ГЕРБер мрънка от висока сметка за парно

За януари трябвало да плати 480 лева за 88 кв. м
Обновена: 20 фев 2012 14:45 | 20 фев 2012 12:00,
208
ГЕРБер мрънка от висока сметка за парно
Валентин Николов иска промени в Закона за енергетиката. Снимка: архив, Булфото

Депутатът от ГЕРБ Валентин Николов се оплака, че е получил 480 лева сметка за парно за месец януари за апартамент от 88 квадратни метра.

Той ще внесе жалба при топлинния счетоводител, защото оспорвал начина на разпределяне на топлинната енергия, която се измерва от топломера на абонатната станция.

"Има неяснота как се формират сметките и абонатите са крайно объркани", призна народният представител пред БНТ, който се обяви за промени в Закона за енергетиката в края на миналата седмица.

Николов, който е зам.-председател на парламентарната икономическа комисия, е убеден, че има и кражби на топлинна енергия.

Тя се осъществявал по три начина - чрез сваляне на радиатор, който по-късно отново се монтирал и се използвало парното,а така със сметката се натоварвали съседите. 

Вторият начин е чрез манипулация на уреда за дялово разпределение и третият - договорка с отчетниците на топломерите да напишат неверни числа при отчитането на топломерите.

Още по темата

"Вече е време за нови разисквания по темата", обяви Николов.

Той вече предложи кражбата на топлинна енергия да се криминализира, да се въведат топломери с дистанционно отчитане и термокамери в абонатните станции. Идеите тепърва ще бъдат подложени на обществено обсъждане.

От "Топлофикация София" вече обявиха, че започват проверка на всички януарски сметки за парно, които са със 17% по-високи в сравнение с декември миналата година.

Според данни на Изчислителния център на компанията количеството потребена енергия, отчетено по общите топломери в сградите-етажна собственост през януари 2012 г. е било със 17 на сто над това за декември 2011 г.

Николов обяви, че неговата сметка от 480 лева със сигурност надвишава тези 17%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


208
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
0
 
1
 
! Отговори
bg преди 12 години
sigoren saam ne e pla6tal s mesaeci
156
1
 
16
 
! Отговори
22г все така ! преди 12 години
Само в Бг!ВиК---разбойници!Топлофокация ---разбойници !Енергото---разбойници!ТЛФ.оператори ,...разбойници !Политици........?***.....?Роми...?***...?Любовници ,...../А.Марин,последен случай/!Олигарси....?За кои по-напред да работим .... в Бг ?
155
2
 
6
 
! Отговори
Добре си е с парно преди 12 години
Хм, моята сметка за януари 2012 е 148 лева за парно и още 34 лева за 4 кубика топла вода, за апартамент от около 80 квадрата, като температурата в апартамента ми не е падала под 19-20 градуса, когато ме няма и беше между 22 и 24 градуса, когато съм си в къщи. През декември даже и да не пусках парното си беше 19 градуса, все пак това е сграда с парно, а не селска къща с много външни стени.
154
0
 
5
 
! Отговори
до 173 преди 12 години
Така е в Бг ,няма цензура!А при бай Тошо ,...имаше,нали?
153
1
 
11
 
! Отговори
pff преди 12 години
Е .аси майката , 70 лв за общи части плащам а сметката ми е 100лв *** мафията, смърт за тия безхаберници.
152
1
 
19
 
! Отговори
Безработна преди 12 години
И моята сметка е 406 лева.А аз на кого да кажа,пред кого да се оплача..?!!!.аз съм най обикновена българка,при това безработна и с дъщеря инвалид.Само съпруга ми работи и пенсията на дъщеря ми са ни доходите...еххх,Бойко,Бойко...твоите хора се оплакват
151
0
 
2
 
! Отговори
rumyana g. преди 12 години
jiveja v sapadna germanija i tuk se plasta sa parno (vklju4ena e toplata voda) ZJALATA GODINA opredelena suma,na4islena ot srednoaretmeti4noto ot predhodnata godina.taka ne se natovarva semejnija bjudjet pres simata sa 2-3 meseza s visoki smetki.
150
0
 
13
 
! Отговори
mordo преди 12 години
Моля, *** да уточни точно кое "правило на сайта" съм нарушил, поради което е изтрит коментара ми.
149
1
 
1
 
! Отговори
rumyana g. преди 12 години
snam,4e mnogo hora ste kajat-tova ne moje da slu4i v balgarija, no sasto da ne se pomisli pone v tasi posoka.sasto horata da se vrastat nasad v srednovekovieto,kogato ima takava blagodat-parno.i oste pove4e,kolkoto pove4e hora polsvat v edin blok parno,tolkova po-eftino bi trjabvalo da bade.pri nas dori ne proverjavat v apartamentite ventilite na radiatorite, a go pravjat otvan,ot ulizata.e,da,tova e SAPADNA GERMANIJA. bedna mi,bedna,Balgarijo!
148
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този *** усети цената но топлото!Сега остава той и другите дУпетати да заживеят 4-5 месеца с минимална заплата/да им спрат всички сметки и приходи/и тогава да ги чуем на колко гласа и каква песен ще запеят!
147
2
 
12
 
! Отговори
нова линия преди 12 години
Вчера глобили Дончев, стана грандиозна новина!Като че ли само той кара кола!Днес тоз реве за високата сметка!Сякаш само той се грее!Очаквам утре някой от управляващите да пропищи от мобилните оператори, в други ден - от банките и т.н. Това да не ви е някаква нова линия...предизбона?
146
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБер на снимка да го видиш шамар му удари
145
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ГЕРБер мрънка от висока сметка за парно. Мрънкай твойта семка а какво да каже обикновения българин на заплата от 480лв за къде пари по-напред за храна,вода,ток,отопление , че най накрая и за лекарство ако останат
144
1
 
5
 
! Отговори
ТОПЛОФИКАЦИЯ преди 12 години
Ние нищо не знаем ,и не сме от тук ,Съда решава ,.....в наша полза !
143
0
 
6
 
! Отговори
НАЛИ! преди 12 години
Сега ще видите ,дали Съд. система НЕ работи,....всички длъжници на ---Съд!
142
1
 
14
 
! Отговори
аха преди 12 години
Като изпитахте проблемите на обикновените хора тогава се сетихте нали? Лошото е че сега ще му предоставят на тоя безплатно парно, а ние простите ще си плащаме, ще пишем жалби, пак ще плащаме, ще стоим на студено и пак ще плащаме!!!!
141
15
 
3
 
! Отговори
Обективен преди 12 години
Обективно погледаното, всеки, който притежава апартамент в топлофицирана сграда заедно с друго собственици, приема правата и задълженията да живее заедно с другите, да плащат каквото е предвидил закона заедно с другите и да не реже инсталациите, които са тяхна обща съсобственост. Не става хем да искаш да живееш в сграда с парно, хем да твърдиш, че но го искаш. Ако наистина не го искаш това пусто парно, бягай си на село и не се бутай при хората, които искат да се топлят с парно.
140
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Платен Кутевски форумен *** разказва за преживяванията си: Вчера кошмиата Люскандър *** *** на идна ромскъ сватбъ и след туй, бира кифте, бира кифте и чисъ стана две. Прибиръм съ в къщи, и ко дъ глеъм жината спи, дицата и той. Цъкам тока и него го нема. Гледъм отвънкъ кошмиятъ Люскандър пикай пуд прузорицъ ми, ощи нъсъ биеши прибрал, та съ сетих да *** питам зъ вчеръ и му викъм: кошми Люскандре твойто куче много зъл бе, снощи биз малку да ми идеш гъзъ, къв пурода? - а той вика, черен. При нас ромити цвета е пуродата. Айди стига съм ръзказвъл, утивам да бира хартия, че Кутев искъ да съ изкарват пари, с които да ни палаща за това, че щтракаме по кумпутъра срещу Бате Бойко и Цецо!
139
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този заобления/толкова е ***,че чак е заоблен/изведнъж се усети ,че някой му се е *** в гащите! Народа от 20 и кусур години реве срещу свръх- високите цени на отоплението,но никой не им обръща внимание!Като му опря яйце на ***, започна и той да реве!Реве, защото дУпетата със своите 4-5 хиляди лв заплата НЕ МОЖЕ ДА СИ ПЛАТИ СМЕТКАТА!Евала на пенсионерите с техните "големи"пенсии от 200 лв,които са редовните платци на ТоплоФИКСацията!ФИКС- от идея фикс-хем плащаш,хем на студено стоиш!
138
2
 
8
 
! Отговори
Обективен преди 12 години
Цялата работа е заради мизерните заплати и пенсии. 500 лева за парно е малко, но ... ако имаме нормални заплати и пенсии и затова ме готови да се изпокараме, при това доста често се плюе по този, който не е виновен. Топлофикация определя каква сума трябва плати блока с горе-долу точно измерване. Плюеме ли я за това - не.Топлинният счетоводител, който сами сме си избрали прави някаква разпределение на тази сума по начин, който ние сме одобрили - плюеме ли го за това - не, плюеме Топлофикация!!!