Строг режим за студентските общежития иска Цветанов

Игнатов пък смята да се въведе вечерен час за общежитията
29 фев 2012 15:00,
180
Строг режим за студентските общежития иска Цветанов
Блокът, в който тази нощ убиха 19-годишния студент. Снимка: БТА

Трябва да се въведе по-строг режим в студентските общежития. Не можем да сложим до всяко едно общежитие, до всеки етаж в общежитието полицай или жандармерист, за да нямаме пияни студенти.

Това заяви министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов по повод убийството на 19-годишния студент след скандал в бл. 23 на Студентския град.

Министърът подчерта, че инцидентът е станал под влияние на алкохол. Назначени са и кръвни проби, за да се установи, дали са употребявани упойващи вещества от замесените в скандала.

"Няма как МВР да следи на всеки един етаж какво се случва в едно общежитие. На Свети Валентин, когато млади двойки празнуваха и компании се веселяха, имаме седем сигнала, които са постъпили в структурите на СДВР, шест от тези инциденти са на територията на Студентски град", каза министър Цветанов.

Той заяви, че винаги се усилва присъствието, но не е възможно след всяка група да има служители на реда, за да предотвратят евентуални инциденти.

Министърът на образованието Сергей Игнатов е поканил на среща всички ректори, които имат общежития на територията на Студентски град.

"В най-скоро време трябва да имаме готовност с постановление всички общежития на територията на София да минат към "Студентски столове и общежития", каза министърът.

Още по темата

Целта била да се създаде централизирана форма на управление на тези общежития и по-голяма дисциплина.

"Очевидно ще върнем неща, които бяха в миналото, някакъв час, след който общежитието се затваря, и който нарушава всички тези правила, да излиза на квартира", отсече Игнатов.

Според доклада на изпълнителния директор на общежитията от страна на охранителната фирма в блок 23 са предприети необходимите действия, съобщи ректорът на УНСС проф. Стати Статев. Общежитието, в което стана убийството, е на неговия ВУЗ.

Дежурният охранител е направил забележка на влизащите студенти, участвали в инцидента, че вдигат шум, видимо употребили алкохол, и те без пререкания са тръгнали към стаята си.

Малко след това единият от студентите моли охраната да извика „Бърза помощ“ и полиция, която пристига веднага.

„Разпоредих вътрешна проверка, която трябва да установи дали са спазени всички изисквания на Правилника за условията, реда за настаняване, ползване и вътрешния ред в студентските общежития на УНСС“, заяви още ректорът в изявление до медиите. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
0
 
5
 
! Отговори
Венелин преди 12 години
Режим значи, в 00 часа входа да се заключва, а който е останал отвън да го прибират в изтрезвителя. След това да си плати за удоволствието и да си прави сметката.
154
0
 
3
 
! Отговори
фен преди 12 години
И какво ще помогне строгия режим не мога да разбера?!?!Какво ще попречи на оскотелите студенти да се напият и да се изпозаколят пак?!
153
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Затворете мутренските кръчми, какъв студентски град е това?
152
0
 
4
 
! Отговори
174, преди 12 години
Никъде по света в студентските кампуси няма подобни заведения. А когато реституираш нещо няма начин да ограничиш как ще се ползва. Монте Карло и Лас Вегас не са подходящи примери. Те не са студентски градчета. МВР има вина, но да не я търсим само в тяхната система. Обликът на Студентски град трябва да бъде променен, ако трябва и със закон. Но този закон трябва да се спазва, а не за нашите може, за другите - не.
151
1
 
6
 
! Отговори
! преди 12 години
Всички правителства от началото на прехода до днес са виновни за това, което се случва в Студентски град. Като започнем от безумната идея да се реституират в реални граници имотите, попаднали в него, та през толерирането и даването на лицинз за построяване и функциониране на чалготеки, казина и прочие, през побоищата и убийствата пред заведения, и стигнем до този трагичен случай.На Студентски град му трябват само БИБЛИОТЕКА и здраво учене.
150
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Май е време да го прекръстим тоя студентски град я на Чайна таун, я Харлем...Поне ще си съответства на реалния статус.
149
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
мда, прокурора каза, че не съдел убийците по пътя щото затворите били пълни, тоя пък, че полицията не можела да ни пази, е за кво са ни всъщност ? освен да правят от всеки арест театър и после да пускам участниците в сценката по живо по здраво и като стане някъде някакъв фал - еми тоя ние много добре го знаеме
148
0
 
4
 
! Отговори
... преди 12 години
студентите са огледало за бърлгарското общество или по-точно за липсата на такова. само диктатура и бой може да ни спаси от собствената ни тъпотия, идиотия и т.н.
147
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Възмутително изказване,елементарно и нагло.За какви крути мерки ми говорите.Хем сте ***,хем сте нагли.Ще върворяват ред.Вкарали вълка в кошарата и сега се опитват да влязат в ролята на куче пазач.Няма Студентски град.Има една групова чалгарница,където ежеминутно се зарибяват неопитните младежи с разни промоции за евтини питиета.Евтина млада плът и огромни печалби за ония,които развращават младите хора.Те са жертвата на бездуховния ни разгулен живот.
146
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цветанов: Не може до всеки пиян студент - полицай
145
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И както винаги след като се случи нещастието започват със "строгите мерки" ...Как не можаха(не искаха) един път да предвидят, че рано или късно ще стане ежедневие за неща като това. Студ.Град с всички кръчми и дискотеки + пияни лапета, които се мислят за рамбовци от изпития алкохол(и не само алкохол?!) стана така, че да те е страх нощем да идеш до магазина...
144
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма ли кой да отговори на въпроса "Защо дори в момента, 29,02,2012 г. в Студентски град се строят барове и заведения"??? Пример - поредното разширяване на 35 клуб!!!
143
0
 
4
 
! Отговори
Апис преди 12 години
Чикатило, що се излагаш? Оня ден багата кой го баръга с нож и от къде беше...23 годишен от Ляолин, айде стига с това София и неСофия. Положението е отчайващо, но проблема не идва от това кой от къде е. Ако мислите, че това е проблема да затваряме държавата да се биеме и последните 1000, които оцелеят да поставят началото на нова държава и точка.
142
0
 
1
 
! Отговори
до 161 преди 12 години
Именно и аз това питам??? Аз си имам мярка, а като отида на дискотека, отивам да се веселя, а не да се бия!!!
141
4
 
8
 
! Отговори
Chikatilo преди 12 години
146....нас тва ни дразни че в вашите градчета си остава спокойно а тука идвате да правите погроми...имаш си глава да ама като се напиеш аз кво съм виновен, че да ме ръгаш с нож щото на село така си свикнал?
140
0
 
3
 
! Отговори
22г.--ПРЕХОД в Бг преди 12 години
А знания все още ---липсват!Дипломите от Бг ,в чужбина ...не важат!
139
0
 
3
 
! Отговори
Цико преди 12 години
По-глупава идея не бях чел скоро
138
0
 
2
 
! Отговори
Бг преди 12 години
ФЪФ--Бг ,ценностите от 1989г. са:---ДАЛАВЕРА И ТЪРГАШ---,КАЛИНКИ ДО КАЛИНКИ,КАДРИ НА ПРЕХОДА ,ВЛАСТ КУПЕНА С ПАРИ ,МАТЕРИАЛНОТО ЦЪФТИ!Преподавателите научиха студентите и учениците в Бг,... на търговия със изпити и дипломи ,*** ДО ШИЯ!
137
1
 
2
 
! Отговори
до 146 преди 12 години
Евала!!! Много си прав/а! Всеки си носи отговорността за последиците! Дайте всички да се затворим вкъщи заради една шепа ***! Много ми е обидно, когато чета коментарите тук и обобщаването на всички като ***, пияници и т.н.
136
0
 
4
 
! Отговори
Апис преди 12 години
Това с вечерния час е най-малоумното решение не се излагайте. Най-малко са виновни студентите, че определени печалбари в общината делят рушвети като отдават общински обекти за павилионче, което се оказва дискотека (Амнезия). Начина е всичко, което е общинска собственост и е отдадено на концесия или по наем да се изземе. Да няма 100 кръчми и 10 дискотеки както е в момента. Това е само малка част от проблема. Дивотиите няма да спрат, но поне ще намалеят.