Първанова иска ревизия на системата за жалби на летището

Липсата на оплаквания не означавала липса на кражби от багажите
Обновена: 12 юли 2011 11:02 | 12 юли 2011 11:00,
77
Първанова иска ревизия на системата за жалби на летището
Снимка: Булфото

Евродепутатът Антония Първанов, която алармира за кражби от багажите на летище София, сега предлага ревизиране на системата за подаване на жалби.

Според нея пътниците научават за нерегламентираното отваряне на багажа след напускането на летището и били обезкуражени да подадат жалба.

Тя предлага системата за подаване на жалби така да бъде направена, че тя да улеснява максимално потребителите, а не да се стига до прецедент хората да сигнализират депутати, медиите или да използват за това социалните мрежи в интернет.

Първанова препоръчва да се подготви точна информация за процедурата, свързана с подаване на сигнали за кражби, която да бъде качена на сайта на летището и съответно – популяризирана.

Тя също така предлага и откриване на горещ телефон, на който хората биха могли да се обадят и уведомят летището за подобни инциденти.

„Отсъствието на жалби не е аргумент за отсъствие на кражби, а по-скоро показва това, че системата е толкова неефективна, че потребителите намират по-лесен достъп до споделяне на негативния си опит от тази практика в социалните мрежи“, казва евродепутатката в съобщение до медиите.

Още по темата
Тя все пак обаче изрази одобрение към министъра на транспорта по повод предложените мерки за превенция на кражбите на летище София – да се оправят лентите и количките, да се сложат още камери на Терминал 1 и да се засили контролът върху служителите.

Първанова заявява категорично, че ще продължи да се информира по казуса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
9
 
4
 
! Отговори
Яко преди 12 години
Послушните кучета на банкянския кучкар са насъскани и яко лаят срещу Първанова...Именно Първанова показа на Европа интелектуа;ното величие на Румяна Желева...
55
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българинът е крадлив по рождение, самият ген е такъв.500 години турско робство си казват думата, *** крадлив ген е попил дълбоко в нацията и няма отърване.Вижте в парламента какво крадене става,а тея хора уж трябва да дават пример :)
54
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
истината е,че багажа се тараши масовоне само в София, но и на Бургас,Варна и т.н. също се бара многона мене ми задигнаха телефона и цифрово апаратче,а това са дребни нещаима хора,които са изгоряли с цифрови камери, лаптопи и т.н.
53
2
 
5
 
! Отговори
дядовото преди 12 години
не виждам разлика-дали е кунева ,желева,манолова,първанова и т.н.,все платени агенти,но къде остава бг интереса?
52
4
 
6
 
! Отговори
КРАДЛЬО преди 12 години
АБЕ ТЕ ТАЯ ЕВРО ОВЦА КАК ТОЧНО РАЗБРА ЧЕ САЯ ОКРАЛЕ НАЩЕ УБАВЦИ КАТО БРЮКСЕЛ Е ЕДНА ОТ СТОЛИЦИТЕ С НАЙ-МНОГО КРАЖБИ И НАПАДЕНИЯ В ЕВРОПА ИЛИ ТОВА Е ПОРЕДНИЯ РОДОЛЮБЕЦ
51
5
 
7
 
! Отговори
защо..? преди 12 години
Един да започне да работи ,както трябва в БГ и ....започва плюенето ,...това показва на какво ниво се намираме ,....***!
50
2
 
2
 
! Отговори
Е...? преди 12 години
Да я заменим Първанова с ....Румето Желева .....А?
49
2
 
3
 
! Отговори
krasi преди 12 години
Краде се по всички летища.Затова багажът трябва да се опакова на летището-обикновено за 5 евро.А за Първанова - защо не се отзове сама? Много ми е чудно чии интереси представлява.
48
0
 
2
 
! Отговори
нали! преди 12 години
Работата отива за закриване на Президентството и Нар.събрание ,а като станем по-богати ,тогава можем да си позволим ЛУКСЪТ за Президентство и Президент и Нар. събрание ......СЕГА СА ПРОСТО ....ИЗЛИШНИ !
47
3
 
4
 
! Отговори
ELLE преди 12 години
Въпросната дама е водена от лични интереси , вижда се. Но, ако всички го изразяваме, и сме движени от този здрав егоизъм рано или късно нещата като цяло за държавата ще бъдат по-добри.Иначе с лицемерни и помпозни приказки от поредно правителство нищо не става.
46
3
 
1
 
! Отговори
ko4 преди 12 години
*** от Толбухин. Като я гледам и слушам какви ги плещи ме хваща срам, че сме си избрали такъв представител в евроинституциите.
45
2
 
3
 
! Отговори
до 42 преди 12 години
Това не е плюене !Положението е точно такова !На двама мои приятели ,вече 4 месеца им няма куфарите .....?
44
11
 
5
 
! Отговори
НАЛИ преди 12 години
Това и е работата на Първанова ,и си я върши добре !Добре ,че беше за да не допусне "умната "Румяна Желева в Евро-парламента!
43
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
жената правилно казва,ние сме *** държаваидете в Слънчев Бряг да видите каква *** става, кошовете за *** са препълнени,*** не е взиман от две седмицивсичко е потънало в ***,*** държава!240 *** в парламента за 5 лв не вършат работа
42
4
 
10
 
! Отговори
еврокомисар преди 12 години
Тази е най-неприятната, най-противната от всички български фльорци в Брюксел. С най-изявен антибългарски характер, творение на крадливия Симеончо, а ние овците плащаме купищата пари, които получават такива като нея за да плюят по нас. Няма ли най-после да свърши мандата на тези първановци, йотовци, куневци, калфиновци, че немога да им гледам самодоволните и нагли физиономии. Тонифарма даже официално си живее в Лондон, а в БГ преживява на хотел. Типичен Симеоновец!
41
2
 
10
 
! Отговори
ЛЕТИЩЕ-СОФИЯ преди 12 години
МИ ТО НЯМА ЛОШО НО ДА КАЖЕ С КОЙ ПОЛЕТ Е ПЪТУВАЛА И КОЙ НАЗЕМЕН ОПЕРАТОР Е ОБСЛУЖВАЛ ТОЗИ ПОЛЕТ,ЛЕТИЩЕТО НЕ МОЖЕ ДА КОНТРОЛИРА ДРУГИТЕ НАЗЕМНИ ОПЕРАТОРИ,ТЕ СИ ИМАТ ОТДЕЛНА УПРАВА И СТРУКТУРИ!
40
7
 
7
 
! Отговори
ETNA преди 12 години
Не разбирам, защо всички сте против човек, който прави нещо, което е полезно за всички нас?! Какво значение има кой е човека? Важното е, че се е захванал с нещо хубаво, все пак...
39
3
 
10
 
! Отговори
ЛЕТИЩЕ-СОФИЯ преди 12 години
ХОРА РАЗБЕРЕТЕ НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯЕ МНОГО ТРУДНО ДА СЕ ОТКРАДНЕ НЕЩО ОТ БАГАЖА ТЪЙ КАТО ЦЯЛАТА БАГАЖНО ТРАНСПОРТНА СИСТЕМА СЕ ОХРАНЯВА ОТ КАМЕРИ,А ДО РЕМАРКЕТАТА ИМА ВИНАГИ ХОРА НА РЕЖИМ ОХРАНА И СИГУРНОСТ,ПРИДРУЖАВА СЕ БАГАЖА ДО САМОЛЕТА,ЕДИНСТВЕНО МОЖЕ ЕВЕНТУАЛНО ДА СЕ ПИПА В БАГАЖНИКА НА САМОЛЕТА,НО НЕ ВИЖДАМ КОЙ *** ЩЕ СИ РИСКУВА РАБОТАТА,СЛЕД КАТО СЛЕЗЕ ОТ БАГАЖНОТО И БЪДЕ ПРЕДЖОБЕН!ТОВА СЕ ОТНАСЯ ЗА ОПЕРАТОР ЛЕТИЩЕ-СОФИЯ, ЗА СУИСПОРТ И ГОЛДЕН ХАНДЛИНКНЕ ЗНАМ КАК Е!
38
8
 
8
 
! Отговори
ETNA преди 12 години
Тази никога не ми е била много приятна, но намирам това, което прави за крайно необходимо. Писнало ми е да ми тарашат багажа на летището!
37
10
 
5
 
! Отговори
Потърпевш преди 12 години
Не хулете Първанова, вече два скъпи куфара с шифър ми съсипват (чупят ключалките в опит да ги отворят). Същото се случва и в Бургас, и във Варна по данни на колеги...