Първанова иска ревизия на системата за жалби на летището

Липсата на оплаквания не означавала липса на кражби от багажите
Обновена: 12 юли 2011 11:02 | 12 юли 2011 11:00,
77
Първанова иска ревизия на системата за жалби на летището
Снимка: Булфото

Евродепутатът Антония Първанов, която алармира за кражби от багажите на летище София, сега предлага ревизиране на системата за подаване на жалби.

Според нея пътниците научават за нерегламентираното отваряне на багажа след напускането на летището и били обезкуражени да подадат жалба.

Тя предлага системата за подаване на жалби така да бъде направена, че тя да улеснява максимално потребителите, а не да се стига до прецедент хората да сигнализират депутати, медиите или да използват за това социалните мрежи в интернет.

Първанова препоръчва да се подготви точна информация за процедурата, свързана с подаване на сигнали за кражби, която да бъде качена на сайта на летището и съответно – популяризирана.

Тя също така предлага и откриване на горещ телефон, на който хората биха могли да се обадят и уведомят летището за подобни инциденти.

„Отсъствието на жалби не е аргумент за отсъствие на кражби, а по-скоро показва това, че системата е толкова неефективна, че потребителите намират по-лесен достъп до споделяне на негативния си опит от тази практика в социалните мрежи“, казва евродепутатката в съобщение до медиите.

Още по темата
Тя все пак обаче изрази одобрение към министъра на транспорта по повод предложените мерки за превенция на кражбите на летище София – да се оправят лентите и количките, да се сложат още камери на Терминал 1 и да се засили контролът върху служителите.

Първанова заявява категорично, че ще продължи да се информира по казуса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Nemedleno da se izdiri i umie vibratoro na Prvanova, ako ste si go zavirali v zadnicite za da vidite kak ste byde kogatao GERB ni podkara na akcia "gyzo-cepkata"Jenata e v pravoto si!
75
0
 
2
 
! Отговори
... преди 12 години
По принцип не съм и фен, но всъщност отзивчивостта към проблемите на обикновения гражданин, която проличава от старанието да намери техни решения, наистина е похвална! Вместо да плюем по нея-единственият български евродепутат, който прави нещо за България, защото другите ни евродепутати дотолкова бездействат, че и имената им не знам, да плюем по тях и депутатите в нашия парламент, които, за съжаление, по време на заседания си бъркат в носовете
74
0
 
3
 
! Отговори
КОНСТИТУЦИЯ преди 12 години
Чл. 30. (1) Всеки има право на лична свобода и неприкосновеност.(2) Никой не може да бъде задържан, подлаган на оглед, обиск или на друго посегателство върху личната му неприкосновеност.
73
2
 
1
 
! Отговори
Ratan преди 12 години
Това, че Първанова евентуално не е цвете за мирисане, прави ли кражбите на багаж по-малко кражби? Аман от политизирани коментари. Никой няма право да ти пребърква личните вещи. Каквато ще да е Първанова, в случая е права. Мен ме радва, че някой се опитва да доведе нещата един път докрай в тая държава и резултатът от това да е в полза на всички (нормални и честни хора. Ясно е, че и недоволни ще има. Ама защо ли? Да не ви спряха кранчето?).
72
0
 
3
 
! Отговори
само питам..? преди 12 години
Кой ли се плаши от ...ревизия ,аз ...не ?
71
3
 
4
 
! Отговори
мдааа преди 12 години
Антибългарско е да си замълчиш за такъв проблем и да оставиш тез мизерници да крадът чужденците и да спада авторитета на БГ.То не,че е много висок де.
70
2
 
0
 
! Отговори
Dimiter преди 12 години
Oh Toni Toni :) mmmMacka takava:)Shte te skusam :)Haide pak da si poigraem na strajari i apashi, a ?:) Cunki beibi navsiakade:)
69
3
 
3
 
! Отговори
noname преди 12 години
Аз пък не виждам какво антибългарско е направила Първанова която алармира за кражби от багажите на летище София. Според мен това е европейския начин на работа. Много по-добре е като има проблем той да се изкаже и да започне да се решава, а не да се прикрива, защото ако се каже истината ще нарани авторитета на държавата.
68
0
 
2
 
! Отговори
pijo преди 12 години
Не зная зящо никой не обръща внимание на една проста статистика! Няма нито една рекламация на опакован багаж към Летището! От към 10 000 жалби ..... нито една за опакован багаж! т.е. ...... даваш към 6 лева и си ОК........ Заслужава си да се анализира!
67
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
E KRADE SE,TAKA E
66
4
 
2
 
! Отговори
ДО 64 преди 12 години
А защо тогава не номинираме Желева за... Президент?Аман от *** патици ---нали и Желева се разведе ,....една жена в политиката няма свестно семейство ,....тия жени не стават за семейства ,та за такива постове ли ,.....СРАМОТА ЗА ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ....."ДАМИ"!
65
0
 
4
 
! Отговори
НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ, преди 12 години
...В БГ ДА СЕ КРАДЕ....?НЕЕЕЕ ,ТОВА Е МОЖЕ БИ .....ЗА ПРЪВ ПЪТ?Гледам и не вярвам на ...ушите си! То в БГ ,посред бял ден в центъра на ...СТОЛИЦАТА те крадът, от парламента те крадът /открито,... и ти се смеят /,политиците /останалите /,....кРАдът ,....та на ЛЕТИЩЕТО ,КЪДЕТО НИКОЙ НЕ ТЕ ВИЖДА И НЯМА НА КОЙ ДА СЕ ОПЛАЧЕШ,.....НЯМАЛО ДА ТЕ КРАДАТ!
64
3
 
7
 
! Отговори
бг преди 12 години
исках да кажа,че Желева хич не е по-лоша от Първанова,която злобно я нападаше в ЕП.Помним,помним и НДСВ помним
63
2
 
3
 
! Отговори
ДО 60 преди 12 години
До като се цапат е добре ,вървим напред ,а когато се съюзът ,тогава е зле за БГ -----КРАДЪД В КОМПЛЕКТ БЕЗНАКАЗНО!
62
2
 
5
 
! Отговори
бг преди 12 години
Нали,ама аз мисля,че Р. Желеване е по-лоша от Първанова,даже напротв.Първанова е представителка както и Кунева на партията на НДСВ,които доста ощетиха Бг-да не давам примери как се конфискуват бг. гори,сгради и т.н.
61
1
 
3
 
! Отговори
ДА БРЕ преди 12 години
Докато си заравяме главите в пясъка ,ще има още 22 г,....ПРЕХОД ---ДА НИ Е ЧЕСТИТ !
60
3
 
2
 
! Отговори
до 56 преди 12 години
Толкова по-зле за първанова В Бг партиите всеки гледа да оцапа другия
59
5
 
2
 
! Отговори
Пеуничанин преди 12 години
Никой не куаде, бе, о-о-у... Чи там на "Теуминау"- 2 уаботи Вучката, бе, о-о-у... Вучката е гоуем, бе, о-о-у... Вучката уита мачуе с Пуемиеуа, бе, о-о-у...
58
5
 
4
 
! Отговори
Владимир Йосифов преди 12 години
Уважаема другарко първанова,на летище София крадци има от 1944-та година !Ако не беше член на терористична или друга партия не можеше да работиш нищо на Летището.Така, че моля Ве, не се учудвайте, че са Ве ограбилЕ.На майка ми, другарите Ви, крадяха септрин преди 30 години.Налагаше се да идват лично от Глаксо Уелкъм да ни го носят в къщи.08.04 2010 - Живот като в Европа | vladimiryosifov.blog.bg/biznes/2011/04/08/jivot-kato-v-evropa-s-kolichka-za-pazar-v-sofiia.725505
57
3
 
6
 
! Отговори
Валя преди 12 години
Краде се, за да се стимулира използването на опаковъчната машина и нейния оборот ;)На други летища, където съм била досега не съм виждала опаковъчни машини...

Спонсорирани публикации