Първанова иска ревизия на системата за жалби на летището

Липсата на оплаквания не означавала липса на кражби от багажите
Обновена: 12 юли 2011 11:02 | 12 юли 2011 11:00,
77
Първанова иска ревизия на системата за жалби на летището
Снимка: Булфото

Евродепутатът Антония Първанов, която алармира за кражби от багажите на летище София, сега предлага ревизиране на системата за подаване на жалби.

Според нея пътниците научават за нерегламентираното отваряне на багажа след напускането на летището и били обезкуражени да подадат жалба.

Тя предлага системата за подаване на жалби така да бъде направена, че тя да улеснява максимално потребителите, а не да се стига до прецедент хората да сигнализират депутати, медиите или да използват за това социалните мрежи в интернет.

Първанова препоръчва да се подготви точна информация за процедурата, свързана с подаване на сигнали за кражби, която да бъде качена на сайта на летището и съответно – популяризирана.

Тя също така предлага и откриване на горещ телефон, на който хората биха могли да се обадят и уведомят летището за подобни инциденти.

„Отсъствието на жалби не е аргумент за отсъствие на кражби, а по-скоро показва това, че системата е толкова неефективна, че потребителите намират по-лесен достъп до споделяне на негативния си опит от тази практика в социалните мрежи“, казва евродепутатката в съобщение до медиите.

Още по темата
Тя все пак обаче изрази одобрение към министъра на транспорта по повод предложените мерки за превенция на кражбите на летище София – да се оправят лентите и количките, да се сложат още камери на Терминал 1 и да се засили контролът върху служителите.

Първанова заявява категорично, че ще продължи да се информира по казуса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
10
 
7
 
! Отговори
Киро златара преди 12 години
Цецо Физическото да върне златото от митницата!
35
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първанова върши услуга на народа,защото ако се затвори терминал 1 и 2,емиграцията може да изчезне :)хвала на такива политици!
34
3
 
9
 
! Отговори
666 преди 12 години
Аз пък искам ревизия на този крадлива и алчна гъска,въобразила си,че е нещо повече от назначен собственик на определената далавера!И явно нещо от този тип/документи,дискети или др. неща,свързани с "бизнеса" на гъската/ са отмъкнали, та е това врещене безкрай!И сега умира от страх да не я уволнят дисциплинарно от назначението,защото при тези дисциплинарното уволнение се съпровожда от поп и бавна разходка до определено място!Има и музика....
33
11
 
2
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
Управляват ни крадливи ***. По това зве мнения няма...Но ако сме истински патриоти, трябва да крием от Европа този факт...Идеята е - не само българския народ, ами и останалите европейци да страдат от кретенизма на нашите управляващи...
32
4
 
8
 
! Отговори
Извън темата преди 12 години
Абе не изчезна ли едно голямо количество злато от митническия склад на летищетопреди време? Цвъцко Спортиста откри ли го, не го ли откри?
31
1
 
5
 
! Отговори
NIE OT BSP преди 12 години
KRADAT NI NARKOTICITE I CIGARITE KAK DA NE REVEM IZBORI IDVAT
30
2
 
5
 
! Отговори
БМБ преди 12 години
Мафия - няма "упаковка", няма "парцалки" или др. вещи!Мафия - такситата (от Летището) те "дерат" колкото им се иска, а тези на "гишето" не им пука!Мафия ... е слабо казано ако говорим за "вратата" към Европа и света!
29
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До24-а бе ***-откъде толкова си сигурен, че на нашето летище та крадат. Ако е на друго летище, там никога няма да го изнесат в пресата, да не плюят по държавата си. И недей да внасяш забранени работи, ако не ти ги бяха откраднали щеше да влезеш в затвора
28
2
 
6
 
! Отговори
До Познавач преди 12 години
"Познавач" си само на хонорарите за платените коментатори на ГЕРБ!Точно за "дребните" кражби от багажите става дума!Ще си оставиш ли цифровия фотоапарат в страничния джоб на сака при преминаване през някое от българските летища?
27
2
 
4
 
! Отговори
до Познавач преди 12 години
Тогава как и къде изчезват вещите от багажите?
26
3
 
8
 
! Отговори
Гинчо Ганев преди 12 години
Първанова е права !!! Летище СОФИЯ е най-неуреденото летище, не само в Европа !!! Краде се и то много. На мен лично ТРИ пъти ме окрадоха, но не съм подавал жалби. СЕГА давам пари и си пакетирам багажа.... Летище София се управлява лошо. Скъпотия, липса на седалки, а паркитгът отдолу е манна небесна за мафийката там. Крадат !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
25
9
 
2
 
! Отговори
polar bear преди 12 години
Тая мацка българските интереси ли защитава като евродепутат?! Политически труп.
24
5
 
6
 
! Отговори
DUBLIN преди 12 години
Do 1,2 i 3Parvanova e na 100% prava.A vie ako ne ste xodili po dale4 ot Romania ne pi6ete gluposti.3 pati da sega sa me krali na Sofia,pisna mi i ve4e sprqx da pi6a jalbi za da ne xabq nervi i vreme.A i to tova e tselta na mafiata v Korumpestan-DA TI PISNE DA SE ZANIMA6 S TQX I DA BADAT OSTAVENI DA SI RABOTQT KAKTO TE SI ZNAQT.Ot filosofi kato 1,2 i 3 ste tam,kadeto ste i kadeto vi e mqstoto.
23
10
 
9
 
! Отговори
Познавач преди 12 години
Тъй като съм запознат и работил 3 месеца на куфарите във Варна, мога да кажа, че там шансовете за кражби са абсолютно минимални. Предполагам, че така е в София, Бургас и Пловдив.Всичко е под много стабилен контрол и никой не си помисля да краде. Освен това навсякъде има камери и правят постоянни проверки. Единствената възможност е багажното на самолета да тафнеш някой златен синджир, но и това не се случва. Парфюми и по-големи артикули - абсурд.Дрислата първанова да си затваря човката!!!
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А някой от вас да си е направил труда да прочете колко е направила за да защити българските торент сайтове, и не само тях. Всичките писма които пишеше ежедневно до арена и замунда. Но НЕ, за вас торентите са даденост, която винаги си я е имало и ще си я има...
21
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като кацне на летището да не минава през ВИП зоната , ами да я вкарат в килийката и да започне едно претърсване........Във всички дупки.
20
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Па тая съвсем е е погрозняла - кой знае какъв бурен живот води по нощните заведения. Направо се е скапала от недоспиване. Благодарение на долната лъжа на Мадам Йес, хората гласуваха без да знаят, че после Мадам Йес нарочно ще се откаже и Първанова ще иде евродепутат, абе квото е казал един: "Обичам к-рвите, но не к-рвенските номера" - това е истината за тия двете. И сега пак се бутат в медийното пространство - едната иска да стане президент, а другата иска още ... медийно внимание!
19
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДРУГАРКАТА "ТРУПА АВТОРИТЕТ" - ЯВНО ЩЕ СЕ КАНДИДАТИРА С ДРУГАТА ДРУГАРКА КУНЕПРЪМОВА
18
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мисля че всички са наясно какво иска тази женичка от забутаната провинция.
17
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая колко к....................ща е яла докато стане евродепутат. Вземи нея,К. Нинова,Майчето-един харем да направят. Да раждат , да раждат ида цъфтят.