Заплахи и просташки обиди към ВСС чрез SMS-и

Лазар Груев подкрепя двуинстанционното производство
Обновена: 23 юни 2011 11:18 | 23 юни 2011 10:19,
35
Заплахи и просташки обиди към ВСС чрез SMS-и
Лазар Груев. Снимка: Булфото

Председателят на Върховния касационен съд Лазар Груев подкрепя изразената от правосъдния министър Маргарита Попова идея в България да се въведе отново двуинстанционното производство.

Според Груев по този начин ВКС ще може да упражнява функцията, която има – уеднаквяване на съдебната практика и надзор по законността на съдебните актове.

„Когато преди много години се въвеждаше триинстанционното производство, аз казах, че в момент, в който цяла Европа бяга от него като дявол от тамян, ние го въвеждаме", каза Груев

Той уточни, че двуинстанционното производство е един от пътищата за съкращаване на съдебния процес.

„От две години настоявам за това в наказателния процес да се разделят престъпления и простъпки и да се въведат диференцирани, което означава съкратени, процедури за тяхното разглеждане“, добави той, като подчерта, че това съвсем не означава закриване на ВКС.

Той каза още, че и сега действащата конституция позволявала въвеждането на този модел.

Още по темата

Членът на Висшия съдебен съвет Георги Шопов заяви, че е получил около 100 SMS, след като преди дни в интернет бе обявена инициатива, която призовава потребителите на интернет да изпращат кратки текстови съобщения на членовете на съвета с искания за оставка.

Шопов допълни, че първите SMS-и били "цивилизовани", но след това нещата ескалирали и се стигнало "до заплахи и просташки обиди".

По думите му това не бил цивилизован диалог. Не съм убеден дали подателите на съобщенията знаят за какво го правят, коментира Георги Шопов, който не намира повод да подаде оставка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: ВССЛазар Груев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Хей преди 12 години
ПРЕДЛАГАМ СЪДА ДА СЕ ЗАКРИЕ ЗА ДА МОЖЕМ НЕЗАБАВНО ДА ХОДИМ В ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪД.СЕГА СЕ СТИГА ДО ТАМ СЛЕД 5-7 г. ,И СЪДИИТЕ ПОСТАВИЛИ ГРЕШНИ РЕШЕНИЯ УМИРАТ , А И МАЛКО БЪЛГАРИ ДОЧАКВАТ СПРАВЕДЛИВОСТ. НАЩО НЕ Е СЪД ...
28
1
 
1
 
! Отговори
тенор преди 12 години
Затова пък тримата тенори-Б,Д и Ц ни работят,та пушек се вдига.Всичко ни се пише на г..а, стой, та гледай!
27
0
 
2
 
! Отговори
Европейски Съюз преди 12 години
Колко пъти да ви казваме ,че ............"Съдебната система в БГ ...НЕ РАБОТИ "!ГЛУХИ И СЛЕПИ ЛИ СТЕ ----22Г.?
26
0
 
4
 
! Отговори
уууф, преди 12 години
..Георги Шопов ,..."първите СМС-си ,били цивилизовани,а след това --просташки обиди "!Ами ДРУГАРЮ,ВИЕ АКО БЯХТЕ ЦИВИЛИЗОВАН ,....ЩЯХТЕ САМИ ДА СИ ПОДАДЕТЕ ОСТАВКИТЕ ....!
25
0
 
3
 
! Отговори
Справедлив преди 12 години
Този наглец Шопов пък ! Вие да сте благодарни,че само ви заплашват с СМС.Ако продължавате в матросовски стил, някой ще ви върже на мост от "Тракия" като едно горко куче.Само ,че тогава няма да има пост във ваша защита НЕуважаеми хрантутници на държавната хазна.Срам и плюнки за Вас.
24
0
 
4
 
! Отговори
Адвокат на Дявола преди 12 години
Бе, що не го закрием въобще този съд! С пушкалото и като в САЩ, див запад!
23
1
 
2
 
! Отговори
:-))))))) преди 12 години
bg.sada e nai korumpiranoto ne6to.trqbvat sa6testveni promeni i uvolneniq.kadrovici kato krasio 4erniq,goce i dr, izmisleni geroi ot prehoda ni natresoha tova.korupciqta e na vsqkade sred magistratite.edinstveno gerb na tozi etap imat jelanie z nqkakva promqna v sada. da gi podkrepim za6toto pravqt ne6to za bg.
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Двуинстанционното правораздаване има само един плюс-ще се дават подкупи само на 2 инстанции, но пък мизата сигурно ще скочи...
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе то си хубаво двуинстанционното, ама да беше еднаква съдебната практика и да има предвидимост! А то сега...по почти едни и същи казуси безброй различни решения:)
20
1
 
8
 
! Отговори
Vivi преди 12 години
Е това ме разби :))) някакъв поства телефонните номера, вероятно на споменатите съдии от ВСС, а администраторите го трият през две минути хахаха. Все едно са майки закрилници и някой ще им изяде пиленцата :)) Поне си ги записах...После сайта не бил комунистически :)Какво пък то си е ясно че ония от ВСС са мафиоти, имат късмет че само СМС им пращат а не колети.
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Юрист съм и мога съвсем честно да кажа, че в момента гражданското ни правораздаване особено в провинцията е пълна порнография. Много от младите съдии са некомпетентни. Голяма част от съдиите като цяло са и подкупни. Ако се направи така, че едно дело да свършва на инстанции, намиращи се в един град, корупцията ще разцърфи. Съдиите от районните и окръжните съдилища се познават, лесно си правят "услуги" и съвсем не се притесняват от това.
18
0
 
2
 
! Отговори
ДО 8 преди 12 години
Естествено ,....на тези с крадените кокошки !
17
0
 
4
 
! Отговори
само питам? преди 12 години
...до къде докараха ..МУРГИНА ?
16
0
 
4
 
! Отговори
до 16 преди 12 години
....а на Красьо черния......?
15
0
 
4
 
! Отговори
може преди 12 години
Лазар Груев ,....при ФИЛЧЕВ !Главатарите -----вън !
14
0
 
4
 
! Отговори
До 8 Любомирчо преди 12 години
Да, видяхме! На Ковачки присъдата беше изцяло според закона.
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гошо *** се задъхва, затова слага многоточия без да има нужда.
12
0
 
5
 
! Отговори
УУУУФ, преди 12 години
Дядо Лазар Груев ---дърта тарантула ...!
11
0
 
6
 
! Отговори
Idiot преди 12 години
Направете производствата ЕДНОИНСТАНЦИОННИ, та да можете да забогатявате по-бързо!!!Добре, че сега има ВКС, щото 1-ва и 2-ра инстанция, са толкова подкупни, че няма как повече...
10
0
 
3
 
! Отговори
----БРАВО--- преди 12 години
...НА 4 И 7 ,.......ТАКА Е ,И ТЕ СИ ГО ЗНАЯТ ,НО ЧАКАТ ДА ИМ СЕ РАЗМИНЕ ,....ДА ЗАБРАВИМ !----ВСИЧКО ВЪН ОТ СИСТЕМАТА !