Цените на лекарствата може да бъдат свалени силово

За министъра на здравеопазването важно било мнението на премиера и ГЕРБ
Обновена: 26 фев 2012 19:42 | 26 фев 2012 19:30,
154
Цените на лекарствата може да бъдат свалени силово
Снимка: БТА

Ако с фирмите-производители на лекарства не се разберем по отношение на цените, има начин чрез промени в наредби силово да се свалят цените на лекарствата. Това каза в предаването „На четири очи" по Нова телевизия министърът на здравеопазването Стефан Константинов.

По думите му подобни механизми са направили Испания, Чехия, Турция. Промените могат да включват замразяване на цените и намаляване с определен процент на стойностите им, добави министърът.

В следващите седмици той предвижда да проведе разговор с фирмите-производители за това на какви цени се продават лекарствата у нас. Според него те си дават много ясна сметка, че след като чрез рекламите си показват социална отговорност, то именно в тази насока ще намерим пресечна точка. Никой не ги кара да работят на загуба, подчерта Константинов.

Когато се иска оставка, трябва да се каже за какво е, каза още той. Иначе е ясно, че никой не се е родил на този пост. Министърът обаче е категоричен, че ако от кабинета му кажат „ходи си", той би го направил.

Още по темата
Константинов подчерта, че за него са важни мненията на премиера, ГЕРБ, както и колкото се може повече хора от обществото.

Илюзия е, че може да се работи спокойно в здравеопазването, смята той. Предишните правителства не са се впускали в много опити за реформи в здравеопазването, твърди министърът.

Имахме принципни различния по някои въпроси с Нели Нешева, отбеляза той. Нешева напусна поста си на председател на Националната здравно-осигурителна каса след разкрития за скандално високи бонуси, които е вземала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


154
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
5
 
24
 
! Отговори
МИТКО преди 12 години
АКО БЯХМЕ В КИТАЙ, ВСИЧКИ ОНЕЗИ, КОИТО НАПРАВИХА ПОРАЗИИТЕ С ЦЕНИТЕ НА ЛЕКАРСТВАТА (НАПРИМЕР *** ОТ "СОФАРМА", НАЧЕЛО С ЧЕНГЕТО ОГНЯН ДОНЕВ), ПРОСТО ЩЯХА ДА БЪДАТ РАЗСТРЕЛЯНИ ПУБЛИЧНО НА СТАДИОНА, СЛЕД БЪРЗ ПРОЦЕС ПО СЪКРАТЕНАТА ПРОЦЕДУРА....
59
0
 
33
 
! Отговори
Додо преди 12 години
Защо е необходимо да бъдете хванати в мръсотии, за да започнете де чистите, а Константинов? Нима довчера не ти беше ясно, че цените на лекарствата са неоправдано високи у нас? Не е ли твоя работа да знаеш това, а не обикновените хора и медиите да ти го казват? Сега какво? Актив ли ще си пишеш, че се бориш за намаляване цените? Баси ***! Не е ли така и с Лукойл? А с фирмите, които изнасят ток? А с тези, които ни го продават от името на държавата? А с Топлофикациите? Винаги е късно ...
58
1
 
15
 
! Отговори
до захариев/българин преди 12 години
келешче си ти майна.алчно келешче,намазало от ограбването на хорицата в бедната ни държавица,докарана до просешка тояга от такива ла.на като теб.пожелавам ти някой ден дати се случи,това което е ежедневие за отрудените хорица.
57
0
 
26
 
! Отговори
ч преди 12 години
Ако един блистер за температура себестойността му е 0, 05 ст. както се твърди, а блистера струва 0, 80 ст. какво ДДС ще свалят и колко ризи са свалили от нас. Колко милиарди ДЪРЖАВНИ СРЕДСТВА И НАШИ ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ са потънали в Софарма ! Държавата и болниците трябва да бъдат съдени -те са наливали 70 % от парите във Софарма и т. н. ..............
56
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще свалят цените на лекарствата толкова колкото накараха банките да свалят лихвите.
55
1
 
24
 
! Отговори
57 преди 12 години
Този *** да го слага Бойко в чувала и обратно в АГ то в Кюстендил да прави аборти на *** той за друго не става.
54
0
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
че вие всичко силово правите в тази държава бе аратлик...защо да не намалите и печалбата на мастити гуши в сянка?
53
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това истина ли е? Възможно ли е? ДДС върху ХАЗАРТА 7%
52
0
 
14
 
! Отговори
qq преди 12 години
Просто за всяка доставка на лекарства НЗОК трябва да организира широкоразгласен търг, /ако трябва търга може да е и в Турция или Сърбия?/
51
8
 
17
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ПРОШКА ЕПРОЩАВАМ:- НА КОМУНИСТИТЕ, ЧЕ 20 ГОДИНИ МЕ ЛЪГАХА В СВЕТЛОТО КОМУНИСТИЧЕСКО БЪДЕЩЕ, А МЕ ГРАБЕХА- НА ДЕМОКРАТИТЕ, ЧЕ 20 ГОДИНИ МЕ ЛЪГАХА ЗА СВЕТЛОТО ДЕМОКРАТИЧНО БЪДЕЩЕ, А МЕ КРАДЯХА- НА ЦЪРКВАТА, ЧЕ МЕ ЛЪЖЕШЕ ДА СЛУЖА НА БОГА, А ТЕ СЛУЖЕХА НА ТИРАНИТЕ, ЗА ПО 30 СРЕБЪРНИКА- НА ПРИЯТЕЛИТЕ МИ, ЧЕ МЕ ОСТАВИХА ТОЧНО КОГАТО ИМАХ НАЙ-ГОЛЯМА НУЖДА ОТ ТЯХ И ПРОДЪЛЖИХА ПО ПЪТЯ СИПРОЩАВАМ ИМ, НО- НЕ МОГА ДА ПРОСТЯ ЕДИНСТВЕНО НА СЕБЕ СИ, ЧЕ ИМ ВЯРВАХ И ИМ СЕ РАЗДАВАХ ОТ ВСЕ СЪРЦЕ
50
9
 
2
 
! Отговори
Българин преди 12 години
61 - пазар няма в Северна Корея, така че хващай влака.Капиш?Другият вариант го казах - ако иска държавата да си направи своя фармацевтична компания, а произведените лекарства да продава ако ще на 20% от цената на частните компании. Ако иска и да ги подарява... а за производството да наема такива като тебе и да ги накара да работят без пари, щото животът струвал всичко.
49
3
 
10
 
! Отговори
до 47 преди 12 години
ей, разговорът за "пазар" в здравеопазването е приключен отдавна във ВСИЧКИ страни. няма пазар, животът струва всичко затова. така че изчезвай с икономическите си разбирания. примитивнтото лице на паразитираща алчност НЕ Е пазар. капиш?
48
5
 
14
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Да се договорят утре:1. Болниците плащат всички дългове към доставчиците.2. Болниците поемат ангажимент да си плащат в срок от 1 месец.3. Държавата да намали ДДС върпу лекарствата от 20 на 5% (могат да го направят, щом ДДС върху ХАЗАРТА е 7%).4. Тогава и фармачевтичните компании да намалят цените с 25-30%.
47
14
 
5
 
! Отговори
Българин преди 12 години
57 - знам колко са печалбите и на Софарма и на Софарма Трейдинг - впрочем това са публични компании и сам може да потърсиш данни. Цифрите нямат нищко общо с лъжите на бареков и тия като него. А не се ли сещаш, че като ти бавят плащанията по година-година и половина, само реалната инфлация ти е изяла половината печалба.
46
0
 
11
 
! Отговори
Мето преди 12 години
Последен опит да обясня на 47 - явно не правиш разлика между нормална печалба и спекулативна монополна печалба. В този случай разговора ни е безпредметен.
45
0
 
18
 
! Отговори
Знаеща преди 12 години
Само не знам дали сте наясно,че в Софарма има заплати от по 400 лева и работят денонощно хората.За условията да не говорим,нито за факта,че заплатите не са осъвременявани от 3 години за работниците,а на гърба всеки един работник паразитират поне 3 *** началници....и после средната заплата била голяма...може, но не и за работниците....
44
1
 
24
 
! Отговори
абдалин преди 12 години
НЕ....може,а трябва,Гн.МИНИСТРЕ обществена таина е че хората измират,като мухи от лошия начин на живот.НЕдостик на средства,храна,отопление,лекарства,хигиена,липса на здавословен живот поради ниските доходи в тази пропаднала ДЪРЖАВА.ВИЕ управлявате и се натпреварвате само да крадете.И ВСИЧКИ СА ВИ ВИНОВНИ за бесхаберието.
43
10
 
5
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Слагайте ми минуси, нямя проблем. То заради такива като вас лекарите презглава бягат за чужбина и скоро вярно ще се лекувате при баячки... а като гледам мисленето ви и дрънканиците на хомосексуалиста на снимката и на господаря му, не след много дълго и лекарства няма да имате, защото никой няма да продава нещо на загуба заради банда ***.Е, аз ще се оправя - имам връзки в бранша, разбирам от билколечение, а и сам си поставям диагнозите, така че както щете...
42
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
52,точно обратното!
41
12
 
2
 
! Отговори
Българин преди 12 години
А, 49 - значи който е лекар, трябва да ти раоти без пари, да ти бъде роб, а семейството му да рови по кофите?Е, ако ти бях лекар, щях да те пратя при някоя *** баячка, тя да те лекува, баси наглеца !!!