300 жепейци отиват в метрото

Те ще бъдат подбрани чрез специална процедура
Обновена: 8 ное 2011 20:02 | 8 ное 2011 20:01,
199
300 жепейци отиват в метрото
Снимка: Архив, Булфото

Около 300 железопътни специалисти, съкратени от БДЖ, ще бъдат назначени на работа в софийския "Метрополитен". 

"От началото на следващата година ще започнем набирането на първите специалисти от БДЖ. Постепенно според потребностите ще набираме и кадрите”, каза Стоян Братоев – директор на "Метрополитен".”

От 2000 служители, които предстои да бъдат съкратени от БДЖ, около 300 ще имат шанса да започнат работа в метрото.

Те ще бъдат подбрани чрез специална процедура и ще преминат допълнително обучение за работа в метрото. Най-дълъг е допълнителният курс за машинистите - шест месеца, съобщи агенция "Фокус".

Още по темата
"Метрополитен" се нуждае от специалисти по железния път, автоматика, електрооборудване, ремонт на подвижния състав. Всички новонаети са на изпитателен срок шест месеца, посочи Братоев.

Железопътните специалисти са много ценни кадри, тъй като имат специална правоспособност, подчерта Братоев.

"Най-добрите специалисти, които имаме при нас, са идвали от железницата. 70 % от машинистите в метрото, са взети от БДЖ”, посочи още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
10
 
! Отговори
niama преди 12 години
Е то излиза, че тези, които не стават за БДЖ - отиват в метрото. :)))) Аз не вярвам да съкратят някой къдърен и можещ. Метрото ще е пълно с пияници и безделници ;)
31
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами нека София да има жп транспорт, а за останалата България да спрат влаковете и да се движим с каруци.
30
4
 
10
 
! Отговори
АКО преди 12 години
Ако намалят съвета на директорите на БДЖ с двама човека , и техните секретарки и съветници , плюс частните експерти , и БДЖ товарни превози се Национализира , ще се вдигне ръста на Икономиката на Република България с 2 %. Тези хора не плащат данъци и нямат солидарност към Бюджета на Държавата .
29
3
 
9
 
! Отговори
до 28 преди 12 години
10 дни след изборите установих че много български граждани са загубили социални придобивки отново, подобно на 3 та първи дена които трябва да плаща работодателя от болничните, сега само тези които имат 71% трудова неработоспособност са освободени от потребителска такса. Цените на лекарствата са вдигнати, заради ново ДДС, и сигурно с обещанието, да е само до края на годината, както е с болничните вече година след обещания срок.
28
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мазане на очи...Въпросът е защо преди изборите се ЛЪЖЕШЕ, че няма да има съкращения? Но отговорът май е във въпроса...
27
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Останалите 1700, които ще бъдат съкратени, да си сковат рикши и да извозват пътниците от Кошрите до Хладилника, където трябваше да свършва втори метродиаметър. Още чакам адекватно обяснение за този абсурд.
26
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лошото е че почти всички работещи сме преживели това, това е предизвестие за подмолна приватизация от Костово време, трайно безработни докато държавното мине в частни ръце.
25
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"По-добре да се направят тези съкращения, за да може тези които останем да ни се плаща и да не фалира БДЖ."Замислям се - голямо л.йно си. Доволен че на тия които оставате ще се плаща, а тия дето ги съкращават?И пак (както става при големи съкращения) не тия дето работят ще останат на работа, а тия с по-дебелите връзки и по-големите туби за крадене на дизел.
24
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ръководството ще бъде ли съкратено? Щото в една частна фирма, работите като не вървят, вината е в мениджърите и те си го отнасят.
23
1
 
5
 
! Отговори
до 19 преди 12 години
Вече е ясно кои ще бъдат освободени, казали са ни, просто не е официално. Ще ни правят някакви уж проверки и не знам си какво за последните 4 години и след това ще съобщават, но това е само за пред медиите, знае се отсега кои си тръгват и кои остават.
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Жепейците да кажат кога са вземали заплати, редовно ли вземат. А не разни чекисти да се изказват, докато хората мизерстват.
21
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще ги набират ама през следващите 5-10 години а другата седмица ще уволнят 2000 железничари.Герберите така ви *** с тези менте новини че ме боли корема от смях.По-големи балъци от българите и в Африка няма.Такова "клатене" не съм чул да е имало където и когато и да е в човешката история.
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прекалено е измислена тая цифра 2000.Това говори само за некадърност на всички нива.
19
4
 
9
 
! Отговори
ДО 6 преди 12 години
Ти в списъка на несъкратените ли се слагаш сам ? За колегите , се дистанцираш , откъде си сигурен че ще останеш на работа . Обикновено останалите и посочили първата вълна от хора за изгонване , стават втора вълна на изгонване . Това се нарича див капитализъм и робовладелчески строй .
18
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
koyto e glasuval za gerb shte raboti v metroto
17
5
 
10
 
! Отговори
до 12 преди 12 години
Не лъжа, последно съм взимал заплата май месец, или искаш да дойдеш да видиш какво ядем в нас?? Добре че е тъста да дава, иначе сме дотам и защо въобще коментираш като не знаеш? Ти ли не взима заплата вече месеца или аз?...българска му работа еййй
16
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом Дянков казва кой ще кара влака, така е!Не вярвам капута смотан да разбира от това.
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След като изтече изпитателни срок пак ще ги уволнят, но тогава причината ще е, че не са справяли с работата и са крали ток като са зареждали GSM си.
14
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дам дам веднага се сетихте ....7 мият напримерА ммммм ъъъъъъъъъ още 300 души ше се преселват в Софето ли бе джанъм ?Или специално софийското жп ше се съкрати с 300 души та дъ се изпълни планЪт за метрото а ?*** то така се получава с необмислени действия (пунеже нема сас кво да се мисли)Специална процедура ?И що ? Нема ли нормален конкурс ?
13
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Те ще бъдат подбрани чрез специална процедурa"Четете го като "специални връзки, рушвети, семейни линии и други най-различни форми на шуробаджанащина".