Всичко останало е едно лицемерие", смята Цонев.

Ръководителят на инспектората към ВСС Ана Караиванова заяви, че има една част магистрати, които специализирали как да се промени властта. Затова тя предлага реформата да започне от ниските нива.
„Народът не се вълнува кой е избран за ръководител на прокуратура или съд, а как се решава проблемът с имотната мафия“, аргументира се Караиванова.

„Оставките са акт на лична воля. Ако посланието е, че ще персонализираме съдийките, които искат оставки, а вие няма да им ги дадете, то персонализирането на проблема е най-лошата линия, която може да се вземе”, каза на заседанието председателят на ВКС Лазар Груев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
12
 
! Отговори
Huhcho преди 12 години
Е, хайде пък да се вдигнем на жълтите павета 10-15 хил. души и да стом на палатки наколко дни. Да видим тогава тези страхливи мишки дали няма да си отидат...А, да, забравих... Не сме Гърция... Тук и пари да раздават няма да се съберат толкова хора.
29
2
 
5
 
! Отговори
akud преди 12 години
Е как нема се дърпат тея шопари, то тая хранилка е голяма. Дека ше се угояват така добре ако се отдръпне от нея. затва требе у зъбите доде клекнат или се наведът
28
3
 
14
 
! Отговори
Робин худ преди 12 години
Във Франция на всеки 100 000 човека се падат по трима прокурори, а в България се падат по 20. Тези 25 храненици от ВСС спокойно могат да бъдат редуцирани до 12... Съдебната система в България е една от най- скъпите в ЕС, а ние сме най- бедната държава в рамките на същия този ЕС. Това е кощунство.
27
3
 
11
 
! Отговори
Фен от Село преди 12 години
И са съм във ВСС няма да си подавам оставка .Изобщо да се чули съдии,прокурори,митичари,катаджий ...и т.н. да напускат доброволно?Забравих да спомена шефовете на над 100 общински фирми)))
26
2
 
9
 
! Отговори
Малкият Мук преди 12 години
Българсият ВСС е мафия, легитимирана със закон. Това е мафия, която си взаимодейства с изпълнителната власт много успешно, това е мафия със свой вътрешен ред и правила, създадени единствено в тяхна угода, това е мафия, която съществува и паразитира върху мършавото тяло на обрулената ни държава.
25
1
 
7
 
! Отговори
ЕЕЕЕЙ, преди 12 години
Много МИШКА,МНОГО НЕЩО,...... и в Съд. система бреее!
24
1
 
12
 
! Отговори
бре, преди 12 години
...тия ЧЛЕНОВЕ на ВСС,МАЙ МИ ЗАПРИЛИЧВАТ НА ДРУГИ -----"ЧЛЕНОВЕ"!
23
1
 
7
 
! Отговори
К черния преди 12 години
Какша осташка бе хора.......?Нагъл - по-нагъл - ВСС...
22
1
 
6
 
! Отговори
така е преди 12 години
ТЕ друго не могат да работят ,.....ще се дърпат до дупка !
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Баси ***, ще я стискат тази власт до живот!!!
20
1
 
16
 
! Отговори
оставки :) преди 12 години
Че тия не искат да хвърлят оставки - до някъде мога да си го обясня. Че ние още не хвърляме камъни по тях, а търпим и кротуваме - е това ми е необяснимо! Не е луд тоя, дето яде баницата...
19
1
 
20
 
! Отговори
адвокат преди 12 години
СКОРО ЩЕ СЕ РАЗВЪРТЯТ МЕТЛИТЕ ,И ЦЯЛАТА *** ЩЕ БЪДЕ ОТНЕСЕНА КАТО ОТТОРНАДО!!! ИЗЕДНИЦИ МРЪСНИ, КАЖЕТЕ ЗА ЕДНО ДЕЛО ЗАВЪРШЕНО , НО БЕЗ ПАРИ ПОД МАСАТА!!!!! ВИЕ СТЕ ДЪРЖАВА В ДЪРЖАВАТА,СРАМ НЯМАТЕ.
18
1
 
20
 
! Отговори
Кублай хан преди 12 години
Ние обикновените работещи българи храним тези охранени, самодоволни, себични, егоистични и зависими червеи. Разбира се, че няма да си подадат оставките... Тези трябва да бъдат изгонени с шутове и с подобаващо презрение.
17
3
 
15
 
! Отговори
член на всс преди 12 години
дал съм 200000 евро рушвет за този пост, как да напусна, като не съм ги избил още
16
2
 
9
 
! Отговори
Жълта тиква , преди 12 години
червени семки - типичен случай на кратуна .
15
1
 
13
 
! Отговори
СТАНИСЛАВ преди 12 години
НАГЛОСТ ГОЛЯМА СА ТЕЗИ СЪДИЙ !!! КОРУМПИРАНИ НО И БЕЗОЧЛИВИ !!! НАИСТИНА СА ЖЪЛТИ ТИКВИ С ЧЕРВЕНИ СЕМКИ !!!ДА СЕ МАХАТ !!!
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Darjavata e na kolene.Saborena e,a koi ste ni spasi sega,koi.
13
1
 
8
 
! Отговори
ами да преди 12 години
...такива са ,а гради ...държава с инатлии ?
12
1
 
10
 
! Отговори
следва преди 12 години
Сега ще се разсърдят ,........и пак няма да работят!Инатът е най-присъщ-- в БГ !
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Боже, оставки да вхървлят... те да не са луди, то на такива връзка веднъж се пада, излезнеш ли после няма кой да те вкара на подобен мед отново.Само не знам защо тиквата е жълта, според мен си е червена загнила тиква с баш-червени семки.