Докъде ще ни изведе Бюджет 2012?

Едва 5% от читателите на Dnes.bg са сигурни, че ще ни спаси от кризата
29 ное 2011 15:30, Красимир Ангелов
53
Докъде ще ни изведе Бюджет 2012?
Снимка: Архив Булфото

Вече повече от месец споровете около Бюджет 2012 не спират. Неговото приемане на първо четене бе съпроводено с редица протести – на учени, студенти, а от днес и на земеделци. Всички те са против орязването на парите за техните сектори през следващата година.

За управляващите приетият на първо четене документ е „най-добрият в условията на криза“, а от опозицията го определиха като „синоним на кризата у нас“.

В началото на декември страстите вероятно отново ще се нажежат, след като предстои Бюджет 2012 да бъде гласуван и на второ четене в парламента.

"Докъде ще ни изведе Бюджет 2012?“, попита Dnes.bg своите читатели преди десет дни. За съжаление повечето от гласувалите в анкетата -  общо 12 422 читатели, са песимисти относно финансовия план на държавата за следващата година.

Още по темата

40% от читателите смятат, че той няма да предложи нищо ново и по-добро за държавата от това, което е било в последните години. Други 31% са още по-крайни и смятат, че Бюджет 2012 ще тласне страната ни още по-силно към кризата.

На фона на тези резултати оптимисти са едва 12% от отговорилите на анкетата.

7 на сто все пак са доволни, че поне ще се вдигнат най-ниските пенсии и минималната работна заплата. Крайните оптимисти, които вярват, че Бюджет 2012 окончателно ще ликвидира кризата в България, са едва 5% от гласувалите.

Не малка част от отговорилите – 17%, посочват, че търсят решение на по-голям проблем като безработицата и не могат да мислят за финансовия план на държавата в този момент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: Бюджет 2012
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
11
 
! Отговори
anio преди 12 години
Нека да кжем първо какво е бЮджета - това е прибрани от българските граждани пари и изхарчени по обществена (политическа ) поръчка. В този смисъл как това нещо ще ни спаси от кризата? нали тези пари ще се вземат отнас . Май журналистите нямат никаква предства за това. Като резултата аз бих съкратил бюджета още . Всички искат да цоцат моите пари иа да получта субсиидии за.......... не свършена работа. Щели сме да задлъжнеем с 4 милиарда -кой ще ги плаща -кога ще попаднем в положението на Гърция
29
3
 
9
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Националния ни интерес е ясен МАТЕРИАЛНО И ДУХОВНО БЛАГОДЕНСТВИЕ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!(лекция за свръх-либерални политици)ЦЯЛАТА ВЛАСТ Е В ГЕРБ - ЗА ИНТЕГРАЦИЯ НА ОБЩЕСТВОТО Е НЕОБХОДИМО РЕГЛАМЕНТИРАНО СОЦИАЛНО РАВЕНСТВО В ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯПри днешната 97% бедност е КРАЙНО НАЛОЖИТЕЛНО:1. "СЕМЕЙНО подпомагане за отглеждане на дете", да се плаща само за първите три деца и САМО ДО НАВЪРШВАНЕ НА ТРИ ГОДИНИ от най-малкото - 90% от заплатата (за безработните от МРЗ), но не повече от средната... - ТОВА СЕ НАРИЧА ДЕМОГРАФСКА ПОЛИТИКА!2. За деца от четири до седем години, трябва да се плащат само "Средства за социална интеграция" по 1/3 от минималната пенсия, за всички деца посещаващи детски ясли и градини. Пари "на ръка" да се плащат - само при доказана невъзможност децата да ги посещават. - ТОВА Е ИНТЕГРАЦИОННА ПОЛИТИКА!!3. От седем години, до завършване на средно образование (безплатно по Конституция), за всяко дете да се плащат само "Средства за образоване" по 2/3 от минималната пенсия, които се плащат само при посещаване на училище...! - ТОВА Е ОБРАЗОВАТЕЛНА ПОЛИТИКА!!!4. Социални помощи не по-високи от минималната пенсия от 136 лева, която се получава за честно положен дългогодишен труд! Особено важно е Основанието за "Отказ от социална помощ". То следва да е безкомпромисно при "Отказ от заемане на предложено работно място отговарящо на ОБРАЗОВАТЕЛНИЯ ЦЕНЗ ИЛИ ПРОФЕСИЯ!!!- ТОВА Е ОБЩЕСТВЕНА СПРАВЕДЛИВОСТ!5. Всички общини Трябва да регистрират НЕЗАБАВНО фирми за "Облагородяване на общината", където с полагането на нискотехнологичен труд, необразованите и без професия безработни граждани, да си изкарват прехраната...!!!- ТОВА Е ПОЛИТИКА НА ЗАЕТОСТ!- Неграмотен се ограмотява за 6 месеца. При отказ без помощи и на трудовата борса...- За 3 месеца се взема професия... При отказ без помощи и на трудовата борса...- Имащия квалификация, но отказал работа отговаряща на квалификацията му - на трудовата борса... и на Жизнен минимум, от 65 до 135 лева..., защото 65лв. е гарантирания от държавата минимум, а 136 лева е минималната пенсия за честно положен труд - ТОВА Е ОБЩЕСТВЕНА СПРАВЕДЛИВОСТ!!!6. За нерегистриран на борсата никакви помощи...!!! - ТОВА Е ОБЩЕСТВЕН РЕД !!!Ето това е комплексна, образователна и демократична социална ПОЛИТИКА....!!!Уорлик, натисни - Бойко, Дянков и Плевнелиев - ПРОСТО е да се направи, но само с ПОБОИЩА НАД ТИЙНЕДЖЪРИ не става, трябва и
28
5
 
11
 
! Отговори
Мушмул преди 12 години
в момента се тресат най-мощните световни икономики и каквото и да пишете за бюджета истината е че само чудо може да ни оправи икономиката а относно чудесата съм доста скептичен така че сами си отговорете! Колкото до Дянков ... едва ли не е наясно за реалността но поста му налага да излъчва умерен оптимизъм без никакво покритие !
27
4
 
20
 
! Отговори
ннс преди 12 години
тая държава се управлява на автопилот,няма антикризисни програми,няма стратегия,няма мисъл за хората..пари няма,казва дянков и така си мисли,че нещо упрявлява.По-некадълно правителство не е имало досега!
26
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
МНОГО СПЕЦИАЛИСТИ СЕ НАВЪДИХА НАПОСЛЕДЪК. ИМА ЧОВЕК КОЙТО ОТГОВАРЯ ЗА ТОВА И ТОЙ СЕ НАРИЧА ДЯНКОВ ...ЖУРНАЛИСТИТЕ ЛИ ЗНАЯТ ПОВЕЧЕ ОТ НЕГО ИЛИ САШО ДИКОВ ИЛИ КОЙ ??? ЗА ДА СЕ ОПРАВИ ТАЗИ СТРАНА ВСЕКИ ТРЯБВА ДА СИ НАЛЯГА РАБОТАТА, КОЯТО РАЗБИРА И ТОВА Е ...ОТ 8 МИЛИОНА ФУТБОЛНИ СПЕЦИАЛИСТИ СТАНАХМЕ ВСЕЗНАЙКОВЦИ И ЗАТОВА НИЩО НЕ СТАВА... САМО КОМУНИСТИТЕ РАЗБИРАТ ОТ ВСИЧКО - СТАНИШЕВ РАЗБИРА И ОТ РУСКИ УНИФОРМИ , РАЗБИРА И ОТ БАЛЕТ , РАЗБИРА И ОТ СВЕТОВНА ИКОНОМИКА... ДА МУ СЕ ЧУДИ ЧОВЕК ???
25
6
 
2
 
! Отговори
МАЗЕН КОМУНИСТ преди 12 години
АЗ ИЗБИРАМ ДЯСНАТА КУПЧИНА
24
1
 
11
 
! Отговори
ДО 20 преди 12 години
Народа не е злобар , а така се изразява образно какво ще се случи с него , за разлика от словената помия предложена от Политиците .А иначе - замразяването на доходите и отлагането на плащания за пенсионерите , ще унищожи много хора физически с ефекта на доминото .Не знам къде отиват тези пари - днес се приема и такса водомер , вчера такса електромер , цените на храните се вдигнаха с 50% , доходите падат , лихвите са в марж от 30 - 120 % Анализа е - много хора ще изгубят земята и къщите си .
23
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
на сидеров
22
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кое ли ще е следващото правителство?На Гоце?На Доган?На Костов?А, не!
21
9
 
7
 
! Отговори
Червена Бабичка Мазо преди 12 години
Искаме си отновоСерГЕЙ, *** Доган и Мадридския крадец
20
3
 
9
 
! Отговори
до Виктор преди 12 години
Ти Б.Борисов за икономически грамотен човек ли го смяташ.Заблуда! Голяма заблуда!
19
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Едва ли точно читателите на днесбг могат да са капацитет по въпроса. Като гледам коментарите под статиите, читателите тук са предимно злобни, комплексирани *** и чат-пат някой платен драскач разнообразява с евтина пропаганда. Жалка картинка.
18
0
 
24
 
! Отговори
ПРАВИТЕЛСТВО преди 12 години
Нека това правителство най-сетне си определи приоритетите!Аз виждам бъдещето(нашето общо), като задълбочаващо се отчаяние граничещо с мизерия...Вярно 10-12% от хората няма да усетят притеснения и проблеми,дори напротив ще бъдат по-богати, но си мисля че пишещите тук няма да имаме този късмет.Няма инвестиции, няма идея на къде ще се развива странта,нон стоп лъжи и взаимо изключващи се изказвания...Все по-високи цени, няма работа,няма икономика, няма българска нация,скоро няма да има БЪЛГАРИЯ!
17
1
 
13
 
! Отговори
до 12 преди 12 години
В тъги, в неволи младост минува,кръвта се ядно в жили вълнува,погледът мрачен, умът не видидобро ли, зло ли насреща иде...На душа лежат спомени тежки,злобна ги памет често повтаря,в гърди ни любов, ни капка вяра,нито надежда от сън мъртвешкида можеш свестен човек събуди!Свестните у нас считат за луди,глупецът вредом всеки почита:"Богат е", казва, пък го не питаколко е души изгорил живи,сироти колко той е ограбили пред олтарят бога измамилс молитви, с клетви, с думи лъжливи.
16
15
 
8
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
до 14Плюй, плюй :) Затова ще живееш мизерен, безцветен живот и ще пускаш еврофутбол. Междудругото не разбрах нищо от поста ти освен, че плюеш и че сме тАпунгери...
15
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
поръчахме си го менюто същото в следващите няколко години ще ядем от същия боб sory ние,вие и те си го избрахме
14
6
 
8
 
! Отговори
maksimiks преди 12 години
Ей, уважаеми wiktor абе ти каде живееш на Мелмак ли каде? Бате ти оня убавеца за кой работи толкоз години. Той и ония около него не са червени ама хич така ли. *** българи сте вие тапунгери.Сега всички ще сърбаме попарата заради развратната ви мисъл.Плюя на такива като тебе.
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Чака ни май съдбата на Американ Еърлайнс, третата авиокомпания на САЩ, която днес обяви фалит.
12
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Нормално е процентът на вдяващите висша икономика да е малък. Българският народ неслучайно е беден, простотията и неуравновесеността не водят до добро
11
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да ви е честита кървавата реалност. В две поредни седмици, в две поредни европейски суверенни държави, имали тъпотията да влязат в еврозоната бяха извършени безкръвно държавни преврати. Народният вот първо в Гърция, а след това и в Италия бе подменен и невидимо за блеещата масова публика начело на тези страни бяха монтирани двама покорни членове на Трилатералната комисия на Рокфелер Лукас Пападимос и Марио Монти. Банковият картел нарита Европа, завря я в кучкин *** и отмени народовластието (демокрацията). Пълзящият преврат ще продължи и е близко до ума кой ще е следващият, и следващият, и следващият.В България такива страсти няма. Тук демокрацията отдавна вече е отменена след като Ротшилдовия запърътък Джордж Сорос чрез местните олигарси постави на власт Бойко Борисов и ГЕРБ. А доста многобройно овче стадо го бетонира на скорошните избори.Прагматичният ми съвет към стадото е правете по няколко пъти на ден енергична гимнастика главно от вида дълбоко нагъзване с поклон, защото овчият дух отдавна го е казал: Преклонена главичка сабя не я сече!Сбогом, демокрацийо! Амин!